fbpx

Premoženje bankrotiranih članov družine Janković v Savudriji vnovič na javni dražbi! Izklicna cena: 110.000 evrov!

Rok Furlan je velik prijatelj in poslovni partner Zorana Jankovića in Damijana Jankovića (Foto: STA)

V času, ko je ljubljanski župan Zoran Janković napovedal podražitev grobnin, parkirnin, vozovnic Ljubljanskega potniškega prometa, odvoza odpadkov in preskrbe z vodo, je premoženje bankrotiranih članov družine menedžerja z največ nagradami naprodaj v sosednji Hrvaški, konkretneje v Savudriji. 

Ko je lani avgusta stečajna upraviteljica Sara Pušenjak objavila seznam terjatev, ki so jih v roku prijavili upniki, je bil Jankovićev starejši sin Damijan Janković dolžan vrtoglavih 5,49 milijona evrov, več kot milijon slovenskim davkoplačevalcem. Upnik TCK, slaba banka avstrijskega Hypa, je zahteval Jankovićev osebni stečaj, saj ji ta dolguje več kot dva milijona evrov.

Dodatni sklep o prodaji zaradi neuspešne javne dražbe
Novembra lani je okrožna sodnica Natalija Horvat Pasar podpisala sklep o prvi prodaji dveh parcel, ki sta v lastništvu Damijana in Zorana Jankovića. Sodišče je tedaj sklenilo, da se parceli prodajata kot celota z izklicno ceno 138 tisoč evrov. Sodelovanje na dražbi je bilo omogočeno tistim, ki bi vplačali 13.800 evrov varščine, pri čemer je bilo določeno, da se bo na dražbi izklicno ceno zviševalo. Ker je bila javna dražba z navedeno izklicno ceno neuspešna, je v ponedeljek okrožna sodnica Irena Pahor podpisala dodatni sklep o prodaji parcel, pri čemer je sodišče določilo izklicno ceno v višini 110.000 evrov, na dražbi pa bodo lahko sodelovali vsi tisti, ki bodo vplačali 11.000 evrov.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Sodišče je s priloženim sklepom odločilo, da se prodaja opravi na podlagi javne dražbe, ker je ta način po presoji sodišča najprimernejši za prodajo vrste premoženja, ki je predmet prodaje. Na podlagi ocene vrednosti je sodišče določilo izklicno ceno, ki je nižjega zneska kot v prvem sklepu o prodaji. Znesek varščine pa je bil določen v znesku, ki je enak devetim odstotkom izklicne cene.

Očitno bodo Ljubljančani tisti, ki bodo v času, ko se prodajajo nepremičnine Jankovićeve zadolžene družine, skrbeli za polnjenje občinske blagajne, da se bo lahko župan s projekti olepševanja središča mesta hvalil, da živimo v najlepšem mestu na svetu. Sedaj je pač napočil čas po volitvah, ko ni več potrebno prilizovanje volivcem in volivkam. Odpreti bo potrebno denarnice, saj ima župan večino v mestnem svetu MOL.

H. M.