fbpx

Premier Janša v štajerski prestolnici: “Ljubljana je v času levih vlad vzela denar, ki ji ne pripada. Maribor ga bo dobil nazaj”

Dejan Kaloh in Janez Janša v soboto v Mariboru. Foto: Polona Avanzo.

Kot smo že poročali, je Slovenska demokratska stranka v soboto organizirala dve regionalni srečanjI. Drugo srečanje se je odvijalo v Mariboru v organizaciji Mariborske regijske koordinacije, kamor je premier Janez Janša prišel nekaj čez 17. uro iz Zgornje Korene, kjer je bil na obisku pred tem. Srečanje v drugem največjem slovenskem mestu je sicer gostil poslanec Dejan Kaloh, ki je tudi pre predsednik Mariborske regijske koordinacije. Ena glavnih tem večera je bila decentralizacija Slovenije – celo premier Janša je Mariboru obljubil vračilo sredstev, ki ga je v zadnjih desetih letih pod levimi vladami vzela Ljubljana.

Zbranim sta sicer nekaj besed namenila tudi predsednik SDM Dominik Štrakl in predsednik SDM Luka Simonič, ki sta govorila o problemih mladih in o nujnosti ustvarjanja vezi in medgeneracijske sinergije. Simonič je premieru podaril tudi dres NK Maribor. Govoril je tudi dr. Milan Zver, ki je opozarjal na zgrešene politike gibanj, kot so Antifa in BLM, ter omenil problematiko medijskega poročanja. Med govori so zbrane zabavali Alenka Gotar, Anže Šuštar, Duo Harmony, idr.

Osrednji nagovor je imel kakopak predsednik SDS Janez Janša, ki je v svojem slogu napovedal, da se bo poslanska skupina SDS v naslednjem mandatu povečala, a da je pred njimi še veliko dela.

Nadaljeval je s problemom birokracije in centralizacije v Sloveniji: “Imamo center, ki se je v času levih vlad krepil na račun sredstev, ki mu niso bila namenjena. To se v času naše vlade spreminja. Evropska investicijska sredstva, ne bo vlekla samo Ljubljana, ampak tudi Maribor, Slovenska Bistrica,…”. Tako kot v Zgornji Koreni je ponovno izpostavil demografski problem in nujnost nadaljnjega razvijanja močne družinske politike.

Na koncu je še pozval k čim večji volilni udeležbi prebivalcev iz regiji, ki je v Mariboru nizka v primerjavi z ljubljansko.

Fotogalerijo si lahko ogledate s klikom na povezavo na spletno stran Demokracije, ki je imela tam svojega fotografa.