fbpx

Premier Janša vsem, ki so raje hodili v Moskvo, namesto v Washington: ZDA so strateški partner, ne glede na to, kdo je njihov predsednik!

Janez Janša. (Foto: STA)

ZDA so naš strateški partner. Vse vlade, ki sem jih vodil, so z njimi gradile tesne, prijateljske odnose. Ne glede na to, iz katere stranke je bil predsednik ZDA. Tako bo tudi v prihodnje. Histerija vas, ki ste doslej namesto v Washington hodili v Moskvo, je povsem odveč,” se je premier Janez Janša odzval na številne medijske napade, manipulacije in dezinformacije.

Osrednji mediji se bolj kot s koristnim poročanjem ukvarjajo s tviti premierja Janeza Janše in agresivno popadejo karkoli zapiše ter vsebino iztrgajo iz konteksta in jo prilagodijo za potrebe medijskih napadov.

Med najbolj brutalnimi v zadnjem obdobju je zagotovo tvit Janše, v katerem naj bi čestital Donaldu Trumpu za ponovno izvolitev še pred koncem zaključenega glasovanja in s tem Slovenijo spravil v neroden položaj. Seveda Janša ni čestital Trumpu, temveč republikancem, ki so v obeh domovih kongresa dosegli boljši rezultat v primerjavi s prejšnjimi volitvami. Hkrati pa je izrazil mnenje, da je Trump zmagovalec volitev, kar je njegovo osebno prepričanje, še posebej v kontekstu številnih nepravilnosti in goljufij, ki bodo predmet sodnega odločanja. Pri tem pa je najbolj zanimivo to, da so k čestitkam Bidnu pohiteli tisti, ki so napadli Janšo, čeprav volitve še zdaleč nimajo uradnega zmagovalca in bo nanj potrebno še nekaj časa počakati.

Da ne bi mediji še naprej potvarjali njegovih izjav, je Janša danes zapisal, da so Združene države Amerike strateški partner katerekoli vlade, ki jo je vodil do sedaj, in to ne glede na politično pripadnost ameriškega predsednika. Pri tem je tudi dal pomenljivo vedeti, da ga najbolj napadajo tisti, ki so politično orientirani na odnose z Rusijo in jim ZDA predstavljajo nekakšnega sovražnika.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1325427054318391296?s=20

Poleg nadaljevanja tesnih odnosov z Washingtonom je predsednik vlade napovedal krepitev sodelovanja z ZDA na področju obrambe, kibernetske varnosti, energetike in gospodarskih projektov v okviru Pobude treh morja. Za konec je slovenski levici, predvsem najbolj radikalnemu delu in protiameriškemu (Levica in SD) ponudil možnost sodelovanja in podpore pri krepitvi odnosov z ZDA.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1325482381931851777?s=20

Sara Kovač