Presstitucija Petričevega glasila Delo: Pristransko poročanje o 8-letni sodni kalvariji poslanca Černača

Poslanec SDS Zvone Černač. (Foto: SDS)

Nekdanje osrednje komunistično glasilo Delo v lasti tajkuna Stojana Petriča se je razpisalo o tem, kako je Vrhovno sodišče RS spremenilo obsodilno sodbo, na podlagi katere bi moral poslanec SDS Zvonko Černač nekdanjemu višjemu uslužbencu Sove Bojanu Bratuši plačati odškodnino v višini 5.000 evrov. Seveda pa kljub sodbi s strani najvišjega rednega sodišča v državi še vedno pišejo, da “naj bi šlo za grob poseg v pravice” Černača, nič pa o pet let trajajoči kalvariji, ki je je bil Černač deležen. “Sistemska #presstitucija biltena v lasti tajkuna,” pisanje komentira prvak SDS Janez Janša. Černač pa je na Twitterju zapisal, da je “Vrhovno sodišče ODPRAVILO, ne spremenilo sodbo. Trajalo 8 let in bo še 8, ker Bratuša ni izpolnil sodbe.”

Vrhovno sodišče RS je razsodilo ugodno oziroma v prid revizije s strani Černača, ki je bil pred tremi leti pravnomočno obsojen na plačilo odškodnine v višini 5.000 evrov Bratuši. Senat, ki mu je predsedoval sodnik Jan Zobec, je presodil, da “sta okrožno in višje sodišče z obsodbo Černača posegli v njegovo pravico do svobode izražanja”.

Černač moral pet let prenašati sodno torturo
Delo
poroča, da je Černač na nujni seji julija 2010 v vlogi predsednika komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami navedel ime Bojana Bratuše, ko je navajal zaključke poročila posebne vladne skupine. Pri tem je Bratuši šlo najbolj v nos, da je Černač omenil, da da naj bi Sova pol leta po njegovem odhodu na njegovo ženo prenesla podjetje Webs, ki je bilo pred tem financirano iz nezakonitega črnega fonda. Prišlo pa naj bi tudi do odtujitve sredstev in opreme, pridobljena pa naj bi bila tudi nekatera znanja in informacije, ki bi lahko predstavljala potencialno nevarnost za uporabo v nezakonite namene.

Medtem ko je Bratuša prepričan, da je Černač z njegovim poimenovanjem kršil tajnost podatkov o zaposlenih v Sovi, Černač vztraja, da je bila izjava resnična in da ni obstajal nikakršen razlog, zakaj ne bi verjel povedanemu. Ob tem je dodal, da ob izrečenem nikakor ni bil žaljiv, podatke pa je posredoval javno v vlogi dejavnosti opravljanja funkcije poslanca Državnega zbora RS. Če je bil prvi Bratušev tožbeni zahtevek zavrnjen s strani Okrožnega sodišča v Kopru, je višje sodišče sodbo razveljavilo, nato pa potrdilo v ponovljenem postopku, kjer je bilo razsojeno v prid Bratuši, da naj bi šlo pri izjavah Černača za poseg v njegovo pravico do zasebnosti oziroma v čast in dobro ime. Ob tem je poudarilo, da Černač ni v novinarski profesiji, zaradi česar bi mu bi bila priznana večja svoboda izražanja, Bratuša pa ni politik na državni ravni, prav tako pa tudi ne javna osebnost, zato naj bi bil upravičen do najvišje stopnje varstva pravic.

Černačeve izjave v javnem interesu
Vrhovno sodišče je po večletni kalvariji le pritrdilo Černaču in poudarilo, da je bil izražen prekomeren poseg v njegovo ustavno pravico do svobode izražanja. Ob tem je ugotovilo, da Černač glede Bratuše ni razkril ničesar, kar javnost že ni vedela, Bratuša je bil namreč v preteklosti omenjen že v zvezi s tremi odmevnimi aferami v povezavi s Sovo, prav tako pa je so bile izjave Černača v velikem javnem interesu. Poleg tega se je tema nanašala na življenje Bratuše v javnosti, pri čemer ni šlo za tipične tajne podatke v povezavi z rednim delom obveščevalno-varnostne službe, ampak za domnevne nepravilnosti, ki naj bi se dogajale v Sovi. Te pa pred javnostjo ne smejo biti prikrite pod pretvezo, da gre za tajne podatke. “Če je tako in ob upoštevanju vseh drugih okoliščin, pa o protipravnosti izjave, tudi če je za tožnika žaljiva, ni več mogoče govoriti,” navaja Delo glede ugotovitev s strani vrhovnega sodišča.

Glede na to, da sta nižji sodišči z ugotovitvijo presodili v škodo Černača in grobo posegli v njegovo svobodo izražanja, posledično pa povzročili, da je bil zaradi tega deležen pet let trajajoče kalvarije, bi človek pričakoval bolj korektno poročanje. Očitno pa je tukaj problem, da je Černač poslanec SDS, največje stranke v Državnem zboru RS, Delo pa je v lasti ožjega sodelavca Milana Kučana, ki niti približno ne skriva svoje nenaklonjenosti stranki SDS in njenemu predsedniku.

H. M.

 • Olga101

  Tožbe! V ZDA fant, ki so ga mediji lažno obtožil diskriminatornega vedenja, le te toži za stotine milijonov dolarjev!
  Očitno bo treba postopati enako!

  • tomnidari

   In po nekaj letih sodnih kalvarij, se boš zbudila!

   • Olga101

    Koliko let je trajalo v tem primeru? PET let!

    • tomnidari

     Ja in to kljub temu da ima za sabo najmočnejšo stranko v državi! Vprašaj malo reveže, ki tega nimajo in pa tistih +1000, ki so morali na ESČP po pravico.

  • Steiermark

   Pri nas so , žal, tudi sodišča večinsko levičarso usmerjena – proti normanim, posebaj desno usmerjenim državljanom….in odškodnin ne plačujejo skorumpirani levaški “sfuatorski” sodniki ampak mi, državljani, tako kot “prebrisanim” in ostalim pljuvalcem po Sloveniji in Slovencih!

   • Olga101

    Levičarski kriminalci računajo z apatijo! Boriti se je treba, tudi če zbiramo denar za ovadbe!
    Na koncu je vendar ESČP! Bolje, da damo denar za odškodnine kot pa za udbomafijske posle!

    • Steiermark

     Četudi so ESČP sodišča , to ne pomeni, da niso vodena tudi ta od marxističnih izmečkov, ki nam ddelajo to, kar nam delajo – odškodnine prisojajo tistim, kateri niso upravični do njih – kot v primeru “prebrisani”!

 • Andrej

  Odjavit Delo.

  • Common Sense

   Storjeno že pred desetimi leti in več:)

  • Get Smart

   Ja, če katerikoli revež še vedno plačuje mesečni harać za katerokoli MURGL JUGOKOMI revijo, časopis (DELO, S.NOVICE itd. je vse v lasti MURGL JUGOKOMI nabiralnika FORUMA 21 – Delo je konkretno pisan na PETRIćA nje),
   je res skrajni čas, da preneha s financiranjem MURGL KOMI JUGE.
   Enako seveda velja za nakup v trgovini in enako velja za ostale časopise, revije, ki so V LASTI murgl komunistične Jugoslavije:
   NEDELJSKI, Dnevnik, večer, vse rumene revije teh hiš …

  • Vera

   Pri nas ga nismo imeli nikoli, samo Nedeljski dnevnik, pa še tistega smo zaradi Tofove žaljive zadnje strani odpovedli .

  • SIMON ROZIC

   Nanj nikoli nisem bil naročen; laži na tako velikih plahtah mi ni
   brat!

 • Boris

  Senat, ki mu je predsedoval sodnik Jan Zobec, je presodil, da “sta okrožno in višje sodišče z obsodbo Černača posegli v njegovo pravico do svobode izražanja.”
  “Naši” sodniki proti “vašim” sodnikom….

  • tomnidari

   Tu pa si popolnoma ustrelil mimo, ker verjamem, da so med sodniki samo naši sodniki, ostali pa so pošteni sodniki. Njihovih pa mislim da ni, ali so pa izjemno redki in še šikanirani s strani naših, ki praviloma zasedajo višje položaje.

  • Luiggi

   Kako mores biti tako zabit,ali sploh se nisi sprevidel da sodnikov sploh i nasih,so vsi vasi!

 • Get Smart

  Spet nek nov nick MURGL JUGOKOMI PESJADI – Boris nje.
  .
  Lahko, Baris, lahko rečemo tudi tako, a le, če vemo, da “naši” sodniki POMENI SODNIKI, ki SODIJO po VELJAVNEM PRAVNEM redu v Sloveniji,
  saj po veljavnem pravnem redu v Sloveniji in kjerkoli, kjer ne vlada KOMUISTIČNI TOTALITARIZEM, Černač ni storil česa protizakonitega,
  medtem ko
  “vaši” sodniki pomeni FEJK sodnike, masleše, arifine, rakoćeviće, pavlić, miliće, zimiće in ostale MURGL JUGOKOMI aparatčike, ki dejansko ne zmorejo končati kakega pomožnega srednješollskega programa in seveda le podpisujejo sodbe CENTRALNEGA KOMITEJA MURGL KOMI JUGE.

  • Get Smart

   “Sodniki so lahko tudi pravniki, vendar samo pod pogojem,
   da so »brezmejno vdani«.
   Zato je treba v primeru, če je potrebno izbirati med neukimi, a vdanimi laiki in učenimi pravniki, ki niso vdani, dati absolutno prednost laikom.”

   (Iz zasedanja in dekreta skupštine CENTRALNOG KOMITETA KPJ) =

   = to je KRITERIJ =
   = podedovan član ali pridružen član, ki mora biti BREZMEJNO VDAN
   kaviaržido KOMINTERNISTIČNEMU oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNEMU satanističnemu sužnjelastništvu oz.
   SMRTNOM NEPRIJATELJSTVU DO LJUDI.

  • Boris

   Nimam popolnoma nič niti z “vašimi”, niti z “njihovimi”. Pač običajna prepucavanja med bivšimi komunisti, ki so se razdelili v dve frakciji, nostalgično in frakcijo Esmeralda.

   • tomnidari

    Ni tako enostavno kot ti poskušaš tu predstavit! Eni in drugi imajo v svojih vrstah poštene ljudi, samo ne tam ne tukaj ne pridejo do izraza, ker ne smejo! Bi se hitro porušil mit o naših in vaših!

    • Boris

     Itak vsi vedo, da so “naši” pošteni, “njihovi ” pa barabe. Velja za obe strani…

 • Hun

  Jajotov potrčko, ko brcneš Jajota v usrano rit, zadaneš tega revčka v ksiht.

  • hladnik

   Jajotova rit je čist krasna, ker Hun skrbi, da je skoz čista, he, he….. kar tako naprej Hunče

   • Hun

    Si jo spoliral z jezikom, da veš kakšna je?!

    • hladnik

     Ne bi ti hotel biti konkurenca.

     • Hun

      Ti si šupak meraklija.

     • hladnik

      Torej si tudi ti Šipi ? Lepo. :)))

     • tohuvabohu

      Morda je pa Serpentinškov brat …

   • zokispoki

    ++++

  • Bald Eagle

   Budala makedonska zapečena. Ti imaš pa privilegij, da lahko mirno plavaš med morskimi psi, pa se te bodo na daleč ognili. Si namrač toliko zapečen, da so morski psi prepričani, da si od kita drek.

   • Hun

    Kva ti je pokrovko vrgl iz piskra!?Kdo te je razpizdil? Ne mi rect, da te moji komentarji tok s tira vržejo. No jaz te bi v živo samo pogledal pa bi se opravičeval. Kaj je druzba s krokarjem dolgočasna, ga nic govort ne učiš?

   • Steiermark

    Takšni “so” drek, ki pa vedno “plava na površju” – pa bilo kako bilo….

 • baubau

  ta afera v celoti je resnično vzorčni primer delovanja nove-stare elite…

  • Luiggi

   Ko se je pojavil primer na Yugo sodiscu v zvezi z ugrizom sosedovega psa soseda,je stvar koncala na sodiscu.Ugriznjrn sosed je imel ocividca,prico,ki je poznala cel dogodek in videla na lastne oci.Razprava se zacne,soseda vkorakata v sodno dvorano,kjer sedi sodniska porota,prica dogodku nervozno caka v hodniku,kdaj ga poklicejo na svedocenje.Razprava se konca v piclih pethajstih minutah.Sosed,za katerega bi morala prica pred sodnike,sploh niso poklicali na razpravo.Ko se poskodovanec pojavi pri svojuemu sosedu,prici,ga prica takoj vprasa,zakaj ni bil poklican a razpravo?… Ves razprava je bila kratka in jedernata,sodni senat je prisel do zakljucka,da sem jaz psa ugriznil in se je tozenec na glas zasmejal in razprava je bila koncana!

 • pesjanar

  Poznam primer ko je človek imel psa huna,tudi sam lastnik je bil Hun, ubogemu cucku se je zaradi lastnikove posiljevalske sle zmešalo in je skočil pod vlak ,Hun pa je začel posiljevat računalnik in poštene ljudi.

 • SIMON ROZIC

  Vsaka stranka v katerikoli vladi bi lahko bila ponosna,
  da ima tako dobrega strokovnjaka kot je Černač, v svojih vrstah!
  Sicer pa, kar je dobrega, je po stari ZK zavezi potrebno iztrebit in uničit!

 • Get Smart

  Poglej, Baris, jaz sem ti predstavil DEJSTVA, ti, kot se za MURGL JUGOKOMI šnelkursađijo pač spodobi, pa si še enkrat ponovil šnelkursađijske floskule
  in, wow nje, ono wow nje, prav wow nje, si za spremembo dodal esmeraldo. Wow, mislim, ej, wow, zihr si bil ono najjaći na šnelkursku nje.
  .
  Ah, ti garažni kužiji, saj bi bili celo zabavni, če ne bi bili smrtni neprijatelji ljudi, kot si watchdogi sami pravijo.

  • Boris

   Če misliš, da so tvoje šizofrenične blodnje “dejstva” , imaš večji problem, kot se ga zavedaš. Poišči si strokovno pomoč, jaz ti žal ne znam pomagati…

   • zokispoki

    Pametnjakovic, sam poglej, kaksna olos se drenja po tvojih skrajno levicarskih ferajnih ! Totalni poden ! Gospod Cernac je za razliko od vasih kriminalcev, predvsem strokovnjak in postenjakar !

    • Steiermark

     “on ne razumije” dobro…..

     • zokispoki

      Ne cuje dobro, kenede !

     • Steiermark

      oboje je isto, saj si razumel, a ne?

     • zokispoki

      Itaq !

    • Boris

     Skrivači

     Ker nam nekateri poslanci SDS (med njimi vodja poslanske
     skupine Jože Tanko, nekdanji notranji minister Dragutin Mate,
     podpredsednica stranke Sonja Ramšak, podpredsednica državnega zbora
     Romana Tomc…) ter minister Zvonko Černač na naše vprašanje o
     članstvu v partiji niso odgovorili, se je naša raziskovalna ekipa
     odpravila na teren. In tam izkopala nekatere članske izkaznice. Tako
     je bila po naših zanesljivih informacijah precej zagreta komunistka –
     pomembnejših funkcij znotraj partije naj sicer ne bi imela – Sonja
     Ramšak. Iz njenega življenjepisa na spletni strani državnega zbora lahko
     razberemo, da je bila v osemdesetih letih zaposlena na celjski občini,
     in sicer na sekretariatu za obrambo. Našim postojnskim sogovornikom pa
     si je uspelo v spomin priklicati tudi člansko partijsko izkaznico
     drugega podpredsednika SDS in ministra za infrastrukturo Zvonka Černača.
     V življenjepisu na spletnih straneh ministrstva lahko sicer o njegovi
     poklicni poti pred prvimi demokratičnimi volitvami preberemo le dva
     stavka: kot pripravnik se je zaposlil na Zvezi sindikatov v Ljubljani.
     Po opravljenem pripravništvu je delal na področju delovnopravne
     zakonodaje.

     • Boris

      “Naši” bivši komunisti so bolj pošteni od “vaših” bivših komunistov : https://www.dnevnik.si/1042573606

     • Steiermark

      Ja, bolj “pošteni” so vaši, ne odstopajo od tega, kar so se naučili – krasti, kradli so prej, ko jim samostojna in svobodna Slovenija ni bila najintimnejša opcija, kradejo sedaj, ko so se “prelevili”, tudi v bralce berila pri sv.maši, potem pa hitijo na gulaš, k partizanom, ki so morili naše nedolžne ljudi, za krajo pa imajo še naprej licenco! Ampak, samo, “tapravi – vaši” rdečuhi….

     • zokispoki

      Pizda, imas pa zares bolane, zblojeni levajzar. To pa so argumenti, ni kaj! Kaj pravzaprav hoces konkretno povedati, ne da bi samo nabijal v tri krasne???

 • Peter

  Proletarci vseh dežel, v alkoholu ni rešitve
  Magna Purga

  • Get Smart

   Problem lumpenproletera ni alkohol, čeprav se kak MURGL JUGOKO psić zateče tudi k tej vrsti pomoči. V glavnem NISO pod vplivom alkohola in micene ribice tudi pod vplivom koke ne, ampak so pod vplivom KOMUNIZMA, tu MURGL JUGOKOMUNIZMA.
   Za svojo MURGL KOMI JUGOSLAVIJO delajo pri POLNI ZAVESTI.
   Prosto po kaviaržidoKOMINTERNACIONALCU Karelu Marxu:

   “KOMUNIZEM je opij za LUMPENPROLETERE.”
   Komunizem naredi, da se watchdogovski lumpenproleteri počutijo kot
   “Bog i batina” nje, da odločajo o življenju in smrti svojih watchdogov in ljudi.

   Alkohol idr. podobne snovi le obrobna posledica,
   VZROK je prirojen in privzgojen PARAZITIZEM = življenje na račun človeka = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kaviaržidoKOMINTERNISTIČNO SUŽNJELASTNIŠTVO.

 • Get Smart

  Dragi, Baris, seveda si ti ne moreš sam pomagati, ker si rojeno in vzgojeno ritardirano kaviaržidokominternistično oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pseto, in tudi drugi ti ne moremo pomagati, ne glede na to, kako milo tu prosiš za pomoč in cviliš, dokler si v MURGL JUGOKOMI garaži. Za pomoč, ki jo nujno rabiš, pač moraš NAJPREJ zapustiti MURGL JUGOKOMI garažo. Toda, kot vemo, ker tisočkrat in tisočkrat dokazano, MURGL JUGOKOMU pussić Baris seveda ne bo zapustil garaže in bo do konca svojih dni nastavljal dupe gazdi in lajal na ljudi.
  .
  Ah, ti garažni kužiji, saj bi bili celo zabavni, če ne bi bili smrtni neprijatelji ljudi, kot si watchdogi sami pravijo.

 • Stric iz ozadja

  A zdj je se 3 leta pridobila? (Prej je bilo 5 let, kar se vidi tudi po URL-ju).

 • Peter

  Delo je izjemno uporaben cajteng. Za beljenje stanovanja z eno cifro pokriješ največjo površino. Pa še fajn se ti zdi, ko packaš po packarjih, no.

  • tohuvabohu

   Za zavijanje radiča ni boljšega.

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji,
  predsednik pa je tovariš Milan KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS.
  DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stošice« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
  ———
  * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
  ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
  ———
  Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stoščah?
  – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
  – ZA koga? Za PARTIJU?
  – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST; poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE, ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
  Marjanka ŠARAC ni slovenski premier, ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji, je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci so lahko in so:
  –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO, medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda), ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE, in seveda DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   DELO je v lasti MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE. V lasti.

   Razumeno?
   V lasti. Je pisano na fejk tajkunćeta FORUMA 21, Petrića.
   .
   Delo dela (on dela nje) za svojega lastnika. Na Delu delajo samo »vojaki revolucije«, kot jim pravi tovariš Milan Kućan, sami pa si pravijo WATCHDOGI, torej psi čuvaji MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Ne novinarji, ker niso novinarji.

 • Get Smart

  Če nekdo laja na ljudi in si sam pravi WATCHDOG, mu tako po delih kot po samoimenovanju upravičeno pravimo WATCHDOG, kar pomeni PES ČUVAJ.
  Sicer gre v glavnem za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE pudlice, ki pa vseeno z vsemi štirimi praskajo za svojo GAZDO = MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in/ali KOMINTERNO.
  Če nekdo laže, kot pes teče, mu pravimo? WATCHDOGIć nje, “vojak revolucije”, pes čuvaj tekovina revolucije”, uradno JUGOKOMUNISTIČNI “družbenopolitični delavec” –

  POLITIKA = delo za POLIS = za POLITEJO = za DRŽAVO =
  za katero DRŽAVO?
  Za
  PRAVNO PRAVIČNO RESNICOLJUBNO SVOBODNO Slovenijo
  ali
  za MURGL JUGOKOMUNISTIČKO tepihovalsko, sfukovalsko,
  serbusno SRBO RVACKO MUSLIćKULTI ZLOČINSKO JUGOSLAVIJO?
  .
  Če pa ljudje zaradi pranja možgančijev čutite odpor do “Reči bobu bob”,
  lahko tem kreaturicam še vedno lepo in skladno z DEJSTVI=RESNICO rečete:
  – psevdonovinar,
  – kvazinovinar,
  – kakornovinar,
  – lažninovinar,
  – fejknovinar … MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE oz. KOMINTERNE.

  • Get Smart

   RAZLIKA med NOVINARJI in “WATCHDOGOVI”
   = razlika med NOVINARJI in JUGOKOMI “družbenopoličnimi delavci”,
   = razlika med NOVINARJI in MURGL JUGOKOMI “vojaki revolucije”.
   .
   WATCHDOGOVSTVO = je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI oz. kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO “družbenopolitično delavstvo” (uradni naziv za dela in naloge teh lutk), je zločinsko početje za potrebe zločinske MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE.
   Novinarstvo pa je nekaj povsem drugega.
   Poleg izobrazbe, dva petka murglskega šnelkurska seveda ne štejemo za izobrazbo, predvideva poklic novinarja še dosledno spoštovanje
   NOVINARSKEGA KODEKSA. Govorimo seveda o “SPJ Code of Ethics”. A vendar imamo v Sloveniji poleg slednjega še KNS(Kodeks novinarjev Slovenije (katerega je pripravil Forum 571 & tov., to je pododdelek
   Foruma 21)), tj. c/p omenjenega kodeksa, ki pa so si ga titovi pionirji malce preuredili.
   Toda tudi po tej MURGL različici MURGL JUGOKOMUNISTIČKI “družbenopolitični delavci” NE IZPOLNJUJEJO kriterijev za oznako novinar,
   pač pa le kriterije DRUŽBENOPOLITIČNEGA DELAVCA
   MURGL kaviar socialistične KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE.
   Nekaj točk iz KNS (Kodeks novinarjev Slovenije):
   – “Kodeks vsebuje etične standarde kot usmeritve in ZAVEZO za delo novinarjev in drugih ustvarjalcev vsebin, ki so objavljene v slovenskih medijih, ne glede na oblike njihovega razširjanja.”

   • Get Smart

    Razumete, usmeritve in ZAVEZO za delo novinarjev (za lažje razumevanje: tudi čistilka dela v kirurgiji, pa zato še ni kirurginja.
    – “Novinarsko delo:
    – novinar mora preverjati točnost zbranih informacij …
    – novinar se mora izogibati nekorektnemu, osebno žaljivemu predstavljanju podatkov in dejstev
    – novinar mora pri objavljanju informacij, ki vsebujejo hude obtožbe, pridobiti odziv tistih, ki jih te informacije zadevajo …
    – novinar ne sme zamolčati informacij, ključnih za razumevanje obravnavane teme …
    – montaža, napovedi, naslovi in podnapisi ne smejo potvarjati vsebine
    – novinar je dolžan ločiti informacijo od komentarja. Razlika med poročilom o dejstvih in komentarjem mora biti dovolj razvidna …”

    Ker družbenopolitični delavci FORUMA 21 in foruma 571 ne izpolnjuje ZAVEZ, pravzaprav niti ene same samcate zaveze, seveda niso upravičeni do imenovanja novinar, kakor čistilka v kirurgiji ni upravičena do imenovanja kirurginja.
    Je pa vsaka MURGL JUGOKOMUNISTIČKA kreatura, ki je bila od CK-ja postavljena na mesto družbenopolitične delavke, še kako
    upravičena do imenovanja “WATCHDOGIć”, kot so vsi ti bastardi skupaj upravičeni do “URADNEGA IMENOVANJA”:
    »DRUŽBENOPOLITIČNI delavci MURGL JUGO KOMUNISTIČNE zločinske JUGOSLAVIJE«.

    Pamet v glavo.