fbpx

Predsednik vlade o razmerah v DeSUS: Odločajo naj članstvo in organi stranke na podlagi dejstev in ne na podlagi pozivov pristranskih medijev!

Stranka mora sama preko članstva in izvoljenih organov odločati o svojem vodstvu in programu. Če je res samostojna, na podlagi dejstev in ne zaradi pozivov ali režij pristranskih medijev pod vplivom drugih strank in ozadij. V Sloveniji to loči demokratično suvereno stranko od satelita“, se je na dogajanje v stranki DeSUS odzval slovenski premier Janez Janša.

Predsednik vlade Janez Janša se je odzval na burno dogajanje v stranki DeSUS, kjer so medijski napadi s konstrukti in z mnenjskimi voditelji tranzicijske levice nad predsednico Demokratične stranke upokojencev Aleksandro Pivec, pripravili poslance poslanske skupine DeSUS, da so jo ti postavili pred dejstvo – da mora odstopiti, sicer bodo to predlagali organom stranke.

Janša namreč meni, da mora stranka urejati interne zadeve preko svojega članstva ter izvoljenih organov, odločitve pa morajo sprejemati na podlagi dejstev in ne kot je očitno sedaj, na podlagi pozivov ali režij pristranskih medijev pod vplivom drugih strank in omrežij. V Sloveniji to loči demokratično suvereno stranko od satelita,” je zapisal slovenski premier na Twitterju.

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je prav tako včeraj izjavila, da bo še ta teden sklicala sestanek vodstva skupaj s poslansko skupino, saj gre za vprašanje prihodnosti stranke. Po njenem je stranka veliko več kot samo vodstvo in poslanska skupina, prihodnost stranke mora biti v prvem planu. Kot je dejala Pivčeva, poslanci poslanske skupine njenih argumentov niso bili pripravljeni sprejeti, dokazi jih niso zanimali.

Bodo v DeSUS razmere uredili samostojno in na podlagi dejstev, ali bodo sledili linču pristranskih medijev in omrežij, ki si želijo uničenja stranke in padca vlade? (Foto: STA)

Sara Kovač