fbpx

Primer tovariša Andreja: Kako se je Šarčeva vlada zaradi novih predlogov o omejevanju vardistov ujela v lastno zanko?

Foto: STA

Predstavljamo vam tovariša Andreja Žabkarja, komisarja Robkove čete. Njegova četa je bila med bolj opaženimi na prvi partizanski proslavi letos na Osankarici. Del slovenske javnosti je vznejevoljil s svojo fotografijo, na kateri je oblečen v partizansko uniformo, v rokah pa drži pravo orožje. Mar to ne predstavlja morebitne nevarnosti in neprijetnih občutkov pri nekaterih slovenskih državljanih, gospod notranji minister Boštjan Poklukar in predsednik vlade Marjan Šarec?

Ker Andrej Žabkar pripada pravi politični miselnosti, se lahko s svojo pogumno partizansko četico igra “Preboj” po slovenskih gozdovih in partizanskih proslavah, po drugi strani pa državljanom, ki niso romantični ljubitelji bivšega režima, zbuja videz, da izvaja naloge uradnih ali vojaških oseb. S tem pa je ujet v šah mat položaj v noveli Zakona o varstvu javnega reda in miru, saj po eni strani sproža nelagodje nekaterim slovenskih državljanom, po drugi strani pa lahko paradira po črki zakona na vsaki partizanski proslavi. “Rdeči đihadist v akciji v Osankarci 4. 1. 2020. Ziher je policija pregledala orožje?” se je upravičeno spraševal eden izmed uporabnikov na socialnih omrežjih.

V preteklosti smo poročali o enem najbolj sramotnih zasedanj Sveta za nacionalno varnost. V mesecu novembru so predsednik vlade Marjan Šarec in del vladne ekipe brez predsednika države Pahorja, predsednika Državnega zbora Dejana Židana in predstavnika največje opozicijske stranke Slovenske demokratske stranke sprejeli spremembe Zakona o varstvu javnega reda in miru, katere so poslanci zavrnili na kolegiju Državnega zbora. Državni zbor je predloga dveh novel obravnaval po rednem postopku.

Sporni zakon dopušča šah mat pozicijo, kjer lahko komisar Andrej nastopa, po drugi strani pa vzbuja vtis uradne vojaške osebe
V spornem zakonu je med drugim pisalo: “Predlagajo, da je dekorativno orožje, imitacije orožja, orožje, ki je namenjeno za alarm ali signaliziranje, druge predmete, ki so po videzu podobni orožju, a se v skladu z zakonom, ki ureja razvrstitev in kategorizacijo orožja, ne štejejo za orožje, prepovedano nositi, razkazovati ali uporabljati tako, da se vzbuja videz, da se izvajajo naloge uradnih ali vojaških oseb.”

Robkova četa se nahaja v šah mat položaju. Po delu novega zakona se lahko gibljejo na partizanskih ceremonijah, po drugi strani pa nekaterim slovenskim državljanom vzbujajo s svojimi oblačili in pravim orožjem vtis, da so prave uradne osebe. Primer Šiško se vrača Šarčevi vladi kot bumerang. (Foto: Facebook)

Robkova četa se nahaja v šah mat položaju. Po delu novega zakona se lahko gibljejo na partizanskih ceremonijah, po drugi strani pa nekaterim slovenskim državljanom vzbujajo s svojimi oblačili in pravim orožjem vtis, da so prave uradne osebe. (Foto: Facebook)

“Globa za kršitev, kadar jo izvrši posameznik, je od 500 do 1.000 evrov. Če je dejanje storjeno v skupini, se posameznik kaznuje z globo od 1.000 do 2.000 evrov. Izjema velja, če se navedeni predmeti uporabljajo kot rekvizit nastopajočih na prireditvah, katerih del programa je nošenje, razkazovanje ali uporaba orožja ali predmetov iz drugega odstavka in so organizirane v skladu z zakonom, ki ureja javna zbiranja.”

Tovariš Andrej se vedno znajde v pravi družbi
Komisar Robkove čete pa ne pozabi pozirati tudi ob kipu Josipa Broza Tita. V svojih vrstah išče posameznike, ki druge “fehtarijo” za denar in igrajo lažne partizane. Zelo ponosen pa je tudi na pojavljanje ob poslancu Socialnih demokratov Matjažu Hanu. Primer Žabkarja nakazuje, da njega ne bo iskala policija in za njim pisala tiralic, saj se lahko še naprej igra po gozdovih partizanske pripovedke, kot je bila pred leti “Trst je naš” in lanskoletna partizanska polomija Preboj.

https://twitter.com/VojeNotFake/status/1213537404302307328

Luka Perš