fbpx

Premier Janša: Selektivna pravica, zlorabe, založene ovadbe, zamujeni roki, politizacija NPU, tožilstva in sodstva onemogočajo delovanje parlamentarne demokracije!

Prime Minister Janez Janša (Photo: Demokracija)

“Preiskovanje prioritet, selektivna pravica, založene ovadbe in prijave, zamujeni roki, politične zlorabe postopkov, sodniki na strankarskih zborovanjih, nepotizem in splošna politizacija dela represivnih organov onemogočajo normalno delovanje parlamentarne demokracije v državi,” je bil v današnjem sporočilu za javnost ob politično montirani hišni preiskavi in pridržanju gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, kritičen predsednik vlade Janez Janša. 

“Konkretnega preiskovalnega postopka zoper ministra Zdravka Počivalška ne komentiram,” je v svoji izjavi za javnost zapisal aktualni premier Janez Janša in dodaja, da je vlada na podobne obtožbe skrajne levice že zavrnila v odgovoru na interpelacijo, obenem pa jih je s prepričljivo večino zavrnil tudi Državni zbor. “Komentiram pa dvojna merila pri izboru prioritet NPU, tožilstva in sodstva. Vsi našteti so dolžni delovati v skladu z ustavo in zakonom, profesionalno in neselektivno,” je bil še jasen premier.

Brez epiloga glavni koruptivni posli, hišne preiskave pri Mladini še ni bilo
“Očitno pa je, da so pri določitvi prioritet pri vseh treh institucijah že dolgo v ospredju politične simpatije ter medijski pritiski in ne teža suma kaznivih dejanj oziroma oškodovanja premoženja ali javnih koristi. Zato danes že hišna preiskava pri ministru Počivalšku, čeprav postopki nabav zaščitne in medicinske opreme niso stari niti štiri mesece, čeprav so potekali v skrajno zaostrenih razmerah pandemije ter popolnega kaosa na trgu in mnogi niti še niso zaključeni.”
Janša v nadaljevanju še dodaja, da po več 100 milijonskih vsotah ukradenega denarja iz slovenskega zdravstva preko t. i. dvornih dobaviteljev zdravstvene opreme tekom desetletij, še nihče izmed njih ni bil obsojen oziroma obtožen pa tudi nobena hišna preiskava v primeru Mladine še ni bila izvedena, čeprav je bila bogato financirana prav na račun bolnih preko žilnih opornic.

Foto: Facebook

“Zato je javna RTV Slovenija nabavam zaščitne opreme v času pandemije namenila štiri preiskovalne oddaje, številnim deset milijonskim dokazanim oškodovanjem države pa niti ene.” Dobro desetletje po bančnem ropu stoletja in pranja milijarde evrov za Iran, ni bila izvedena niti ena hišna preiskava v NLB oziroma pri tistih, ki v aferi nosijo največjo odgovornost. Prav zato tudi številni sumi težkih kaznivih dejanj, še niso dočakali nobenih omembe vrednih ovadb in obtožnic zoper lastnike velikih časopisnih hiš kot so Delo, Dnevnik, Nedeljski dnevnik in Večer, čeprav obstajajo konkretni dokazi, na spletnih straneh pa vse polno škodljivih pogodb in aneksov, “preko katerih se te delavnice gnilih novic napajajo iz denarja davkoplačevalcev,” je bil še oster premier.

“Preiskovanje prioritet, selektivna pravica, založene ovadbe in prijave, zamujeni roki, politične zlorabe postopkov, sodniki na strankarskih zborovanjih, nepotizem in splošna politizacija dela represivnih organov onemogočajo normalno delovanje parlamentarne demokracije v državi,” še meni slovenski premier in dodaja, da je njihova dolžnost in skrajni čas, da se zagotovi dosledno spoštovanje ustave in zakonov, in da se uveljavi enaka merila za vsakogar.

 

Mateja Horvat