fbpx

Pripravlja se orkestriran napad medijev in levice na vlado: Matjaž Nemec te dni pogosto opažen v uredništvu Tarče!

Matjaž Nemec (Foto: STA)

Kot smo izvedeli, je bil poslanec SD in predsednik KNOVS Matjaž Nemec zadnje čase večkrat viden v prostorih RTV, toda ne kot gost. Tam bi lahko sodeloval kot informator za potrebe novih epizod oddaje Tarča, kjer bodo znova napadali državni vrh.

Po poletnem premoru in fiasku okoli medijskih napadov na vlado zaradi nakupa zaščitne opreme na RTV pripravljajo nove serije oddaje Tarča, s to razliko, da se bodo tokrat lotili policijskega resorja – ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, državnega sekretarja Franca Kanglerja in vodstva policije.

Kako globoko je vpletena tranzicijska levica v konstrukte in celo medije, pove podatek, da so v zadnjem času na nacionalni RTV večkrat videvali poslanca SD Matjaža Nemca in to celo v prostorih uredništva oddaje Tarča. Kot je znano, je Nemec tudi predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki se je prejšnji teden blamiral z nenapovedanim nadzorom ministra Hojsa, za katerega se je izkazalo, da je nezakonit, poleg tega pa so tam zopet v pripravljenosti čakale televizijske kamere, kar zopet kaže na neverjetno “zlizanost” levice in medijev. Danes naj bi bil po poročanju hišnega portala levice – 24ur – KNOVS ponovno v nadzoru policije.

Tokrat bo na sporedu napad na notranji resor
Vse to umetno stopnjevanje napetosti se dogaja ravno v trenutku, ko bo v središču “preiskovalnega novinarstva” današnje Tarče napad na notranji resor. Mediji os se že sedaj trudili na vse možne načine, da bi zakonit odrejen nadzor ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa predstavili kot nezakonitega. Kljub temu, da smo s pravnimi strokovnjaki ter posameznimi členi v slovenski zakonodaji dokazali, da Hojs ni naredil popolnoma nič, kar nebi bilo v skladu z zakonom, bo ta agenda ponovno postala središče oddaje Tarča.

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler. (Foto: STA)

Prav tako se te dni stopnjujejo napadi na državnega sekretarja Franca Kanglerja, saj je od direktorja policije Andreja Juriča zahteval, da ukrepa zoper kriminaliste Nacionalnega preiskovalnega urada, ker so ravnali nezakonito v preiskavi zoper Jožeta Kojca, kar je potrdilo tudi okrajno sodišče v Kopru. Toda to ne zadostuje RTV, ki bo šla z napadi proti sedanji vladi “do konca”, zato tudi sredstev ne bodo izbirali. Vse to pa nakazuje, da se kljub koncu koledarskega poletja, obeta vroča politična jesen.

Zakaj RTV ne preiskuje Nemca in njegovega neprofesionalnega vodenja KNOVS?
Nemec se je kot predsednik KNOVS “izkazal” že ob aferi Malalan in vojakov Slovenske vojske. V dosedanjem vodenju komisije je njeno delo vsaj enkrat močno zlorabil za svojo politično agendo. Tako je Nemec ves čas trdil, da je pripadnik Slovenske vojske z orožjem grozil Danijelu Malalanu. Vodstvo Slovenske vojske je ukazalo prednostno preiskavo o dogodku in na koncu se je izkazalo, da se ni zgodilo popolnoma nič. Nemec se ni mogel sprijazniti z realnimi dejstvi, zato je na tiskovni konference samovoljno, brez prisotnosti drugih članov, še enkrat povedal svojo manipulativno zgodbo.

Sara Kovač