Presenečenjem ni videti konca: Šarčev sekretar postal Damir Črnčec, generalni sekretar vlade pa zapravljivi Tramte!

Foto: STA

Potem ko se je vlada Marjana Šarca sestala na svoji prvi seji, je postalo jasno, kdo bodo tisti, ki bodo zasedli mesta državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade in na večjem delu ministrstev. Med njimi so: Anja Kopač Mrak, Roman Kirn, Igor Mally, Uroš Prikl, Vojmir Urlep in Damir Črnčec. Največ pozornosti je vzbudilo imenovanje Črnčeca, ki je nekoč veljal za kader iz vrst SDS, ki goreče zagovarja protimigracijsko stališče, nato pa se je ta s prvakom SDS razšel.

V času prve Janševe vlade, natančneje leta 2005, je bil Črnčec namreč imenovan na mesto direktorja Obveščevalno varnostne službe ministrstva za obrambo (OVS), v času druge Janševe vlade leta 2012 pa je bil imenovan na mesto direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA).

Foto: STA

Za najem letala odštel vrtoglavih 89.100 evrov
Pri tem pa ne smemo pozabiti omeniti, da je presenetljivo tudi imenovanje Stojana Tramteta za generalnega sekretarja vlade, namreč, Tramte je bil v letih 2007-2011 generalni sekretar predsednika republike Danila Türka,  nato pa je Türku ponudil odstop zaradi očitkov o zapravljivosti, ki so pricurljali v javnosti. Za najem letala v okviru dvodnevnega obiska predsednika v BiH je odštel vrtoglavih 89.100 evrov. Sicer Türk odstopa Tramteta ni sprejel, a ga je ta nato vseeno zamenjal. Ob pregledu poslovanja je Računsko sodišče RS prišlo do ugotovitve, da je prišlo do nepravilnosti, zato mu je bilo za poslovanje izrečen pridržek. Prav občutek zapravljivosti, do katerega je prišlo zaradi predragega najema letala in obnove predsednikove brunarice, je je najverjetneje vplival na to, da je Türk izgubil v predsedniški bitki proti Borutu Pahorju.

Foto: STA

Šarec je imenoval tudi podpredsednike vlade in sicer: finančnega ministra Andreja Bertonclja iz LMŠ, obrambnega ministra Karla Erjavca iz DeSUS, ministra za izobraževanje Jerneja Pikala iz SD, ministra za infrastrukturo Alenko Bratušek iz SAB in ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja iz SMC. Za namestnike ministrov, torej državne sekretarje so na prvi seji imenovali: Bredo Božnik na ministrstvu za delo, Matejo Vraničar Erman in Metoda Dragonjo na ministrstvu za finance, Martino Vuk in Jerneja Štromajerja na ministrstvu za izobraževanje, Aleša Cantaruttija na gospodarskem ministrstvu, Tanjo Strniša in Jožeta Podgorška na kmetijskem ministrstvu, Jana Škoberneta in Vojka Stoparja na kulturnem ministrstvu, Natalijo Kovač Jereb in Sandija Čurina na ministrstvu za notranje zadeve, Dominiko Švarc Pipan in Gregorja Strojina na pravosodnem ministrstvu, Miloša Bizjaka in Klemna Grošlja na obrambnem ministrstvu, Aleša Prijona na okoljskem ministrstvu, Bojana Kumra in Nino Mauhler na infrastrukturnem ministrstvuSimono Leskovar in Dobrana Božiča na zunanjem ministrstvu, Nevenko Ribič v službi vlade za razvoj in Olgo Belec v uradu za Slovence v zamejstvu.

Grošelj Jakiču svetoval, da je potrebno zamenjati celoten vrh na ministrstvu
O Grošlju se je sicer že govorilo, ko je parlament odločal o imenovanju Bratuškove. Reporter je tedaj objavil posnetek tablice tedaj novoizvoljenega obrambnega ministra Romana Jakiča, ki je nastal v času uradnega fototermina. Posnetek je razkril, kako Grošelj Jakiču v elektronskem sporočilu piše, da je potrebno zamenjati celoten vrh na ministrstvu.

Klemen Grošelj (Foto: STA)

“Sem malce povprašal kolege. Glede generalnega sekretarja MORS je sedanja baje čista katastrofa in je tam na zahtevo Hojsa, sicer pa je skupaj z direktorico logistike dobila negativno oceno uradniškega sveta. Torej njuna menjava, ki je potrebna predvsem iz strokovnih razlogov, če odmislimo vprašanje lojalnosti itd. Glede kandidatke Podbregarjeve, pa je bila kot GS po mnenju sogovornikov korektna, vsekakor bistveno boljša od sedanje, če malce premislim, pa ima to prednost, da je funkcijo že opravljala in pozna delo, kar pomeni, da ne bi potrebovala preveč časa, da v celoti prevzame posle. Glede OVS je zadeva dejansko problematična, a ni brezupna, obstajajo tudi profesionalni kadri, na katere bi se lahko oprli in bi preko njih z nekaj premišljenimi kadrovskimi potezami, prevzeli nadzor nad službo in predvsem dogajanjem v njej. Sem pa hkrati slišal več slabega o načelniku GŠ, kot sem pričakoval, in me je to malce razočaralo, mislim, da bo potrebna menjava prej kot se je morda zdelo, a vsekakor ne pred zaključkom reorganizacije vojske”.
 

Jakič takšnega elektronskega sporočila ne bi smel pustiti vidnega na ekranu. Kakorkoli, Jakič se ni odzval na predlog Grošlja. Grošelj naj bi po navedbah Petra Jančiča Jakiču poslal sporočilo, ne da bi ga za to Jakič zaprosil. Podbregarjeva, kandidatka za generalno sekretarko, je žena Iztoka Podbregarja, sicer predsednika LDS in nekdanjega šefa Sove. Obramboslovec Grošelj, ki je bil funkcionar vlade v času, ko je bil premier Borut Pahor, takrat je bil tudi nadzornik državne pošte, je po navedbah Petra Jančiča iz Spletnega časopisa najbrž poskušal vplivati na Jakiča, kako in koga naj kadruje.

H. M.

 • Anton

  mi ne rabimo ata štrumf krtov , ki bodo špijonirali z informacijami v naših vrstah, mi potrebujemo zgolj žlahtne osebnosti, katerim je v prvi vrsti pomemeben slovenski človek, ohranitev narodne identitete in krščanstva.

  SDS press

 • zokispoki

  A tudi ti, Damir ? Ne bi si mislil ! Ce je temu tako, naj te hudic vzame, Juda !

  • Prle

   Ha,ha,ha,Damir je vsaj spregledal in ugotovil, katera je prava stran. Nekateri ne bodo nikoli.

   • slosin

    posluš teslo, kaj pol cvilite ko vepri, ko kdo napiše, da je JJ spregledal in poslal partijo v tri 3,14…

   • dež

    Nobenega prebliska ni bilo ali ga držijo za jajca ali pa je takšna njegova nrav. V nasprotnem ne bi zadržal arhivskega gradiva na Sovi, za čas svojega šefovanja, ampak bi ga predal Arhivu Slovenije, kar je bil dolžan.
    Poleg slabega vida tudi zelo slabo sliši, ker še do danes ni pojasnil, zakaj tega ni naredil ? Kljub večkratnim pozivom.

 • Olga2345

  Cesar je gol! Namesto, da bi začeli reševati nakopičene probleme in zaščitili šengensko mejo pred nezakonitimi vdori divjakov, bodo poskušali utišati vsako kritiko in “zakonito” vse pokrastii!

  • Prle

   Ti se nimaš kaj bati teta Volga,tebi noben migrant ne bo nič naredil.

   • tarantela

    Drži pa lahko, a ne?

  • Simon Novak

   Ti si samo želiš, da bi kak divjak vdrl k tebi

 • Prle

  He,he,he,sds kader, še njegovi več ne marajo pastirja iVana Janeza.

  • Simon Novak

   Tu pa tam kateri spregleda

  • Andrej

   A si opazil, da iz SDS odhajajo v druge stranke, po večini v tiste, v karetih bodo lažje živeli na tuj račun? V SDS ne pridejo več, ker tam stojijo za svojimi besedami in prevzemajo odgovornost. Tega pa pri Pahorju, Bratuškovi, Cerarju, Šarcu ni. Zanimivo, da te ne moti, da tipsoni menjavajo stranke kot po tekočem traku po koritniškem pravilu. Da na volitvah ostanejo zunaj, potem pa kar naenkrat postanejo ministri.

   • Simon Novak

    V SDS stojijo za svojimi besedami? Mislim, da je to vic tedna, pa samo do petka smo čakali

    • Anton

     ti si pa idiot tedna s svojimi komentarji, povrh temu pa še celo misliš kako pameten si

     sarkazem press

     • Simon Novak

      Za vas đešnjake Einstein

     • Anton

      prvič preštej koliko južnih brača je v levih strankah in koliko v desnih strankah , nato naredi bilanco, drugič, ne žali Alberta Einsteina, lepo prosim

      sarkazem press

    • Andrej

     Kolikor vem, je bil Janša edini, ki je odkorakal v zapor, čeprav so mu na koncu dokazali, da ni kriv. Še ti tako naredi, potem pa kokodakaj.

     • Simon Novak

      Vsak dan jih par vkoraka v zapor, tako, da ne vem, o čem govoriš, da je Janša edini, ki je odkorakal v zapor. Kdo pa mu je na koncu dokazal, da ni kriv? Eno je zastaranje, eno pa nedolžnost…ampak vi đešnjaki imate pač drugače razčiščene pojme

     • totex39

      To pa je znano, niso mu mogli nič dokazati in da ne bi voluharji sami sebi v skledo
      pljuvali so potegnili neko zavoru v zakonu in to je zastaranje. Pezduni se vedno znajdejo.

     • Andrej

      Težko se bova pogovarjala, če imaš spomin zlate ribice.

     • tarantela

      Kašn “dokazal, da ni kriv”? Sodniki so zasrali z zastaranjem zadeve!

 • soc

  Prvi od Reporterjevih kolumnistov v levi vladi…

 • Simon Novak

  Čisto vse je boljše kot Janša, Černač, Grims in Mahnič

  • Vera

   Kaj hudega so ti pa storili ? Za nas Slovence bi bila desna vlada edina pametna in trezna odločitev !

   • Simon Novak

    Samo poslušam jih, pa mi že gre na bruhanje…oz. dovolj, da jih vidim…da imam nekoga za predsednika vlade, ki spoštuje sodišče, ko mu odgovarja, ki ne prevzema sodnih pošiljk, ki ni sposoben sam plačevati položnic, ki najem kredite v Veliki Kladuši…hvala lepa za “dobrote”

    • slosin

     ti kr bruhaj, dokler maš še kej za pod zob….ampak prov dolg to ne bo trajal…

     • Simon Novak

      Ja, jutri se že zbujamo v Venezueli…ups, pa sem mislil, da se bomo že danes, vlada je bila imenovana že včeraj

    • ZatonMesecnikov

     Indoktriniran si Simone. partija te je napumpala v glavo in te obsedla z “notranjim sovražnikom”. Pokazali so ti potem Ivana janeza in sedaj si ves ubogi od sovraštva in telesno šibak od bruhanja….

     • Simon Novak

      Ha ha ha, ko ti đešnjak govori o indoktrinaciji, neprecenljivo

     • ZatonMesecnikov

      Praviš brozovi levičarji ste bili pa vzor samostojnega mišljenja….

    • if

     Stanje bolnega uma, ki krmili prebavila v bruhanje.

   • Simon Novak

    Vidim, da si danes na hece

  • Andrej

   No, zdaj imamo prav gotovo nekaj najboljšega, kar se nam je lahko zgodilo. Samo, da ne boš po enem letu tulil: Janša, pomagaj. Ko boš obsojen zaradi verbalnega delikta ali pa ko boš branil svoje premoženje, ker ga bodo migrantu dajali. Boš ksenofob.

   Pred kratkim so imeli toliko povedat čez Orbana, zdaj pa gredo vsi po njegovih stopinjah.
   Ja ja, oprana glava je huda stvar. Zelo huda.

   • Simon Novak

    Pa če bi se utapljal in bi bil Janez edini prisoten, ne bi nikoli zaklical: Janša, pomagaj…ker vem, da bi dobil samo še kamen okoli vratu

   • Simon Novak

    Me pa veselita tvoja zadnja dva stavka, da vsaj veš, da imaš oprano glavo in da je to hudo

  • zokispoki

   To pa ne bo drzalo. Ko pogledam sestav sedanje vlade, me kar strese. Amaterji sedijo poleg sarlatanov. Ne ves, kdo je vecji in hujsi podn. Sami povzpetniki, sposobnih in modrih, tam zal ni zraven ! Sami novi obrazi, kot na primer Dragonja in podobni, kenede !

   • Simon Novak

    Še kako bo držalo…vse je boljše, staro, novo, pametno, malo manj pametno kot SĐS poker “asov”

    • zokispoki

     Ja boljsevisticna, povzpetniska, nesposobna sodrga na kupu, kenede !

 • Vera

  Da je Stojan Tramtet nov generalni sekretar vlade ima po moje največ zaslug tov.Türk , ki je po TV hvalil Šarca . Se pravi, da nam ljudi v vlado nastavljata dva nekdanja predsednika države ? Tudi velika Dominika izhaja iz prijateljskih vezi s Vasiljko Sancin , saj sta skupaj delali .

 • ZatonMesecnikov

  To je to, kar vseskozi trdim. Popolna negativna selekcija. Tisti, ki v življenju ne dobi boljšega, gre potem za takšne stvari.

  V 90tih letih, ko se je trpala državna uprava, je bilo v Delu vsak dan najmanj 5 oglasov za službe na javnem in upravi. Prijavljali so se tisti, ki drugje niso dobili služb.

  • Simon Novak

   Ko pa je istega človeka na položaj nastavil JJ, pa ni bila negativna selekcija?

   • ZatonMesecnikov

    Črncec je karierist, on bo z vsakim, kjer bo imel osebno korist.

    • samotoje

     Potem je pa vlačuga, če bi z vsakim.

    • Simon Novak

     A tega takrat, ko ga je JJ nastavil, niste vedeli?

     • ZatonMesecnikov

      Tudi zate nismo do nedavnega vedeli, kakšen si…

   • Andrej

    Prvič ne more biti. Ko pa tip leta iz stranke v stranko je pa to nekaj čisto drugega. Poglej ModernegaDorferja.

    • Simon Novak

     Ja, tipična đešnjakarska filozofija…ko je naš, je vse OK, ko ni, pa …………………

     • Andrej

      A si nevoščljiv, ker ne moreš biti “naš”? Ni ti treba odgovarjati, ker odgovor poznam.

   • rubec

    Majmun govori o politiki. Si ti zmešan? Kakopak.

    • Simon Novak

     Če majmuni ne bi smeli govoriti o politiki, bi spletna stran NoraTV samevala

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   S tem se pa strinjam. Če si nesposoben za vse, potem pojdi v politiko in boš uspel, kot tudi obogatel. :)

   PS: Nimaš kaj! :)

  • samotoje

   Če moji otroci v šoli niso bili pridni, sem jim grozil, da bodo šli delat v javno upravo.

   • ZatonMesecnikov

    Ja, včasih so imeli samoupravljalci strašljivko za otroke: Pojdi se učit, da ne bo treba delati.

    leta 1945 je pač hlapec zajahal konja….

 • Andrej

  No, jaz že zdavnaj nisem več presenečen. Pri Pahorju sem mislil, da slabše ne more biti, pa sem bil presenečen. Pri Bratuškovi sem še tako mislil, Cerar me ni presenetil, Šarec pa še najmanj. Zdaj me pa nič več ne more presenetiti, ker se počasi pripravljam na najhujše. Dokler ljudi volitve ne zanimajo presenečenj ne more biti. Saj se ni nič spremenilo. Pot gre še vedno strmo navzdol.

  • ZatonMesecnikov

   Sem povsem enakega mnenja. Slovenija le še čaka svojega Ciprasa…

  • VERRZIFIKATOR

   Andrej, sredi strmine na poti navzdol tale utrinek.

   Jurij Orvelšek

   ŽIVALSKA FARMA KOMPLETNA

   Orwell zdaj postal je spet kompleten,
   ko na farmo je poslal igralce,
   prave res živalske uživalce,
   čas je zanje karseda dovzeten.

   Šarec konj samo koordinira,
   konj z ročaji mirno držo vadi,
   ta zunanji faktor v tej je vladi,
   ki nekdo ji tretji komandira.

   Žaba rjava farmo brani celo,
   medved vodil javno bi upravo,
   kravi dali so živalsko pravo,
   kuri s klamfo socialno delo.

   Gospodarstvo farme spet počiva,
   počivalček se s kobilo brati,
   ni mogoče teh dejanj oprati,
   se fakin za zdravjem večno skriva.

   Brencelj farmo vso bi financiral,
   je maskota le, dežurni krivec,
   kakor izgubljen je vina pivec,
   česen se je zgolj naparfumiral.

   Velik farme bo zares dobiček,
   z novim vodstvom znaten bo presežek,
   a od vseh največji pač dosežek,
   da kulturno vede se prašiček.

   Prasci glavni kajpak so v ozadju,
   s farmo ki ravnajo kakor z lastno,
   v igro moštvo vržejo oblastno
   le na videz, farma je v brezvladju.

 • Boštjan Ivković

  Kučanov podtaknjenec.

 • Common Sense

  Če poskušam biti pragmatičen, je Damir v Šarčevi vladi morebiti celo dobra novica. Damir je bil (javno) borec proti nenadzorovanim migracijam. Če ravno ni naenkrat zamenjal prepričanja, bomo državljanke in državljani imeli celo srečo. Namreč, da se bo celo pod Šarcem migrantski val vsaj do neke mere zajezil (predno bo Prešernov trg v Ljubljani preplavljen s šotori.) #Upanje-umre-zadnje

 • rrrrr

  Vesel sem, da še ena moralna pokveka snema masko demokrata in se iz edine še preostale slovenske stranke vrača v matično udbo jazbino, od koder so podlasico tudi poslali v SDS s posebno nalogo.
  Naročili so mu, da ,,organizira” Odbor 2014 prav tedaj , ko so kosovec Kučan&co pred volitvami strpali JJ v zapor. S tem bi si med članstvom pridobil veljavo in zaupanje ( enako je bil njega dni poslan Bavčar v Odbor za človekove pravice, spet v ,,bran” JJ. Se pravi, odbor da, vendar pod NAŠO kontrolo). Kot mi je znano, naj bi s sodelavci organiziral prvi neodvisni medij v Sloveniji, Novo24TV.
  In kaj je krt v resnici naredil? Trikrat je prišel pred sodišče, visoko dvignil izdajalske parklje v obliki črke ,,V” (victory), zatulil nekaj plehkih parol in že je izginil. Kam le? Ustanavljat TV? Kje pa ! Nula koma Josef !
  A njegova poglavitna naloga je bila sovražni prevzem stranke v času , ko so mu strici umaknili šefa opozicije v zapor. Hvala Bogu, niso (nismo) mu nasedli.
  Pa potem? Nekaj všečnih člankov v Odlazkovem Reporterju o grozeči nevarnosti obrezanih kameltrajbarjev, nekaj polprikritih napadov na JJ v stilu ŽigeTurka, ..
  In danes? Protimigrantski črni krt Damir za nagrado postane spet rdeča promigrantska hijena …celo prva med Šarčevimi plenilci.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Janšisti veste, kaj bomo naredili z vami…… :)

  PS: Ella Tahin! :)

  • Delta

   Vemo. Po vaši stari dobri navadi nas boste poklali in postrelili ter zmetali v jame. Civilizacijsko ste pač na nivoju neandertalca.

  • slosin

   raj se vpraš, kaj bojo ‘janšisti’ naredili s tabo in podobnimi balkanskimi modeli…

 • totex39

  Če bi v vladah držav višegrajskih skupin imeli na kupu toliko lopovov, bi jih ljudje z protesti sami odnesli na ulice. Pri nas pa se vse tiho prenaša in kar nekaj šinvanja in pol gre naprej vse po starem.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  “Lejte, desnuharji, na Tarči vas režejo k’ salamo in na koncu vas bojo sfukal k’ prasce. Unga majmuna poslušte, k’ je neki urednik. Blesau in domišljau k Logar. Bebec kar bluzi, kar naprej omenja SDS, pa da nič kriva, pa večkrat k’ jo omeni, bolj jo u drek spraula, butel !!!!” :)

  PS: Avtor “ućko” :)
  PS: Ne morem se nehati smejati! :)

  • Simon Novak

   To pa je bilo včeraj res svetsko, res ne vem, kje so onega idiota našli, še dobro za SĐS, da je po prvih reklamah izginil…potem pa še Mahnič tam nekaj bluzi, kdo vse je bil pod maskami…dva so že razkrinkali in oba člana SĐS

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Že ko sem gledal intervju Šiška pred sodiščem, sem videl tega novinarja, kateri je stalno omenjal SDS in hotel prepričati Šiška, da Hitler ni bil član nacional-socialistične stranke. Neverjetno! :)

    PS: Totalen polom! :)

    • Simon Novak

     Če je ta novinar, se tej panogi slabo piše

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      On je urednik in edini “novinar” portala Politikis, če se ne motim. Nekdanji urednik pa je bil član SDS. :)

      PS: It keep getting better! :)

     • Simon Novak

      Vem, samo če tega označimo za novinarja, je smeh zagotovljen

   • rubec

    Zate vemo da si majmun zakrit ali ne, vseeno. Ke teslo jebo se sam s sabo hehe.

    • Simon Novak

     Majmuna ti lahko vidiš samo v živalskem vrtu ali v ogledalu

     • rrrrr

      za členonožca kar spodoben odgovor

   • slosin

    …glavno, da nista iz SDS…če sta iz SĐS, me ne briga…

    • Simon Novak

     Itak

  • B.V.

   TI JOSIP BROZ SI PA LUZER DA NI VEČJEGA DA SI SAM TALAŠ PLUSE

   • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

    Revež rabi pozornost, ker je nima v resničnem življenju.

    • slosin

     …z živci je bolj na konc…

     • B.V.

      Ponavadi si junferji sami talajo pluse, ker nimajo pozornosti žensk.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      To vi sklepate po spletnih komentarjih. Janšisti ste res neizobraženi in prizadeti do nebes. :)

      PS: Po eni stani se mi smilite. :)

     • B.V.

      Junfi pozuabil si si dati plus.

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Preveč pozornosti mi namenjajo tvoja žena, mati, hčerka, vnukinja,… S tem se pa strinjam. :)

     PS: Nikoli niso site. :)

     • B.V.

      Ti še ne več zakaj ga imaš Junferček. Zdaj si pa hitro daj en plus.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Trump bi vam rekel…… :)

      PS: Low life! :)

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Meni je bolj bedno, da to vam smeta. :)

    PS: Brigajte se zase “low lifes”. :)

    • B.V.

     JUNFER bogi si naj ti bo.

  • Minovak

   Tudi jaz se ne morem nehati smejati tebi, ker še vedno nimaš pojma, da si v isti kahli z nami in bodo pokradli tako tebi, kot meni in, ker si še neizobražen, ter mlad, ti svetujem malo bolj poglobljen pogled v pravo zgodovino, kjer boš lahko bral o tistem, kar tvoji neizobraženi možgani še niso dojeli, ker je resnica samo ena, tista, ki se je res zgodila, zato se ji tudi tako pravi.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Sem izobražen in bogat, oziroma denarja mi ne primankuje. :)

    PS: Ni nič hujšega, ko vam o denarju in izobrazbi, govori nepismeni Janšist. :) #Bruh

  • Franjo Trojner

   Izobraženi mladi odhajajo v tujino, takšni, kot ti pa visijo materi in nato državi na ramenu do svoje smrti.
   Čuj tote tvoje Šarčeve vlade je že konec, vrag jo je vzel še predno je zaprisegla v DZ, kar je kristalmo jasno tudi Šarcu, Židanu, Cerarju in Rjavcu, samo še tebi ne!
   A si ti res mislo, da bi nam lahko toti luzerji in komedijanti vladali? Čuj še tvoji levici vdani mediji se bojijo, da Šarec, kot premier ne bi preveč idiotizmov trajbo, ker vedo, da je kruh, mleko, mast in meso potrebno v trgovini kupiti, sam od lap se ne da živeti.

 • Vojteh Dovč

  Damir Črnčec, dolgoletni zaupnik Janeza Janše, je včeraj postal tesen sodelavec predsednika vlade Marjana Šarca,-kaj ta je ok –

 • Dragan Krstič

  Danes b o pa v Salzburgu na mednarodnem tepihu Šarec pokazal svojo superiornost in znanje tujih jezikov.
  Komaj čakam da vidim in sploh slišim njegovo angleščino.

  • Vera

   A zna vsaj pozdravit v angleščini ?

   • domovina mili dom

    Mein Kampf zna na pamet. Tudi to knjigo podarja na okrog.

   • Dragan Krstič

    Če mu ne bo šla angleščina z jezika bo drugič s seboj vzel tovariša Dejana Židana.

   • totex39

    Mogoče pa je hodil na tisti reklamni tečaj, kjer pravijo, da se čez noč naučiš angleščino.

   • samotoje

    Helou, hu ar ju? Aj bi Marjan.

  • zokispoki

   Yes i she !

  • domovina mili dom

   Je vseeno kako se bo blamiral in osramotil Slovenijo. Važno je, samo, da ni g. Janša na oblasti. Kučanovi mediji pa bodo pisali o briljiranju in “entelegenci” PM.

   • Dragan Krstič

    Tovariš Franček Jurša bo povedal da je Šarec zelo KOPETENTEN v zunanji politiki

   • Simon Novak

    Naj se blamira, kolikor se hoče, samo, da ni Janše, prav imaš, VSE je boljše kot Janša v vladi

  • Simon Novak

   Govedo

   • Dragan Krstič

    Simon Novak, od take budale kot si ti z IQ enakim številki tvojih čevljev je govedo zame kompliment.

    • Simon Novak

     Ha ha ha, verjamem, da je to, da ti kdo reče govedo, zate kompliment

  • samsara

   “Vi nid tajm…”

 • Dragan Krstič

  Prav vsi predsedniki vlad in držav bivše YU zelo dobro obvladajo angleščino, ne vem pa za dva: Šarca in Dodika iz RS.

  • Simon Novak

   Dobro, da za vse druge veš, da obvladajo, seljačina SĐS-ovska. Nimaš pojma, kdo je predsednik vlade ali predsednik v Makedoniji, veš pa, da dobro obvlada angleščino. Sedaj pa hitro pogledat, katera sta

   • Dragan Krstič

    Seveda ti igtnorant meni podtikuješ da ne vem kdo sta najvišja politika v Makedoniji. A te zanimata priimka? No poglej kdo sta. Pa še nekaj ti budala ignorantska, oba obvladata angleščino zagotovo bolje kot ti. Če ne znaš tega jezika tudi ne moreš ugotoviti nivo znanja.
    Očitno ti te sposobnosti nimaš.

    • Simon Novak

     Celo 20 minut si rabil, da si ju našel na netu, govedo đešnjakarsko

     • Dragan Krstič

      Simon Novak, na netu sem pogledal poklice vseh Simonov Novakov v Sloveniji.
      En od njih si zagotovo ti.Ja hud izobraženec si, maksimalno policna vajeniška, hahaha. Tvoj IQ niti ne presega številke tvojih čevljev.

     • Simon Novak

      Kaj ima to sedaj veze z angleščino?

     • Dragan Krstič

      Da znaš toliko angleško da bi te lahko Franc Jurša inštruira, hahaha.

     • Dragan Krstič

      Simon Novak, angleščina je zate grščina, hahaha. English is Greek to you!!! Got it???

   • xtc

    Baje je AB-doktorirala iz angleščine na bruseljskemu brifingu,ji je brglez podpisal že drugi doktorat iz megle,kot ga ima večina levih.

  • večni srb

   A tekoča hrvaščina ni v redu?

 • Gr Enze

  KOMUNISTOM GORI POD NOGAMI PA SO ŽIVČNI .

 • montyamp

  Novi Peterle , nevretenčar brez hrbtenice , oportunistični slovenistanec .
  Zato država crkuje , zaradi izdajalcev , ki se prodajo za nizke plače .

 • Franc Šink

  Enostavno povedano: V EU ni več politične higiene.Je umazana kot skret na štrbunk.

 • УВБ-76

  lwPHzGaSm1uu5TYKsSCSzaDfp0KnhLbYXnuEChjljbSJpXj7KBd/PZq1ey593kuqpMyK
  YUfII0So9h9crbZqQchRGTmzrHTlXCOEjg2k8nd/OuAH/Tu99mOsoANwhPV2svpY36zJ
  8JCB8903CRymB35ERCdwdxjgyoldIPcjCaI8TKzqnuNWmcr+XKf/S7tzbGZKRS6XNAN/
  kdWaGZspuudF5piNgGpwWwHcAZ7CFXFGkuo=

 • tarantela

  Ja, presenečenja so že globalna. V Vatikanu je pravkar presenetilo novo odkritje o poneverbah in pranju denarja v njihovi hiši. Ma hudič mlade in kadar jih ima, jih ima veliko…

  • Minovak

   Imaš prav, naši (vaši) vladajoči so šele pravi vzorniki vsega mafijskega in očitno, da se mnogo levakov uči od njih, saj so prava torpeda za potopitev. Si bil kdaj na Kajmanskih…tam je veliko levakov, naših namreč…

   • tarantela

    Ja kaj češ, najprej so v Jajce romal, zdej pa na Kajmake…

    • xtc

     Ja največ vas je pa orgazmiralo in imeli dilirije ob Štafeti in stadion Adi orgijah v Beogradu.

  • večni srb

   A ne rečejo vedno, da vse kredite razdelijo med reveže, ki so njihovo največje bogastvo?

  • אדוני

   Tarantela, kakšen link nalepi, da lahko preberemo novico, hvala!

 • Morala

  O o o, Damir Črnčec me je res presenetil in to zelo, zelo!!! Ali bo še naprej protimigrantsko usmerjen in kritičen do politikov, vlade, proti nevladnim institucijam kot je PIC?!

  • Dragan Krstič

   Dnar je dnar? Od morale in etike se ne živi.

   • Morala

    Vidim ja…Nasprotnike je potrebno v s svojo bližino sprejeti in jim ponuditi dobro plačano mesto, da so tiho!

  • večni srb

   Koga je pa zatrla Sova, če smem vprašati, Očitno niso predvideli niti enega od kritičnih dogodkov zadnjega časa. Nit enega, zgodilo se nam je vse najslabše kar se je sploh lahko zgodilo, kot da bi bili tam vsi debilni in izdajalci lastnega naroda.

   • Morala

    To moraš vprašati SOVO? Zakaj jo sploh imamo?

 • sanguis sacrum

  dokler bo proti nezakonitim ekonomskim migrantom in za zaščito meja Slovenije, je zame o.k.

 • Osti jarej

  ….. aaaaaaaahhhhhhaaaaaaahhhhaaaa…..politika ni kurba….kurbetina je……

 • Osti jarej
 • črnaovca

  Dokaz da je imel Janez kao dobre kadre a jih je odpodil. Sedaj bodod delali sranje drugod

  • Edi Puc

   (kader za v film z naslovom DVOJNI VOHUN)

 • samotoje

  Et tu, Brute Črnčec?

 • Dragan Krstič

  Saj ni edini. Tudi Reporter se je prodal levakom.

 • Osti jarej

  ..človek človeku volk

 • xtc

  Počasi bodo vse leve podgane počasi prilezle na beli dan.

 • večni srb

  Katastrofa.
  Edino kar me tolaži je, da bo ta vlada kmalu razpadla. Ali pa jih bodo ljudje odnesli ven iz parlamenta, kar bo pač prej.

 • večni srb

  Erjavec in Črnec, na Hrvaškem je danes praznik.

 • VERRZIFIKATOR

  Predlanska aktualna

  ČRNSKA ŠALJIVA ALI KDO LAŽE?

  Da mir isto je kot vojna,
  da mir v Siriji kraljuje,
  da mir vojni poveljuje,
  eklatantna laž je trojna.

  Daj mir, kakšne vendar sove
  da so majhne dnevne ptice,
  daj mir, kaj razkladaš vice
  stare, češ da gre za nove.

  Da mir dal boš končno z vici,
  naj povem ti tole šalo,
  prirejeno sicer malo,
  o zamorcu, gori, ptici.

  Črnec kajpak je zamorec,
  za pravice se bojuje,
  ne prodaja, ne kupuje,
  črnec je zagrizen borec.

  Sova ptica je njegova,
  črnčeva silno modra,
  zvezda je teatra, odra,
  k njej se vrača vsakič znova.

  Njene on pozna metode,
  v svoj prid pridno jih obrača,
  polpreteklost s tem sprevrača,
  črnec, fant ujet v zablode.

  Daj mir, to je vendar noro,
  res mogoče ni verjeti:
  črnec dal se je ujeti
  in prodati v Črno goro.

 • pajac debeli

  Nevladniki že zbirajo peticijo o odstavitvi Črneca, ker je Islamofob in je pisal na socijalnih omrežjih grde stvari o muslimanih. Če ga Sorosova golazen sovraži, po tem možno, da ni tako slab.

  • Tanja Bor

   Kar je slabo za nevladnike, je dobro za Slovence.

 • lili pili

  Jajo popizdeva pocasi bodo vsi, ki mislijo z svojo glavo odsli iz sds, samo tako naprej…

  • אדוני

   In ostal boš sam v SDS. :)

   • lili pili

    Trenutno se nisem pri njih…

 • rabbit

  No vlada je kompletna ali po Šarčevo hlev je poln pa bom malo nove fraze probala uvest

  Marjan Šarec – OPICA ali po domače AFNA
  Miro CERAR – TELIČEK
  Andrej BERTONCELJ- ŽOLNA
  Karel Viktor ERJAVEC – PIJANA SOVA
  Jernej PIKALO – BIK
  Marko BANDELLI – OSEL
  Zdravko POČIVALŠEK – KOZEL
  Dejan PREŠIČEK – PRAŠIČ
  Samo FAKIN – PODGANA
  Boštjan POKLJUKAR – VRANA
  Rudi MEDVED – MEDVED
  Peter Jožef ČRESNIK – KRT
  Jure LEBAN – PAV
  Alenka BRATUŠEK – KOZA
  Andreja KATIČ -KRAVA
  Aleksandra PIVEC – KOKOŠ
  Ksenija KLAMPFER – GOSKA

  • luckyss

   Za zajca logičen komentar, ki ne pomeni drugega kot da si bebec in torej verjetno podpornik SDS..
   Seveda si ovce izpustil, ker največje ovce so SDSovce ;))

  • Aresnica

   Torej živalska farma, ki jo vodi opica oziroma afna, ki je naredila izpit na lesarski(tišlarski) šoli šele v (6X) išestem poskusu.
   ______________
   Lep pozdrav

   • luckyss

    In je diplomirani igralec ter novinar…Nekateri ste pač bolj bukovi in vam ta “tišlarija” bolj leži..
    Lep pozdrav tudi tebi..

    • Aresnica

     Ga nisem opazil v nobeni drami oziroma – gledališču. Ne obračaj zadev ali ni to katastrofa, da nam vlada (diplomirani igralec) nekdo, ki je 6X popravljal relativno lahek izpit.Ga poznam – se je neverjetno spremenil. Me pa ne moti, da je po rodu ŠIPTAR – je posvojenček Šarčevih-me pa moti, da se je prodal (je lutka) SLO mafijskotajkunskemu OMREŽJU:
     ___________
     Lep pozdrav

 • Jožef

  G.Črnčeca osebno zelo cenim. Žal mi pa je, da se je najbrž opravičeno distanciral od Janše. Škoda, saj v tako imenovani levi vladi ne bo sam mogel nič spremeniti, da bi se vlada Slovenije posvetila vsemu narodu in samo “našim” in levim. Veliko bo storil, če mu bo uspelo pri zajezitvi muslimanskega navala in pri usmeritvi v EU, NATO in ZDA.
  Pri tem pa moram še pripomniti, da sta mi danes zjutra pokvarila dan Go. Maja Sunčič in omenjeni gospod z njunima kolumnama. Predvsem go. Sunčič je še pred sprejetjem nove vlade napisala vsaj malo objektivne članke na temo političnih dogajanj. Takoj po sprejemnu nove vlade pa se je njena vebina ponovno obarvala antijanševsko.
  Kako so lahko kolumnisti tako strašno dvolični.
  Na dveh stolih je težko dolgo sedeti, enkrat bo “debela rit” odpopvedala.
  Kar se pa tiče Reporterja, pa tako vemo, da mora plesati po lasnikovi “muziki”.

  • Jan Kovalski

   Jožef: “… Žal mi pa je, da se je najbrž opravičeno distanciral od Janše. Škoda, saj v tako imenovani levi vladi ne bo sam mogel nič spremeniti …”
   =========================
   Ali pa se je Janša upravičeno distanciral od njega. Če ne bo mogel zaradi leve vlade nič narediti potem naj odstopi, vse drugo bi bila hinavščina. Kot sem že napisal, zdaj se bo pokazalo ali so ga samo besede ali pa še kaj več od besed.

  • Jan Oz

   Dej Jože ne joki. Čim je nekdo distanciran od Janše, čeprav ga ceniš in si zadovoljen z njegovimi pogledi, pa vseeno ni uredu ker je dojel Janezka, in noče le bit njegova ovca. Človk očitno razmišlja s svojo glavo. Ja prav tako.

 • Artur
 • Jan Kovalski

  Janez Pogorelec je že sedel na prvi seje nove vlade. Zaslužil si je to, veliko truda je vložil v to, ni bilo lahko neprestano tolči po Janši. Moral je biti že precej utrujen od tega, že skoraj malo nor, ker je ponavljal eno in isto.
  Črncec je tudi v preteklosti odstavljal Janšo. Zato ni čudno, da se je zanešel tu.
  Ni pa slabo, da je prišel na to mesto, kot velik nasprotnik migracij. Eden največjih javno izpostavljenih nasprotnikov ilegalnega priseljevanja. Sedaj bo moral preiti od besed k dejanjem. Prišel je ob bok Šarca, ki je še marca letos zagotavljal, da bo odstranil ograjo. Kako gre to dvoje skupaj?
  Kdo od njiju bo “popustil”? Zakaj ni slabo, da se je Črncec znašel ob Šarcu:

  Ker sedaj sta samo dve možnosti.:
  Ali se bodo totalno ustavile ilegalne migracije (kar bi bilo odlično)
  Ali pa bo Črncec zapustil to mesto

  Dvomim pa, da se bo zgodilo kaj o tega dvojega. Zanimivo pa je nekaj kar mi je padlo v oči. Črncec je edina znana javna oseba, ki je dominantni mediji niso obtoževali za ksenofobijo zaradi njegovega stališča do ilegalcev. Glede tega se je zdel nedotakljiv, lahko je pisal še tako brutalno o ilegalcih, nihče se ga ni “dotaknil”. Vsi drugi znani javni možje in žene s slovenske desnice, ki so napisali ali izrekli kaj čez migrante, so bili nemudoma napadeni kot stekli psi. Črnceca se ni dotikal nihče.

  • rabbit

   Meni so viri povedali kako je on hodil v tajništvo SDS in jih na vsak način prepričeval kako je Janša slab in da je to slabo za stranko in da ga je potrebno odstraniti iz položaja, no pa so bili pametni in ga vrnili gospodarju.

   • Jan Kovalski

    Če je to res je pa še huje kot sem si mislil. Torej je skušal spodkopavati in upal, da ga ne bodo izdali ampak, da bo za seboj potegnil zarotnike, ki naj bi se mu pridružili.

    • rabbit

     Govoril je točno to kar MSM govorijo in razni tiči pišejo po raznih forumih, kako bo SDS zmagala, če se bo znebila Janše, to so v stranki zelo dobro pogruntali in o tem obvestili zaprtega Janšo. Janša pa je bil najprej zelo šokiran ker je Črnčeca zelo cenil in mu je zaupal, menda so ga ujeli na limanice in se je izdal tako so vedeli da je podtaknjen.

 • luckyss

  Ne vem zakaj vam gre v nos Črncec, ki ima do migrantov enako stališče kot ga je imel nekoč…
  Razlika je le v tem, da je medtem skapiral, da ste v SDS idioti in ovce..

  • אדוני

   Zato pa si ti član SDS.

   • luckyss

    Ja, če bi mi naredili lobotomijo in mi odstranili vsaj 85 % možganov..

    • אדוני

     Nikoli ni prepozno.

     • luckyss

      Res je…
      Verjetno se bom potem včlanil v SDS..

    • rubec

     Koliko pa je to 85% pri tebi, gram, mogoče dva?

 • Soave

  Pa smo tam, a ne ??
  Sta si že skočila v lase !!Zdaj bo padalo tudi po Črncecu ?
  Ja, da sta se oddaljila, verjetno ni kriv samo eden, ali ne ?

  • Tanja Bor

   Upam, da ne. Taki napadi se mi zdijo slaba taktika. Vse je igra. Šarec očitno dosciplinira koalicijo, ki se boji volitev. Pustiti in se ne vmešavati v spore v koaliciji.

   • Soave

    Hm ? Se bojim, da nisva mislili na iste osebe.
    Meni se je zakoličili ob izjavah J. J. in reakciji Črnčeca.
    Osebno mislim, zakaj pa ne bi smel sprejeti te funkcije ?

    • Tanja Bor

     Ja, to pa se strinjava. Bojim pa se, da so levičarji izrabili njegovo ambicioznost in ga bodo napadali ali celo spravili na sodišče. Upam, da Črnčec ve s kom ima opravka.

 • Marjan Šarac

  Take rabim kaj vas moti. Naš je vedno bil.

 • Olga2345

  Volivci levičarjev so prišli po plačilo! Sindikati javnega sektorja so odmrznil stavko! Včeraj so prosili, danes zahtevajo, jutri bodo vzeli? Kučanu in Forumu 21?

 • ZatonMesecnikov

  Politični komisar zadolžen za kadrovsko sestavo nastajajoče Vlade šesterčka, Vatovec, je izdal negativno mnenje o moralno družbeni neoporečnosti Črnčeca. V hipu se je začela gonja levičarskih komsomolcev in agitatorčkov po družbenih omrežjih na Damirja. Ter seveda režimskih Novinarjev, vse v skladu s smernicami Sandre Bašić Hrvatin v Primorskih Novicah o “odgovornem” obnašanju Novinarjev. Ki so planili na Črnčeca.

  Kot nekoč na Nagodetovem procesu. Čas teče naprej metode Levičarjev ostajajo enake….

  Zato si zapomnite Levičarji, “to je više kleveta i laži, Črnčec nam je miliji i draži”…

  • Šobar Davorin

   Koga draži?

 • אדוני

  Levica – Vatovec je v izjavi za medije dejal : Šarec je “prvič požrl besedo” in povzel nespametno potezo premierja, da je dobra prispodoba tega, kaj Črnčec prinaša v kabinet predsednika vlade Črnčecev tvit, v katerem pravi, da so prebežniki nasilni kriminalci, ki s seboj prinašajo neznane viroze, garje in podobne bolezni.

 • Stajerka

  to je jasen dokaz, da ljudje, ki imajo družino, otroke gledajo vsaj 5 minut v prihodnost…..in Šarcu dam tukaj +, z upanjem, da se ne ukloni ……glede nacionalne varnosti se je obdal z ljudmi, ki vlivajo vsaj malo upanja, da zaščitijo našo malo državo in peščico avtohtonega naroda…..Fajonka&Kučan&Antifa co. – so grozljivo preteča zver, ki samo čaka, da se spusti s ketne……Katićeva jim je dajala veter v jadra, vihar so ustvarili s Šamijem in ZADNJI čas je, da nekdo ZATEGNE ROČNO……pa če tudi je to Šarec!!!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Bravo Štajerka, dobro povedano

  • Morala

   Upam, da se ne bo uklonil?..124 nevladnih org. zahteva Črncevo zamenjavo in neke podpise zbirajo…

   • AlternativaZaSlovenijo

    Bomo videli. Sem pa presenečen na odločitvijo Šarca. Če se bodo delali kompromisi malo na levo malo na desno, to niti ne bo tako slabo. Speta pa me je razočaral JJ, kjer je začel spet pljuvat po Črnčecu. No ja, s takimi si samo koplje svojo lasntno jamo in jamo desnici, tisti desnici, ki je normalna. In Črnčec je v takem krogu normalnih ljudi.

    • אדוני

     To res ni modro.

   • אדוני

    Kaj se bojijo, da bodo zgubili biznis z Bosno, ko pomagajo uvažati migrante ?
    Teh nevladnih organizacij je treba 99 % UKINIT,
    ker delajo PROTI INTERESOM VEČINE SLOVENSKEGA NARODA !

 • Tanja Bor

  Črnčeč mi ni všeč, ne zdi pa se mi ga prav zaradi tega napadati, bolj je fino, da jezi nevladnike.

 • Dragan Krstič

  Črnčeca bodo levakarji izpljunili kot prežvečen žvečilni gumi. Škoda tega strokovnjaka. Če bi bil jaz na njegovem mestu in njegovim znanjem in inteligenco bi jutri Šarcu poslal odstopno izjavo.

  • Tanja Bor

   Spominja na Viranta. Če bo hotel kaj narediti mu bodo kazali kakšne grehe iz preteklosti (Virant je imel letalske karte). Šele ko se jim bo predal bo imel mir. (Virant je sprejel njihovega finančnega ministra in Alenko za premierko)

 • Dragan Krstič

  Bilo bi pa za SDS in Janšo precej bolje če malo manj opleta z jezikom.

 • Iva

  Taktična poteza Šarca, ki skuša pokazati, da s to potezo presega blokovsko delitev, čeprav ambiciozni Damir izpolnjuje anti-janša pogoj.
  Dejansko je g. Poklukar (prej zadolžen za protokol na MORS) popolnoma neustrezen kandidat za notranjega ministra, zato potrebuje odločnega sodelavca, ki pa ga je Šarec raje postavil v svoj kabinet in ga bo kot “odločni vodja” pravočasno odpustil (ko bodo strici rekli).

 • koza

  Belgija je potvrdila izbijanje afričke svinjske kuge koje je označilo daljnje širenje bolesti koja je pogodila farme u istočnoj Europi i Kini, a sada prijeti i svinjskoj industriji u zapadnoj Europi. citat da vmereš … https://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/zapadna-europa-na-udaru-svinjske-kuge-zbog-uginuca-divljih-svinja-u-belgiji-1222130/

 • Jan Kovalski

  Črnčec naj se preimenuje v Črnec, pa se ne bo niti en levičar upal niti pisniti kaj proti njemu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!