fbpx

Pritiski se nadaljujejo in stopnjujejo: Poslanec SMC Gregor Perič pred svojo hišo dobil eksplicitno grožnjo!

Foto: Bojan Požar/Twitter

Apetiti globoke države ne pojenjajo. Ker je vsem tistim, ki se tako goreče zavzemajo za nastanek koalicije KUL, jasno, da glasov poslancev za ustanovitev le te ni dovolj, se poslužujejo različnih metod pritiska na tiste, katerih glasov mrzlično potrebujejo. Na tnalu so se tako znašli poslanci SMC, ki so po odhodu DeSUS iz vlade jasno in glasno povedali, da v vladi ostajajo. Šli pa so celo tako daleč, da so pred domom poslanca SMC Gregorja Periča izobesili napis z napisom: “Gregor Perič, heroj ali izdajalec?”

Sprevrženo obliko pritiska na poslanca Gregorja Periča je razkril raziskovalni novinar Bojan Požar. Ker tranzicijska levica še nima dovolj glasov za podporo novemu mandatarju, sedaj na vse načine – tudi kriminalne – pritiskajo na poslance SMC, ti so namreč edina rešilna bilka za oblikovanje nove vlade. Ravno zato so zamaknili glasovanje o nezaupnici do februarja, saj so spoznali, da ne bo šlo zlahka. Konec koncev je njihova misija Karel Erjavec dal vedeti, da se bo za kandidaturo odločil le, če bo zagotovljeno zadostno število glasov za njegovo izvolitev.

To, da se spraviš na človeka in s tem pritiskaš še na njegovo družino, je v demokratični družbi povsem nedopustno in nedemokratično. Očitno pa globoka država in njegove oprode nimajo nobene slabe vesti, ko gre za uresničevanje njihov ciljev. Gre sicer za nadaljevanje pritiskov o katerih smo že pisali v nedeljo.

Prefinjen aparat za dosego ciljev
Spomnimo. Na uredništvo smo prejeli navodila za pisanje elektronskih sporočil poslancem SMC, prav tako naj bi najeli eno izmed agencij, ki bo z lažnih naslovov pošiljala sporočila na elektronske naslove poslancem SMC.

Poslanec SMC Gregor Perič (Foto: STA)

Eno od sporočil se je glasilo takole:

“Spoštovana poslanka, spoštovani poslanec,

pišem vam kot obupani državljani in državljanke. Trenutno stanje v državi je kaotično, sovražno in destruktivno. Komunikacija vladnih predstavnikov je žaljiva do nas državljanov, sprejemajo se zakoni in spreminjajo se predpisi, ki uničujejo demokratično ureditev Slovenije.

Verjamem, da ste se odločili za kandidaturo zato, da bi prispevali k delovanju demokracije in pravne države. V tem trenutku imate veliko moč, da to tudi uresničite in rečete NE koaliciji, ki ruši vse standarde pravne države. S svojim dejanjem boste podprli prizadevanja 75% državljanov, ki trenutne vlade ne podpirajo.

Rekli boste:

– NE sovraštvu

– NE izključevanju

– NE ukinjanju medijske svobode

– NE političnemu obračunavanju s posamezniki

– NE podrejanju policije

– NE imenovanju nestrokovnjakov na vodilne položaje s prilagajanjem razpisnih pogojev

Za svobodno, demokratično Slovenijo, ki spoštuje vladavino prava!

Obupani državljani in državljanke.”

Poleg pa je priložen elektronski naslov poslanske skupine SMC in elektronski naslovi poslancev SMC.

Očitno je globoka država pripravljena narediti prav vse da legitimno desnosredinsko vlado, ki jo vodi zmagovalec zadnjih državnozborskih volitev. Pripravljeni so nastaviti celo osebo, ki je kljub svoji dolgoletni politični karieri, vsega skupaj nabral zgolj 5743 glasov (na zadnjih volitvah le 394), medtem ko je aktualni predsednik vlade Janez Janša samo na zadnjih volitvah za Državni zbor RS prejel 7020 glasov. Kot je pred dnevi dejal poslanec NSi Jožef Horvat, nekateri želijo priti na oblast tudi preko človeških trupel. Pri tem pa jim je prav malo mar, da smo sredi epidemije. Vest so očitno dali na stran, saj je v igri denar iz naslova evropskih sredstev, ki se bo razdeljeval. Globoka država pa ve, kako ga uporabiti, da bo še naprej lahko igrala po lastnih taktih in postavljala figure, ki bodo igrali po njihovem scenariju.

Sara Kovač