Premier Janša kritičen do političnega krila globoke države: “Največja opozicijska stranka 24ur.com POP TV spet trosi laži”

Posnetek zaslona 24ur.com

POP TV nadaljuje z načrtno protivladno propagando. Potem, ko je odjeknila novica, da je vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Andrej Jurič na mesto v.d. Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) imenoval dr. Petro Grah Lazar, so namreč na POP TV spisali članek s pompoznim naslovom: “NPU prevzela Janševa izbranka Petra Grah Lazar”. Pri tem pa se pri novici okrog neprimernosti njenega imenovanja sklicujejo na vire, ki trdijo, da se ta pri preteklem delu na NPU naj ne bi izkazala. Največja opozicijska stranka POP TV spet trosi laži,” je glede poročanja komentiral premier Janez Janša in jih pri tem označil za politično krilo globoke države.

Dr. Petra Grah Lazar seveda ni prvi kamen spotike na POP TV. V preteklosti so se namreč z vsemi šili in kopiti obregnili ob imenovanje Irene Nunčič na mesto v. d. Fursa, ker naj bi bila ta članica SDS. Kmalu se je izkazalo, da gre za povsem napačne navedbe, Nunčičeva je namreč iz stranke izstopila že pred šestimi leti.

Doktorico znanosti s področja poslovnih ved Grah Lazarjevo, ki je bila od decembra 2010 do marca 2014 zaposlena na NPU, kamor je prišla iz borzno posredniške hiše Moja delnica, kjer je opravljala naloge borznega posrednika, imajo na POP TV že dlje časa v zobeh. Očitajo ji namreč, kako naj ne bi imela nobenih vodstvenih izkušenj, čeprav je v preteklosti delovala kot vodja korporativne varnosti v Družbi za upravljanje terjatev bank. Na vodilno mesto je bila imenovana po dobrih dveh letih dela na delovnem mestu upravljalca terjatev v tej družbi. Nazadnje pa je bila zaposlena kot managerka za finančno svetovanje v družbi Deloitte svetovanje.

 

Ker so številni državljani vajeni, da POP TV velikokrat poroča izrazito nenaklonjeno do aktualne vlade, so se na družabnih omrežjih pojavili komentarji v smislu: “To ni novinarstvo. To je vojna propaganda!”; “Ko sem prebrala ta naslov, sem se vprašala: pa kaj zavraga dela Urška Bačovnik na NPU? A nima ona službe v zdravstvu??? Naslednja misel: who the f… je ta gospa in zakaj je Janševa izbranka? A ima mogoče novo??? In potem razsvetljenje: Ah, medijska vojna….Grrrrr”; “To je informativno Joseph Goebbels propaganda!?”; “Neuradno, naj bi, prijatelji, sorodniki, Rok Snežič… Je še kaj kar niste uspeli vtakniti noter? In kako verjeti ob sicer tolikih instrumentaliziranih in #FakeNews na 24ur. Pa še kompromitirani @juretepina, ki se sicer rad hrani s podtaknjenimi informacijami #globokaDržava.”; “Edino pravilno. Končno bo začel NPU delati tako kot mora in ne bo več zastaranj za levo nedotakljivo elito”; “Ojoj , pa pozibali ste povedati, da je tudi mene enkrat srečala.”

Foto: Policija.si

Glede imenovanja Grah Lazarjeve na mesto v. d. NPU se je na okope postavil predsednik podmladka SD Luka Goršek, ki je na Twitterju zapisal naslednje: “Namesto, da bi v času od 1. vala poskrbeli za dodatne kapacitete za okužene, so vladajoči raje pripravljali vse potrebno, za prevzem represivnih organov in ključnih regulatorjev.” Državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič se je na to odzval in poudaril, da je očitno, da je na levici viden strah pred izgube prevlade na Policiji. Zapisal je namreč naslednje: “Ko o tem piše predsednik podmladka stranke SD, ki je sin bivšega direktorja Policije in po poročanju medijev s strani #SOVA ovadenega zaradi #IranNLBgate Janka Gorška, veš, da ne gre za nič drugega, kot strah pred izgubo absolutnega obvladovanja Policije s strani levice.”

Levica želi monopol nad policijo

Nedvomno je zanimivo, kako smo ravno v času aktualne vlade priča kritikam okrog kadrovanja, ko pa smo bili v času Šarčeve vlade priča 252 kadrovskim menjavam, ki so segale vse od policije, do pravosodja, infrastrukture, direktorjev direktoratov in ostalih javnih zavodov, težav na obzorju ni bilo. Ker levi mediji s POP TV na čelu tako skoraj vsak dan ustvarjajo nove in nove afere, s katerimi želijo očrniti željo ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa po depolitizaciji policije, je nedvomno potrebno omeniti, da je Hojs v enem izmed gostovanj v naši oddaji razkril čemu je temu tako. “Ugotavljam, da so nekatere stvari vezane na člane stranke SD izgubijo v predalih. Stranka SD je v veliki meri tista, ki je najbolj vpeta v policijske vrste. Ampak bodimo iskreni, to je historično. Partijske strukture so obvladovale policijo. Logično, da so se stvari prenašale iz roda v rod. Histerično obnašanje stranke SD, je ravno dokaz tega, da se bojijo, da bi izgubili vpliv v policiji. Želim si, da naj se v policiji dela strokovno in brez političnih ambicij”.

Glede na to, da je minister Hojs pred časom zahteval revizijo zahteva v primerih, v katerih je bil NPU deležen največ kritik, od revizije preiskav v Banki Slovenije iz leta 2012, do revizije lani zavržene kazenske ovadbe bančnikov iz NLB v primeru Farrokh in primera domnevne zlorabe prevladujočega položaja družbe Pro Plus pri televizijskem oglaševanju, ne čudi, da jih na POP TV kakršnekoli spremembe na NPU še posebej skrbijo.

Glede na to, da je bil NPU po besedah premiera Janše postavljen kot politični projekt z velikim bremenom korupcije že na samem začetku, ne čudi, da v praksi prihaja do naporov po depolitizaciji. Nedavno imenovanje je očitno korak k temu, Janša je namreč v preteklosti dal vedeti, da je čas, da se stvari na NPU odvijajo tako, da se bo zakon upošteval pri vseh enako, da ne bo prvorazrednih in drugorazrednih in da ne bodo sami sebi določali nalog.

Nina Žoher