fbpx

Predsednik vlade Janša opravil pomembne pogovore z Michelom in Borrellom

Joseph Borrell, Janez Janša in Charles Michel (Foto: epa)

Predsednik vlade Janez Janša je danes opravil telefonski pogovor s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom ter visokim predstavnikom Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josepom Borrellom. Govorili so o geopolitičnih razmerah v svetu zaradi dogajanja v Afganistanu.

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je danes opravil telefonski pogovor s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom. Spregovorila sta o najnovejšem razvoju dogodkov in razmerah v Afganistanu, o nadaljnjih aktivnostih Sveta EU glede na spreminjajoče se geopolitične razmere, o prihodnosti Evrope in Blejskem strateškem forumu ter o dnevnem redu bližajočega se Vrha EU – Zahodni Balkan.

Janša je prav tako opravil telefonski pogovor tudi z visokim predstavnikom Evropske Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josepom Borrellom, s katerim sta ravno tako spregovorila o aktualnem dogajanju in razmerah v Afganistanu ter nadaljnjih aktivnostih Sveta EU glede na spreminjajoče se geopolitične razmere.

Sara Kovač