fbpx

Primoža Cirmana s portala Necenzurirano smo spraševali, če je kdaj zastonj jedel in pil na račun državnih podjetij – Poglejte, kako nam je odgovoril

Necenzurirano. (Foto: Demokracija)

Dvoličnost slovenske medijske krajine ne pozna meja.RTV Slovenija, POP TV, Dnevnik, Večer, Dnevnik, Mladina, Slovenske novice, Delo, Svet24, Necenzurirano, Fokuspokus, Insajder, Had in celo Topnews so poročali o domnevnem spornem obisku kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v podjetju Vinakras, kar bi lahko bil predmet preiskave Komisije za preprečevanje korupcije. Zanimivo je, da ti isti mediji v preteklosti niso poročali o podobnih poslovnih obiskih ministrov in sekretarjev levih vlad v zasebnih podjetjih. Nekaterim novinarjem in medijskim hišam smo poslali vprašanja, ali so kdaj sodelovali v promocijskih predstavitvah podjetij in ali so jih pogostili s hrano in pijačo, ki jim je ni bilo treba plačati. Zanimalo nas je tudi, ali so jih kdaj zasuli promocijskimi darili. Zelo hitro so se odzvali v Odlazkovem portalu za naročene medijske umore, Necenzurirano.si, kjer so naše vprašanje delili na Twiterju s pripisom #butale. Njihovo sporočilo je všečkal tudi nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec.

V preteklosti se je na podobnih srečanjih, kot se ga očita Pivčevi, zvrstilo mnogo predstavnikov levih vlad – Podobni obiski se bodo dogajali po različnih slovenskih podjetjih tudi v prihodnosti, ne glede na zo, kdo bo sestavljal vlado. Obisk visokih vladnih predstavnikov pomeni odlično promocijo vsakega slovenskega podjetja. Obisk kmetijske ministrice Aleksandre Pivec je podprl tudi predsednik vlade Janez Janša. “Od članov vlade se enako kot povsod drugod v normalnem svetu pričakuje, da bodo promovirali domača podjetja, podjetnike in kmete, njihove izdelke in destinacije. Čim več, tem bolje.”

Zato smo se v uredništvu odločili, da vsem novinarjem in medijskim hišam, ki so problematizirali obisk predsednice Desusa v podjetju Vinakras, pošljemo identično vprašanje; želeli smo podrobne informacije o njihovi morebitni udeležbi na različnih promocijskih dogodkih, obiskih, konferencah. Zanimalo nas je, ali so na promocijskih dogodkih imeli zastonj pogostitev s hrano in pijačo. Vprašali smo jih, ali so dobili kakšno promocijsko darilo in ali so od organizatorja prireditve kdaj zahtevali, da jim predloži račune, koliko je stal dogodek. Odgovore bomo objavili takoj, ko ga dobimo.

Cirman se zabaval na energetski konferenci v Mariboru, na naša vprašanja delil #butale
Takratni novinar Dnevnika, sedaj Odlazkovega portala Primož Cirman  je bil opažen dne 4.11.2009 na konferenci Energija 2009- 5. mednarodna energetska konferenca v Mariboru. Na sliki ga lahko opazite v družbi visokega predstavnika Pahorjeve vlade Janeza Kopača. Kolomunistka Fokuspokusa dr. Darinke Pavlič Kamien je bila na sprejemu založbe Beletrine dne 31. januarja 2020 v Ljubljani.  Nobenemu izmed novinarjev se ni zdelo sporno, da uživajo v dobrotah in darilih, ki so jih podarili gostitelji.

Avtor teh vrstic je pred leti honorarno delal za lokalni spletni portal Pomurec. Dobro se spominja, da ko je obiskoval različna lokalna in državna podjetja, da je bila na njih vedno zastonj pogostitev s hrano in pijačo. Dobil je tudi veliko promocijskega materiala. Na njih so velikokrat sodelovali predsedniki državnih podjetij, ministri ali pa državni sekretarji, ki so prišli podpret določeno podjetje.

Luka Perš