Prestopi, zlorabe oblasti in vladanje kljub jasni nezaupnici na volitvah – to je realno politično stanje v Sloveniji!

Foto: STA

Miro Cerar se jeseni umika z vrha SMC, premier Marjan Šarec ga bo predlagal za evropskega komisarja, njegovo stranko pa združil v liberalni blok, so mediji poročali ta teden. Cerar se je na to odzval, da se o tem, kdo bo EU komisar, prehitro govori, saj koalicija o kandidatu, ki ga bo predlagal Šarec, še ni dogovorjena. Šarec pa nam je razkril, da ima veliko dobrih kandidatov in da se bo težko odločil, kateri Cerar je najboljši.

Ne Šarec in ne Cerar pa nista zavrnil možnosti, da bo največji poraženec evropskih volitev postal evropski minister na način kot sta ministra v vladi Marjana Šarca postala Alenka Bratušek in Karl Erjavec ali kot je nekoč to že poskušala s samokandidaturo Alenka Bratušek, a je neslavno končala.

Cerar kot simbol politične svinjarije
Bratuškova je, ko nam jo je po ponovnem volilnem porazu, ko ni bila izvoljena niti za poslanko, vrnil Šarec, že nagnala Madžare iz poslov z drugim tirom in Luko Koper in bo transportne posle z vzhodnim delom Evrope najbrž nadomestila z večjimi naročili iz občine Kranj. Erjavec pa se je s Šarcem za glasove Luke Meseca najprej odpovedal nakupom osemkolesnikov Boxer, potem pa še vajam ameriške vojske na Počku, ker zavezniki menijo, da so vojne tudi ponoči. Ko so se Američani začudili, je bil v internem pogovoru menda tudi nesramen. Zapis pogovora z vršilcem dolžnosti ambasadorja, o katerem lahko več preberete tukaj, je zaupne narave. Posledice ne bodo.

Foto: STA

SMC Mira Cerarja ni bila prvič poražena na evropskih volitvah, kjer jih je volilo vsega 1,6 odstotka volivcev. Že na parlamentarnih sta največji stranki prejšnje vlade SMC in DeSUS, ki sta do volitev imeli 46 poslancev, pristali na skupaj 15 poslancih. Šef DeSUS Karl Erjavec kot Bratuškova ni bil niti izvoljen v državni zbor. Polom Cerarja je bil, ko gre za število poslancev, še hujši kot Erjavčev. Namesto 36 je dobil le deset poslancev. Erjavec namesto deset pet. A zaradi odločne nezaupnice volivcev nista odstopila. Volilno katastrofo sta s pomočjo Marjana Šarca, ki je dobil 13 sedežev v državnem zboru, razglasila za zmago in nadaljujeta vladanje državi. Cerar od volitev vodi zunanje zadeve, Erjavec obrambo. Bratuškova infrastrukturo.

Obujanje političnih mrtvecev
Če po porazu na evropskih volitvah, kjer je SMC volilo vsega 1,6 odstotka volivcev, Cerar zdaj postane evropski komisar, bo to nadgradnja logike, ki je že za nastankom Šarčeve vlade. Ko na volitvah ljudje levo sredince naženejo z oblasti, se ti po volitvah vsakič spet pojavijo. Preprosto se jih ni mogoče znebiti. Ali je s to logiko mogoče prodreti na evropsko raven, kar je pred petimi leti že poskušala takrat poraženka volitev Alenka Bratušek, ni najbolj gotovo.

Bratuškovo se je kot šefica vlade v odhajanju, ki je pred tem zaslovela s tem, da je z našim denarjem poplačala pufe levih tajkunov v Probanki in Factor banki, dramatično zadolžila državo in razprodala vse največje banke in podjetja tujcem (projekt so razglašali za rešitev države pred pomočjo EU), kar sama kandidirala za evropsko komisarko. A za tem je bila celo manjša moralno etična past, kot bo zdaj za Cerarjem, s katerim bi na evropsko raven poslali drugačno politično svinjarijo, ki jo Cerar simbolizira in je na ravni Evrope ne bo preprosto pomesti pod preprogo.

V parlamentu je njegova koalicija šefu največje opozicijske stranke Janši odvzela mandat. Ustavno sodišče je to, povsem soglasno, odpravilo kot očitno in jasno kršitev zakona in s tem ustave. Ravnal je Cerar po rusko. Skoraj že sovjetsko. A zloraba oblasti, da bi se znebili Janše, ki je padla na ustavnem sodišču, je še dodatno nerodna, ker je Cerar na volitvah pred tem dobil 36 poslancev in s tem nasledil Bratuškovo tudi zaradi tega, ker je moral na začetku volilne kampanje v zapor isti Janša. Zdelo se je, da z zaporom Janše “etični” Cerar ni imel nič.

Zloraba oblasti za nevtraliziranje političnih tekmecev
A poznejše odvzemanje mandata je pokazalo, da se za oblast požvižga na spoštovanje zakonov in ustave (kaj šele etiko) in to tudi dogajanje pred tem postavi v čudno luč. Še posebej, ker je ustavno sodišče, ko je v celoti razveljavilo obsodbo Janše v primeru Patria, ker iz nje ni bilo mogoče ugotoviti, kaj bi naj obsojeni zagrešil, ugotovilo tudi, da sojenje ni bilo pošteno, ker se ni izločil šef vrhovnega sodišča Branko Masleša. Zakaj je to pomembno? Preden je Maslešo leva sredina v državnem zboru izvolila za šefa vrhovnega sodišča, je bil Masleša predsednik sodnega sveta. Njegov namestnik tam pa je bil Miro Cerar. Izvolitvi Masleše za šefa vrhovnega sodišča je desnica ostro nasprotovala. Najostreje prav šef SDS Janez Janša, ki je o Masleši povedal: “Na čelo vrhovnega sodišča, rednega sodstva, se je imenoval človek, ki je izrekel zadnjo smrtno kazen v bivši Jugoslaviji, človek, ki je odobraval agresijo na Slovenijo in človek, ki je sodno potrjeval nezakonite ogabne umore na meji med Slovenijo in Italijo. Civilistov.

Nina Betetto, Branko Masleša in Gregor Strojin. (Foto: STA)

Z nekaj humorja lahko dodamo, da je imel Masleša dobre kvalifikacije, da je pozneje pomagal “nevtralizirati” Janšo, postaviti Cerarja in s tem tlakovati pot Šarcu.

Zloraba oblasti na tak način, da se poskusiš znebiti političnega tekmeca in to povrhu iz vrst evropske ljudske stranke, je slabo izhodišče, da bi Cerarja Šarec predlagal za člana evropske vlade, ki jo začenja sestavljati evropski parlament. V evropskem parlamentu imajo večino ljudske stranke, ki združujejo politike krščanskega nazora. Ti so sicer znani po tem, da znajo tudi odpuščati. A v tem primeru bi šlo bolj za dilemo, ali so popolnoma trapasti in ali bodo nagrajevali vzorce zlorab oblasti za obračunavanje s politiki iz njihovih vrst, ki so značilni za neevropske in nedemokratične države.

Prestopniki kot temelj oblasti
Idejo, ali Cerarja predlagati za komisarja, bo moral premier Marjan Šarec, skratka, še dobro premisliti. Časa pa bo imel še kar nekaj. Najprej bo namreč treba na evropski ravni najti šefa evropske vlade, ki mu pri nas zdaj že izbirajo Cerarja. Do takrat bo jasno, kateri resor bi lahko dobili naš komisar, najbrž pa tudi, kako se bo razpletel spopad za vodenje SMC po Cerarju, ker je ta napovedal, da jeseni ne namerava več kandidirati za šefa stranke.

Pokazalo pa se bo tudi, kaj bo z idejami Marjana Šarca o združevanju liberalnih strank, ki mu jih ni uspel povezati pred evropskimi volitvami. To povezovanje so v medijih že razglasili za nastajanje novega LDS, Šarca pa za novega Janeza Drnovška. Kar je trapasta primerjava. Šarec bo s svojim Branetom Golubovićem, ki je bil že v PS, poskusil znova združil Janija Möderndorferja (nekoč LDS, PS, zdaj pa SMC) in Alenko Bratušek (nekoč Zares, potem PS zdaj SAB). Vsem je skupna Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića in ne LDS. Ocena, da bi z združitvijo nastal nekak novi LDS in Janez Drnovšek, ki se širi po mediji, pa je povsem mimo.

Drnovšek je bil relativni zmagovalec vseh volitev. Šarcu v zadnjih dveh letih to ni uspelo na niti enih: ne na predsedniških, ne parlamentarnih, ne lokalnih in ne evropskih. Dobili bomo kvečjemu novo PS in mlajšega Zorana Jankovića, ki se je namesto v Ljubljani posla vladanja učil v Kamniku.

Položaj komisarja bi si v tej druščini prestopnikov najbrž precej bolj kot Cerar zaslužil Milan Brglez, ki je bil v državni zbora izvoljen za SMC, v evropski parlament pa za SD, ta pa je bila na evropskih volitvah med vladnimi strankami vsaj nadpovprečno uspešna. Pred LMŠ. Res pa je, da je bil Brglez izvoljen z relativno nizkim številom prednostnih glasov. Prešibal ga je celo nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki ni bil izvoljen. Brglez je ob Cerarju drugi pravi simbol sedanje oblasti, ki jo sestavljajo prestopniki, ki so značilni tudi za SD in ne le za “liberalce”. SD v Evropo kar naprej prodira s prestopniki. Iz vrst javne televizije je k njim prestopila Tanja Fajon. Iz liberalnega dela politike pa nekoč, če spomnimo, Zoran Thaler, ki pa je zaradi britanskih novinarjev končal v zaporu. Zdaj pa še Brglez.

Le z lastnimi kadri jim ne uspe, kar jih je zapustil Borut Pahor. A to je pač vse bolj princip vladanja na levi sredini zadnja leta, kar ni več Drnovška, ki je vsakič zmagal: prestopi, zlorabe oblasti in vladanje kljub jasni nezaupnici na volitvah.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • SIMON ROZIC

  Vem samo to, da moraš imeti za našo vlado zelo dober, svinjski želodec, sicer
  ti preti toliko ulkosov, kolikor je v njej akterjev! Fuj!

 • Miro

  O kakšnem nezaupanju je govora? a tem da Jajo ni mogel sestaviti vlade?

  • sloustava

   Dragi Miro, Osnovna sola ti je odprla vrata. V 1. razred. Tako neverjetno pohabljena je uporaba slovenskega jezika s tvoje strani, da verjamem, da si tuje gore list. Ne maras Slovenije, ne maras demokracije, zato: ali 1.razred OS ali zgini, od koder si se priklatil!

 • AlojzZ

  Plenilci plenijo nemoteno dalje. Mogoče bodo ilegalni prebežniki preko meje prebudili slovenskega volivca, da ne bo volil dedičev krvavo rdeče oblasti.

  • Skrajno Desni

   Si prepričan da Slovenija premore en parlament ne krvavo rdečih lopovskih oblastnikov.

 • Joško

  Čista resnica. levake zanima samo vladanje, delo pa jim že od nekdaj smrdi.

  • wert

   Vladanje prinaša dobre plače, saj dobro vedo, da “od dela se ni še nihče zredil”.
   Po važnih funkcijah se že leta dolgo, vrstijo isti ljudje in rezultati so vidni. :(

  • stane

   Zrejo tuje zulje in futrajo(izdatno) se divjake,ki so invazivni. Kaj to vse skupaj pomeni,vemo zelo dobro. Upam,da vsi,ki to berete.
   ZA SLOVENIJO GRE!! ZA OBSTOJ NARODA!! ZBUDITE SE DOMOLJUBI!!
   V BORBO ZA SAMOOHRANITEV SLOVENK/CEV!!
   APELIRAM NA MLADE,KI SE NE ZAVEDAJO NEVARNOSTI,KI NAM PRETI!!!!! CE MISLITE,DA SE BO BREZ ODLOCNOSTI UREDILO,SE MOTITE!!!!
   NOBENA VARNOST,SE NE DOSEZE Z LEPIMI BESEDAMI. KAKO DUSMANI PO TEBI,TAKO TI PO NJEMU. DRUGACE NE PREZIVIS. SI HITRO BIVSI!!!!

 • anzek

  Ne vem zakaj se nekateri čudijo, da se dogajajo prestopi med levimi strankami. V resnici so vse te stranke ena velika stranka Milana Kučana. Kako se v resnici imenujejo navzven niti ni važno, važno je, da so nastale za to, da plenijo Slovenijo.

  Vsi ti nastavljenci, ki jim nekateri pravijo predsedniki strank, so vnaprej skrbno izbrani, preko medijev promovirani in skupni imenovalec je IQ v velikosti čevljev!!
  No, tudi volilci, ki so jih izvolili, niso nič boljši, so pač odraz šolskega sistema, ki množično proizvaja papagaje.

  • Nata

   Tooooooooo !! Selijo se samo na videz !!

   • stane

    Zidan je nekoc izjavil(cca 3mesece nazaj):
    borimo se za sebe in borili se bomo za sebe. S tem je bilo veliko povedanega,ko je bilo govora o tem kako je komunizem in vlada rdeca kritizirana. Kucan je pa izjavil,da je SLO narod zastrupljen in,da ga zastruplja nestrpnost do drugih. TA PA JE MAJMUN!!
    KAKO BOS PA STRPEN,KO TE PA ZLOCINSKI KOMUNIZEM BREMZA V RAZVOJU,TI KRADE,GROZI,GROZI Z ISTREBLJANJEM S TEMI NEGROIDI,KO JIH VLACIJO V DRZAVO IN ZIVLJENSKO OGROZAJO DRZAVLJANE.DA JE PA NAROD ZASTRUPLJEN PA DRZI. JA JE, S KOMUNIZMOM,KI JE ZLOCINSKA ORGANIZACIJA. TO SE VIDI NA VOLITVAH. KDO TA NAROD ZASTRUPLJA,TUDI NAJMLAJSE NEDOLZNE OTROKE??? RDECI ZLOCINCI,KI SO POBILI IZVENSODNO 100,000 LJUDI,V CELI YU 2,200000 DUS. VELIKO NEDOLZNIH OTROK,NOSECNIC,INVALIDOV,ZENSK,STARCEV,V KOCEVSKEM ROGU,V MARIBORU. SKUPAJ 80,000 NEDOLZNIH DUS. DA NE NASTEVSM SE NAPREJ. IN TI ZLOCINCI SE SE HVALIJO IN IZJAVLJAJO,DA SO JIH POBILI SE PREMALO. SODBO SI USTVARITE SAMI. KDO NAM VLADA IN KAKSNE SO VLADINI/IN KOMUNISTICNI CILJI IN NACRTI S TEMI CRNUHI,KI NISO NIC DRUGEGA KOT POKLICNI MORILCI. POGLEJTE KAJ SE DOGAJA V EVROPI! JUTRI BO TO PRI NAS. POBIJAJO JIH KOT,DA JE ODPRT LOV NA KRISTJANE-BELCE. KRISTJANIIN BELCI SO NEVERNIKI IN JIH JE POTREBNO POKLAT,PRAVIJO MUSLIMANSKI VODJE. NASI NORI VODITELJI EVROPSKIH DRZAV SE PA S TEM STRINJAJO. SE STRINJAJO S POBOJEM LASTNEGA NARODA. NE MOREM VERJETI,DA JE TO MOZNO! ZAL,JE!

  • Franc Šink

   Ne žali mojih čevljev.in papagajev.

  • stane

   Pred volivci hocejo pokazati kako do eni bolj pametni. So pa vsi levicarji enako neumni in skodljivi za drzavljane

 • joza joza13

  Nobene svinjarije ne bi politiki počeli, če bi v Sloveniji imeli novinarje in sodnike – žal pa imamo družbenopolitične delavce, kateri skrbijo, da je vse ustrezno pokrito.
  Enako krivdo kot politiki, nosijo tudi novinarji in sodniki/tožilci…
  …torej, nimamo samo enega problema, imamo vsaj 3 VELIKE PROBLEME.

 • Nata

  + + + + + + Eh, prestopi ?? Dajte no, saj je prav vseeno kje so. Vse je enake barve !
  Sem pa že nekje napisala, da je tsti ” sestop ” komunjar leta 199o , preklemano hinavska, potuljena poteza. Edinstvena v Evropi.

  In edinstvena tudi danes !!

  Mi smo bili gluhi in slepi od veselja in želje po spremembi, pa smo bili usmiljeni in nismo zahtevali od voditeljev , da izpeljejo lustracijo.
  Saj so takrat časopisi pisarili samo o revanšizmu. in kosteh, ki jih moramo pustiti pri miru. Da mlade to ne zanima !!
  Ja, se vidi , da jih res ne zanima. Še danes ne, ko so že na pragu starosti !!

  • stane

   Bral sem nekje,pred 4-5mes.,da je Jansa zelel izvesti lustracijo,pa ni imel dovolj podpore.

   • pajot

    Za lustracijo je bilo takoj po prvih volitvah premalo podpore. Ker so boljševiki ustanovili zbor združenega dela(ali nekaj podobnega) in tam so imeli večino.
    Poznamo pa tudi drugo varianto lustracije.

    • stane

     Ta druga varianta bi bila bolj sigurna!!!!!

   • Nata

    Drži. Tudi predsednik Parlamenta, Bučar jim je skočil v hrbet.
    Pripenjam dve mnenji o lustraciji. Prva , iz Mladine, je nekako tudi mnenje iz tistega časa, ko se je kar naprej pisarilo o revanšizmu itn. . . . . .Le preberi te neumnosti !!
    Ker mnogi tako mislijo, ne vem , če bomo kaj uspeli !!
    https://www.mladina.si/161608/lustracija-mascevanje/
    Pa še en članek, ki dokaže, da je še vedno mogoče izvesti to čiščenje starih komunističnih kadrov, ki nam sedaj pravzaprav vladajo !!
    Članek je napisan pred nekaj meseci

    http://portal-os.si/lustracija-bo-nujno-potrebna-drugace-v-nasi-drzavi-ne-bo-napredka/

 • Oregon

  to je res bolano. Polna vlada najhujsih politicnih luzerjev zadnnjih palamentarnih in evro volitev. Tega ni nikjer v nnormalnnem svetu!!

  • stane

   Malo je se kaj pametnega. Zlo prevladuje,tudi v Sloveniji!!!
   SDS sam ne morr nic. Poglej Tonina keko se je “elegantno”umaknil,Jelincic tudi podprl vlado pri proracunu za 300MIO visjim kot je dogovorjeno,s tem,da gre za koljace Evropejcev-kristjanov,se vec denarja.IZDAJALEC!!!!!!
   V enem intervjuju je pa to potezo opraviceval s tem,da je ta denar v bistvu sel za SV ne pa za migrante-koljace. Zavaja in laze na debelo. Krastaca hudiceva. Pri naslednjih volitvah ga upam, ne bo na svetlo.

   • Oregon

    drži. Bojim se da narodu ne bo kapnilo, vse dokler penzije ne bodo 100 evrov…

 • Franjo Trojner

  V Italiji vedo, kako se imenujejo njihove mafijske združbe: Cosa nostra, Camorra, Ndragheta.
  Pri nas v Sloveniji mafijo imenujemo bolj na splošno UDBOMAFIJA, čeprav je jasno, da lovke Cosa nostre, Camorre itd.segajo tudi v Slovenijo.
  A vam je kaj znano?
  Mafijsko sodelovanje v politiki dovoljuje rast neštetih mafijskih podsistemov pod okriljem državne politike. Iz tega izhaja, da obstoj mafijskega sistema ni vezan samo na dohodke iz ilegalnih dejavnosti, temveč se opira predvsem na sodelovanje javnih uslužbencev in državnih ustanov v socialni politiki in občevanju s prebivalstvom.
  Prvi interes mafije je nadzor nad državno politiko in za dosego tega cilja se mafija ne ustavi pred diskvalifikacijo, pred likvidacijo ( in to tudi fizično, če je potrebno) svojih nasprotnikov : policiskih inšpektorjev, bodisi predstavnikov sodstva , kot tudi, gospodarstvenikov, okoljevarstvenih aktivistov, časnikarjev in drugih.
  Vse našteto pri nas imenujemo globoka država, ki se dogaja pred našimi očmi :
  – sprega med politiko, gospodarstveniki in bankami, katere je rezultat megalomanska bančna luknja
  – korupcija pri nabavi mat v zdravstvu
  – korupcija pri izgradnji TEŠ 6
  – korupcija pri izgradnji 2 tira, (maketa), ki še niti prav začela ni
  – sprega med ža padlimi gradbenimi baroni, bankami in politiko, pri izgradnji pregrešno dragega cestnega križa, bolnic itd. ( tudi odpiranje ponudb)
  – nabava štirikolesnikov, havbic, minometov, plinskih mask. radarja itd za SV.
  – pranje 1 milijarde $ dolarjev iranskega denarja v naši državni banki
  – v divjem lastninjenju in odtujenih vsaj 10 milijard €, ki ležijo v davčnih oazah
  – neplačevanju, nepobiranju in neizterjavi, celo odpisu neplačanih davkov.
  – v neznanih lastnikih podjetij, tudi medijev
  – okoljski zakonodaji, da te kap
  – v nedemokratičnih, nepravičnih volitvah
  – v nepravni državi, kjer so obsojeni tudi nedolžni: Janša, Krkovič, Novič itd.
  – v nepravni državi, ki sprejme zakonodajo, da nekoga ni možno obsoditi
  – v nepravni držav, ki je totalno odpovedala pri obsodbi balkanskih bojevnikov.
  – pri sprejetju zakonodaje zakonodajalca prirejeni samo za eno podjetje
  – pri vračanju premoženja iz naslova denacionalizacije
  – nabava rezilne žice
  – dodatki za stalno pripravljenost
  – CELO nabava WC papirja itd.itd.itd
  Če državljani vsaj malce realno ocenimo stanje v Sloveniji, glede na vse kar se je v minulih zadnjih skoraj že treh desetletij vse dogajalo je Slovenija enako, če ne že bolj mafijska država, kot je Italija, mar ne?
  ZAKAJ SE TOREJ DOPUSTIMO FARBATI ŠE NAPREJ???

  • pajot

   Za začetek bi morali opraviti z mafijo na volitvah. Če to ne uspe,je naslednji korak…..

   • Franjo Trojner

    DA, bi morali! TODA v Sloveniji je to skoraj že misija NEMOGOČE!
    Pri nas v Sloveniji volilci glasujejo :
    – ZA višje davke ????????,
    – ZA mizerne plače in penzije,
    – ZA ex totalitarne YU simbole,
    – ZA kontiuteto vladanja dedičev rodeče revolucije,
    – ZA brezobzirno plenjenje državnega premoženja,
    – ZA Slovenijo in s tem EU multi/kulti,
    – ZA beg možganov iz države,
    – ZA nepravno državo
    – ZA Slovenijo revnih državljanov, ki so in bodo za časa svojega živlenja oropani vsake prave priližnosti za lasten uspeh in človeka vredno živlenje.
    GLEDE na vse znano ŽAL tudi nasledjenega koraka ne bo, vsaj v doglednem času NE, čeprav si ga maloštevilna kritična slovenska javnost OBUPNO želi!
    Znano je tudi, da so Rusi močno okrepili svoj vpliv v SLO, ZDA pa pod predsednikom Donaldom, našim SLOVENSKIM ZETOM zanimanje za Slovenijo čisto opustile, kar nekih demokratičnih sprememb v naši državi zaradi tujih vplivov v bližnji prihodnosti gotovo ni za pričakovati.

    • stane

     Nimam kaj dodati!! Mogoce samo to: bebcki bodo prvi na vrsti pri klanjih in pri brezplacnih letih iz stolpnic.

     • Nata

      Saj je grdo, no. . . . . .a upam, da bo v takem slučaju res !

     • stane

      Vsaka resnica je grda. Bojijo se jo pa zlocinci domaci, in tuji placani zlocinci.
      Naivnezi bodo pa najbolj ubogi!!

     • Nata

      Upam, da one prve, če že drugega ne , vsaj vest peče in jih večkrat opomni . . . .

    • pajot

     Strinjam se,popolnoma. Zgodovina pa je pokazala,da se naslednji korak zgodi zmeraj nepričakovano. V trenutku. Počakajmo. Morda pa bo.

   • anzek

    Res me zanima, kakšen naj bi po vaše bil naslednji korak. Je na vidiku kakšen plan?

    Pri nas imamo v resnici totalitarni sistem, demokracija je samo navidezna!!
    Vlada nam “globoka država”, udbomafija ali strici in tete iz ozadja. Vse, prav vse, imajo pod kontrolo, celo nevladne organizacije!!

    Sam menim, da se z demokratičnimi sredstvi totalitarnega sistema ne da premagati, torej so vsakokratne volitve ena sama farsa!! Lep primer je Venezuela!!

    Edina parlamentarna stranka, ki ni vpeta v to mafijsko družbo je SDS. Vsi ostali so, tako ali drugače, del te “globoke države”.

    Nisem zasledil, da bi imeli v SDS-u plan kako to mafijo poraziti. Z volitvami, v to sem prepričan, se jih ne da, ker po potrebi uporabijo Stalinov način gledanja na volitve: “Ni važno kako se glasuje, važno je kdo glasovalne lističe šteje”! Torej Vučko je tam za vsaki slučaj, če slučajno indoktrinacija preko medijev ne uspe.

    • stane

     Tudi s teboj in resnico se strinjam.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • pajot

     Naslednji korak je pravzaprav znan vsem zatiranim in ponižanim. In zgodilo se bo,slej ko prej. ne samo pri nas,po celi Evropi.
     če je na vidiku kakšen plan? Očitno ga zaenkrat še ni. Žal.

    • Nata

     + + + + + edini možni korak je , da resnično stopijo skupaj !! Druge rešitve ni ! In dlje kot bodo čekeali , težje bo vladati.
     Vladati z neprijetnimi ukrepi in popravljanjem zakonov , ki so se sprejemali v preteklih šestih letih. . . . .

     Veste anžek, s planom je pa tako. Jaz tako lepo planiram, da sem sama nad seboj navdušena. A me vsakokrat pusti financ minister na cedilu !

     • anzek

      NSI sta ludamila in orgličar zatavšala s Kučanom za podporo v medijih, pa mogoče še s čim.

      SLS, SKD,..se je pokazala z mostograditeljstvom, da je držala štango mafiji, ki je korak po korak prepričevala butasti folk, da je tako in tako vseeno saj so vsi politiki isti, vsi kradejo. Poleg tega pa ima oboževalca Cheguevare za svojega liderja.

      SDS poizkuša politično truplo, SLS oživiti, ampak SLS ni Lazar!! Poleg tega pa SDS meče polena novoustanovljeni stranki DOM, ker vidi v tej stranki velikega konkurenta in nočno moro svoje popolnoma zgrešene promigrantske politike!!

      Kdo naj bi torej stopil skupaj??

     • Nata

      Dobro vprašanje !! In tudi odgovor !!
      Ne vem kateri hudir bi bil sposoben stopiti pred vsako stranko posebej in vprašati , kaj za en vrag jih drži nazaj !! Ne more biti samo J. J. Naj povedo na glas kje in kdo je glavna ovira !
      Pa menda ja ni tako zelo težko naliti čistega vina ?

      Torej, jim usoda Slovenije in Slovencev – oprostite – dol visi ?
      O DOM-u pa kar vsi previdno molčijo, ker vedo da so ga generalno polomili ! Sramota naše desne politike !!

     • stane

      Nimate spostovana ga. Nata pravega priimka. Za vecino drzavljanov te uboge drzave to velja.
      Ps.
      Drzavljanom ne sme iti dobro,ne smejo biti srecni. To bi bil greh! To dokazuje izdajalska elita. Jaz jim recem,mozganski spacki,psihopati.

     • Nata

      Ja, psihopati so. In taki nikoli ne bi smeli biti na oblasti !!

   • stajerc5

    Mislim, da je pri volitvah nasega naroda najvec kriv extremno povecan gen “idiot”, ki je ze na AA+. Samo v Severni Koreji in Venezueli je se mocnejsi, AAA++!
    Neslovenci glasujejo za njih zaradi neomejenih socialnih uslug, ki jim jih nudi nasa rdeca vlada.

 • Franc Šink

  Vse to je levičarsko svingerstvo. Vsak z vsakim.

 • von Rhein

  Ta vlada je skup političnih odpadkov.Na žalost je njihova razpolovna doba daljša od kem.elementa cezij.

 • soc

  Žal se z “nezaupnico na volitvah” niti pod razno ne morem strinjati. Takoimenovano volilno te(s)lo vsakič od leta 2008 izreče jasno zaupnico novim obrazom zlobnega palčka, ki jih pokažejo in toplo priporočijo mediji iz istega neuničljivega imperija rdečega zla.

  Ponovno se priklanjam človeku, ki sem ga pred leti preklinjal, Bori Čorbi. Dunajski hlevarji v prispodobi, za kaj več moj narod očitno ni bil ustvarjen. Vsake volitve to dokažejo.

 • macon

  Komunistov je sama mimikrija in laganje, ker se danes ne sliši zadosti lepo, če se razglasiš za socialista ali komunista. Danes se delajo liberalce, čeprav borci za čim višje davke in požrešno represivno državo niso l od liberalcev.

  Svobodarstvo namreč pomeni nizke davke, vitko, minimalno državo, nagrajevanje za znanje in delo, osebno odgovornost, individualizem. Čredni socialisti in komunisti z velikimi vodjami so odkrito proti vsemu liberalnemu (razen družbeno najmanj pomembnih svobodnih spolnih izbir).

  • Imperial Commando

   Ali pa si dajo priponke , ki so “in”, kot na primer v Levici, tam se imajo za EKO socialiste in za mlade podebiljene hipsterje je to dovolj, da jih volijo.

  • stane

   Drzava Slovenija ima ogromno denarja,samo ne za narod. Sramotno povisevanje minimalne place,po drugi strani pa mocna obremenitev prebivalstva. Na te fore pada neuki(neinformirani) narod. Na taksen goljufivi in zavajajoci nacin nas kriminalna oblast obremenjuje,sama pa se dodatno krade in zalaga svoje apetite,ki niso majhni in apetite zdivjanih klavcev,ki ze unicujejo Slovensko-Evro kulturo skupaj z nami Evropejci.
   Pariz,jug Francije,London,Svedska je ze njihovo,da ne omenjam Nemcije. TO SE NAM OBETA. NA MEJI IN V NOTRANJOSTI DRZAVE,SE JE ZE ZACELA RESNA IN ZASKRBLJUJOCA SITUACIJA. TA PREKLETA IZDAJALSKA VLADA SE KAR LAZE,DA JE VSE POD KONTROLO. POLICIJA PA DELA Z ZADNJIMI ATOMI MOCI! ZBUDITE SE SLOVENCI IN POMAGAJTE SVOJEM NARODU,SVOJI POLICIJI,DA NE BOMO SKUPAJ PROPADLI. APELIRAM PREDVSEM NA MLADE,KI SO BREZBRIZNI.

   • pajot

    Žal je tvoj krik,krik vpijočega v puščavi. Slovenija je definitivno umsko prizadeta puščava. In upravljajo jo umsko prizadeti ljudje. kućan,šarec,cerar,ehjavec,bratuškova,mesec.

 • karpelec

  Postali so gluhi in slepi za vse kar bi narod želel. Važni so samo zato, da nam pokažejo kdo je vlada.

 • Janez Kepic-Kern

  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • montyamp

  UDBOVSKI DECI , komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo.
  Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

  • stane

   Ko jih odkrijes,zacnejo z represijo. Tako je pobitih ogromno domoljubov. Tudi KRAMBERGERJA JE DAL PREKLETI KUCAN POSPRAVITI. KRIV JE PA BIL USTRAHOVANI ROTAR.

   • tohuvabohu

    Včasih me prime, da bi Plavega usekal.

    • JANEZ GUS

     Mene pa,da bi mu odsekal.

 • montyamp

  komunistov in židov se je nemogoče znebiti .
  Žal so ustvarjeni vsi pogoji za njihov obstoj in celo expanzijo .
  Eden od pogojev je človekova norost , ki je pri Slovencih resnično globoko zasidrana.
  Dokler bodo UDBOVSKA DECA po agitpropovsko nategovala narod preko medijev in to za krvavo zaslužen denar nagačenih , se bo na škodo države zgodilo še veliko stvari .
  50% volilnega telesa bojkotira volitve , UDBA SE PA KAR SAMA IZVOLI IN TO S PREDIMENZIONIRANIM DRŽAVNIM APARATOM .
  Ko se bodo kadelabri upogibali , se bodo stvari obrnile na bolje .
  Povsod je bilo tako in ne vem zakaj bi bilo v murglosrbskem kurćanstanu drugače .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • Nata

   + + + + ++ + Udbovska deca varuje dobrobiti svojih prednikov. In, seveda predvsem svoje koristi.

   Tudi ” ugled ” si ne želijo pokvariti, kajti ko bo slovenski narod enkrat začel prebirati knjige, ki so napisane , jim bo odklenkalo !!
   Vsaj zpam, no ?

 • me

  pritepeni šiptar in pretepač žensk

  JAGODNI IZBOR SLOVENCELNOV

 • xtc

  K sreči se rok trajanja Xarchija vse bolj izteka in težave se kopičijo s kvadratom,no za nov škandal je zopet poskrbela kahla,ki naj bi se nesramno vedla do odpravnika poslov ZDA-ukrepi kmalu pridejo,da zadeva nebi prišla v javnost so jo dali pod strogo zaupno,no ja saj bo prišlo iz ZDA.
  Vse več komentatorjev in političnih analitikov ugotavlja ,da niti “vse samo ,da ne pride JJ” Xarchija 6 Co ne reši več pred potopok,kajti težave zanj se ne kopičijo le doma pač pa tudi v tujini.

 • Morala

  Ni morale, ni etike, ni poštenosti, ni samokritike – in če tega ni, se dela marsikaj…

  • Nata

   + + + + ali ni čudno ? Morala in etika nam je vladala štiri leta, sedaj je pa zunanji minister !

   • JANEZ GUS

    Brez morale,etike,brez ročajev.Vlada nam skorumpiranost,ne morala,lopovščina imenovana šarcizem.HO-HO-HO…….

    • Nata

     Saj ročajev sploh niso potrebovali !! So nas dobro za vrat zgrabili !!

   • Morala

    Pa še za evropskega komisarja bi rad šel…

    • Nata

     Verjetno se mu bo želja izpolnila !!

  • stajerc5

   Z nasim mijavkanjem sigurno ne mi! Vzemi si malo casa, bo “sharija” uredila namesto nas…

 • Nata

  Ker smo se spodaj pogovarjali o lustraciji, moram kokodakati !!
  Sem brskala kje kaj pišejo. In našla star članek na Mladini iz leta 2014 !!
  In se dobro prijela za pokrov, da mi ga ni odneslo !
  Tole pa morate prebrati, čeprav pravite , da Mladine ne berete.

  https://www.mladina.si/161608/lustracija-mascevanje/

  Ker vladajoči vedo, da človek brez dela, torej službe ne more živeti, si lahko prav vse privoščijo.
  Takole pisanje in zavajanje ljudi.

  • stajerc5

   Ne gre in ne gre! Jo imam tako blokirano, da jo se ruski hekerji ne bi znali odpreti!

   • Nata

    Eh, škoda. Je dobro, veš !! Tale del

    ” da ne bo dvoma, zahteva po lustraciji slovenskih sodnikov je brez pomena, saj je bila v Sloveniji lustracija izpeljana prav in samo v pravosodju, točneje v sodstvu. Šlo je kar za lustracijo v celoti, niso bili
    lustrirani le pripadniki Udbe ali partijski funkcionarji. Po
    osamosvojitvi so morali vsi sodniki v ponovno izvolitev pred novim,
    demokratično izvoljenim predstavniškim telesom. Zaradi tega se del
    sodnikov, najsi so za to imeli dober razlog ali ne, ni odločil ponovno
    kandidirati. V politiki takšne lustracije ni bilo. ”

    Da na rit padeš !

 • Olga101

  Razpustiti parlament in nove volitve!

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++++++++,
   SE STRINJAMM, KAKO DA SE SICER – OK – SDS
   – MALO ALI NIČ NE ODZIVA NA TOLE? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X !
  JAZ, JANEZ KEPIC-KERN
  IN
  VELIKA VEČINA SLOVENCEV
  OZ.
  VOLILNIH UPRAVIČENCENI GLASOVALA ZANJU !
  PZJEMNO MALO VOLILNE POOBLAPČENOSTI – IMATA ! Se strinjamo?
  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • JANEZ GUS

  Upam,kot kaže,da jim naši sosedje pripravljajo-lopljejo lovsjo iamo skupaj z Brusljem.Prvi znaki o sodstvu kažejo tako.

 • dob

  “Prestopi, zlorabe oblasti in vladanje kljub jasni nezaupnici na volitvah – to je realno politično stanje v Sloveniji!”

  Jel’tako?
  Tako je, drugovi!

  Jebo majku svakome ko na pitanje “jel’tako?” ne odgovori: tako je!
  To je nekulturno!!!

  Jel’tako?

 • Janez Kepic-Kern

  TADVA
  SE MENI OSEBNO ZDITA
  – BOLJ – ” TAK – POZERSKO, IDEOLOŠKA, ITD”
  KOT RES KAJ TEMELJITO INFORMIRANA.
  KOLIKO ZGODOVINE IMAJO – NA SICER OK – LESARSKI ŠOLI?

  MALO
  REALNIH ZGODOVINSKIH
  INFO ZANJU- IN ZA OSTALE EX KP, ZK “BOLJ POZIRAJOČE”

  DAJMO SE IZ REALNIH DOGAJANJ
  V
  ZGODOVINI – KAJ – SE TUDI – KAJ – NAUČITI !

  NI TREBA, DA SE ZALETIMO – SE POŠKODUJEMO – ZATO,
  DA ZNAMO PRAV VOZITI AVTO
  IN
  PRAV REŠEVATI TEŽAVE, KI SE
  NAM DOGAJAJO V ŽIVLJENJU ! MAR NE ?

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”

  ZGODOVINSKA DEJSTVA
  IN ZGODOVINSKA – UPORABNA SPOZNANJA
  – O MIGRACIJAH,
  , O NASPROTJI H MED VETSTVI
  IN
  KAKO TAKA NASPROTJA – USPEŠNO REŠITI
  NA
  NE PREVEČ BOLEČ NAČIN
  IN
  – BREZ NEPOTREBNIH
  – ČLOVEŠKIH ŽRTEV. L.R. EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ JANEZ KEPIC-KERN
  P.S.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  CITATI SLIK
  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih,
  ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.

  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.

  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju,
  na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd..
  Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.

  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju
  – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti.
  Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO
  o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto
  – s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”:
  – voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis
  – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej

  “po vtisu – predšolsko malovednim”

  novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd.
  – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.

  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!

  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.

  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.

  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi

  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal

  t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!

  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni v
  – T.I. “razumnem stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju!

  Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern

  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH, O OSEBAH, KI
  JIH NAVAJAM
  -BEROČI NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV,
  KI SO SE REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ – N A U Č I T I ! MAR NE? L.R. Janez K. Kern

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”
  IN MOJEGA KAR OK E-PORTALA “SLOVENIANA”