fbpx

Preočitna zloraba v RTV Slovenija: Na soočenju parlamentarnih strank pod pretvezo promovirali Šarca

Foto: Twitter/@jelka_godec

RTV Slovenija se spet igra po svoje. V včerajšnji Tarči je potekalo prvo soočenje pred volitvami. Koga vse so povabili? Gledalci so na malih ekranih pričakovali predstavnike parlamentarnih strank in kmalu so jih zagledali. To pa ni bilo vse. Med stoječe pojave v studiu je stopil še nekdo. Nekdo, ki ga je nacionalka postavila na prav posebno mesto. Marjan Šarec se je s svojo veseloigro vrinil med parlamentarne stranke. A dejstvo je, da med njimi nima kaj iskati. Promocija? Načrtna izgradnja novega političnega obraza? Očitno je Šarec še vedno priljubljena nacionalkina izjema, ki nam jo na vsak način silijo pred oči … 

V včerajšnji tarči bi pričakovali, da bomo videli soočenje predstavnikov parlamentarnih strank. In koga smo zagledali? Mira Cerarja, Mateja Tonina, Dejana Židana, Anžeta Logarja, Luka Mesca, Tomaža Gantarja in med njimi tudi Šarca, župana občine Kamnik. Kje je bilo ostalih 211 županov? V svojih občinah, Šarec pa na nacionalki. Slovenska politična mafija je ponovno sprocesirala znana dejstva.

Šarca neupravičeno še naprej označujejo za priljubljenega in zaželenega, v resnici pa si ga želijo le oni. Vlačijo ga pred kamere tudi takrat, ko tam nima kaj iskati. Kot neparlamentarca med parlamentarne stranke. Kasneje to opravičujejo, češ, da mu je priljubljenost tako narasla, da je enostavno moral priti. Medtem je jasno, da, če bi včerajšnje prisotne izbirali po priljubljenosti, bi mnogi že zdavnaj odčivkali s svojih funkcij. Tudi Šarec. Seveda ga v ospredje silijo strici iz ozadja, pa tudi nacionalka, ki očitno sodeluje v tej umazani igri podtikanja novih obrazov. Kot predstavnika česa? Serpentinškove komedije? Med tistimi, ki so na soočenje prišli upravičeno, je že dovolj kvazi komedijantov.

Šarec je očitno od zdaj naprej tudi glavni šef slovenskih županov
Če so se med parlamentarne stranke že odločili povabiti enega izmed županov, zakaj ravno Šarca? Ali pa nekoga, ki s soočenjem ravno tako nima nobene povezave? Kje je Aleš Primc? Franc Kangler? Lahko bi na primer povabili tudi Bojana Požarja. Po tej logiki bi lahko povabili še ostalih 211 županov slovenskih občin. Razlog se verjetno ne skriva v pomembnosti Kamnika, ki mu Šarec županuje.

A. L.