Primimo se za denarnice! Prihaja nova “maketa”: V resorju Lebnovega SMC naslednika forsirajo piar projekt, težak več kot 27 milijonov evrov!

Okoljski minister Simon Zajc. (Foto: STA)

Pred dnevi smo v vladnih gradivih opazili, da je ministrstvo za okolje in prostor, ki ga je prevzel Simon Zajc iz kvote vladne stranke SMC, v sprejem vladnemu odboru za gospodarstvo poslal izjemno drag projekt, ki bo stal več kot 27 milijonov evrov. Formalno nosi gradivo ime: “Predlog za uvrstitev novega projekta 2550-18-0039 ‘LIFE Poskrbimo za podnebje’ veljavni v Načrt razvojnih programov za obdobje 2019–2022″.

Pozorni smo postali, ker gre, sodeč po opisu iz vladnega gradiva, za piar projekt, ki je prišel letos prvič v vladno obravnavo 4. januarja, ko je resor še vodil Jure Leben. Zanj pa vemo, da je v prejšnjem mandatu, ko je vlado vodil predsednik SMC Miro Cerar, veljal za operativca stranke SMC v kanaliziranju proračunskega denarja za predvolilne potrebe stranke SMC v projektu drugega tira – afero smo razkrili v članku VELIKA SVINJARIJA VLADE MIRA CERARJA Maketo so si izmislili, da bi prek nje financirali stranko SMC.

Ko je letos februarja v primer zagrizla še policija in pričela preiskovati Lebnov projekt iz prejšnjega resorja, ko je bil državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in torej tudi financiranje stranke SMC, je Leben pod pritiskom preiskave odšel iz vlade in prišel je Simon Zajc.

Jure Leben je moral oditi. Prišel je Simon Zajc. (Foto: Facebook)

V zdaj že formalno Lebnovem bivšem, zato pa Zajčevem novem projektu, ki naj bi se izvajal od 1. januarja 2019 do 31. decembra 2026, bodo očitno z več deset milijoni financirali piarovske akcije. Tako je sklepati iz gradiva, citiramo: “Namen projekta ‘LIFE Poskrbimo za podnebje’ je s pomočjo ozaveščanja, izobraževanja in usposabljanja ključnih deležnikov spodbuditi hitrejše in učinkovitejše izvajanje ukrepov, določenih v Operativnem programu zmanjšanja emisij toplogrednih plinov do leta 2020 s pogledom na 2030, ki ga je sprejela Vlada RS, na podlagi izvedbe katerih bo Republika Slovenija dosegla pravno zavezujoče cilje zmanjšanja emisij toplogrednih plinov do leta 2020 oziroma 2030, določene v evropski zakonodaji. Izvedba projekta bo prav tako omogočila posredno spremljanje izpolnjevanja mednarodnih obveznosti Republike Slovenije v okviru svetovnih podnebnih prizadevanj v skladu s Pariškim sporazumom, ki ga je Republika Slovenija ratificirala novembra 2016.”

Iz proračuna neverjetnih 18,3 milijona evrov
Iz gradiva Zajčevega ministrstva izhaja, da bo del sedemindvajsetih milijonov kril proračun, a le 25,73 odstotka vrednosti upravičenih stroškov projekta v skupni višini do 6,9 milijona evrov. Kar pomeni, da bo levji delež projekta, 18,3 milijona evrov, kril slovenski proračun. V oceni finančnih posledic je zapisano še: ”V projektu je bilo načrtovano, da ministrstvo za okolje in prostor kot vodilni partner akcije, načrtovane v projektu, financira v višini do 18.390.075 evrov (67,31 odstotka), ostali partnerji (14) pa skupno 1.800.494 evrov (7,09 odstotka). Sredstva v višini 6.994.060 evrov (25,73 odstotka skupne vrednosti upravičenih stroškov projekta) bodo zagotovljena s prilivi iz programa LIFE s strani Evropske komisije.

Miro Cerar je s člani stranke SMC (levo zgoraj Simon Zajc in Jure Leben) podporo za projekt drugi tir iskal tudi pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću. (Foto: Facebook)

Partnerji ministrstva v projektu so tudi sami večinsko financirani iz proračuna: Institut Jožef Stefan – Center za energetsko učinkovitost, Gradbeni Inštitut ZRMK d.o.o., Gozdarski inštitut Slovenije, Ekosklad, javni sklad, Umanotera, društvo Focus, ZRC SAZU, Univerza Maribor, Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, ZUM urbanizem, planiranje, projektiranje d.o.o., Urbanistični inštitut RS, ZAG – Zavod za gradbeništvo, Digitalna agencija, agencija za spletno oglaševanje, IPOP – Inštitut za politiko prostora.

Kot Židan in SD z milijoni za Našo hrano
Projekt spominja celo na milijonski projekt promocije domače hrane, ki so ga v času Dejana Židana, predsednika SD na funkciji ministra, izvajali na ministrstvu za kmetijstvo pod imenom Naša hrana in prek katerega naj bi bili tudi proračunski evri mimo pravil porabljeni za financiranje stranke SD. Sistem je bil postavljen tako, da se je denar porabljal z aneksi.

Ključne aktivnosti, ki so v gradivu Zajčevega ministrstva specificirane v izvedbi projekta, potrjujejo vtis, da gre za piarovske aktivnosti, citiramo:

 • “informiranje in ozaveščanje ciljnih javnosti (gospodinjstva, javni sektor, MSP, širša javnost idr.) o problematiki podnebnih sprememb;
 • promocija javnega potniškega prometa, spodbujanje nemotoriziranih oblik prometa ter priprava strateških dokumentov (smernic, navodil, strategij) za usmeritev razvoja trajnostne mobilnosti ter praktična izvedba pilotnih projektov (upravljanje mobilnosti, regionalno prometno načrtovanje, ustanovitev spletne platforme za prijaznejši javni potniški promet – MaaS idr.);
 • vzpostavitev portala za strokovno pomoč naročnikom zelenega javnega naročanja;
 • promocija ukrepov za zmanjšanje odpadne hrane;
 • pospešitev izvedbe energetske prenove stavb v stanovanjskem sektorju s sklopom aktivnosti promocije, usposabljanja, načrtovanja financiranja in priprave finančnih instrumentov, vključno z njihovim testiranjem z demonstracijskimi projekti in vzpostavitvijo sistema kakovosti za bolj kakovostno izvedbo projektov energetske prenove stavb in izvedbo več ukrepov oziroma projektov, da bodo skupno prispevali k zmanjšanju emisij TGP za 250 kt v obdobju 2019–2030 v stanovanjskem sektorju. Brez teh ukrepov, predlaganih v integralnem projektu, bi se nadaljevalo upadanje izvedbe ukrepov v zadnjih letih;
 • nadgradnja sistema spremljanja izvajanja OP TGP zlasti v naslednjih segmentih: vzpostavitev spremljanja ponorov emisij CO2; vzpostavitev sistematičnega spremljanja učinkov, doseženih z izvajanjem informativnih in ozaveščevalnih dejavnosti ter usposabljanj; vzpostavitev spremljanja učinkov zelenega javnega naročanja;
 • nadgradnja organizacijskih ukrepov za izvajanje OP TGP, vključno z izboljšanjem procesov sodelovanja deležnikov pri pripravi instrumentov oziroma ukrepov;
 • podpora občinam in regijam na področjih trajnostne mobilnosti in energetskega načrtovanja.”

Za primerjavo, kakšne so vladne prioritete
Dnevnik RTV Slovenija je sinoči poročal, da poteka na Osnovni šoli 8 talcev Logatec, kjer se že več let spopadajo s hudo prostorsko stisko, pouk kar na hodnikih. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa že vse od leta 2007 oziroma 2008 ni objavilo razpisa za sofinanciranje širitev šol.

Toliko o prioritetah vlade.

Andrej Žitnik

 • VERRZIFIKATOR

  Zgodovina se ponavlja trikrat, a samo pri oslih.

  Miron Recar

  NAOKOLI LETA

  Glej konjička, naokoli leta,
  brez ročajev je, brez vse opore,
  vtis rad dal bi, nekaj da še zmore,
  z repom maha prav zato, opleta.

  Ga tiščijo na nogáh finance,
  rad bi se otresel slabe fame,
  pa vrstijo se afere same,
  rad razglásil vse bi jih za flance.

  Pa ne gre, se hlevček mu sesuva,
  v futurizem se konjíč zateka,
  se pred javnostjo močno zadeka,
  ko na plano se plevel izruva.

  Toliko plevela in nesnage,
  da boli ga glava, noge štiri,
  kmalu kot na ledu jih razširi,
  padec bo sledil namesto zmage.

  Bil konjíč sem, pravi, ko opleta,
  pa poglejte, kakšno zdaj je stanje!
  Čaka končno trpko ga spoznanje,
  bil navadna da je zgolj maketa.

 • piko8

  To so vele mojstri za KANALIZACIJO našega DENRJA v žepe izrojene levice!!!

 • althar

  Rdeča je kača, ki si jo rediš na prsih, Slovenec.

 • Franc Šink

  No dragi sodržavljani se vam ne zdi, da bi se končno morali upreti.

  • SamMiSto MiStoSam

   Upreti in upirati neprestano !

   • antimur

    Ni dovolj, potrebno jih je sesuti v prah, kajti kučanizem je kot ambrozija, na normalen način kot ostalo plevel, se jih ne znebiš.

  • učko

   Mah kaki?!! Če se do zdej niste, tu tud zdej ni treba in se tud ne boste zmigal.

 • Andrej

  Volitve se bližajo in propadle stranke potrebujejo denar. Za ta namen ustanavljajo projekte za raziskovanje kvadrature kroga, ki jih nujno potrebujemo, če hočemo preživeti. Pa še mladina je zahtevala akcijo.

 • rubec

  Dokler ne pobriješ svoje lubenice, ne boš v sloveniji nikoli uspešen, je na meter bližine in s pinceto v roki siknila žena. Začela bova v nosu.

 • Ryuk

  Nema tata čez lewaka.

 • SamMiSto MiStoSam

  Umazanije na pretek, pravih čistilcev pa od nikoder.

 • RATATA

  Še več spontanih obveznih protestnih shodov dijakov v skolopu obveznih izbirnih učnih vsebin.

 • lojze

  Praviloma takšni in tako financirani projekti posledično povzročijo še slabše stanje, saj ni boga, ki bi lahko takšne projekte po poteku valoriziral. Južni bratje pravijo: Sve će to narod da pozlati!

 • Miha

  Ali obstajajo še bolj debilni ministri na tem svetu ? Butalci.

 • učko

  Jah, nisem vedel, da je Cmerko tako velik kriminalec. Pa tako se vsakič “priduša” na pravno državo.

 • antimur

  Vseeno je kdo opravlja ropanja in kriminal, tudi zločine, oziroma vsa umazana dejanja proti Slovencem in naši domovini, ali je to Šarec, Bratušca, posamezni sekretar, dejstvo je, da so vsi iz kučanostične antidomoljubne nastavljene drhali in da gre vse v korist teh kučanističnih zveri, da jih ohranja pri življenju.

 • SIMON ROZIC

  Banda pokvarjena, pogoltna ! Kako le lahko vse to
  prenašamo, ne da bi kakšnemu tovarišu odbil prazno
  butico, saj se kar nastavljajo za odstrel!

 • Janez Kepic-Kern

  ZA ODDIH OD
  AKTUALNI H- GROZOT, KI NAM GROZIJO.
  ČE
  ZNA
  KDO DOVOLJ DOBRO NEMŠKO – NAJ SE PRI POTOMCIH – BRATOV – VINKMILER
  POZANIMA,
  KJE
  JE BIL TISTI KONVIKTSV. PAVLA.
  PA
  BO HITRO VSE JASNO
  O
  REALNI IDENTITETI T.I. MARŠALA TITA !
  MAR NE?

  Kar močno podkrepljena
  info
  O NENAVADNEM ZNANSTVU T.I. MARŠALA TITA
  Z
  AVSTRIJSKIMA BRATOMA – VINKMILER !? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  ZAPIS IN KOPIJA L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA

  CITATNO – TU – IZ HR MEDIJEV.
  HRSvijet.net
  https://www.hrsvijet.net/in

  Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

  Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

  Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

  Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

  Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

  U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

  Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

  Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

  Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

  Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

  Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

  Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

  Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

  Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

 • rubec

  “Namen projekta ‘LIFE Poskrbimo za podnebje’ je s pomočjo ozaveščanja, izobraževanja in usposabljanja ključnih deležnikov spodbuditi hitrejše in učinkovitejše izvajanje ukrepov, določenih v Operativnem programu zmanjšanja emisij toplogrednih plinov do leta 2020 s pogledom na 2030”

  Dobiš denar in leta 2020 začneš gledat v koledar, ki kaže leta do letnice 2030. Bogato, ni kaj.

 • Morala

  Za podnebje je prepozno! Narod vam itak vse dovoli!

 • Janez Kepic-Kern

  Pa?
  Kaj fantazirate – tu spodaj?
  LMŠ je navadna
  “lista” povsem
  – navadnih ljudi, z običajnimi skromnimi poklici in delovnimi mesti,
  – visoko izobraženih ali priznanih strokovnjakov – je v LMP – koliko)
  – koliko jh je skupaj – smo videli na LMŠ #KONGRESU” v Trbovljah.
  Bodimo no – resni.
  Kakšno je realistično IME,
  katera beseda
  je primerna ZA REALNO POIMENOVANJE tega, kar LMŠ – dejansko ZARES – JE ?!
  Danes nimam volje
  – sploh pisati o tej “ZELO REVNI” – “listici” LMŠ. – “LE Marjan ŠE” — je . In še par ljudi.
  Ta
  LMŠ – ni nikakršen MOČAN POLIT dejavnik v naši R. Sloveniji.
  Kot
  SMC – se lahko zelo hitro – RAZBLINI – v prazen – NIČ.
  Je
  SMC – danes – “SAMO MIRO CERAR”
  V
  par mesecih bo, zna biti – LMŠ – le še ” LE MARJAN ŠE”= je oz. BO – v par mesecih – LMŠ.
  Tako
  se meni zdi. In zelo verjetno tako tudi – BO: L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   OK
   STRANKA – SDS
   NAJ
   IMA ZA VZGLED VRLE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940.

   TAKE “HORUK# LISTE – KOT JE LMŠ
   DE ZDIJO – PRAZEN – NIČ.
   POSNEMANJA VREDEN VZGLED SO
   “ORLI” DR.. J. E. KREKA, 1908-1949,
   ZATO TEKST – PONAVLJAM.
   Še 1x opozorilo na vrle,
   gospodarsko sposobne in krepostne
   “ORLE” dr. J.E. KREKA, 1908-1940.
   POSEBNE POZORNOSTI JE VREDNA
   – NJIH ORGANIZACIJA DRUŠTEV IN
   – CENTRALNE ZVEZE DRUŠTEV “ORLI”, ki so kot človeška, množična baza
   – KADROVSKO,
   – PODPORNIŠKO IN ČLANSKO IN KOT

   – VOLILCI, MNOŽICA VOLILCEV “ORLOV”
   OPIRALI
   TEDANJO, PREDVOJNO – ” L J U D S K O STRANKO”.

   Če vprašate mene osebno – so “ORLI” dr. J.E. Kreka – idealni in realni vzgled – dobrega dela z t.i. “BAZO”, Z LJUDMI, PODPORNIKI NEKE – POLIT STRANKE.
   Običajnih ljudi ne za nima le – POLITIKA, POLITIZIRANJE-
   Zanima jih tudi
   – poučna in prijetna družabnost, telovadba, plesi, zborovsko petje itd.
   – opora pri urejanju razmer bivanja in okolja, delovnih možnosti in možnosti zaslužka v lastnem okolju
   itd. itd.
   IN VSE TO JE ZVEZA DRUŠTEV
   “ORLI” DR. J. E. KREKA – NUDILA – ČLANOM, PODPORNIKOM “ORLOV” IN
   PREDVOJNE
   “LJUDSKE STRANKE”. VZGLED, VREDEN – POSNEMANJA ! Mar ne?
   Kogar “ORLI” dr. J.E. KREKA zanimajo,
   naj se mi kar brez zadrege oglasi, na moje KONTAKTNE PODATKE na “SLOVENIANI”
   NA: sloveniana.si-
   Z resnimi interesenti – se bom resno pogovoril – jaz osebno – Janez KEPIC-KERN KOMENDA

   Jaz sam, osebno
   ta čas ustanavljam, pripravljam
   USTANOVITEV
   – DOMOZNANSKEGA, DOMAČNOSTNEGA DRUŠTVA – “SLOVENIANA”
   – KOT PRIPRAVO NA POSODOBLJENO OBLIKO
   – PRED USTANOVITVIJO POSODOBLJENIH “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
   Resno zainteresirani – brez zadrege – se mi predstavljeno – najavite. Vesel Vas bom.

   RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO, KLUB – “SLOVENIANA” – ŽE DELUJETA. GLEJTE::sloveniana.si.
   P.S.

   O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”

   BRATOM ORLOM !

   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
   – VSEKDAR !

   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner

   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !

   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
   https://sloveniana.si/
   POLNI, BREZPLAČNI pdf TEKST MOJEGA PRISPEVKA V MOJI MESEČNI REVIJI “SLOVENIANA”
   na e-portalu “SLOVENIANA2
   pod tipko – mesečna revija “SLOVENIANA”
   O
   “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   najdete TA TEKST TUDI
   na
   INTERNETU, V GOOGLE OKENCE
   VNESETE: Janez Kepic-Kern Oživimo ORLE dr. J.E. KREKA SLOVENIANA

 • pajot

  Prasci bojo poskrbeli za podnebje v svojih denarnicah.
  Mater vola,a se bo to kdaj nehalo?

  • šmentanamuha

   Šur.

 • Jan Kovalski

  In sedaj naj bi tisti, ki se vozijo okoli v osem cilindričnih avtomobilih razlagali tistim, ki uporabljajo javni prevoz in bicikle, z denarjem slednjih, kako se skrbi za okolje.
  To mafijo je potrebno totalno sf**at!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU,
  VESELA VEST !
  ŠALA

  SPOROČAM VAM – VESELO VEST,
  DA
  JE NAŠ ZVESTI – NEBODIGATREBA – SOTRUDNIK – ZNAN KOT T.I. F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  dokončno
  ODNEHAL Z NJEGA EX KP, ZK PROVOKATORSKIN SOTRUDNIŠTVOM
  NA
  TEM OK E-PORTALU NOVE24 TV!
  KAKŠEN
  JE RAZLOG – SE NE VE: zdi se – depresija, nespečnost, težave z EMŠO,
  TA
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK
  BO
  NAMREČ DRUGO LETO – STAR 60 LET.
  ZDI SE,
  DA SE BO ODLOČIL – ZA UPOKOJITEV
  ZA
  T.I. “PENZIONISTIČNI RAJ”
  V DRUŽBI NJEGA
  KOZE
  JULIKE !
  Morda se bo sploh . posvetil – KOZJEREJI !?
  KOT VEMO JE NA PODROČJU ” K O Z L A R I J” PRVI
  IN
  PRAVI MOJSTER. VSEH MOJSTROV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  .P.S.
  KONEC ŠALE

 • Anton

  važn da so rdečkarji ljudi nategnili s floskulami, češ saj so vsi politiki bdisi levi kot desni isti, poj pa mejte tko.

  sarkazem press

 • Janez Kepic-Kern

  NAJNOVEJŠE !
  NEKOLIKO POPRAVLJAM – SPODNJO VESELO VEST !
  VEDNO
  OBSTOJI- ŠE KAKA – DODATNA MOŽNOST !
  Je
  IZTOK PUŠNIK?F.TUNEK
  ZADNJE
  VEČERE TARNAL
  – KAKO NE ZMORE VEČ NAPISATI PO 1000 PROVOKACIJ,
  MORDA

  ŠALA

  ZDAJLE – F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK – “REŠUJE – VOJAKA KARLA E.”?
  ŠE
  BOLJ
  VERJETNA PA SE ZDI – RESNICA

  TE
  ŠALE !

  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  po
  operaciji žolčnih kamnov odpre oči,
  zagleda
  pred seboj – moški obraz – “zdravnika”
  in vpraša:
  “GOSPOD DOKTOR – ALI JE OPERACIJA – USPELA”?
  iN
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK zasliši “strašljiv” odgovor:
  “Gospod
  TUNEK=IZTOK PUŠNIK – jaz nisem zdravnik JAZ SEM . sv. PETER – sem !
  Zastoka
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK:
  “Ojoj,
  JEŽEŠ MARIJA
  – KAKO SO ME TISTI “KOMUNISTI” – NALAGAL” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU
  F.TUNEK
  – ZVEČER PO 22H
  JAMRA
  IN HOČE ITI SPAT – POSTARAL SE JE. Se zdi.
  ŠE VESELA VEST !
  VESELA VEST !
  ŠALA

  SPOROČAM VAM – VESELO VEST,
  DA
  JE NAŠ ZVESTI – NEBODIGATREBA – SOTRUDNIK – ZNAN KOT T.I. F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK itd.
  dokončno
  ODNEHAL Z NJEGA EX KP, ZK PROVOKATORSKIN SOTRUDNIŠTVOM
  NA
  TEM OK E-PORTALU NOVE24 TV!
  KAKŠEN
  JE RAZLOG – SE NE VE: zdi se – depresija, nespečnost, težave z EMŠO,
  TIPKANJE PO – 22 H
  IN
  TIPKANJE – 1000 E. – POSTOV — MU JE ŽE – PRETEŽKO. JAMRA – F.TUNEK.
  TA
  F.TUNEK=IZTOK PUŠNIK
  BO
  NAMREČ DRUGO LETO – STAR 60 LET.
  ZDI SE,
  DA SE BO ODLOČIL – ZA UPOKOJITEV
  ZA
  T.I. “PENZIONISTIČNI RAJ”
  V DRUŽBI NJEGA
  KOZE
  JULIKE !
  Morda se bo sploh . posvetil – KOZJEREJI !?
  KOT VEMO JE NA PODROČJU ” K O Z L A R I J” PRVI
  IN
  PRAVI MOJSTER. VSEH MOJSTROV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  .P.S.
  KONEC ŠALE

 • šmentanamuha

  Je končno jasno za kaj gre pri tej “podnebni agendi”?

 • Get Smart

  KaviaržidoKOMINTERNA oz. MURGL KOMUNISTIČNA Jugoslavija NI PROTI KAPITALU, razumemo, NISO PROTI KAPITALIZMU, kot ste otroci kupili FEJK kaviaržidokomintern PROPAGANDO, oni so le proti kapitalu v lasti ljudi. KOMINTERNA ima V LASTI »vse« tovarne, denarne sklade, banke …
  SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
  Dovolj bo, če pogledate NAJVEČJE KAPITALISTIČNO združenje v Sloveniji = FORUM 21.
  FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, pa so uradno preimenovali v LDS.
  SMC DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in ZARES_ggolubić POZITIVNA-srbija dobri dobovški viranti zeleni pirati LDS … so vse le “novi-obrazi” teh struktur KPJ + SKOJ, ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na (1.) PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO, za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka, ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak … in (2.) na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: poštena občečloveška dela ali izvajajo ZLOČINE PROTI ČLOVEŠTVU kot MURGLkomiji.
  Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo=POLITEJO” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA. Ali pa: “nogomet je kurba”, “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo. Ni prav, če poštenim kurbicam PODTIKATE NEPOŠTENOST: ti pošteno plačaš, one ti nudijo storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERćINA in KURBETIN – Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak – ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo VAŠO DRŽAVO/POLITEJO, kulturo … v zameno pa vam nudijo storitev »jebanja na suvo u zdrav mozak nje«. NISO »vsi isti« – so pa vsi MURGL JUGOKOMIJI »isti« oz. igrajo za isto državo/politejo – MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srbo-rvacko-šipći…JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –MUSLIć KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji … s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …= kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stožic« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI »socialno čuteči«* lopovski in lažnivi đupljan NI PLAČAL, ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stošcah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

 • Janez Kepic-Kern

  RES,
  PRIREDIL BOM – VESELO – VESELICO !
  S PLESOM, S PETJEM NAŠIH – SLOVENSKIH PESMI ITD. !

  VREMENA – BODO SE – NAM – KRANJCEM, SLOVENCEM – SE ZJASNILA !

  ŠALA.
  Obeta se nam
  prava
  MNOŻICA – “POLITIČNIH TRUPEL”
  prava skladovnica t. i.
  MNOŻICA – “POLITIČNIH TRUPEL”
  Seznam je
  że obseżen:
  1. Karl E. – Desus,
  2. Lj. NOVAK – NSI,
  3. NEIZVOLJENE EX KP, ZK kandidatke
  za EU parlament !
  – itd. itd.
  Veselica, velika – V E S E L I C A – bo ! L. R. JANEZ K. Kern KOMENDA
  P. s.
  KONEC ŠALE