fbpx

Preverjeno nad Leljaka s serijo neresničnih konstruktov

Župan Radencev Roman Leljak (foto: Polona Avanzo)

V oddaji Preverjeno so se spet lotili lova na čarovnice. Tokrat na Romana Leljaka, radenskega župana in znano tarčo levih medijev. V tipičnem “hit-piece” prispevku, kot se v žargonu reče novinarskim izročkom, katerih edini namen je javno uničiti neko osebo, je novinarka združila več med seboj nepovezanih tem.  Na očitke se je radenski župan odzval na Facebooku, kjer je navedbe označil kot netočne in neresnične. 

“Vse navedbe so netočne in neresnične. Novinarka POP tv je zjutraj opravila pogovor z mano, dogovorjeno je bilo, da bo morebitne očitke občanov posredovala in še isti dan dala možnost Občini, da odgovori na njih. Tega ni storila. Pogovor z mano pa je na znani način z rezanjem stavkov prilagodila svoji zgodbi,” se je na poskus medijskega pregona odzval Leljak. Nato se je lotil posameznih tem.

Preverjeno, a očitno vse prej kot to. Novinarka oddaje se je v nekoliko zmedenem prispevku radenskega župana lotila na več področjih. Prispevek, ki pred lokalnimi volitvami očitno pripravlja teren Leljakovemu protikandidatu, je obdelal že znan občinski spor glede preimenovanja Titove ceste, domnevno sporne prodaje občinskih stanovanj, pa tudi podražitev gradnje telovadnice.

Zapis na Facebook profilu župana Radencev (Foto: Facebook)

Težo prispevka pa je vendarle nosila prodaja občinskih stanovanj zasebnim lastnikom, z namenom gradnje stanovanj za mlade družine. To gre v nos predvsem trenutnim najemnikom, ki sicer priznavajo, da so predkupno pravico dobili, a po višji ceni, kot so bila na koncu prodana. Leljak odgovarja: “Vsem stanovalcem v občinskih stanovanjih je bila pismeno dvakrat dana predkupna pravica. Drugič zmanjšana za 15 odstotkov.”  Županovi argumenti pa očitno niso prepričali Vinka Žigerta, nastopajočega v prispevku, ki naj bi bil pred volitvami celo Leljakov podpornik. Leljak je Žigertove navedbe o njunem konfliktu navedel kot lažne, ter da ga: “Vsi poznamo kot izterjevalca, brez službe.” 

Leljak zoper Žigerta vložil tožbo
Župan Radencev pa naj bi zoper nekdanjega podpornika že vložil  civilno tožbo in kazensko ovadbo zaradi navajanja laži, kar je tudi naznanil svojim sledilcem na družbenem omrežju Facebook. V objavi je zapisal, da sicer razumen delo opozicije in civilne družbe, pri čemer pa ne misli trpeti obrekovanja in laži na lasten račun in račun občine.

Roman Leljak je napovedal tožbo zoper Vinka Žigerta. Foto (Facebook)

Andrej Žitnik