fbpx

Preverite, kaj in predvsem koga bodo državi prinesli posamezni predsedniški kandidati, če jih boste izvolili

Foto: STA

Predsedniške volitve se bližajo in kmalu boste morali opraviti svojo državljansko dolžnost. Jo boste opravili korektno in pravilno? Sploh veste, koga voliti? Preverite, kaj bo z morebitnim mandatom posameznih predsedniških kandidatov Slovenija pridobila oziroma izgubila. Kaj in predvsem koga bodo kandidati na možen predsedniški stolček prinesli s seboj in kakšno prihodnost vam bodo zagotovili? Preberite in premislite, kdo je pravi demokrati, ki si prizadeva za potrebne spremembe v državi in kdo je v službi globoke države in plenilskih omrežij, za katerimi stoji Milan Kučan.

Ljudmila Novak
Že pred volitvami je Milan Kučan velike upe polagal v Ljudmilo Novak, saj ji je namenil veliko prostora v osrednjih levičarskih medijih (celo v ultralevičarski Mladini), kar je sila nenavadno za predstavnico krščanske demokracije, vrh pa je dosegel dogodek na Škrabčevi domačiji, kjer je prisotne toplo sprejel zadnji šef komunistov, tam pa je bil tudi tajkun Janez Škrabec. Kučan potrebuje Novakovo predvsem za popoln razkol med desnico, zlasti med Novo Slovenijo in Slovensko demokratsko stranko.

Ljudmila Novak in Milan Kučan

Borut Pahor
Čeprav se komunist Kučan želi kar se da distancirati od Pahorja in ga vseskozi v javnosti kritizira, pa je Pahor v bistvu najboljši kandidat, ki si ga omrežja lahko želijo. Pod njegovim vodstvom so lahko mirno in brez posledic zgradili koruptiven TEŠ6, prali denar, uprizarjali partizanske proslave, zapravili mejo s Hrvaško, rekordno zadolžili državo in še marsikaj. Borut Pahor je žal še vedno forma, ki levici prinaša glasove in toliko časa ga bodo imeli še v “uporabi.”

Borut Pahor in Milan Kučan (Foto: STAfoto)

Boris Popovič
Cerarja
je sicer želel prepričati o neumnosti gradnje vladnega projekta drugega tira, a premier ni poslušal niti njega. In kazenski postopek, ki ga je prejel zaradi storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, povezanega z dodelitvijo koncesije za mestno kopališče? Mogoče je ravno zaradi tega Janković v njem videl delček sebe in ga vzljubil. Spomnimo, kako se je pred nekaj leti srečal z ljubljanskim županom Jankovićem in mu pel hvalnice o uspešnem županovanju. Resnica je povsem drugačna, nemoralna in protipravna početja župana Jankovića pa bodo še dolgo burila javnost, čeprav so organi pravosodja vse kazenske zadeve zavozili z namenom, da se ga opere krivde.

Zoran Janković in Boris Popovič (Foto: STAfoto)

Marjan Šarec
Bo Kučanov burkež in nekdanji član stranke Zorana Jankovića iz Kamnika novi predsednik? Ta, ki pri nedeljskih mašah bere berila, na borčevskih prireditvah pa vzklika “Smrt fašizmu“? Ta, ki ga podpirajo strici iz ozadja levice in vplivni krog Milana Kučana, po drugi strani pa kritizira tiste, ki so nekoč bili v partiji in člani CK? Boste tvegali, da bo svojo dvoličnost, ki jo kaže tako na ravni politike in kot na igralskem odru, pokazal tudi na predsedniškem stolčku?

Angelca Likovič
Družinska mama in stara mama, kot jo je poimenoval Aleš Primc, predsednik stranke Glas za otroke in družine, bo koroške dečke vrnila starima staršema, pomagala družinam v stiski, mladim zagotovila delovna mesta in poskrbela za rodnost. Njena izjava o prepovedi splavov in o rojevanju posiljenih žensk, je mnoge razburila, a kandidatka se zagovarja, da slovenske ženske premalo rojevajo. “Poskrbeti moramo, da bo slovenski narod ostal zdrav, jeklen in uspešen,” je dejala. Že to, da se izogiba kreaturam kot so Kučan in Janković je zanjo velik plus v tej kampanji.

Angelca Likovič in Aleš Primc (Foto: STA)

Romana Tomc
Sama Tomčeva zatrjuje, da v dejanja kateregakoli člana SDS ni vpletena in, da je človek zase. S svojim sloganom “spoštujmo in sodelujmo” je prepričala že mnoge, najbolj pa jo podpirajo vsi najvišji predstavniki njene politične stranke. V izjavi za medije je pred časom dejala, da je ponosna, da je izbrana kot najboljša kandidatka v največji stranki v državi. Romana Tomc je kandidatka z dolgoletnimi izkušnjami iz različnih področij, zanimajo jo predvsem zdrav razvoj gospodarstva, mladi in pa pravna država. Ker se distancira od nekdanjega komunističnega režima in je velika zagovornica reform, bo zagotovo velik trn v peti rentnikom, ki so ugrabili državo, zato bi bila odlična predsednica, ki jo Slovenija še kako potrebuje.

Romana Tomc, Janez Janša in poslanci SDS (Foto: STA)

A. L.