Priznanje, da udbomafija obstaja: Tako sta slovenska in srbska Udba sodelovali proti Janezu Janši!

Janez Janša (Foto: STA)

Da Službi državne varnosti (Udbi) ni ušel nihče, ki ji ni bil povšeči, dokazujejo izpovedi nekdanjih visokih uslužbencev. Nekdanji jugoslovanski obveščevalec Božidar Spasić je za Nova24TV lani ekskluzivno spregovoril o metodah Udbe, o sodelavcih in o ubojih, ki so jih izvajali v imenu državne “varnosti”. Sedaj pa je na televiziji priznal obstoj udbomafije in da sta slovenska in srbska Udba sodelovali proti Janezu Janši. 

Spasić, obveščevalec od junija 1979 do konca leta 1992, ko je prišel navzkriž s Službo srbske državne varnosti, je povedal, da se v agenciji niso ukvarjali zgolj z zasebnim delom ali delom s fizičnimi osebami in njihovimi potrebami, kot je na primer iskanje pogrešanih oseb, ampak se je veliko ustanov in veliko posameznikov, povezanih z državo, obrnilo nanje po pomoč, iskali so nasvete, zanimalo jih je, če pozna nekatere osebe, ki so jih potrebovali in tako naprej.

Dobili prošnjo za pripravo obremenilnega gradiva zoper Janšo
Na televiziji je Spasić nedavno priznal, da je leta 1992, oziroma leta 1993, organiziral operacijo o Janezu Janši. “Torej, Slovenci so prišli semkaj in me prosili, če bi jim napravil obremenilno gradivo za njega. In mi smo to vse res naredili, jaz pa sem ta material dal naprej …” Na vprašanje, kdo si bili ti Slovenci, ki so se obrnili nanj, je odgovoril, da je šlo za njegove bivše kolege. “Morda ni več pri življenju, imenuje se Milan in tako naprej, on bo že vedel, o čem govorim. Torej Milan …” je dodal Spasić. Ko je dobil vprašanje, če gre morda za Milana Kučana, je pristavil, da ne, in da ima v mislih Milana Pavlina, torej nekdanjega vodjo oddelka za emigracijo pri takratni Službi državne varnosti (SDV). “In torej, prišli so k meni, Božo, ali lahko to narediš? In mi smo naredili vse, kar je bilo v naši moči in kar smo vedeli o Janezu Janši. Nato sem jaz odšel in oddal prvi sklop tega gradiva, pri oddaji drugega sklopa so me aretirali, sploh ne Slovenci in Madžari, kamor sem bil namenjen, aretirala me je srbska tajna služba.”

Foto: Printscreen

Pri svojem delu je Spasić sodeloval z vsemi republikami in pokrajinami v nekdanji državi, tako da ni čudno, da so ga vsi poznali. Posebno ponosen pa je na to, da je bil generalni sekretar inšpekcije zveznega SUPA v Sloveniji. “S takratnimi sodelavci iz Slovenije smo zelo uspešno ocenili takratno delo profesionalne službe varnosti,” je priznal Spasić. Na vprašanje, kateri so bili njegovi takratni sodelavci v Sloveniji, je Spasić odgovoril: “Mislim, da je takratni vodja Službe državne varnosti, mislim, da je bil prvi minister Vili Mulc. Spomnim se, da je bil on minister, Boris Zore je bil šef, tako imenovani podsekretar za državno varnost, njegov pomočnik pa je bil Milan Tepež. To so vse bili zelo kvalitetni sodelavci. Še veliko bi se jih lahko spomnil, celo sin Staneta Dolanca, mislim Igor Dolanc, je delal in z njim sem se tudi spoznal. Boris Zore je bil postavljen za načelnika ene uprave v Beogradu, v zvezni službi, in sem tudi z njim sodeloval. Sodeloval sem s samim vrhom slovenske službe in sem imel zelo poseben tretma pri njih glede na dejstva in odkritja, ki smo jih imeli z zvezi z Janezom Janšo.”

Slovensko obveščevalno službo opredelil kot najboljšo in najkvalitetnejšo pri sodelovanju
Najboljša in najkvalitetnejša izkušnja sodelovanja v smislu spremljanja aktivnosti in informacij, ki so jih lahko dobili, je bila slovenska obveščevalna služba. “To je služba, ki so jo vodili ljudje, ki sem jih že prej omenil, in so zelo predano zbirali informacije ter zelo predano skrbeli ne samo za interese Jugoslavije, pač pa tudi za interese Slovenije, da se morda kaj ne bi zgodilo. Morate razumeti, Slovenija je bila na prvem udaru s strani Zahoda, s katerega je prihajala teroristična imigracija. Če ocenim službe, s katerimi sem najbolje sodeloval in s katerimi bi še sodeloval, sta to dve službi, in sicer slovenska in kosovska služba. Služba na Kosovu, ki so jo vodili Albanci kot pripadniki Službe državne varnosti in so bili zelo predani Jugoslaviji. Podobno so bili predani tudi pripadniki Službe državne varnosti, ki so se nahajali v Sloveniji,” je poudaril Spasić.

Foto: Nova24TV

Večinoma se pa sprašuje glede Janeza Janše
Spasić je med drugim priznal, da je bil njegov zadnji stik s kolegi iz Slovenije s prijateljem Borisom Zoretom. “On je bil načelnik druge uprave, takrat vzpostavljene obveščevalne uprave. Vem, da je klical, ko se je začelo noro bombardiranje v Ljubljani. Vem, da sem videl na posnetkih letala, nisem tega poznal niti se nisem mešal v to. To je za mene temna stran vsega tega. Vem, da me je klical Boris Zore, ker je delal v tej pisarni. Takrat sem bil pri tajnici in je rekla: ‘Boris Zore kliče. Evo, Božo je tukaj.’ Jaz se javim in vprašam: ‘Kje si, Boris?’ In on reče: ‘Pa menda nas ne boste zdaj še bombardirali?’ In potem je bila zveza prekinjena. To je zadnji stik, ki sem ga imel s prijateljem Borisom Zoretom in nikoli več nisem imel stika z operativci ali določenimi ljudmi. Če vam pokažem moja elektronska sporočila, saj mi jih pošiljajo tudi iz Slovenije, e-pošto in pisma, me tudi kaj sprašujejo. Ne vem, kaj je tako atraktivno pri tem, večinoma se pa sprašuje glede Janeza Janše, ker to je alfa in omega celotnega slovenskega interesa. Mislim, da je povsem nepomembno, ker ta stvar je evidentirana in končana. Ne vem, zakaj je še tako zanimiva?” se je vprašal Spasić.
N. Ž.
 • večni srb

  Neverjetno, bolj kot je jasno, da nas okupirajo, izkoriščajo in hočejo asimilirati hrvati, bolj so spet krivi srbi. Ampak to je vendar noro, mogoče se da lagati peščici nekaj časa, ampak prej ali kasneje si bodo še ti prišli gor, da nam srbi niso vzeli ničesar, hrvati so nas pa izdali, skušali iztrebiti in nas do danes slačijo. Saj narod ja ni tako butast, da ne bi vedel s kom smo v sporu in neprestano izgubljamo ozemlje.

  Zakaj so potem srbi krivi, morda zato, ker so se zamerili Janši, čeprav je spadal pod Zagrebško garnizijo JNA; ne pod Beograd. A ni bolj logično, da so v Zagrebu prvi reagirali, menda niso čakali, da novice pridejo do Beograda in jih oni potem pokličejo kaj se dogaja pri nas, kjer so bili hrvati prvi odgovorni, saj mi svoje JNA sploh nismo imeli. Jaz ne poznam teh dogodkov, vem pa, da mora obstajati v naravi nek vrstni red, posledice ne more biti pred vzrokom in tako naprej.
  Nadalje, slovenci smo narod srbov in hrvatov, kar ne pomeni nič drugega kot, da ima sleherni izmed nas vsaj enega ali drugega prednika od tam dol.

  Zakaj bi srbi napadali srbe, ki so slovenci? Zakaj bi hrvati napadali hrvate, ki so srbi? Ups, to bi pa šlo. največji izdajalec slovenskega naroda je tisti politik, ki deli slovence glede na izvor staršev, ker bo samo zakuhal državljansko vojno med potomci hrvatov in potomci srbov, izhod vojne je lahko pa samo popolno izginotje izrojenega naroda, ne glede kdo zmaga. Za hrvate bi bilo to super, ker bi pohopsali sosednje ozemlje, za srbe niti ne, ker ne morejo preskočiti k nam po zraku, uničenje Slovenije je torej lahko le interes sosedov, ne nekih oddaljenih sorodnikov, ki bi potem morali sprejemati slovence, ki so po rodu srbi in izgnani iz okupirane dežele, ki ne bi obstajala več. Slovenski hrvati bi lepo ostali doma, tudi če bi državljansko vojno izgubili. Tako bo večno, te nevarnosti ne bo nikoli konec, zato je vredno dobro razmisliti vsake zgodovinske premike, ker je ena napaka lahko usodna za cel narod.

  Leta 1992, je bil Janša že obrambni minister, ustanovila sta se slovenska vojska in policija, z Jugoslavijo nismo imeli nobene veze več, razen če bi Janša kot minister kaj rovaril proti srbom na splošno, ampak saj skupaj z Bavčarjem nista bila zato nastavljena v Peterletovo in Kučanovo vlado. Sfukati Janšo je pomenilo napad na naše ministrstvo za obrambo, meni se to ne zdi malenkost, vendar iskreno dvomim, da so imeli srbi kaj s tem. A se ni nekdo drug hvalil, da je Janšo treba sfukat?

  • Jan Kovalski

   “Nadalje, slovenci smo narod srbov in hrvatov,…”
   ==================
   Narobe! Slovenci s(m)o narod Slovencev in Slovencev!!!

   • janko

    Kolikor nas je še ostalo…. ampak Slovenija je v rokah komunistov. Njihovi potomci nadaljujejo z nerazumnim uničevanjem lastne dežele in naroda.
    Vsaka živalska vrsta skrbi za lastni obstoj in se bori za svoj teritorij, levičarji pa uvažajo tujce, ki denar odnašajo v svoje očetnjave, tu kupujejo zemljo in imajo družine. Komyji podarjajo sosedom ozemlje, grabijo zase in svoje, za narod in domovino jim ni mar. Že desetletja smo podružnica Hrvaške in to hoteno od bolanega uma naših komunistov. Smo mala deželica, vsi balkanski narodi so tu, še danes jim komyji dajejo prednost na položajih. Vsako leto uvozijo tisoče tujcev, domači intelekt beži v tujino. Vse to je turbo uničevanje Slovencev!
    Pravkaršnji odlok nove vlade zblojencev, da znaša (ostaja) socialna podpora slabih 400 evrov, minimalna plača pa 600 evrov = vzpodbujanje nedela, je posmeh delu! Minimalna plača pripada nekvalificiranim, ti se fizično uničujejo z delom,potem so tu stroški za obleko, prevoz idr,… ja kdo pri trezni pameti bo pa še delal!

    • SIMON ROZIC

     Nobeden pameten ne bo več delal, vsaj za državo ne! Imaš prav!
     To ni država, to je mačeha skurbana!

     • večni srb

      Jaz že itak ves čas trdim, da nihče ne bo prostovoljno delal za fašiste, pa me čudno gledajo.

    • Steiermark

     Za preveriti bi bilo, kdo v Sloveniji prejema te socialne transferje, kdo ima v tujini kopice otrok, z večimi ženami itd. ki prejemajo vse te denarje! Sloenci pravgotovo ne, ker smo enostano okupirani od te golazni, predvsem srbske, ki nas uničuje z vseh nivojev oblasti – jemljejo nam tudi pravico do svobonega izražanja in s tem se ustvarja srbski pašaluk s pravicami turških hlapcev, da nas uničujejo, preganjajo in dokončno izženejo iz naše domovine, kjer smo avtohtoni! Drhal, prekleta, satanistična!

     • večni srb

      Koliko si jih pa ti naštancala, v bosni je normalno, da jih imajo po pet, šest, boš ja cela najlepša leta življenja preživela na hrbtu.

    • večni srb

     Sicer se strinjam s teboj, ampak brez skrbi, že dolgo nihče pri nas ne zasluži manj kot jurja na mesec.
     Ti verjetno misliš na javna dela, kdor dela, ima kakšne prednosti, dobi priboljške in se mu marsikaj spregleda, nenazadnje tako prej pride do resnega dela in spozna kakšno družbo.

     • janko

      Čistilke, hišniki, NKV delavci, trgovke; ti so v večini na MINIMALNI plači, celo mnogim doda sociala, da sploh dobijo minimalno zagotovljeno plačo! To pa je 620 evrov.

   • Gavtroža

    Tako je , mi smo Slovenci in naši predniki so Etruščani

    • večni srb

     Verjetno res, zagotovo so med nami še kakšni neposredni potomci langobardov, ki jih rimljani niso nabili na kol, potem ko so jim požgali Rim.

   • večni srb

    Seveda smo slovenci, kaj pa drugega samo tvoja stara mama in dedi pa nista bila, v tem je problem.

  • učko

   Kwa si se ti spet spravu na Hrvate? Jasno je, da so za vse krivi Srbi, kwa češ !

   • Fosa Stefan

    ne NENENENENE. krivi so in ste slovenčki, kardelj je šenkal istro hrvatom zakaj, ??????????????
    zakaj slovenija izgubi vse tožbe proti hrvatom, krško, izbrisani,…**

    jA KRIV JE JANŠA, NE KARDELJ, KUČAN PAHOR, turk ŠOLTES,….kaj so govorili ti zmazki pred ARBITRAŽO in kaj pravijo sedaj,…. slovenčki pa pahorja nagradite za predsednika, mogoče bi bil bolji serpetišek

    bravo slovenčki

   • večni srb

    Nisem se nič spravil na hrvate, zgledni katoliki so še bolj zarukani kot naši delavčki in kmetavzarji, samo povem.
    Meni je itak vseeno, ker sem pičkin dim, ampak če bi nas radi dali pod hrvaate in naredili neko zahodno jugoslavijo, nam lahko to povejo naravnost.

  • Steiermark

   Imaš zopet napad? Sicer pa, da si bebast, ni potrebno posebaj povdarjat….. ena izmed tvojih bebastih šizofrenih ponavljanj, glede pripaddnosti narodu oz. naroddnosti, za katero venomer dokazuješ, da si tujec v Sloveniji in to srbin, ki tega dejstva, dda Slovvenci in Slovenija z vami nimamo ničesar skupnega, niti DNK, niti kulture, ki je vi, kamorkoli na svetu pristanete, enostavno nemorete sprejeti oz. se asimilirati ter postati vredni državljani, ki so hvaležni deželi, da vas gosti (Sloveniji in Slovencem) ampak nenehno hočete “tepihovati” in obvladovati vi, narod, ki vas gosti!

   • večni srb

    Hrvaški bosanci res nimate nič skupnega z nami, to je dejstvo.

  • Ivan

   Vi Srbi nas ogrožate.Povsod se vas najde,razen med podjetniki kjer se ustvarja nova vrednost.Tako ste popolnoma okupirali GZ,z Novkovićem in Šmucovo na čelu,ki se je javno hvalila,da je ponosna Srbijanka.Dobro,da imamo Šiptarje.Vas kar fajn za jajca držijo.

   • večni srb

    Važno je, da sta borza in prehrambeno predelovalna industrija vaši, kot da nimate dovolj nuklearko, Piransko uvalo in vse kraje ob meji.

  • dare326

   Slovenci imamo srednje-evropski DNK, enakega kot Slovaki, Čehi in Poljaki. Balkanci imajo drugo haplo grupo in tudi slučajno si nismo v sorodu.

 • Ros

  Vojna bo, kot je še balkan ni videl. Prognoza: Še turki in cigani se bodo odselili. Svet ne bo več videl balkanca; balkanec to je norec; neumen, da ne zna ne pisati, ne računati. In izziva vse svetovne velesile, ki so tehnološko 70.000 let pred njimi. Jim napoveduje vojne in ob tem kolne kot nor. Norci, kriminalci in slabiči. Nič več kot to. Ne jim nasedati zaradi njihovega norega ega. Nič ne znajo in so povsem nesposobni. Ker so slabiči, mislijo da so večvredni. Neki nesposobni nepismeni nacisti. Znajo preklinjati in zato mislijo da so pametni.Lahko jim le šipca pade iz očal. To je pa vse kar znajo. Beda in poden od ljudi. Žal je to to. Neki bedni morilci in mučitelji, ki se imajo za intelektualce. Slabiči, kot tisti nepismeni neumni omejenec Luka Mesec. Se ima za študenta, pa brez partijskih zvez nebi naredil niti 3. razreda osnovne šole. Niti pri 30-ih. Da o Violeti ne govorimo. Je še bolj neumna. Še drugega razreda osnovne šole nebi naredila brez klanjanja komunistom. Da ne govorimo o logiki in splošni razgledanosti, ki je še za vstop za v šolo s prilagojenim programom (šolo za mentalne invalide) nima dovolj. Grozi z množičnimi pomori, z genocidom in misli, da je človekoljub in borec za svobodo. Saj je res borka za svobodo; borka za svobodo množičnih morilcev. Da bodo lahko svobodno morili in zlorabljali normalne ljudi. Kriminal in norost brez primere v zgodovini. Ko se vsaj nebi imeli za moralneže. V istem stavku enačijo pravico, pravo, poštenje, etiko, množične umore, zlorabe, mučenja, krajo, korupcijo, zlorabo oblasti, normalnost in napredek.
  Če ti komunisti ne bi bili povsem nori psihopati, bi si mislil, da so nori.
  P.S.: Slovenci ste se vpisali med balkance. In prav imate. Budale.
  Poročanje na uradnih medijih je postalo povsem isto kot v Severni Koreji; zlobni zahodni kapitalisti… Kako ogabno. Ko bi se vsaj v obraz pogledali. Kri kar pprica naokoli njih. Tako danes, kot vse dni od začetka komunistične revolucije v Sloveniji.
  Komunisti ste navadni kgabni množični morilci in vojni dobičkarji, kormumatorji in lopovi, Večina vas je pa tudi zvodnikov in preprodajalcev prepovedanih narkotikov.

  • janko

   Jaz ne vidim indicev za kako vojno, pač pa za izginotje Slovencev in Slovenije.

   • Amerikanc

    Med mirom in vojno je zelo tanka ločnica, ki s(m)o jo resnično zaupali tretji kategoriji politikov.

   • SIMON ROZIC

    Prav imaš, saj bomo kar sami odšli !

    • janko

     Ja, velik odliv mladih sposobnih in 50 000 lenuhov, ki nočejo delati —- VSE pa levuharske vlade nadomestijo vsako leto s tujci.
     To je TURBO UNIČEVANJE NARODA IN DRŽAVE! Dokler je kdo na zavodu, se ne sme uvoziti tujca in vsak deficit pokriti z izšolanjem domače mladine, dati jim pogoje!!

  • Mitja Mazini

   Tole je analitični nivo nekega Njofre iz vasi v okolici Grosupljega

   • Steiermark

    Komaj si izven 4 sten zavoda za nevarne psihopate, že imaš napad šizofrenije!

    • Simon Novak

     It takes one to know one

   • večni srb

    Saj pravi, da ni slovenec, tako nas verjetno vidijo hrvati in bosanci.

  • šmentanamuha

   Lepo, da si se potrudil s tem zapisal, ampak napravil si eno enolončnico. Govoriš o Violeti, ki je Bosanka in potem v isti lonec vržeš vse Slovence, ker ti pa to nisi. Torej, kaj si ti po narodnosti? Res je neverjetno, da so komunistični dinozavri zvalili iz svojih jajc mladiče (Mesec, Kordiš in sledilci), to pa ne pomeni, da smo vsi Slovenci podmladek iz Jurskega parka. So pa ti mladi dinozavri strašljivi, to pa je res. S tem se strinjam.

 • učko

  A tole tlele gor v tem članku naj bi bil dokaz, da UDBO-MAFIJA obstaja, hehehe. Dokazov je namreč okoli nas vse polno, tole v tem članku je pa bedarija.

  • SIMON ROZIC

   Če lahko tako svobodno po naši domovini špancirajo
   “ostanki” največjih živin udbašev, njihovi sinovi, če jim na vsakem
   vidnem mestu ohranjajo kamnite in bronaste buste, – potem
   UDBA je !

   • Steiermark

    Pa ne samo, da lahko svobodno špacirajo ostani navečjih živin udbašev, njihovi sinovi, tudi vnuki, ki niso sposobni obsoditi dejanj svojih dedov, ki so zakrivili največjo morijo in jo tuddi ukazali – nad Slovenci. Sedaj pa ta ološ kasira visoke plače v Bruslu, seveda na naš račun! In kdo “izvoli” te izmečke za takšna mesta, od koder nam te zveri žugajo in nam zapirajo usta – to je jugosrbski jugoslovanarski ološ, rdečezvezdaši, ki so bili in so navajeni

    živeti, kot paraziti, na račun pridnih in ubogljivih , Slovencev, ki garajo za minimalno plačo, ker njihov glavni in večji del zaslužka požre država, vodena od rdečih kriminalcev – jugosov in krvoločnih bebcev…..

    • večni srb

     A zato so nas hrvati okupirali, zdaj pa razumem.

     • Steiermark

      Ja, kdaj pa so vas srbe , Hrvati okupirali? Čeprav trdiš da razumeš, se bojim, da nimaš sposobnosti razumevanja duševno zdravega človeka…..

 • učko

  Spet JaJota delate za enga Kristusa. Nehejte s temu neumnostmi. JaJo je samo Jajo, komunistično belogardistični domobranc !

  • janko

   Res je talentiran, genialen, Nihče ni popoln, tudi Trump ne, pa bo zaslužil Nobelovko – s svojimi dejanji. Škoda da JJju niso dali priliko REŠITI Slovenijo; sedaj je že utrujen…. Kot je vsak človek za nekaj nadarjen in so tam njegova dela izvrstna, je vsakdo za nekaj tudi anti in tam bo vedno rezultat pacarija!

   • Steiermark

    Saj Janeza Janšo spustite na oblast, tik pred bankrotom, da vas ravno on, s svojim vodenjem in upravljanjem države potegne, v enem mandatu iz dreka, kamor ste vi jugosi rdeče-krvavega izvora in potomci, “voz porinili”. No v enem mandatu JJ reši vse probleme, ustvari toliko in spravi Slovenijo na pravo pot, da lahko potem v naslednjem mandatu vi, iztrebki na veliko ropate, zapraljate, v upanju, saj bo prišel ponovno JJ, “čeprav utrujen”, kot praviš, in nas potegnil ponovno iz dreka!

    • Simon Novak

     JJ nikoli več

     • janko

      Daj no, ne bodi tak, no….

     • večni srb

      Saj ga lahko spet nastavijo z denarjem iz tujine, a kaj, ko ga potem nihče ne uboga.

  • večni srb

   Tudi palčki so začeli majhni.

 • Zhf

  Fak vi še vedno pokrivate 30 let stara jajca. V vsaki normalni državi bi bil Janša že za zapahi tako kot ostale barabe.

  • Steiermark

   Saj ravno zaradi tega, ker nimamo normalne države, ker nas obvladuje rdeča udbomafija in “ostale barabe” (ki namesto, da bi bili v zporu, ropajo Slovenijo, tako kot pod titom in v vsej zgoddovini komunizma), s kratkonogimi izmečki ter svojimi nečaki, kot so razni srbjanskimi izmečki de nje de de, je tako in zaradi tega ste ga že imeli za zapahi, barabe rdeče…. ker je on edini, ki vam hodi po repu in vas opozarja na zločine in barabije, ki jih počnete….

  • montyamp

   V vsaki normalni državi bi bil KUĆAN že za zapahi tako kot ostale barabe.

   • Gavtroža

    Že več let

    • tohuvabohu

     Deset dosmrtnih bi bila mila kazen za tega nadindijanca.

  • Fosa Stefan

   ja pred njim pa kardelj, kučan, pahor, šioltes cmera, rjankovič ,………………in tudi ti

   avstriska plača in pokojnina 1500 ,,,,,€
   Zlovenska pa 500 € ja kriv je janša

  • centurion

   V normalni drzavi bi se ti sprehajal v srajci z gumbi na hrbtu.

 • Amerikanc

  Da je UDBA v Sloveniji še močno pri življenju, verjetno precej bolj kot po drugih ex Republikah, je lep dokaz v ustanavljanju mafijske protijanševe stranke pred vsakimi volitvami posebej. Da so se udbovci, ki držijo v rokah vse privilegije KPS, infiltrirali tudi na vse portale (ne samo na RTV in na proleve TV), je lep dokaz tudi na tem portalu, ko eni in isti nabijajo protijanševo politiko – če je za njih dobro ali ne. Kar pomeni da so mafijski plačanci. Verjetno so res predani pijači in obupu a jih SDV honorarji držijo pri življenju.

  • Simon Novak

   Ti bi lahko pisal humoristične sestavke, vidim, da imaš talent

   • von Rhein

    Dokler sam nisi sposoben napisati ničesar kar bi bilo vredno prebtati,dokler si polpismen,tudi politično,se ne ukvarjaj z ocenami kaj je kdo napisal in kaj bi lahko napisal.Si samo moteč član na tem forumui,ki je zaradi demokratičnih načel toleranten.

    • Simon Novak

     Ti si tudi na hece, vidim

     • von Rhein

      Včasih provokatorjem ponudim požirek tinte.

    • Andrej

     Nima smisla. Edino pametno je: Simon Novak -> IGNORE
     Simoni in nim podobni bevskajo, a samo sebe smešijo, pa so prebutasti, da bi to razumeli.

     • Simon Novak

      Zadnji stavek drži, a le, če se pogledaš v ogledalo, Andrejček

     • Mojca pokraculja

      Dej tone prezvecene finte. Najdi nov nick.

     • Simon Novak

      Govori slovensko

     • von Rhein

      Seveda Andrej,ignore je rešitev,toda tukaj ne. Imaš celo armado provokatorjev (če zraven prištejemo še imbecile,ki se oglašajo),ki čivkajo in čivkajo dokler sami ne ugotovijo,da so izločeni.Takrat zamenjajo nick in svoje pljunke vneto delijo naprej.Ker je večina slabo pismenih,prebereš samo začetek,takoj ugotoviš po čem mu smrdi dlaka,se izogneš in greš dalje .

     • rrrrr

      Moram reči, dragi von Rhein, da umotvore naših bebotrolekov z veseljem spremljam. Dokler njihovi šefi pošiljajo sem tako brutalno maloumne bumbar(je)ke s tako poden od podna nizkim nivojem znanja, duhovitosti in pisne spretnosti, me ne skrbi pretirano. ( čeravno je njihova osnovna naloga SOVRAŽNO PREVZETI ALI SESUTI ta portal. Da bi se počasi umaknili najprj mi, potem oglaševalci ter končno tudi več kot odlični kolumnisti.) Že, ampak ne zaradi takih podmerskih enostavčnikov, halo!!! Bodo morali nad nas pa res poslati še kakšen težji kanon, ali ne?

      Zato pa projektane sesutja čedalje bolj skrbi, ker še vedno ni pričakovanih rezultatov, saj portal skoraj tri leta nemoteno širi resnico in postaja čedalje vplivnejši medij. ……

     • Simon Novak

      Več kot odlični kolumnisti??? Lepo te prosim, zberi se…do tega stavka sem ti še sledil in si mislil, človek pač ima svoje mnenje in piše kot misli, ampak ko sem videl ta stavek, pa mi je takoj postalo vse jasno

     • Mojca pokraculja

      Simon novak, tweety, krtaca… To je vse Anton Pajnkiher. Finta udbovska, udbovec se pogovarja o samem sebi.

 • antimur

  Slovenska kučanistična Udba zagotovo deluje nemoteno in to pri pripravi spletk, ropov, tudi zločinov (Kramberger, Slivnik…) predvsem pa pri volitvah in nastavljanju svojih pizdunov na vsa pomembna mesta v državi. Toda tako so že zlajnani, da je smrad njihovega dela zaznan že na daleč. Očitno je ta zločinska opranizacija pred sesutjem, njihovi idejni vodje pa kot Hitler v volčjem brlogu pred njegovim koncem.

  • Simon Novak

   Jao, kako šele zlajnani ste vi

 • Simon Novak

  JJ je nedolžen kot devica na poročno noč

  • montyamp

   Pasjejebci pa to zagotovo niste .

   • Simon Novak

    Ja, če nekdo jebe, zagotovo ni nedolžen, ugotavljaš očitno

    • montyamp

     Slabi provokatorji so indikator začetka propadanja UDBOVSKEGA GNEZDA .
     Vaš domet so atentati na pametne :

     K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K

     • Simon Novak

      Seveda, točno tako je

  • šmentanamuha

   Tale dovtip se ti ni ravno posrečil. Poskusi še enkrat.

   • Simon Novak

    Čisto pravi je za JJ

 • montyamp

  Prestrašeni slovenceljni se prebujajo , ampak prepočasi .
  Poglejte UDBOVSKO NAVEZO LJ – ZG – BG , malo pobliže .
  https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

 • totex39

  Neverjetno kako se vsi socialistični pezduni spravljajo na Janšo a vsa ostala lopovska banda pa lahko normalno deluje v Sloveniji, saj ta država je en sam gnoj, ki ji ni več pomoči.

  • Simon Novak

   Lahko greš s podjetniki na lepše

  • Andrej

   Treba je preusmeriti pozornost. Komunajzerjem je jasno, da je Janez Janša največja nevarnost za njih. On ima ustaljeno stranko s trdnim članstvom. Komunajzerji pa morajo pred vsakimi volitvami ustanavljat nekaj noveg. Tja se jim napasejo karieristični nesposobneži, ker resnih ljudi komunizem ne zanima več. A tega ljudje ne smejo spoznati, zato je treba preusmerjat pozornost.

   • Simon Novak

    In žalostno je to, da nekaj novega, kar smo ustanovili pred volitvami, sedaj vlada v Sloveniji, absolutni zmagovalci volitev pa tu jamrate in javkate, Andrejček

    • Mojca pokraculja

     Zapri svoj udbovski g. Kdo javka?

     • Simon Novak

      Samo vi, zahojeni đešnjaki

     • Mojca pokraculja

      Mi zahodnjaki, bravo !

     • Simon Novak

      V tvojih mokrih sanjah, ja

     • Mojca pokraculja

      Tone papa !

 • centurion

  JANEZ JANŠA je sam zlomil UDB-o.
  Kljub idiotskim levim osebkom, prisotnim tudi na tem portalu.
  Zato torej, NAJ ŽIVI JANEZ JANŠA IN SDS!!!

  • Simon Novak

   Tako je treba, dobra šala za začetek delovnega dne vedno pride prav

   • lojze

    Piši smiselno

    • Simon Novak

     Nihče te sploh ne opazi, Lojzek

  • Simon Novak

   Sedaj se na đesnici zmenite, kaj drži: ali je JJ sam zlomil UDBO ali pa ta še vedno obstaja? Eno izključuje drugo, tako, da se dogovorite, kaj boste pisali

   • centurion

    …si se prepoznal med IDIOTI?
    Napreduješ…

    • Simon Novak

     Odgovori na vprašanje, če veš odgovor, zahojenec

   • totex39

    Udba se ponovno prebuja in vedno v večji obliki odriha po narodu, če ti še ni jasno.

    • Simon Novak

     Če pa jih je JJ zlomil, kot ste napisali

   • večni srb

    Zakaj pa ne bi obstajala, kdo jih bo razgnal, ti in katera vojska točno?

    • Simon Novak

     Jaz ne, samo odgovarjam na komentar, da je JJ zlomil UDBO

  • večni srb

   Janez Janša je zmagal v vojni prav zato, ker mu je pomagala Udba, teritorialci smo bili dobri za umret, medtem ko je ljudska milica dejansko nadzirala razmere na terenu.

  • Nocoment20.04

   Zato ma od bivsega direktorja SOVA, Klemencica, zena na svojem racunu milijone in GPD firmo, ker je JJ sam zlomil UDBO; da Zemljarica, Rigelnika, Babcarja, ……in podobne ne omenjam.

 • montyamp

  — UDBO – KRIVO -SODJE
  — UDBO – POLICIJA
  — UDBO – TOŽILSTVO
  — UDBO – BANKE
  — UDBO – ZDRAVSTVO
  — UDBO – MERCATOR – PERUTNINA , ………………………………………………
  — UDBO – MURGLOSRBSKA MARIONETARSKA POLITIKA

  —————– U-D-B-O-S-L-O-V-E-N-I-J-A ——————————-

  DO KDAJ ŠE ????????????????????????????????

  • Simon Novak

   Tablete vzemi in manj glej TV

   • montyamp

    Hehehehe , internet je vaš problem , HANZIKURBE so že z vami , pa ne več dolgo .

    • Simon Novak

     Piši smiselno

     • montyamp

      Če ne razumeš , napiši da ne razumeš .

     • Simon Novak

      Ne razumem, ker ni smiselno

     • montyamp

      Potem pa , Bog s teboj , da se ti mentalno stanje poboljša .

     • Simon Novak

      Moje mentalno stanje je OK, ti pa se za svojega lahko upravičeno bojiš

     • branči

      zapriseženi levičarji uporabljate samo leve možganske celice, se vidi, da pol ne razumete!

     • Simon Novak

      Torej vi samo đesne

     • Zgornji

      Ovajjj đe si đeso ? ;-P

     • branči

      desna stran je bolj inteligentna od leve! vpraš nekoga, ki več ve od tebe!

     • Zgornji

      Amennn !!! ;-)

     • Simon Novak

      Seveda, Brankec

     • Zgornji

      JA, TO PA ZATO, KER SO LEVUHARJI, KAR ŽE SAMO PO SEBI POMENI, DA JE ŠE TISTA POLOVICA DELUJOČIH MOŽGANOV KI JIH IMAJO , ŽE PREPOJENA Z LENOBO , KI DELUJE S POMOČJO ZLOBE SAMO ZA NEGATIVNE NAMENE !!! ! !!!

     • rrrrr

      Ne bo držalo. Če bi levičarji uporabljali vsaj polovico možganov, ne bi bili levičarji.

     • Zgornji

      Ziher ja, če nezmoreš razumevati takih preprostih pisanj … potem ti tudi ta video težko pomaga : https://www.youtube.com/watch?v=oHsNBYbvUN4

     • Zgornji

      Amennn :-)

     • Zgornji

      JA, IN POTEM SO SPET DRUGI KRIVI ZA TVOJE NERAZUMEVANJE, KAJNEDA ??? !!! ???
      ZANIMIVO PA, KAKO DA JAZ “ZAHOJENEC” VSE TO RAZUMEM , KAJNEDA !!! ??? !!!
      A SE TI ŽE KAJ SVITAAAAA ??? !!! ???

     • Mojca pokraculja

      Je, se kako je smiselno. Ne deal se tosota. Na netu se najde vse. Tudi zaprtje arhivov ne pomaga.

     • Zgornji

      Amennn . Naj prizna, da je omejen , ne pa da obtožuje druge za svoje probleme !!! ! !!!

     • Zgornji

      Ti pa razumevaj Smiselno !!! ! !!! Drugače pa pojdi v kako šolo … če ti sploh še lahko pomaga.

   • Zgornji
  • Krtača 20

   Ko je vse okrog tebe udba, je mogoče čas da se zglasiš u Begnah. Če niso tam tud pri udbi….

   • Zgornji
    • Nocoment20.04

     Moje mnenje je, da sta ti tazgorn in kradlivc Jeluncic vecja butca, kot taspodn, ki ga zmagotov egoizem ne preblavla…

     https://youtu.be/aC676TwDoDw

     • Zgornji

      Ovajjjj, … a gdje si našao ovoga kad ga ne razumijem kada govori što je napisao i to sve skupa još predugo traje , … uskoro dva sata … ? Zar nemaš ništa kračeg ? Jer, baš nemam 2 sata vremena sada :-/ Hvala na razumijevanju.

  • Zgornji

   Hmm, težko da se bo Slovenski narod prebudil še pred Koncem sveta … :-/

  • Soave

   Nekaj jih bo moralo dobro udariti po buči.
   Kakšna res huda kriza, ali pa celo vojna !

   • Zgornji

    Ja, Kriza Bo Globalna, vojne kot smo jo poznali ne bo več, Bodo pa Druge – Hujše reči . Ampak, brez panike . Mir naj vam bo, do Konca sveta , ker zatem se bodo itak Nebesa približala tudi temu planetu za preživele, katerih bo cca 45 % :-)

    • Nocoment20.04

     Ugibam, da si preprican da bos med 45%,ravno ti izbran v Noetovo Arko. Al se motm?

     • Zgornji

      Sicer Bo Vsak na Hudi Preizkušnji , Ampak, ker vem, da bodo preživeli samo tisti ljudje katerih Osrednja Tematika njihovih pogovorov je Bog, potem mi je Jasno, da imam že veliko več možnosti za preživetje kot tisti ki Stvarnika celo zanikajo , kaj šele da bi Njega vsaj malo ubogali .

     • Zgornji

      Preživeli Bodo samo tisti ljudje , katerih Osrednja Tematika Njihovih Pogovorov je Bog . Zdaj si pa sam “izračunaj” kdo bo preživel. Lp do tedaj .

  • večni srb

   Pa priden bodi.

 • Krtača 20

  Različne frakcije udbomafije se kregajo in en druzga zmerjajo z udbomafijo. Heh, rečte jajotu nej se že enkrat odloč pod katerim imenom bo operiral – udbomafija al sds al rkc al partija al kar vse skup? Šiško shujševalni klub?

 • Andrej

  Bravo Nova24. Ljudem je potrebno odpirat oči in pamet. Morda se bo pa koga prijelo. Morda bo pa kdo pričel razmišljat s svojo glavo.

  • Simon Novak

   Pri vas se tega ni za bati, Andrejček

   • centurion

    So elektrošok terapije na kliniki od sinoči popustile?
    Bo kmalu vizita, ne skrbi….

    • Simon Novak

     Očitno veš, kako je tam, nič novega

     • centurion

      Vzemi si tabletke…
      One male pol modre pol rumene. 5x na dan.
      Na škatlici piše SDS.

     • Simon Novak

      SĐS

     • Republic Commando

      Še pisati ti ne gre :) Napiše se SDS ;)))

     • Simon Novak

      SĐS, odkar ste za finančno svetovalko najeli Dijano ĐuĐić iz Velike Kladuše

 • Jožef

  Udba je namerno se spravla na Janšo. Hrvati pišejo da je udba pri njih namerno sprovicirala Srbe v vojno. Bosanci isto udba sprovicirala boje proti Srbom in Hrvatom. Pričevanja obstajajo javna, epiloga na tožilstvu pa ni v nobeni bivši republiki, saj tudi ne bo, so v vseh vejah oblasti bivši udbaši ki še danes sodelujejo v čudnih rabotah.

  • Nocoment20.04

   bolseviki so se itak ucil od najbolsih…Angleskih agentov

 • domovina mili dom

  Udba je dedna.

 • Ivan Friderik Novak

  Škoda je, da tovariš Božidar ni povedal kaj več o mešetarjenju z orožjem.

 • centurion

  Naložite v pdf in berite posebno od strani 190 dalje.
  Tudi neumnim bo vse jasno.

  https://hrcak.srce.hr/file/119825

  • goldhorn

   Zanimiva zgodovina Peinkiherja…..

   • centurion

    ++++++++++++++

   • Mojca pokraculja

    No bomo videli, ce se bo dons tukaj Tweety oglasu, nam bo kaj zanimivega povedal.

  • večni srb

   Verjamem hrvatom!

   • centurion

    Spet vi balkanci o Hrvatih, zoprn si, no.
    Ista pašta vse preko Kolpe.

    • večni srb

     Kaj se pa ti sekiraš, tu je Slovenija, ne moreš prodajati hrvaških bučk, imamo svoje.

     • centurion

      Biti SLOVENEC = PONOS.
      Ostalo ste-BALKANCI.

 • Edi Puc

  .. treba jih spraviti na SODIŠČE, tja že dolgo spadajo, skupaj z šefom KUČANOM od umora Krambergerja NAPREJ

  • Andrej

   Na druga sodišča. Naše vodijo oni sami.

   • Edi Puc

    saj VSEENO – samo da pridejo TJA in da jih folk vidi

   • Simon Novak

    Ja, na prištinska, tam ima JJ veze, bo vse po vaše, Andrejček

 • opazovalec

  “Spasić, obveščevalec od junija 1979 do konca leta 1992,
  ko je prišel navzkriž s Službo srbske državne varnosti, je povedal, da
  se v agenciji niso ukvarjali zgolj z zasebnim delom ali delom s
  fizičnimi osebami in njihovimi potrebami, kot je na primer iskanje
  pogrešanih oseb, ampak se je veliko ustanov in veliko posameznikov,
  povezanih z državo, obrnilo nanje po pomoč, iskali so nasvete, zanimalo
  jih je, če pozna nekatere osebe, ki so jih potrebovali in tako naprej.”

  Tale UDBO-agencija je imela pa sila čudne obveščevalne navade. Ni skrbela za varnost države/režima, ampak je poleg zasebnega dela iskala pogrešane osebe, iskala je potrebne kadre, čudna in zelo zločinska UDBO-agencija. Počasi o UDBI, ki je mene in ženo vestno vodila v svojih objavljenih dokumnetnih dobivam povsem drugačno mnenje. Takšnih agencij bi bilo potrebno še več, mogoče bi mi pa našla še kakšno perspektivno službo….. No, vsaj pred nastopom ene, so mene in ženo dobro preverili….

  • večni srb

   Lahko začneš kar v svoji domači vasi, pridruži se družbeni samozaščiti in poslušal dnevne trače, pa boš kmalu vedel vse o vseh kar se na vasi lahko sploh ve. Ni tako težko, je pa res, da ni za mlade, ki se jim običajno ne ljubi po cele dneve posedati pred okni.

 • Bandit123

  Skesanci in spreobrnjenci govorijo o svojih grehih in burijo duhove desnice. Hudiča vendar obrnite se že enkrat naprej, živeli bomo jutri, ne včeraj.

  • Simon Novak

   Če pa je tukaj Tito marsikdaj pod rubriko Aktualno

 • Grog

  Tko k vam je reku ;)

  ” večinoma se pa sprašuje glede Janeza Janše, ker to je alfa in omega celotnega slovenskega interesa. Mislim, da je povsem nepomembno, ker ta stvar je evidentirana in končana. Ne vem, zakaj je še tako zanimiva?”

  Stvar je koncana in nobeden nerazume zakaj JJ hoce , da ni koncana ;)

 • Dragan Krstič

  A na našega haloškega Tumpeka ste pa kar pozabili?Verjetno je takrat ravno tropinovca kuhal

 • piko8

  Pedvsem bi morali raziskati rabote mafijskega šefa milana kuçana o orožju na Mariborskem letališču in umoru dobrotnika iz Negove Ivana Krambergerja!!!

  • Open mind

   Kramberger je tudi poglavje zase, zagotovo pa ni bil to kar so takrat mislili.

   • piko8

    Tudi kurçan ni tisto, za kar ga predstavlja leva golazen!!

    • Open mind

     Samo za Kučana se ve po kakšnih načelih je delal. Za Krambergerja si pa to ne upam trditi.

 • Olga2345

  Za vsem je udbomafijec iz Murgl, ki mu je Dolanc med gobarjenje predal komunistični “svetii” gral!
  Janšo bi radi za vsako ceno spravili s političnega prizorišča, ker je sposoben, pokončen, izkušen in jih pozna do obisti! On je svojo stranko sposoben popeljati iz komunistične mlakuže!
  Zdaj je udbomafija začela napadati že Anžeta Logarja! To je največji dokaz, da ni problem Janša, ampak VSAK, ki je sposoben in ni “naš”!
  Zato vsi na lokalne volitve in naženimo komuniste, skupaj z njihovimi parazitskimi gosti!

  • večni srb

   Vsi na volitve, zamenjajmo župane SLS z župani SDS!

   Saj si rekla, da nočeš udbe, mar ne.

 • šmentanamuha

  Resnica se slej ali prej razkrije. Tole razkritje je vsekakor zelo pomembno, saj kaže na sistematično uničevanje Janševega imena. Tudi Kučanova rit bo prišla na svoj sekret.

  • Republic Commando

   Kučanova rit naj se čimprej pobere 2 metra pod zemljo.

   • Simon Novak

    Tvoja pa takoj za njo

    • Republic Commando

     weeee weeeee weeeeeeeeee!!!!! :)))))

     • Simon Novak

      Ne joči, saj bo

  • Simon Novak

   Kakšno razkritje neki, pa ti res vse verjameš

 • Iva

  Udba-SDV-SOVA
  Njihova prioriteta je bil (in je) Janša – že kot mlad oponent partijskim strukturam konec 80-ih (kritične analize stanja in zahteve po demokraciji je objavljal v takratni(!) Mladini, kjer so bili vrinjenci – informatorji Udbe; kasneje je lastnik Mladine postala kar KB1990 – banka z udbovskim kapitalom).

  Vse kasnejše “akcije” SDV – SOVE so težile k rušenju Janše-oponenta Kučanove kontinuitete (Depala vas, Patria, …) Šefu oddelka za prisluškovanje, ki je imel ponarejeno spričevalo, je SOVA celo pomagala ustanoviti podjetje. Vladna komisija (dr. Šturm) je ugotovila, da je SOVA v zasebno podjetje Webs, ustanovljeno leta 2004, prelila polovico letnih sredstev iz t.i. črnega fonda!

  Kaj pa dosedanje delo SOVE v zvezi z največjimi problemi slovenske države: tajkunizacijo, divjo privatizacijo, bančno luknjo, ilegalnim izvozom kapitala, korupcijo v zdravstvu ? Je javnosti kaj znanega???? Ne, ker so njeni zaposleni NOT PADLI!

  Vprašajmo se: Le kdo in zakaj danes potrebuje močnejšo Sovo z novimi pooblastili za nadzor lastnih državljanov?

  • večni srb

   Kdo jih rabi, mogoče Google, verjetno ne zbirajo podatkov kar brez veze. Živimo v dobi globalne totalne vojne, vsi so vojaki, vse je orožje in cel planet je ena sama ogromna fronta. En planet, eno človeštvo, ena udba!

   Pri nas se pač nadaljuje nacional socialistični režim, le da ni več partije, če bi se včasih spravili na malega delavčka in kmetavzarja, se je ta lahko obrnil na lokalne komuniste in zaprosil za milostno kazen ali pač razložil zakaj se motijo. Ampak danes tega ni več, ljudje so prepuščeni sami sebi, edina skrb države je, da ima vsakdo neko streho nad glavo in noben ne crkuje na pločniku od lakote, sicer je vse prepuščeno vaškim komandirjem policijske postaje oziroma županskim milicam redarjev in varnostnikov, ki bdijo nad redom in disciplino.
   Udba ima drugo delo, odkar ni več komunizma, je marsikaj postalo legalno, kot recimo droge ali prostitucija, ves tisti keš je treba tudi oprat, ampak tak je pač zahodni način življenja, ki bi ga radi posnemali. Ja, tudi reveže in politične zapornike rabimo, tudi umore, vse to je od nekdaj del zahodne imperialistične koreografije.

  • Nocoment20.04

   UDBA po smrti Tita in se prej njegovih zvestih, ozjih prjatlov, ni imela vec mocnega rezima, nadzora nad sabo oz. vso Yugo
   Mladostnisko upornistvo bi JJ v ’70 letih prpelal na Goli otok..

 • večni srb

  Lepo, da kdo pride na medije in pove kako se to dela, zdaj pa razkrijte čim več osebnih podatkov in vsem povejte s čim vse se ukvarjate, da bodo imeli manj dela z vami.
  V komunizmu nismo poznali kriminala, samo duševne bolezni, zdaj pa nihče ne zna tem norcem dopovedat, da so navadni kriminalci in teroristi. Kadar se država obnaša slabše kot čefur rečemo, da je fašistična.

  • Olga2345

   Ste udbaš?

   • večni srb

    Raje si dam kurca v šraufštok in močno zategnem.

    • Olga2345

     Zelo ste se razpisali…ko mački na rep stopiš, zacvilil!

     • večni srb

      Nisem to rekel, ne mučim živali.

   • mginko

    DA

  • Osti jarej
 • xtc

  Kučanova greznica se vse bolj razliva in dobiva prave dimenzije.

  • učko

   Dej ti tole tvojo prispodobo mal bol natančno opiši, kaj pomeni “razlivanje” v dobesednem pomenu !

 • Nocoment20.04

  Vsi operativci UDBE, danes delajo na lastno pest v nelegalnih ali legalnih poslih..imajo namrec ogromno izkusen za zbiranje informacij in kot je znacilno za operativce so mjhn procent ljudi vsega prebivalstva, ki ne poznajo strahu, morale.. kot normalni ljudje..
  Taki kot so Spasić, Leljak in podobni so bli pisarniski molji ali kletni arhivarji…danes jih noben vec ne potrebuje, razlog je iskanje zasluzka z lapanjen v intervjujih.

  • učko

   V prejšnjem režimu so bili najbolj uspešni “sociopatski tipi ljudi” ! No, tud dons je še v veliki meri tako. Sociopatska inteligenca je v tej družbi veliko pomembnejša od izobrazbe, strokovnosti in delovne sposobnosti.

   • Nocoment20.04

    S.Freud je v svoj studij zapisal, da na svet obstaja cca20% normalnih ljudi. Vecina pa z manjsim al vecjim patilogijam. Vojne in kruti rezimi so pa poligon, kjer patologija pride na svoj racun oz. jo osebe izrazjo v vsej velicini.

    • Djuro Sumar

     Očitno je tudi “demokracija” poligon.

     • Nocoment20.04

      2.Svet. vojna je pokazala vso velicino zlobe, kar jo lahko premore človek.
      1. Svetovna je bla prelomnica, da spostovanja sovraznika, viteštva ne bo nikdar vec.

      “Demokracija” …ja lahlo bi rekel, da prevelik napredek, prehitr tempo, hlastanje za 1.mesto…; res ni druzba v normalnem ravnovesju.

 • učko

  V naslovu piše, kako so slovenska in srbska udba delali proti Janši. Mah ne ga srat, kwa je en glistasti JaJo proti njim? Nič ! In to se je izkazalo že neštetokrat. V bistvu imajo JaJota že od njegove partije naprej pod kontrolo in ga uporabljajo za uničevanje opozicije. JaJo je sprogramiran sodelavec udbe !

 • Djuro Sumar

  Mafija proti mafiji. Ni kaj dodati.

 • ĐĐ Style

  V jugi je Jajo bil “niko i ništa”, sedaj bi rad postal svetnik. Bil in ostal zapornik PIKA

  • Republic Commando

   Resnica boli kajne :))). Toliko pregonov , dokazati pa mu ne morejo NIČ :)))

   • ĐĐ Style

    Ja boli ga in prekmedijev si želi svetništva.

    • Republic Commando

     Boli vas wannabe komunisteke, otroke kapitalizma :))) Boš letos volil Jankovića, samo da “ne bo Logar “? :)))

     • Simon Novak

      Pravilno razmišljaš

     • Republic Commando

      Kaj je tako dobrega pri Jankoviću?

     • Simon Novak

      Nič, ampak samo da ni Logar…saj pa si ugotovil bistvo

     • Republic Commando

      Ste pa mazohisti levićarji ej, naj krade kolikor hoče kajne :))

     • Simon Novak

      Točno tako, samo da ni SĐS in Anže

     • Republic Commando

      Kaj je to SĐS?

     • Simon Novak

      SĐS ste, odkar ste za finančno svetovalko najeli Dijano ĐuĐić iz Velike Kladuše

     • Republic Commando

      In kaj potem če so jo? Si pozabil , da so vrnili vse do zadnjega centa, ko ste levi začeli cviliti

     • Simon Novak

      To sploh ni važno, pa če bi ji vrnili milijon več…toliko imate za povedati o južnjakih, pa si greste “sposodit” pare od ĐuĐićeve iz Bosne…pa upam, da vam je vsaj nerodno zaradi tega

     • Republic Commando

      Čisto nič, mi vsaj ne žremo denar iz proračuna za prireditve in kampanje kot SD :))

     • Simon Novak

      Ne, poslanci SĐS ne dobijo denarja za plače iz proračuna, ampak direktno iz Madžarske

     • Republic Commando

      Dokaži , da so dobili en cent ali pa ne cvili :))

     • Simon Novak

      Ne en cent, dobivajo vsak mesec okoli 3.000,00 EUR plače iz proračuna, zahojenec

     • Republic Commando

      Od mađarske dokaži ;)) kaj zaj tudi plače ne smejo več dobivati ali kaj ? Mater ste bogi levi.

     • Simon Novak

      Iz proračuna, ja, za Madžarsko nikoli nisem rekel, da so kaj dobili

     • Republic Commando

      DOKAŽIIIIIIIIIII

     • Simon Novak

      Da dobivajo plačo iz proračuna? Za to ne rabim kaj dokazovati, to je splošno znano dejstvo, no, mogoče za kakšnega zahojenega đešnjaka ni

     • Republic Commando

      Dokaži vašo teorijo , da jiom je orban financiral kampanjo, dokaži, da edino SDS prejema ta denar iz proračuna, DOKAŽIIIII

     • Simon Novak

      To nikoli ni bila moja teorija, malo se že izgubljaš, komandos, pozna ura je že, mogoče boš jutri zjutraj bolje pripravljen, ko se boš spočil

     • Republic Commando

      Saj , ko je treba kaj dokazati pa nič od nič . Ti bom jaz napisal o proračunu: Poleg SDS dobivajo ta denar še LMŠ, SD, SMC, Levica, NSi, Stranka Alenke Bratušek, DeSUS in SNS ter Pirati. Še kaj?

      Kako ni bila tvoja teorija, saj si sam malo gori napisal, da jih je financirala Mađarska :))))

     • Simon Novak

      Ti si napisal, da je samo SD dobil denar iz proračuna, pa sem te samo vprašal, če SĐS poslanci ne dobijo plač iz proračuna, potem ga verjetno iz Madžarske…ti pa že mešaš tu zraven Orbana in kampanjo, in sanja se mi ne, kaj bi rad povedal s tem, zato sem ti pač dobronamerno svetoval, da greš počivat…pa ni SDS, SĐS je

     • Republic Commando

      Napisal sem , da SD JEMLJE DENAR IZ PRORAČUNA ZA SVOJE RAZNE PIKNIKE IN KAMPANJE. In to VEČ KOT JIM PRIPADA. Še Na hazi TV so pisali o tem. Ovca rdeča, in kaj ne boš nič komentiraj financiranje iz proračuna vseh ostalih strank? Samo SDS ane. In kera stranka je SĐS?

     • Simon Novak

      Saj sem ti že napisal, SĐS ste od Dijane ĐuĐić dalje

     • Republic Commando

      ALI NE BOŠ NIČ KOMENTIRAL FINANCIRANJE OSTALIH STRANK IZ PRORAČUNA?

     • Simon Novak

      Vse stranke se financirajo iz proračuna, pa še na Zelene si pozabil, pa na Dobro državo, pa na ……………………..

     • Republic Commando

      In kaj potem cviliš , če se SDS financira iz proračuna KOT VSI OSTALI?

     • Simon Novak

      SĐS se financira kot vsi ostali iz proračuna, ampak ko poslušam vas, je kot da bi se vsi drugi razen vas

     • Republic Commando

      A res? hahhahaha, malo poglej gori tvoj komentar, čisto tako si napisal, ker si mislil , da je samo SDS financiran na ta način:))) Zaj si pa ujel samega sebe in se neuspešno vlečeš iz driske. Res si vrhunec človeške inteligence :))))

     • Simon Novak

      Ja, to sem mislil, zagotovo je tako, zahojenec…bistvo je pa to in to je neprecenljivo: SĐS je pušnil, Jajo je pušnil, Logar še bo pušnil, na celi črti boste pušnili, ha ha ha…pa nisi mi še odgovoril na vprašanje, zakaj je Jajo pošiljal vabila nesposobnim levakom (pa pusti sistem pri miru)

     • Republic Commando

      A si ti res totalno zabit al kaj? ZARADI SISTEMA. ŠE SAM SI NAPISAL DA JE SISTEM TAK. In seveda, ko ti zmanjka argumetov pa ti ostane Jajo pa SĐS in ostali partizanski kriki :))))) Valam se od smeha :)))))))))))))))))))))))

     • Simon Novak

      Jaz pravim, da pusti sistem pri miru, ti pa nimaš kaj bolj pametnega za napisati in seveda nabijaš o sistemu (pa saj te razumem, ker na moje vprašanje nimaš pametnega odgovora)…pametnejši popusti in to sem v tem primeru jaz…lahko noč

     • Republic Commando

      Odgovor je sistem, pa če tvoja rdeča prazna glava to sprejme ali ne :)) In še ti boš spizdil, že ĐĐ je, dobr so vas naučili dedje partizani. :))))) Revčki rdeči :))) malo pojdi na zrak in se zamisli nad sabo :))))

      PS: popusti tisti , ki mu zmanjka argumetov in živcev in v tem primeru si to ti (in vsi ostali wannabe komunisteki ) :))))))

     • tramal

      Napiši resnico ,da si zabit pritepen srbin in da boš volil solatarja srbina jankoviča.

     • Simon Novak

      Ne morem ga voliti, ker nisem Ljubljančan, bi pa ga, samo da ne pride SĐS na župansko mesto, in tako bo glasovalo dobrih 60%

     • ĐĐ Style

      Ne , nebom Jankovića. Logar pa tudi ne bo. Logrjev program je zasnovan amo na temu, da je on iz SDS.

   • Simon Novak

    Kako šele vas boli resnica, ko vam komik vlada, ha ha ha

    • Republic Commando

     Lepo , da priznaš da je komik, sicer si pozabil dodati “falirani” ampak vseeno :)))

     • Simon Novak

      Kako šele vas boli, ko vas je falirani komik nagnil

     • Republic Commando

      Vlada samo zato, ker sistem to dopušča, sicer boš pa posledice njegovega “vladanja” občutil tudi ti :))

     • Simon Novak

      Sistem gor ali dol, absolutni zmagovalci volitev ste bili in ste vse prepustili faliranemu komiku, to mora boleti

     • Republic Commando

      Tako je to, ko moraš obvezno sestavljati koalicijo z skrajno nesposobnimi levičarji, ki se stalno derejo o SDS politiki izključevanja, sami pa nato delajo točno to :))

     • Simon Novak

      Pa peče? Pa ne SDS, ampak SĐS

     • Republic Commando

      Čisto nič, je pa smešno :)))

     • Simon Novak

      To praviš, a jaz vem, da vas še kako peče, da se boste še par let “kalili” v opoziciji in vlagali interpelacije

     • Republic Commando

      Kaj so levi v vseh teh letih vladanja naredili dobrega za SLO?

     • Simon Novak

      To sploh ni važno, samo da JJ ne vlada

     • Republic Commando

      Točno tak odgovor sem hotel, prikazal si vso bedo i n opranost povprečnega levićarja :)) CASE CLOSED

     • Simon Novak

      Ta odgovor še kako drži

     • Republic Commando

      CASE CLOSED, Simon “Opranoglavi” Novak :)))S teboj se ne ukvarjam več, ker si beda od bede človeškega uma :))

     • Simon Novak

      Đešnjak zahojeni, pred volitvami ste pljuvali in žalili vse okoli na vse načine, potem pa ste pričakovali, da bodo taisti šli v koalicijo z vami…ne vem, kako pamet morate imeti, če ste to pričakovali

     • Republic Commando

      Pa kdo normalen bi hotel v koalicijo z ultranesposobnimi levićarji ? Piranski zaliv, teran, kranjska klobasa, pranje denarja v NLB, sankcije EU zaradi neprodaje NLB, “rešitev” pred trojko z novimi miljardnimi zadolžitvami, blamiranje na zaslišanju pred EK, ….ker normalen bi hotel imeti kakršnkoli opravek s takimi kalibri? CASE CLOSED Simon”rdeča ovca” Novak :)))))

     • Simon Novak

      Če je tako kot praviš, zakaj pa je potem JJ vabil faliranega komika Šarca v koalicijo?

     • Republic Commando

      Ker ga je pač moral, saj pravim , tak je sistem, prirejen za nesposobne levićarje. En SDS je dobil več % kot prva dva leva zasledovalca :)))) Če bi imeli večinski sistem in dvignili prag vstopa v parlament, nebi noben levičar več videl sejne sobe :)) Ampak naj uživajo dokler lahko, podpora nam raste in raste :)))

     • Simon Novak

      Aha, moral ga je…to pomeni, da se SĐS združuje tudi z nesposobnimi, samo, da bi lahko vladal…pa pravite, kako krepostni ste in oh in ah

     • Republic Commando

      Verjemi, če nebi bil tak sistem, nebi trošil papirja za vabljenje nesposobnežev k sodelovanju ;)))

     • Simon Novak

      Pa sistem je tak kot je in pomeni, da SĐS vabi nesposobne levake v koalicijo…in kaj si bodo začeli s takimi nesposobnimi, ki bi dali v vlado nesposobne ministre…a to pa je SĐS vseeno?

     • Republic Commando

      Verjemi , da jim ni. Ampak kot si sam napisal, sistem je tak kot je ;))

     • Simon Novak

      Ni jim vseeno, vabila za v koalicijo pa so jim vseeno poslali…hm, le kaj to pove o njih oz. o vas?

     • Republic Commando

      Še sam si napisal, da sistem je tak kot je pa še kar cviliš :)))

     • Simon Novak

      Pusti sedaj sistem…jaz, če mi nekdo ne odgovarja, ne grem v španovijo z njim, sistem gor ali dol…SĐS pa očitno za vladanje vse

     • ĐĐ Style

      bla bla bla, dosti je vašega zastraševanja in praznih groženj. Grem raje kak film pogledat kot pa prebirat desne zgodbice za male otroke.

     • Republic Commando

      Tako je pojdi :)) Kot že neštetokrat :)))

    • tramal

     Vlada in soli pamet vam ,ki ste ga izvolili.

     • Simon Novak

      A vam pa ne vlada? Že imate vlado v (globoki) senci ali raje tekate s Šiškom pod maskami po gozdovih

   • ĐĐ Style

    Tvojo bolečino čutim , ker JJ ni premier. Jebi ga, več sreče prihodnjič.

    • Republic Commando

     Ali v svoji ultrakapitalistični in dobro plačani službi tudi navijaš za komunizem? :)))

     • ĐĐ Style

      Danes is tečen, te je fant zapustil? V svoji službi navijam za socializem. Imaš še kakšno vprašanje?

  • Volkhv

   Komaj čakam, da vas Albanci požro tam na Kosova republiki in Srbskem pašaluku xD

   • ĐĐ Style

    Jebe se mi za Srbe in za Albance

    • Volkhv

     V to pa ne dvomim xD

     • ĐĐ Style

      Vem ,da tebe skrbi za Albance Jajotove korenine je potrebno zaščititi.

     • Volkhv

      Jaz bi si želel, da bi Albanci pojedli Srbe ja xD Srbija si ne zasluži drugega kot totalno anihilacijo in absorbcijo v Veliko Albanijo, vključno s tvojo srbofilsko kučanistično, srbsko mafijsko rdečo (aka “commie” as disguise) LJubLJano (ex slovensko Lublano).

     • ĐĐ Style

      Govedo si in boš ostal. Mešaš srbe in šipce v temo , ki nima veze. Srbi in šipci se koljejo in se bodo klali- Ni moj problem!

  • tramal

   Vsa udba in komunajzerji ste in še vohunite za njim tako usrani ste ,ko slišite ime Janez Janša

  • Lea Pralines

   TOČNO TAKO..PRODAJAL BI KARTE ZA KINO,ALI NA PARKINGU!!

   • ĐĐ Style

    Preveč zahtevno.

 • PORK Amashina

  Meni se zdi da ne obstaja slovenska ali srbska udbomafija ampak samo čefurska ki je samo ena in edina.

 • tramal

  Neverjetno kako bojijo se komunistične zgube ,najboljšega in to je Janez Janša.Strahopetci

  • Republic Commando

   Najbolj se bojijo izgube oblasti in zaprtja pipe :))

  • Simon Novak

   Dobra šala za dobro jutro

 • Republic Commando

  ĐĐ je šel gledat film (kao), jutri ima službo (kao), Simon Novak je šel ker je pametnejši (kao). Po domače: PO PARTIZANSKO STA SE USRALA IN SPIZDILA :)))))) ĐĐ Style je spizdil že neštetokrat, Simon se pa pridno uči :))))))))))))))))))))))

  • ĐĐ Style

   Ha ha, dežurni si nocoj. Tvoje življenje je odvisno od tega portalčka. BREZ NAS NE MOREŠ ŽIVETI, NON-STOP NAS POGREŠAŠ.

   • Republic Commando

    Si čakal , da grem in se potem opogumil in zacvilil :)))Patetik na kubik :))))

    • ĐĐ Style

     Ja veš ,da sam čakal. Idiot ti brez mene ne moreš živeti. Čim me ni gor za kako urco že cviliš. si siguren, da nisi pederčina?

 • šmentanamuha

  Življenjskega (preživetvenega ) pomena je, da smo sposobni počistiti s to komuno-socialistično nesnago. Nobeno jokanje ne pomaga in klicanje nekih drugih, večjih, močnejših … to delo moramo opraviti sami. In v tem trenutku vidim to pripravljenost samo na desnici. Zato jih podpiram.

  • Simon Novak

   Niste sposobni za nič, falirani komik je pometel z vami, absolutnimi zmagovalci volitev

   • Lea Pralines

    PA?? BOLJE JOMIK KOT POKVARJENA BARABA!!!!!!

    • Simon Novak

     Zagotovo