fbpx

Predsednik SDS Janez Janša: Na naslednjih volitvah se bo odločalo med ustavno demokracijo in levim fašizmom!

Slovenska demokratska stranka nadaljuje z obiski po regijah. Člani in simpatizerji SDS so vodstvo stranke pričakali na Gorenjskem in v ljubljanski regiji. Na govorniškem odru so se zvrstili številni govorniki, osrednji govornik obeh srečanj pa je bil Janeza Janša. Ta je zbranim predstavil izbiro, pred katero bo stal slovenski narod na prihodnjih volitvah. Po besedah predsednika vlade bo slovenski narod izbiral med ustavno demokracijo in med levim fašizmom.

Prva prireditev je potekala v Snoviku, nasproti Tuhinjskih toplic. Dogodek so slovesno odprl moški pevski zbor iz Tuhinjske doline, ki je zapel 2 in 7 kitico Zdravljice. Kulturni točki je sledil uvodni nagovor predsednika občinskega odbora SDS Kamnik, Jože Mežan. V svojem govoru se je spomnil Franceta Tomšiča, Kamničana, ki se je za demokracijo boril že v nekdanjem totalitarnem režimu. Spomnil se je tudi številni članov stranke, ki so od ustanovitve SDS žrtvovali svoj čas in delo.

Naslednji, ki je stopil za mikrofon je bil Ivan Hribar, lastnik term Snovik. Predstavil je najvišje ležeče terme Snovik, ki temeljijo na obnovljivih virih energije. Nato je opisal, kako se je turizem v Tuhinjski dolini prilagodil epidemičnim razmeram.

Sledil je govor župana Kamnika, Mateja Slaparja. »Občina Kamnik je ena izmed največjih v Sloveniji. Z veseljem lahko trdim, da se tega zaveda aktualna vlada. Prejšnja se tega žal ni. Tukaj sem hvaležen celotni vladi, ki se zaveda, da je potrebno vlagati v razvoj občin in lokalne samouprave. Prisluhnili ste, da je potrebno začeti vlagati v vrtce, ceste, v protipoplavno varnost.« Župan je izrazil veselje, da v tem trenutku Slovenijo vodi vlada Janeza Janše, ki je ohranila gospodarstvo, tako da imamo lahko sedaj najnižjo brezposelnost po dolgem času. Povedal je še, da vlada vodi Slovenijo po poti razvoja, kar sicer ni samoumevno. »Zato potrebujemo pogumne ljudi, ki jim ni vseeno za Slovenijo«. Sledil je kulturni program v izvedbi zakoncev Zakonjšek, ki sta zapela Arijo iz operete Melodija srca in arijo iz operete Planinska roža.

Naslednji govornik Bogomir Vnučec, se je zahvalil vsem predsednikom lokalnih odborov, ki so del regijske koordinacije in vsem zaželel veliko uspeha na naslednjih državnozborskih volitvah. Pred govorom evropske poslanke sta na oder stopila podpredsednica in podpredsednik Slovenske demokratske mladine, Simona Purkat in Andrej Hoivik. Vodji podmladka sta vsem zbranim naložila nalogo, da vsak prisoten v bližnji prihodnosti pripelje 3 mlade v podmladek.

Trije največji projekti, ki čakajo EU
Sledil je nagovor evropske poslanke, Romane Tomc, ki je zbranim opisala tri največje projekte, ki čakajo Evropsko unijo. To je v prvi vrsti borba z epidemijo, ohranitev gospodarstva in obramba slovenskih in zunanjih meja Evropske unije. »V preteklih dneh se je v Bruslju zgodil pomemben dogodek, ki pa v Sloveniji ni odmeval, saj slovenski mediji tega niso objavljali, ker ne želijo izpostaviti uspehov vlade. Rada bi izpostavila našega notranjega ministra Aleša Hojsa, ki si zasluži gromozanski aplavz za to, kar je naredil v preteklih dneh. Dosegel je popolno soglasje vseh ministrov EU, o tem kako bodo države ravnale v povezavi z migracijami iz danes kritičnega Afganistana. Njegov nastop je odmeval tudi v Evropskem parlamentu.«

Romana Tomc

Aleš Hojs je v začetku nagovora spregovoril o zgodovinskem soglasju, ki ga je dosegel na evropskem parketu, ki pa ga ne bi bilo, v kolikor predsednik vlade ne bi predhodno začrtal političnih smernic. Šaljivo je tudi pripomnil, da se bo sicer slabšalno obarvana besede »janšizem« počasi prejela pozitiven predznak. Označevala bo eno najvišjih gospodarskih rasti v Evropi in rekordno nizko brezposelnost.

Posebno mesto na prireditvi je pripadlo evidentiranim kandidatom za poslance, ki so članom in simpatizerjem predstavili s kratkimi nagovori. Obiskovalci so nekatere kandidate že poznali, nekateri pa so se predstavili prvič. Predstavili so se Branko Grims, Andrej Hoivik, Bojan Homan, Žan Mahnič, Lucija Zalokar, Leon Merjasec, Nežka Poljanšek, Mark Toplak in Marko Pogačnik.

Janez Janša napovedal zmago na prihajajočih volitvah
Naposled je na oder stopil Janez Janša, ki je napovedal supervolilno leto in zmago na vseh štirih prihajajočih volitvah, nato pa povzel dosežke vlade v zadnjem letu. Sledil je del govora, ki je požel največ zanimanja. Spregovoril je o volilni izbiri, ki čaka slovenski narod na prihodnjih državnozborskih volitvah. »Preprosto se bo odločalo o dilemi med razvojem in nerazvojem, med tem, ali bomo gradili nove vrtce, športne dvorane, negovalne bolnišnice, domove za starejše« Kot nasprotje začrtani poti pa je predstavil trošenje denarja za t.i nevladne organizacije in za vse tisto, kar v zadnjem času spremljamo okoli t.i. protestnega kolesarjenja po Ljubljani.

Tisti, ki uporabljajo metode fašizma, očitajo drugi, da so fašisti
V kolikor bo, po predsednikovih besedah, narod v ekonomskem smislu odločal med razvojem in nerazvojem, pa bo v političnem smislu odločal med ustavno demokracijo in levim fašizmom, ki se vse bolj razrašča in si nasilno prisvaja vse več javnega prostora in ob tem spomnil, kako protestniki kričijo, da so ulice in ministrstvo za kulturo njihovo, kar ni del demokracije. »Ravno tisti, ki uporabljajo metode fašizma, drugim očitajo, da so fašisti.« Predsednik vlade je nadaljeval: »Naslednje volitve Slovenije v državni zbor bo odločanje med tistimi, ki trdno stojimo na branikih slovenske ustavne demokracije in med tistimi, ki bi podjetnike z bajoneti odgnali v morje, med tistimi, ki bi vam pobrali stanovanja, med tistimi, ki bi porušili parlamentarno demokracijo, med tistimi, ki pravijo, da bodo Slovenijo popeljali iz evro območja in NATO zveze. To so zametki levega fašizma in temu se je potrebno upreti.«

Ob koncu govora se je vrnil k pogojem za sodelovanje v koaliciji, ki jih je stranka konec preteklega tedna postavila bodočim koalicijskim partnerjem. Stranke nesojene koalicije KUL so namreč zavrnile sodelovanje že pri prvem pogoju, torej delu v dobro Slovenije.

Sara Kovač