fbpx

Pristojno ministrstvo svari: Inšpekcija lahko zapre šolo v primeru neupoštevanja epidemioloških ukrepov!

Ravnatelj Peter Žurej (Foto: YouTube)

Na šolskem ministrstvu je bila sprejeta odločitev, da bo lahko pristojni inšpektorat izdal ukaz za izvajanje izobraževanja od doma. Tako bo lahko odločil v primeru tistih izobraževalnih zavodov, kjer se ne bo ravnalo v skladu s predpisanimi ukrepi, s katerimi se skuša omejiti širjenje koronavirusa. 

Sklep bo v veljavi od srede dalje. Kot je bilo še posebej poudarjeno, pristojno ministrstvo ne bo toleriralo nespoštovanja epidemioloških ukrepov, ki so za šole predpisani. Pogoji PCT bodo veljali tudi v OŠ Prebold, kjer je ravnatelj proticepilec Peter Žurej, ki je v medijih zadnje čase dvignil ogromno prahu, poroča SIOL.

Župan Prebolda Vinko Debelak je ob tem jasno poudaril, da bodo tamkajšnjo osnovno šolo odprli pod pogojem PCT, kar so inšpektorji Žureju, ki je zavračal pogoj PCT, tudi jasno povedali – da bi šola na prvi šolski dan utegnila ostati zaprta, učenci pa primorani izobraževati na daljavo. Vzgojno-izobraževalni zavodi bodo v novem šolskem letu morali vzeti na znanje aktualne epidemiološke razmere in izvajati ukrepe, ki jih priporoča NIJZ.

Ravnatelj Žurej bo moral upoštevati pogoje PCT, sicer bo ukrepal pristojen inšpektorat. (Foto: Zajetje zaslona)

Domen Mezeg