fbpx

Pripetljaj: Ko natakarica direktorici TV na izviren način pove, kaj si misli o RTV-prispevku

Foto: STA

Pred časom smo že poročali o nezadovoljstvu državljanov nad storitvami RTV-ja. Pred dobrim letom dni so na spletni strani pravapeticija.com začeli celo z zbiranjem podpisov, s katerimi so zahtevali ukinitev prisilnega RTV-prispevka v znesku 152,40 evra letno. Medtem ko nezadovoljstvo ostaja, pa nam zdaj vlada skuša celo povečati prispevek.

Ob tem nam je v oko padla zanimiva zgodbica na spletu, ki je najverjetneje izmišljena, a po drugi strani še kako resnična in jo lahko brez težav preslikamo v Slovenijo in na delo javne hiše Radiotelevizija Slovenija.

Celotno zgodbo si lahko preberete v spodnji objavi, povzetek pa gre tako: Direktorica televizije pride v gostilno, natakarica ji na mizo prinese vampe in zahteva sedem evrov. Ker se direktorica upira in trdi, da vampov ni naročila in jih zato tudi ne bo plačala, ji natakarica odgovori, da druge izbire enostavno nima. Nato ji pojasni, da tudi ona ne želi oddaj, ki jih predvaja njena televizija, pa so ji vseeno servirane, za njih pa mora po vrhu vsega še plačati, čeprav jih ne gleda.

B. V.