Prezrt škandal: Šarčeva vlada državo pripeljala na rob zloma, a pred odhodom je z visokimi odpravninami in delovnimi mesti poskrbela za svoje žepe!

Marjan Šarec. (Foto: STA)

Vlada Marjana Šarca je Slovenijo s svojim izrazitim neukrepanjem in z ignoriranjem opozoril opozicije Slovenijo pripeljala na rob zloma. Če bi pravočasno ukrepala, bi namreč epidemijo novega koronavirusa lahko zdaj bistveno bolje obvladovali, a kot kaže, se je v zadnjih dneh in tednih pred odhodom vlada ukvarjala predvsem s polnjenjem lastnih žepov. Tako so svojim sekretarjem in uslužbencem zagotovili za pol milijona odpravnin, ki so jih med drugim bili deležni tudi nekdanji režimski novinarji, ki so bili za svoje delo nagrajeni z dobro plačanimi funkcijami. Na dan, ko je bila v Sloveniji odkrita prva okužba s koronavirusom, smo na Nova24TV poročali tudi o kar 80 razpisanih delovnih mestih v javni upravi, večinoma za nedoločen čas in polni delovni čas, rok za prijavo pa je znašal le 3 do 5 dni!

V teh tednih se Slovenija sooča z razmerami, kakršnim še nismo bili priča. Kljub temu, da je največja parlamentarna stranka SDS še iz opozicije opozarjala na nevarnost epidemije novega koronavirusa, njihova opozorila s strani vlade Marjana Šarca niso bila uslišana in tako smo v Sloveniji zabeležili že 319 primerov okužb, virus pa je že terjal svojo prvo smrtno žrtev.

Šarčeva vlada državo pripeljala na rob zloma …
Stanje, kakršno je vlada dobila ob primopredajah v petek in tekom vikenda je predsednik vlade Janez Janša ponazoril s situacijo, “če skočiš v prazno kabino tovornjaka, ki že vozi po cesti in ga skušaš upravljati.”

Tudi minister za zdravje Tomaž Gantar je opozoril, da smo z ukrepi zamudili vsaj teden ali 10 dni: “Če se vsak dan podvoji število bolnikov, pomeni to veliko razliko.”

Če bi ukrepe, kot jih je uvedla Janševa vlada takoj po nastopu, sprejeli 14 dni prej, bi lahko v Sloveniji epidemijo bistveno zajezili, meni tudi strokovnjakinja Alenka Forte, ki je za spletni portal Nova24TV povedala: “Šarec je namesto tega, kot papiga, ves čas ponavljal stališča EU, naslanjal pa se je tudi na priporočila vodilnih na NIJZ, ki kot vidimo danes, niso bila ustrezna oz. so bila škodljiva.”

Namesto, da bi se trudili zajeziti širjenje novega koronavirusa, so se ukvarjali z odpravninami
Do zadnjega dne Šarčeve vlade, v petek 13. marca, smo zabeležili 45 novih okužb, skupno število primerov pa je naraslo na 141. In s čim se je vlada v dneh pred odhodom z oblasti ukvarjala? S polnjenjem lastnih žepov! Kot so poročale Slovenske novice, so si zagotovili za kar pol milijona evrov odpravnin. Najvišje odpravnine so si zagotovili državni sekretarji v Šarčevem kabinetu. Po več kot 10 tisoč evrov na glavo je šlo za Damirja Črnčeca, Tadejo Perklič Forštner, Anjo Kopač, Igorja Mallyja, Uroša Prikla in Franca Vesela. Ti so bili uvrščeni najvišje na plačilni listi in so prejemali osnovno plačo v višini 59. plačnega razreda, kar je 4283,14 evra bruto na mesec brez dodatkov, nadur, dnevnic in podobno.

Slika je simbolična

Kateri nekdanji režimski novinarji bodo deležni odpravnin?
Slovenske novice so poročale tudi o številnih primerih režimskih novinarjev, ki so bili za izvajanje propagande nagrajeni z dobro plačanimi funkcijami. Nekdanja novinarka Val 202 Nika Benedik, je postala Šarčeva svetovalka z mesečno osnovno plačo nekaj manj kot 3400 evrov in je prejela trikratno odpravnino, športna novinarka Uršula Majcen je postala vodja kabineta ministra za javno upravo Rudija Medveda, zagotovila si je okoli 9000 evrov odpravnine. Nekdanja novinarka TV Slovenija ter Planet TV, Maja Cestnik, ki je bila vodja odnosov z javnostmi pri ministru za okolje Simonu Zajcu, bo dobila okoli 7500 evrov odpravnine.

Približno ista odpravnina je kapnila v žep razvpitemu levičarskemu novinarju Dejanu Karbi, ki pa je “zmagal” na razpisu redno delovno mesto vodje stike z javnostjo na MIZŠ. Požareport je poročal, da je bil razpis za redno zaposlitev na tem mestu prirejen, da bi zaposlitev dobil prav Karba, dober prijatelj dr. Jerneja Pikala.

Slovenske novice omenjajo še Lucijo Mak Uhan in nekdanjo novinarko Polono Križnar, obe sta bili v 47. plačnem razredu, ki sta na ministrstvo za zdravje prišli skupaj z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom. Odpravnina na osebo prav tako znaša več kot 8000 evrov.

Dejan Karba (Foto: FB)

Del kolača tudi več kot 60 strankarskim kolegom ministrov
V času Šarčevega mandata je na dobro plačana dela na ministrstvih prišlo še več kot 60 dobro plačanih uslužbencev in sicer samo zato, ker so ustrezne politične barve, ker so znanci, kolegi, prijatelji ministrov in ministric. Javni uslužbenec, ki je sklenil delovno razmerje za določen čas, in sicer za čas trajanja funkcije ministra, ima v primeru prenehanja delovnega razmerja iz razlogov, ki niso na njegovi strani, pravico do odpravnine v znesku treh osnovnih plač za delovno mesto, na katero je razporejen na posameznem ministrstvu, pravi slovenska zakonodaja.

Večina strank vladne koalicije si zaradi slabih rezultatov v javnomnenjskih anketah ne želijo predčasnih volitev. (Foto: STA)

(Foto: STA)

Šarčeva vlada panično razpisala 80 delovnih mest z rokom za prijavo 3 do 5 dni
4. marca zvečer je bilo javnosti sporočeno, da imamo v Sloveniji prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Nekaj ur prej smo na spletnem portalu Nova24TV poročali o paničnem zaposlovanju Šarčeve vlade, ki je v nekaj dneh razpisala kar 80 delovnih mest, rok za prijavo pa je bil le 3 do 5 dni.

Nekdanji ustavni sodnik in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič je ob tem opozarjal, da takšno nameščanje svojih ne predstavlja tekočih poslov: “To je subverzija. To je kazensko dejanje zlorabe uradnega položaja. Tožilstvo mora reagirati. Ustavno sodišče, to je treba takoj zahtevati, mora izdati začasno odredbo.”

Serija razpisov za prosta delovna mesta v javni upravi je bila sicer večinoma za nedoločen čas in za polni delovni čas. Izbrancem vladne garniture v odstopu so tako v zadnjem hipu med drugim na voljo številna uradniška delovna mesta na Ministrstvu za zunanje zadeve, Ministrstvu za okolje in prostor, Ministrstvu za pravosodje, Ministrstvu za zdravje in Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije, o čemer več TUKAJ.

Rok Krajnc

 • Black_hawk

  Banda

  • Joc 52

   RDEČA

   • Hribouc

    Kapital-social-nacional-komunistična, prosm!

    Lahko tudi malo premečemo v kapital-nacional-social-komunistična

 • Michael

  V enem od prejšnjih člankov je dr. Matej Lahovnik napisal, da predsednik vlade ni naredil nič narobe (kar pravno popolnoma zdrži), saj je sodelavce samo razvrstil v plačilne razrede. V tem prispevku pa kako je Šarec svoje nagradil z visokimi odpravninami. Pa kaj je tu narobe. Odpravnine so dobili v višini določeni z zakonom

  • Andrej

   Miha, nekaj si spregledal. Janševa vlada dela. Šarčevi so si pa plačali nedelo.

   • Michael

    Nč nism spregledu. . Diskutiral sem o pravni podlagi

    • Andrej

     Tudi to bo. Po stari navadi eni novinarji z udarnimi novicami zaslepijo javnost, ker povedo le del resnice. S tem naredijo precej škode. Nič bati, pravna podlaga bo.

     • Michael

      Pravna podlaga je že

   • 3x ceplen

    Janševa pa res dela ja, dva ministra se dva dni pogovarjata s kamionarjem :D. Če bi imela kaj obraza bi odstopila takoj, ko je prišlo v javnost.

   • Simon Rožič

    Še dobro, da niso delali, ker vse kar so naredili je bila ena zdrekana
    zmešnjava med čistim kriminalom in navidezno socialo za bebce!

  • sodelavec12

   Pravilno, dobro da obstajajo zgornje omejitve za tiste ki se ne znajo brzdat. Zdravniki pa imajo tako previsoke plače za te razmere.

   • Michael

    Zakaj mečeš vse v isti koš? Politiko mešaš s stroko. Kakšne plači pa naj bi po tvoje imeli v normalnih razmerah?

    • sodelavec12

     Plačo si moras najprej zaslužit, potem jo lahko dviguješ. Glede da to da se dogajajo mutni posli z nabavo zdravstvene opreme (en dan je bilo vse plačano, drugi dan ne) so že tako par plač zaslužili v nekaj dneh na oblasti. Denar bi raje namenili v tem trenutku zdravstvu, ki ga krvavo potrebuje!

     • šmentanamuha

      Če veš kaj več, podaj prijavo.

     • mici

      Prijava, da daješ neargumentirane komentarje, ste to mislili?

     • Michael

      Ma ne veš kaj komentiraš. Z nabavami (ki jih navajaš) nima nč zdravstvo še manj zdravniki. Trenutno se s tem ukvarja Počivalškovo ministrstvo

     • ROMAN Naprudnik

      sploh ne veš kaj pišeš! Vse si zmešal!

  • Beli Sneg

   Ali so po zakonu so tudi službice ki jih je komandiral svojim prisklednikom? Karba je na roko s svinčnikom napisal “prošnjo” na prirejenem razpisu. Roki so bili pa 3 do pet dni. Mar niso zakonti roki razpisa najmanj 8 dni????? Odpravninam se naj pa odpevedo glede na to kakšne posledice bodo ker njihov Serpentinšek ni pravočasno reagiral na virus Corona in bodo zato posledice tako za ljudi kot za zdravstveni sistem.

   • Michael

    Kot sm reku. Odpravnine so določene z zakonom. Glede razpisov pa, če so nezakoniti, kot navajaš, se jih razveljavi, mala malca. v čem je zdaj problem

 • totex39

  Gobezdale novinarske, pa sedaj postavljajo vprašanja o povišici Pivčevi, kar pa je počela Šarčeva vlada pa so kar tiho. Levičarski mediji spet samo širijo trenja med narodom.

  • Zgornji

   Točno Tko : Hočejo skregati vse z vsakim !!! ! !!! Edino v tem so si pa le enotni !!! ! !!!

  • drex

   Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli – http://trim4.me/0qd

  • Maria23

   Povabilo v seks klub – http://trim4.me/7N1

 • sodelavec12

  Šarec je najprej poskrbel za druge in ne za svojo rit, kako si drzne.

  • šmentanamuha

   Za vse to je poskrbljeno že v zakonu. Rihtanje delovnih mest na nepošten način, pa ne sodi v to kategorijo.

  • mici

   Glede na svojo izobrazbo, je zase še predobro poskrbel.

 • rubec

  Anji Kopač Datipademraknaoči ne pomaga niti 20 čukov. Na kliniki Mayo stane 1 cm podaljševanja 200 tisoč in to dolores.

  • zokispoki

   Debili znajo samo s tujim k. po koprivah mlatit !

   • Zgornji

    … z tujim lulčkom po kropivah mahati , si hotel reči ?

 • Vlado77

  Strinjam s BMZ- tožilstvo na delo. Subverzija . Na bruhanje mi gre- res. In Potem neki Pavšič naklada o nekih povišanjih plač ministrov ( Lahovnik trdi da to ni) – Res gre človeku na bruhanje. Razne Karbe bi ne zaslužili 100€ na trgu. S Pomočjo Šarčevig pa skoraj 10.000€ Ogabno

 • T. M.

  Serpentinsek….jebo ti pas mater pankrtsko…

  • VERZIFIKATOR

   Nerad javno zmerjam, a včasih ni druge.

   Marjanca Hiti

   SVOJI K SVOJIM

   Hitro k meni, še so prosta mesta,
   vpil sprevodnik je, ko se vozilo
   ravnokar je scela prevrnilo,
   ker ovinkasta zelo je cesta.

   Hitro k meni, da pred serpentino
   nekaj še poberem vas kar s ceste,
   takih, ki ne veste, kam naj greste,
   v peto pravkar sem se dal brzino.

   Hitro k meni, čaka zaposlitev
   vse v vozilu vas, ki nesposobni
   za voznike ste, tu pa v udobni
   vožnji doživite namestitev.

   Hitro k meni, le tri dni je časa,
   saj potem bom čista razbitina,
   prazna bo ostala serpentina,
   drugim tlakovana nova trasa.

   Hitro k meni, mesta so še prazna,
   zapolnite brž jih pritepenci,
   moje vrste žalostni zgubljenci,
   kajti vožnja zadnja je porazna.

   Hitro k meni, saj že jutri, veste,
   bom, kar bil sem še pred malo leti,
   tega pač mi ni mogoče vzeti,
   pritepenček anonimen s ceste.

   • Maži Tjaži

    a bejž no…

    • pajot

     Bravo,sedem črk si spravil skupaj.

  • Joc 52

   tudi jaz

  • Slovenec

   Ne spuščajmo se na nizek nivo levakov.

 • šmentanamuha

  Tu imate zdaj odgovor, zakaj Šarec ni ukrenil ničesar v zvezi s prihajajočo Covid-19 krizo. Tega tipa bi bilo treba postavit pred sodišče. Kam pa je parkiral Natašo?

 • tasilo

  Koliko odpravnine je pa Štroncomajer dobil … poleg ene svinje umazane? Nikar mi ne recite, da ima še vedno službo.

  • joza joza13

   Vse plače na minimalca, ali jih pa ukiniti. Velja tudi za odpravnine… vendar le v primerih, kjer delajo (so delali) za mafijo!

   Tistim, ki delajo za Slovenijo, se pa z nobenim plačilom ne moremo dovolj zahvaliti!

   Amen.

   • Zgornji

    AMEN !!!

 • Tečen dec

  Kdor je zaposlen na zaupanje v kabinetu ministra za določen čas, je po zakonu upravičen do treh osnovnih plač brez dodatkov ob izteku pogodbe. Tako je bilo tudi po koncu mandata še vsake vlade, tudi prve in druge Janševe, in bo tudi po izteku mandata te vlade.

  Fakti bruti:
  Število zaposlitev na zaupanje je omejeno. V času Pahorjeve vlade je vsak minister, tudi finančni, imel enega državnega sekretarja in max 4 zaposlene na zaupanje. Janša je leta 2012 število državnih sekretarjev povečal na dva (MF štiri), število zaposlitev na zaupanje pa na 6 pri vsakem ministru. Tretja Janševa vlada je število kabinetnih zaposlitev na zaupanje povečala na sedem (na ministra).
  Za zaposlovanje kabinetnih kadrov po poteku mandata je lepo poskrbela še vsaka vlada. Analizo za obdobje 2004-2013 si lahko prebereš na portalu Pod črto: “Na seznamu 428 uslužbencev, ki so bili od leta 2004 do novembra 2013 zaposlenih na zaupanje funkcionarja, je 171 takih, ki pred to zaposlitvijo niso imeli redne zaposlitve za nedoločen čas v javnem sektorju, po zaposlitvi na zaupanje pa so svojo kariero nadaljevali v javnem sektorju (torej javni upravi ali podjetjih v večinski državni lasti). Ta zaposlitev ni bila na zaupanje funkcionarja, ampak bodisi za nedoločen čas bodisi kakšna druga zaposlitev za določen čas (nadomeščanje odsotnosti drugega javnega uslužbenca, delo pri projektu in podobno).” Analiza kaže, da je bilo največ zaposlitev oseb, ki so prej bile zaposlene na zaupanje, ravno v tistih dveh mesecih, ko sta mandat zaključili prva in druga Janševa vlada.

  Stavit se grem za pico in pivo, da po koncu mandata te vlade ne bo nič drugače, samo drugi bodo skočili v luft.

  • Peter

   Ja. Vendar pa je razlika, koliko in kdaj (a so naši al niso naši) ob takem početju skačejo v zrak “osrednji” mediji, no.

   • Tečen dec

    Sedaj skače v luft Nova24 in z njo desnosučni, potem pa bo Mladina in levosučni. Svet pa se vrti naprej.

    • Peter

     Mene moti RTV Slo, ki je osrednji medij in plačan od skoraj vseh Slovencev. Radio in TV sta oba zelo zelo levo profilirana in precej bolj skačeta v zrak ob desnih miškulancah, leve, kot je ta zgoraj, pa pozabijo omeniti, no.

 • Ryuk
 • tramal

  Vsem komunistom ukiniti plače in vzeti vse nakradeno ,saj nikoli niso nič delali.

  • maček ivan

   Na čelno sem za. Vendar si v teh izredni razmerah ne želim državljanske vojne.

  • Zgornji

   AAAMEEENNN – TAKOJ – NUJNO !!! ! !!!

  • tvoja vest

   A tukaj spada tudi jj, saj je ja bil goreč komunist…sam vprašam

   • Novo Jutro

    To ponavljajoče kazanje na vse ki so bili v prečšnjih svinčenih časi kakor koli povezani z komunizmom se mi že zdi debilno in smrdljivo. Namreč, poznam kar nekaj ljudi, ki so se ob prvi priliki izpisali in postali kritiki tekovine revolucije, njih ljudi ter njihovih umazanih in škodljivih dejanj. To so bili načelni in razumni ljudje, ostali pa so se grebli in trgali za privilegije in lagodno življenje.
    Eden od teh pozitivcev je bil tudi J.Janša, današnji predsednik Slov. vlade, ki je imel venomer POKONČNO IN TRDNO HRBTENICO.

    • Fifi Garbo

     On pa res ni pokoncen clovek, temvec pritlehnik, ki deluje po nacelu ce nisi z nami si proti nam. Mi smo kot v Nemciji 1934 leta.

  • Stane

   Predvsem bivsim

 • Svadreb

  Kolaboranta Črnčec in Šarec sta spravila SLOVENIJO na kolena.!!Rešuje jo nova vladna ekipa s odličnom kriznim vodjem !!!

  • Stane

   Pisete kot da ste ze oborozeni

 • ROMAN Naprudnik

  a tu se pa Mesec,Kordiš ali Taškar ne bodo oglasili in protestirali?
  se bodo raje potunili,hinavci!

  • Joc 52

   skrili s kurčanom pod posteljo

 • Kučko pod pručko

  Kot zrela hruška

  Kakorkoli je že pandemija koronavirusa tragična tudi za nas, pa imamo po svoje veliko srečo. Ta je v tem, da so imeli tardeči na čelu vlade, totalno nesposobnega premierja, ki je raje vrgel puško v koruzo, ker mu drugega ni preostalo. Situacija krize je bila zanj in še za ostale levake veliko pretežka, da bi ji bili lahko kos.

  Janša je pograbil priložnost, ki mu je padla v naročje kot zrela hruška. Iz dneva v dan dokazuje, da je človek akcije, izreden prav v kriznih razmerah. Zna organizirati in voditi vladne aktivnosti, kar večina Slovencev zna ceniti. Rezultat po koncu krize bo zanj in za celotno koalicijo samo plus, velik madež in minus pa si bodo z metanjem polen pod noge in nesodelovanjem ustvarili tardeči sami. Vsako blebetanje Levice in bednega pisanja v Mladini še kako koristi Janši.

  SDS je že itak najmočnejša stranka v Sloveniji, za lažjo vladavino pa bi rabila še kakih 8 do 10 odstotkov glasov. Te bodo na naslednji volitvah dobili, saj je bilo doslej pri nas precej takih, ki bi sicer volili Janšo, pa ga na podlagi medijske antipropagande niso. Reševanje Slovenije z odločno akcijo nove vlade bo prevesila jeziček na tehtnici. In ti volivci bodo leta 2022 odločilni!!!

 • sodelavec12

  Tisoč in en izgovor za povišanje plač na najvišjo možno raven, vsega je kriv šarec, ker jim tega ni že prej naredil. Da bi le bili tako iznajdlijvi pri opravljanju svojega dela. Trenutno pa niso sposobni spravit eniga tovornjaka zašlitnih mask v državo.

  • slovenec69

   Enega so!!!

   • sodelavec12

    Tistega ki ga je Čeferin zrihtal pa res.

    • slovenec69

     Važno da imamo maske!

  • Joc 52

   narcis, zopet si SAM daješ všečka

  • Aleksander

   Točno to. Mediji ala nova24 pa bijejo še naprej vojno proti Šarcu, Jankoviču in Kučanu, kot da je to v teh razmerah še važno. Nekoč sem verjetl v JJ, ampak je še enkrat dokazal, da je nizkoten kot vsi. Edina stranka, ki približno vztraja pri svojih načelih in boju za ljudi, je Levica. Vse ostalo je sprenevedanje in nesposobneži.

   • pajot

    Saj bi komentiral,pa me bo admin prav kmalu skupaj s tabo izbrisal.

   • maček ivan

    So zjebani, pa še bolj zjebani in … ah saj nima smisla. Potem pa svizec zavije bančno kartico z polnim računom…. ah, sem se zbudil.
    This user is blocked.

 • totex39

  Med nami je prisoten virus in namesto, da bi se skupaj”borili” in ga čimprej prebrodili, levičarji delujejo ravno nasprotno, kar napadajo iz vseh strani, pametnih predlogov iz njihovih strani ni slišati, ampak sovražnost pa jim gre od rok.

  • Joc 52

   upam, da bodo vsaj sedaj spregledali volivci, da levaki ne zaslužijo glasu

   • Zgornji

    Hmmm, Dvomim, ker narod je precej Privoščljiv , Maščevalen, Zloben in še Precej Neumen za povrhu – iz svoje lastne Zlobe, zato take Bistvene stvari ni zmožen Razpoznati !!! ! !!!

  • Stane

   Vsaj revansizem in mascevanje ne

 • Igor Kodelja

  O tem pa nihče ne protestira in piše. Pa o odpisu dolgov šerifu iz LJ in sinčkom tudi ni važno ker je NAŠ. o par tisočakih pa cew halo. In zakaj. Ker je Ivan če bi biw npr. Levičar bi pa rekl pravilno saj se trudijo delajo ni problem. Ampak zdaj pač niso NAŠI in jih je treba srat do nezavesti

 • sodelavec12

  Tisoč in en izgovor za povišanje plač na najvišjo možno raven, vsega je
  kriv šarec, ker jim tega ni že prej naredil. Da bi le bili tako
  iznajdlijvi pri opravljanju svojega dela. Trenutno pa niso sposobni
  spravit eniga tovornjaka zašlitnih mask v državo…

 • Kučko pod pručko

  Kahličar Jani dobi za gobezdanje 4.920 EUR bruto

  Ne pozabite, da je kahličar Jani eden najbolje plačanih parlamentarcev, pa čeprav v hram demokracije sploh ni bil izvoljen. Mu pa murgelski štab bogato vrača za vse gobezdanje proti Janši!!!

 • althar

  Odpravnine? A je to kakšen nov pravniški termin za to, da jih bodo odpravili v zapor zaradi zanemarjanja dolžnosti in povzročanja splošne nevarnosti?

 • Joc 52

  in komedijant, ki je vse zakuhal bo od sedaj naprej sedel v parlamentu……dajte Kacinu železno palico v časopis in naj ga lopne 1x, 2x,….

 • Joc 52

  sprožam akcijo za peticijo, da komedijant ne sodi v parlament…..in kurčanu odvzeti neupravičeno visoko pokojnino

  • Zgornji

   AMENNN !!!

 • bubamara

  Nehajte kazat drugih, ker sami niste nič boljši. Opravičevat, da je Šarec omogočil skok za 2 razreda, je milorečeno patetično. Spustite si plače za 2 razreda dol in ne gor. Golazen.

  • macon

   Zanimiv je medijski odnos do enih in drugih, kajne? Šarčevo zaposlovanje in odpravnine so ignorirali, o Janševem dvigu plač tulijo.

   A bi bilo normalno pričakovati enaka merila za vse in kogarkoli?

   • Peter

    Načeloma da, vendar pa je treba vedeti, da pri vnašanju termina “naši” pride v oddajnikih RTV Slo do kratkega stika, ki vrže ven vse tozadevne novice. Na teren smo poslali že en kup serviserjev, ki se vrnejo in zatrdijo, da je problem rešen. Nismo pa še uspeli ugotoviti, zakaj ob tem mežikajo na levo oko, se pa trudimo v to smer.
    V izogib ponavljanju tega problema, je delavski svet RTV Slo samoupravno sklenil, da se v bodoče in do nadaljnjega izogiba omenjanju naših, no.

   • bubamara

    Čas ni pravi. Ne razumeš ?

    • Peter

     Tudi za tako poročanje ni pravi čas, pa se ga vseeno vztrajno oklepajo.

    • macon

     Razumem, da je skrajna levica sovražnik Janše in SDS. Karkoli bo Janša počel ali ne bo počel, bo pričakano na nož. V takih pogojih so tvoji upravičeni pomisleki brezveze, ker ne gre za normalna razmerja in razmere.

     Smo v stvarnosti komunističnega režima, ki krade milijarde in si dovoli karkoli. Upoštevaj prosim temelje, ko razmišljaš.

    • pajot

     No,zdaj pa razodeni kdaj je pravi čas.
     Ti bom jaz povedal. Za Janšo nikoli.
     V miru ali vojnem stanju. Lahko JJ stori karkoli,deležen bo gnojnice po glavi.
     Ne mi lapat o pravem času.

   • Mademoiselle

    ne vem, če gre tu za medijski odnos. Meni tudi ni všeč to zvisevanje. Ja, za vse enaka merila. Na prvem mestu pa pri sebi. :)
    Prav, se strinjam, Janša naj da vsem. Svojim, zdravnikom, policajem, učiteljem 100% (za delo v izrednih razmerah – bodo rekli) , sekretarjem,… Vsi delajo v izrednih razmerah.
    Itak bodo v gospodarstvu tiho.

    • macon

     Razumem, da so pet dni na vladi in da bodo kaj tudi spremenili. Ne bom skakal pokonci za vsako figo še predvsem zato, ker si levi lahko dovolijo karkoli.

 • kokobily

  Ta vlada ni padla, je ODSTOPILA !! Preprosto, rekli so . ne gremo se več !!
  zato, NOBENIH odpravnin, nobenih delovnih mesti PO “ne gremo se več )

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • Olga101

  To levičarje ne moti, moti jih, ker nova vlada, ki je bila prisiljena ukrepati, še pred nastopom, razporedi ministre, ki delajo svoje in delo prejšnje vlade, za dva plačilna razreda više! Obenem bo ta vlada tudi dvignila plače vsem, ki se spopadajo z okužbo na svojih delovnih mestih, brez razlike!

 • Peter

  Akhm, sem mislil, da tistemu, ki sam zapusti službo, odpravnina ne pripada. S takimi vprašanji se RTV Slo ne ukvarja, ker je tu epidemija, no.

 • Hribouc

  Preberite tole bruhanje:
  https://www.zurnal24.si/slovenija/komentarji-in-kolumne/janez-jansa-sram-vas-je-lahko-343822
  Janša je 14% časa v svojem nagovoru porabil za blatenje Šarčevih nedosežkov,
  fijasko nočne seje z maskami in podobno…ja, plače, seveda.

  Kakšen človek moraš biti, da postaneš šef na Ž24 David Jug ? Kolk dnarja je to?

  Za poročanje Resnice in Dejstev ali za propagando Laži?

  • Janez Korenjak

   Tale David Jug ni čisto gladek. Čisto je spregledal, da je ta vlada v par dneh naredila ogromno stvari. O tem pa seveda nič.

   Res ogaben novinarski pisun. Išče dlako v jajcu pri Janši, Serpentinšek pa je lahko hodil naokoli “kosmat kot medved” od svojih grehov, pa nič….

   • Hribouc

    To so izdelki po naročilu.
    To ni pisanje o dejanskosti in adijo resnica.
    To so plačanci in nič več. Pokvarjeni črnoborzijanci.
    A si prebral knjigo Ane Jud o slovenskem novinarskem peklu ?

 • Zgornji

  Ups, a ni prav rekel ? :-/

 • Broni

  Bumbarja od Šarca smo itak predolgo gledali na oblasti. Sveta preproščina od Šarca pa menda na vprašanje ali je morda okužen, odgovarja. Včasih sem že bil in takrat sem bil bolan, če pa sem sedaj ne vem. Ampak če nisem, potem nisem bolan, če pa sem, sem bolan. Da bi ga človek v zadnjo plat nabrcal. Njemu je bolezen ostala že od prve okužbe….

 • Pater

  Šarko ne laži, boš moral k spovedi.

  • maček ivan

   Sama spoved verjetno ne bo problem, pokora, pokora ta zna biti pa zelo huda.

 • Gavtroža

  Bravo Šarc. dobro si nategnil neumne Slovence , da so te volili.

 • Peter

  Prvi korak osamitve norega provokatorskega virusa je očitno uspel. Naslednji napad pričakujem okoli 8h zvečer, ko bo količina alkohola v virusu dosegla kritično raven. Držimo se skupaj in ga obdržimo v karanteni, no.
  Ostanite zdravi !!!!!

 • piko8

  Hvola Bogu, da smo dobili sposobno vlado pod vdstvom g. Janeza Janše, daleč najbolj sposobnega menedžerja v Sloveniji!!!
  serpentinška pa v pripor!!!
  Njegova vlada je delala izrazito proti Slovenskemu narodu in nagrajevala čefursko in muslimansko golazen, mrš!!!

 • mona lisa

  Tega debilnega frisa zgoraj res ni več mogoče gledat da ti ne bi šlo na kozla je.

 • Bucko Zlucko

  Ti so vsaj solidarni, čeprav lopovi, veliki vodja je poskrbel samo za svojo rit in riti njegovih ritoliznikov. Svojega mnenja itak noben več nima.

 • Peter

  Rubec, a ti mogoče veš, kaj se tej šivilji vedno tam med nogami sveti, no?

  • xtc

   A ti ni jasno al kej?
   A s ti še kr “junfer”?
   Potem,ko čez tak yogi pelje že čistovse od balkancev in še kej pridejo na vrsto leše šleperji in tanki,topa pusti večjo “tolranco”.

 • xtc

  Definitvno bi morala sodišča in tožilstvo slediti nvodilom BMZ.
  In nenazadne Šiptor Xarach bi moral biti ovaden zaradi narodne izdaje,subverzije in ogrožanja državne varnosti in tudi obsojen za ta dejanja z- seve s čim so kao njegovi idoli kaznovali njemu podobne”izdajalce”,

 • Fifi Garbo

  Se vidi, da je nova24 sds, saj pluva po drugih, ne pa po jasni sliki o povisanju plac, ki si je privoscil JJ v teh casih. Sarec je res nesposoben, JJ pa tudi, s tem, da jw vwliko skode ze naredil v prejsnjih letih, kar potrjuje ze s tem ko je konaj 1 teden na oblasti in spet dela skodo narodu. SDS in JJ ni dobro za Slivenijo, mi rabimo zdravo kmecko pamet.

  • Minovak

   Če že takole udrihaš po JJ vsevprek, pojasni bolj konkretno, kaj je bilo narobe in kje, koliko in kdaj. Če nimaš pojasnil, si samo še en zaplankan levak z prepariranimi možgani, ki se napaja iz lažnivih virov, ki jim je edina opcija, da poneumljajo in lažejo svojemu ljudstvu za svoj blagor… samo svoj.

 • von Rhein

  In sedaj se ta šqip gnida lažniva odloči javno obračunavati z novo vlado.Bandit lažnivi šele sedaj kaže vso svojo pokvarjenost.Na žalost mu aplavdirajo mnogi slovenci za 600sit in sevegda tudi Slovenci,ki vidijo samo v goljufiji in ropanju davkoplačevalcev svoj luxus obstoj.