fbpx

Prestopniški poslanec Židan imel blokirane račune svojih podjetij – je za njegovim prestopom finančni dogovor z Odlazkom?

Prestopniški poslanec Gregor Židan, nekoč SMC, zdaj SD. (Foto: FB)

Gregor Židan, nadomestni poslanec, ki je prišel v parlament na listi SMC, včeraj pa se je od stranke poslovil, ne želi povedati, koliko je kralj odpadkov Martin Odlazek odštel za njegov glas. 

Informacije o vstopu Martina Odlazka v politično igro smo zjutraj ekskluzivno objavili v članku na povezavi. Gregor Židan je morebiti za nekatere politično ime dne, a situacija, v kateri se je znašel, nikakor ni bleščeča. Poleg tega, da bi lahko v primeru, da se Počivalšek vrne v poslansko klop, kaj hitro ostal brez poslanske službe je vprašanje tudi, kam bi se lahko vrnil v službo, saj je ob nastopu poslanske funkcije objavil naslednji življenjepis.

Med drugim je zapisal,  da je rojen 5. oktobra 1965 v Ljubljani. Po izobrazbi je ekonomski tehnik, še pred profesionalno nogometno kariero pa je končal poklicno kovinarsko šolo in nekaj časa delal kot orodjar. Kot nogometaš je igral na položaju vezista in branilca.  Igral je za ljubljanski klub Olimpija, zagrebški Dinamo in za Maribor. V letih 1992-1996 je bil tudi član državne reprezentance, za slovensko reprezentanco je naštel 19 uradnih nastopov. Profesionalno kariero je končal leta 2001 in se zaposlil v lastnem podjetju, a ostal je dejaven kot trener. Na letošnjih volitvah je za poslanca kandidiral v enem od mariborskih volilnih okrajev.

Gregor Židan prestopil med rdeče Socialne demokrate, ki so v istih rdečih številkah kot nekdanji nogometaš
Če Židan na naša vprašanja ne bo odgovoril, bo odgovor na to, ali je Odlazek v zameno za Židanov izstop iz SMC morebiti vstopil v njegovo podjetje Kapodol, pokazal čas. Podjetje je sicer  v zadnjem letu imelo kar 48 dni blokiran račun, a to Židana očitno ne moti, saj se je odločil za prestop v poslansko skupino stranke SD, ki ima bilanco v tako rdečih številkah kot so rdeči strankini simboli. Stranka je imela po lanskih evropskih volitvah 1.116.292 evrov minusa. S tem pa se bo Židan zlil tako, kot s priimkom predsednika SD Dejana Židana.

Podjetje Gregorja Židana je v rdečih številkah. (Foto:posnetek zaslona/E-bonintete)

V rdečih številkah je tudi podjetje Gregorino, registrirano za strežbo pijač, katerega edini lastnik je Židan. V zadnjem letu je bil račun podjetja  kar 41 dni blokiran, saj finančna uprava ni prejela potrebnih dokazil, da so prispevki za plače zaposlenih poravnani. Ima pa Židan finančni izziv tudi na naslovu, kjer je stalno prijavljen. Lastnik nepremičnine je namreč družba za financiranje d.o.o. HETA Asset Resolution. Ko je Židan prišel v parlament, je sicer medij Odlazkovega imperija opozoril na njegovo afero z ilegalnimi športnimi stavami.

Podjetje poslanca Kapodol, poslancaGregora Židana bi naj reševal poslovni imperij Martina Odlazka. (Foto: Posnetek zaslona/ E-Bonitete)

Andrej Žitnik