fbpx

Premier Janez Janša podprl Donalda Trumpa za ameriškega predsednika!

Ameriški predsednik Donald Trump in slovenski predsednik vlade Janez Janša (Foto: epa/Demokracija)

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je izrazil podporo aktualnemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu na prihajajočih predsedniških volitvah, ki bodo 3. novembra. Preko Twitterja je namreč Janša zapisal: “Spoštujemo težko in tragično življenjsko zgodbo predsedniškega kandidata Joa Bidna in nekaj njegovih političnih dosežkov. Vendar če bo ta izvoljen danes, bo predstavljal enega najšibkejših predsednikov v zgodovini,” je izpostavil.

Janez Janša je prepričan, da predsednik Donald Trump predstavlja precej boljšo izbiro, namreč svoboden svet po njegovih besedah dandanes bolj kot kadarkoli prej potrebuje močnega ameriškega predsednika. “Dajmo, zmagaj Trump!”.

3. novembra se bo aktualni ameriški predsednik, ki je poročen s Slovenko Melanio Trump, na predsedniških volitvah pomeril z demokratskim kandidatom Joem Bidnom.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1319567043218296833

“Spoštujemo težko in tragično življenjsko zgodbo predsedniškega kandidata Joa Bidna in nekaj njegovih političnih dosežkov. Vendar če bo ta izvoljen danes, bo predstavljal enega najšibkejših predsednikov v zgodovini. V času ko svobodni svet obupno bolj kot kadarkoli prej potrebuje močne ZDA., naj zmaga Donald Trump,” je bil jasen Janša.

Foto: epa

Janša je z izraženo podporo Trumpu dokazal, da za razliko od nekdanjega predsednika vlade Mira Cerarja ve, da so ZDA za Slovenijo pomemben partner ter da je temu primerno prav da se odzove in črno na belem pove, koga podpira. Janša je sicer Trumpa podprl tudi na prejšnjih volitvah, ko se je ta v predsedniški tekmi pomeril z demokratsko kandidatko Hillary Clinton.

Nina Žoher