fbpx

Prestopnik Židan: “Nisem politik, verjetno nikoli ne bom politik, bom pa športni funkcionar”

Prestopniški poslanec Gregor Židan, nekoč SMC, zdaj SD. (Foto: FB)

“Nisem politik, verjetno nikoli ne bom politik, bom pa športni funkcionar,” je med razpravo o dnevu slovenskega športa izpostavil poslanec Gregor Židan iz SD. S to izjavo je Židan dal vedeti, da očitno drži navedba vodje poslanske skupine SMC Janje Sluga, ki je ob prestopu Židana iz SMC v SD navedla, da se razlog za prestop skriva v “sanjski ponudbi, ki je pač ne more zavrniti.” 

Poslanec Gregor Židan se je odločil, da bo sledil svojemu nekdanjemu poslanskemu kolegu Janiju Möderndorferju in prestopil v opozicijsko SD. Njegovo namero je že v petek, 15. maja 2020, neuradno razkril novinar Miha Orešnik, ki je razkril njegov prestop k Socialnim demokratom. Ker je prestop dvignil veliko prahu, je Židan sklical novinarsko konferenco in zanikal, da bi mu v zameno za prestop Socialni demokrati ponujali 400 tisoč evrov in službo pri Nogometni zvezi Slovenije.

Deloval povsem negotovo
Kdorkoli si je ogledal Židanovo tiskovno konferenco, je lahko po govorici telesa opazil, da nekaj ni v najlepšem redu, čeprav je ta poudaril, da naj bi bila sanjska ponudba to, da gre skupaj s socialnimi demokrati na naslednjih volitvah zmagi nasproti. Vztrajal je, da je iz SMC odšel, ker naj bi mu tako narekovala njegova vest. “Nič mi ni bilo obljubljeno, to je bila moja osebna odločitev. Nisem dobil nobenih sredstev niti drugih obljub,” je vztrajal Židan. Strokovnjak za govorico telesa Edvard Kadič pa je za Nova24TV komentiral, da je imel Židan neprimerno tremo, ki jo je izražal z neprestanim zibanjem. “S svojimi grimasami je njegova govorica telesa izražala, da prikriva dejstva, a jih ne sme deliti z javnostjo.” 

Foto: Nova24TV

Spomnimo. Pisali smo, da ima v svojih časih priljubljen, a ne eden izmed boljših igralcev nogometa, finančne težave s podjetji v njegovi lasti: Gregorino d.o.o. in Kapodol. Po navedbah poslanca je obe podjetji prizadela kriza zaradi koronavirusa. V težavah pa se naj bi zaradi športnih stav znašel tudi osebno, zaradi česar je veliko bolj dovzeten za finančne injekcije. V izjavi za javnost o svojem osebnem stanju ni spregovoril. Glede na to, da pred prestopom v SD večina ljudi sploh ni vedela za Židana, je to sedaj na račun nepričakovanega prestopa povsem drugače.

Poziv k odstopu
Nedavna izjava, kako se nima za politika, je še posebej moteča, namreč po prestopu je zatrdil, kako naj bi bila zanj sanjska ponudba, da gredo z SD na naslednje volitve in poskusijo zmagati. Očitno je zanj sanjska ponudba položaj športnega funkcionarja. Kaj si o vsem skupaj mislijo v stranki Dobra država najbolje priča naslednji zapis na Twitterju: “Potem pa naj odstopi, ker poslanec je politik. In tile “liki” bodo odločali o življenjih državljanov, projektih, reformah… Tisti, ki so jih izvolili, se lahko vprašajo, kaj počnejo.”

Hana Murn