fbpx

Premier Janša odgovarja bruseljski cenzorki Sophie in’ t Veld: “Video o medijski sliki v Sloveniji bo prav zaradi nesramne cenzure videlo več Evropejcev kot bi ga sicer!”

Liberalka Sophie in' t Veld in premier Janez Janša (Foto: Vlada RS/Wikimedia)

“O svobodi in demokraciji nam ne bodo pridigali z našim denarjem preplačani birokrati, ki so bili rojeni v blagostanje. Prav tako ne bomo nikoli pristali, da nas samooklicani varuhi svobode cenzurirajo,” je v odzivu poudaril premier Janez Janša potem, ko so na Planet TV razkrili, da je predsedujoča razpravi o medijih in novinarjih v Sloveniji Sophie in’ t Veld, samovoljno umaknila videoposnetek, ki bi razkril dejansko stanje glede svobode pri nas na tem področju.

“Slovenija ni Bruslju popolnoma nič dolžna. Svojo svobodo in demokracijo smo si pred 30 leti izborili sami,” je bil v svojem odzivu jasen predsednik vlade Janez Janša ter nadaljeval, da se za vladavino prava in svobodo izražanja, za človekove pravice in temeljne svoboščine nekateri borimo in plačujemo ceno že 35 let. O svobodi in demokraciji, zato po njegovih besedah ne bodo pridigali z našim denarjem preplačani birokrati, ki so bili rojeni v blagostanje.

Vse, kar je bilo v zgodovini cenzurirano, je slej ko prej postalo javno
“Prav tako ne bomo nikoli pristali, da nas samooklicani varuhi svobode cenzurirajo.” Tega nismo dovolili Slobodanu Miloševiću in tega ne bomo dovolili niti bruseljskim cenzorjem. Vse, kar je bilo v zgodovini cenzurirano, je slej ko prej postalo javno. “Tudi video o medijski sliki v Sloveniji bo prav zaradi nesramne cenzure videlo več Evropejcev kot bi ga sicer,” je bil še jasen predsednik vlade.

Na fotografiji je predsedujoča razpravi o stanju medijev v Sloveniji Sophie in’ t Veld, ki je samovoljno “tik pred zdajci” umaknila videoposnetek, ki bi razkril resnično stanje glede medijev in novinarjev pri nas. (Foto: Facebook)

Spomnimo. Planet TV je razkril, kaj se je pred dnevi v Bruslju dejansko zgodilo. Za razpravo o medijski in novinarski svobodi v Sloveniji, ki se ga je preko videokonference med drugim udeležil premier Janša, je bilo načrtovano tudi predvajanje videoposnetka, ki bi razkril dejansko stanje glede medijske in novinarske svobode v Sloveniji, in ki predstavlja resničnost, povsem drugačno od tiste izkrivljene, ki jo v tujini v zadnjih tednih in mesecih, širijo tako slovenski novinarji, kot tudi njihovi tuji kolegi ter slovenski in evropski levosučni politiki.

Za predvajanje videoposnetka o medijih in novinarjih v Sloveniji, je bilo že vse dogovorjeno, a je predsedujoča razpravi Sophie in’ t Veld, posnetek, tik pred začetkom njegovega predvajanja, samovoljno umaknila. (Foto: Planet TV)

Vse je pripravljeno! Držimo pesti, da bo sistem sodeloval,” je Jonathan Corner, iz oddelka informacijskih tehnologij Evropskega parlamenta, več kot uro in pol pred predstavitvijo slovenskega premierja Janše, sporočil predstavniku vladnega kabineta. Corner je še tik pred nastopom Janše ponovno potrdil, da je posnetek pripravljen. Nato je sledil samovoljni umik posnetka s strani predsedujoče Sophie in’ t Veld.

Domen Mezeg