Pri Golobu pristala še ena “neodvisna” RTV-jevka

"Neodvisna" novinarka in političarka Nuša Baranja. Najprej na RTVS, zatem pri Šarcu, po novem pri Golobu. (Foto: Facebook)

Predstavljamo vam še eno “neodvisno” sodelavko Roberta Goloba. Gre za nekdanjo novinarko RTV, ki je za nagrado, za uspešno propagando, najprej prejela pozicijo v stranki LMŠ. Zaposlena je bila kot podsekretarka v poslanski skupini. In sedaj je kot strokovna sodelavka že pri Golobu. 

Naklonjenosti do slamnate stranke LMŠ in njenega liderja se kot novinarka Nuša Baranja niti ni trudila prikriti, pa čeprav smo jo plačevali s prisilnim RTV-prispevkom. Na naš račun pa se je udeležila tudi seminarja pred evropskimi volitvami. Gre za še eno osebo iz kaste “neodvisnih”, podobno kot Mojca Pašek Šetinc, žena lobista Mileta Šetinca, ki je na RTVS nastavljal svoje zveste kadre. Poleg omenjenih dveh sta v Gibanje Svoboda iz novinarskih vrst prišle še Tamara Vonta in Marta Kos. Toliko o tem, kdo kroji slovenske medije in kaj pomeni “depolitizacija”, za katero si tako prizadevajo.

Po poročanju Slovenskih novic je Baranja še pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami navdušeno navijala za svojo nekdanjo stranko LMŠ, kjer je bila nagrajena tudi s pozicijo svetovalke za odnose z javnostmi. Njenemu nekdanjemu šefu je preboj v parlament spodletel, toda tokrat za spremembo ni vrgel puško v koruzo, saj se poteguje za ministrsko pozicijo v vladi Roberta Goloba. Tudi Nuša je ni odvrgla. Postala je predstavnica poslanske skupine za odnose z javnostjo Gibanja Svoboda. Še pred koncem volitev je njen sodelavec Matej Špehar zapisal, da se počuti kot na silvestrovo, in da odšteva ure do polnoči, ko bo končno napočil volilni molk. Ob začetnem kančku sentimenta je “spesnil” tudi nekaj globokih, prodornih misli: “Ne, sami se odločite v volilni kabini. Samo odpravite se do nje. Uporabite moč svinčnika. Ker tudi, če vas politika ne zanima, se politika zelo zanima za vas. Za vašo plačo, za vaš avto, dom, otroke, pred politiko se ne morete skriti.”

“Neodvisna” novinarka in političarka Nuša Baranja pred avtobusom LMŠ. (Foto: Facebook)

“Ona vas najde povsod. Saj veste, treba je samo umreti in plačati davke. In višino teh določa tisti, ki mu bo v nedeljo vaš svinčnik dal to moč.” In Nuša se je naposled tudi sama pridružila politiki, ki bo poskušala pobrati čim več davkov. Postaja del zgodbe, pred katero je nevede strašil njen strankarski kolega. Res je, Golobovo politiko še kako mika naša “plača, naš avto, otroci” ... Celo mavrično ideologijo bodo uvedli v šole! In če si je odhajajoča vlada prizadevala za davčno razbremenitev plač, podjetništva, pred prihajajočo podjetniki že bežijo na tuje, na varno, kjer bodo lahko vedrili. Čarovnija se je sfižila, “moč svinčnika” nas je izdala …

Novinarji, ki so zajadrali v politiko so: Mitja Meršol (Delo, poslanec PS), Mirjam Muženič (dopisnica RTV, lista LDS za evropski parlament), Nika Benedik (RTVS, LMŠ), Nuša Baranja (RTVS, LMŠ in Gibanje Svoboda), Irena Joveva (POP TV, evropska poslanka LMŠ), Mojca Pašek Šetinc (RTVS, kandidatka za poslanko na Golobovi listi), Tamara Vonta (POP TV, poslanka PS), Darijan Košir (urednik Dela, direktor urada Pahorjeve vlade), Marta Kos (dopisnica RTVS v Berlinu, veleposlanica, generalna sekretarka Foruma 21), Dejan Karba (Delo, PR SD), Blaž Zgaga (Delo, Večer, SD), Tanja Fajon (dopisnica RTVS, evropska poslanka SD, predsedujoča SD), Denis Sarkić (fotograf vest.si, Mladina, strateško komuniciranje SD), Melita Župevc (POP TV, poslanka SD in PS), Ljerka Bizilj (RTV, poslanka LDS), Miro Petek (urednik Večera, poslanec SDS), Jure Ferjan (voditelj Nova24TV, poslanec SDS) … To je le nekaj novinarskih imen, ki so leta krojila slovenski medijski prostor in kasneje “zašla” v politiko, nekateri med njimi pa so se celo vrnili v medije.

Domen Mezeg