Profesor Boštjan M. Zupančič šokiran, ker je sodišče blokiralo Logarjevo komisijo: “Vse je bilo načrtovano že leta 1993, takšno zakonodajo je po naročilu Kučana spisal Ljubo Bavcon!”

Boštjan M. Zupančič je spregovoril za oddajo Drugorazredni. (foto: Nova24TV).

Prejšnji teden je slovensko javnost pretresla novica, da je višje sodišče v senatu, ki so ga sestavljale višje sodnice Silvana Vrebac Arifin kot predsednica ter Vera Vatovec in Mateja Lužovec kot članici, odločilo, da zavrne zahtevo preiskovalne komisije, ki si prizadeva za razkritje imen ministrov/tajkunov/direktorjev/predsednikov, ki so obiskovali člane uprave NLB. Logarja je to močno presenetilo, napovedal je morebitno pritožbo na ustavno sodišče, poudaril pa je, da je razkritje imen pravica, ki jo imajo vsi slovenski davkoplačevalci, saj so za kritje druge slovenske bančne luknje plačali iz lastnih žepov, vsak po 2500 evrov. V oddaji Drugorazredni je na to temo spregovoril tudi Boštjan M. Zupančič, nekdanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu, ki je zasluge za takšno ravnanje sodišča pripisal Ljubu Bavconu, ki je pisal slovensko zakonodajo v dogovoru z nekdanjim šefom partije Milanom Kučanom.

“Odločitev sodišča je v skladu z zakonom, ker imajo višje sodnice, v tem primeru te tri sodnice, pooblastilo, da v skladu s 4. odstavkom 13. člena Zakona o preiskovalnih komisijah zavrnejo zahtevo preiskovalne komisije, če preiskovalni sodnik meni, da ta ni v skladu z zakonom. Zoper sklep višjega sodišča v tem primeru ni pritožbe,” citira zakonik Boštjan M. Zupančič, eminenten pravnik in nekdanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu.

A tu se zgodba ne konča. Da je v Sloveniji tako, je najbolj odgovoren pravnik Ljubo Bavcon, stari udbovec, ki je leta 1993 pisal slovensko zakonodajo, opozarja Zupančič. “Zaradi tega je dobil tudi častni znak svobode od drugega udbovca, Milana Kučana. S tem svojim zakonom pa je blokiral praktično celotno zakonodajno vejo oblasti, na način, da tri sodnice na Višjem sodišču v Ljubljani odločajo, ali bo izvršilna veja oblasti oziroma komisija državnega zbora sploh dobila takšne dokumente,” je pravnik, ki ga v Sloveniji poznamo tudi pod vzdevkom BMZ, povedal za torkovo oddajo Drugorazredni.

Da se blokira delo preiskovalne komisije, je a priori protiustavno
Vse skupaj je bilo torej načrtovano dolgo pred tem, ko se je svojega dela s preiskovanjem bančne luknje lotila Logarjeva komisija. “Bavcon je bil Kučanov eksponent, bali so se, da bodo imele takšne preiskovalne komisije možnost zaslišati osebe, kot so Milan Kučan in drugi, ki so delali z Udbo in da bi pri tem lahko razkrili določene podatke. Oni so vedeli, da imajo na sodišču zaslombo in da se tam lahko blokira stvar zelo hitro na nivoju višjega sodišča!” Boštjan M. Zupančič je sicer še dvomil, če višje sodnice vedo, ampak to je bilo narejeno z neposrednim naklepom, da bi se preiskovalne komisije parlamenta popolnoma blokiralo, to pa je a priori protiustavno.

Povezava na video prispevek pogovora z Boštjanom M. Zupančičem, ki je udaril čez Milana Kučana in Ljuba Bavcona:

 

Našemu sogovorniku so sicer afere Ljubljanske banke zelo dobro poznane, saj se je še v času Jugoslavije sam znašel v središču ene izmed njih. Nova24TV je lani poleti, ob izbruhu afere #iranNLBgate prva in edina poročala, da je bila v osemdesetih letih v New Yorku pred ameriškimi sodišči obtožena tudi banka LBS. Šlo je za poskus pranja denarja, a so namere tedanje uprave odkrili ameriški obveščevalci. “To je bilo še pred osamosvojitvijo. Jaz sem na sodišču v Filadelfiji rešil njenega direktorja, katerega imena pa ne bom povedal. Takrat je bil direktor stare Ljubljanske banke Ciril Krpač, ki je bil Kučanov svak. Zadeva ni paralelna tej zadevi, ampak če bi danes prišla na tapeto z istimi protagonisti kot takrat, bi lahko neke tri sodnice na višjem sodišču to preiskavo prav tako blokirale!”

Zupančič pripravljen spisati ustavno pritožbo v nekaj dneh

Kot smo na Nova24TV že poročali, Anže Logar kljub dejstvu, da je odločitev višjega sodišča pravnomočna,  razmišlja o pritožbi na ustavno sodišče, ki jo podpira tudi naš sogovornik. “Tukaj bi moral državni zbor takoj vložiti zahtevo za presojo ustavnosti, jaz bi jo bil pripravljen napisati v par dneh, da se to spremeni, razglasi za protiustavno, ponavljam, ker je nemogoče in absolutno nesprejemljivo, da lahko nek senat treh višjih sodnikov na višjem sodišču kompletno blokira delo Logarjevo komisije in s tem praktično cel zakonodajni organ,” je še povedal Zupančič, ki dodaja, da mora biti med zakonodajno in sodno vejo oblasti vzpostavljeno ravnotežje.

“Je pa popolnoma udbovsko-bavconovsko blokirati celotno zakonodajno vejo oblasti, z enim odstavkom, 4. odstavkom 13. člena zakona o parlamentarni preiskavi. In to samo zato, da ne bi taki in drugačni, to so zdaj banksterji NLB, prišli pred preiskovalno komisijo in izpovedali tisti, kar bi ta komisija absolutno imela pravico izvedeti,” je še povedal.

Luka Svetina [povzeto po oddaji Drugorazredni]

 • Lord H.

  Ljubo Bavcon, popravite.

 • Miro Jereb

  Ime tistega direktorja LB v New Yorku je bilo VINKO MIR, kasneje direktor INTERTRADE d.o.o. Ta podatek je bil ŽE objavljen.

 • Tweety Bird

  Naj profesor Boštjan M. Zupančič zapre svoj gobec!!! Vse je bilo načrtovano leta 1993??? Ma ne me jeb***, voluhar vidi same teorije zarote. Še malo, pa bo videl bele miši :)

  • Franc Šink

   Ko tamo pjeva. Mater si blesav.

  • osa

   tito milan kučan, dr. goljuf-cmerar,……..tweety bird,….!!!!!!!!?????
   predlagamo za svetovne prvake v laži in kraji edino tu ste nepremagljivi. na naše veselje se vaš čas izteka vedno več slovenčkov spregleduje in vidi bele miši v svoji denarnici, ravno zaradi tebe in tebe podobnih, pa zaradi velikog milana
   a ni bli janša kriv, da lahko samo taerdeči kradejo in lažejo

   • Miro

    kučan vam je krivec za vse težave… čez pol leta bo krivec za fiasko, ki ga bo SDS doživela na volitvah

    • antimur

     Govno čefursko, boš dobil ti fijasko po tvoji smrdljivi kepi in to prav kmalu.

     • Miro

      nauči se kulture primitivec

     • antimur

      Pri moji kulturi ti verjetno gre v nos, ker se ne norčujem s slovensko zastavo in jo ne cefram, ker se ne pečam s psi, na način kot vaše “kulturnice”, ker sem Slovenec, ki ima rad svoj narod, njegovo kulturo, svojo domovino, sovražim pa vse vas, ki to napadate in maličite v nekakšno antifovsko-kučanistično ogabnost. Za te svoje vrednote dam tudi življenje, kar se pa vam, kučanistični golazni, zdi takšna žrtev za domovino nepredstavljiva.

     • Miro

      tvoja kultura , tvoj problem ne moj…
      imaš pa podobne “vrednote” kot nekoč komunisti….

     • osa

      ja pravi komunisti so bili za spoštovati, zato pa jih je tito pozaprl in pobil. torej pravih komunistov ni več. so samo pokvarjeni komunisti ali bolje izrodki človeštva in sramota
      SLOVENCEM in še komu,.
      LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA

     • Steiermark

      Seveda je naša kultura naš problem, saj se trudimo, da bi jo ohranili! Tebi oz. tvoj problem pa nemore biti, ker je nimaš – tako kot vso balkansko govedo!

     • Steiermark

      Seveda , logično je, da se tem ugabnežem, kot miro itd. , žrtev za domovino, ki to ni, ker so sami podtaknjeni ćefurji, nepredstavljiva. Oni bi življenje dali za svojo pedofilsko morilsko podgano , tita, če ta ogaba nebi bila pri svojem gospodarju satanu! Logično pa je, da delujejo v Sloveniji, proti avtohtonim – Slovencem ter se borijo za svojo veliko srbijo, ki bi jo skupaj, pod ruskim pokroviteljstvom, čimprej radi uvedli, takšni kot je trenutna oblast, tile hlapčki pa cvilijo in navijajo za!

     • osa

      ti primitivec se nauči kulture in štUdiraj besede RESNICA, POŠTENJE. tovariš tito in sedaj kučan pa njegovi podrepniki in ritolizniki teh besed ne poznate-poznajo. zakaj satelit kučana škrabec vodi tonina, da dela razkol na desnici,.. i janša je kriv

    • osa

     josip broz je prišel z obiska iz Amerike. Za njim pride
     prestižni CADILLAC, kot darilo Američanov. Tito ponosen na darilo in kako ga Američani spoštujejo. Sede se v avto, da se bo popeljal po Beogradu, a avto ne užge,.. nato dvignejo havbo in glej ni motorja,…?

     pokličejo previdno nv Ameriko : lepo darilo, tisočkrat hvala, a ste naredili majhno napako. Američani vprašajo kakšno, pa jim tito odgovori: ni motorja.
     Američani mu odgovorijo: TOVARIŠ TITO VI
     NE POTREBUJETE MOTORJA, SAJ VAŠA CESTA PELJE SAMO NAVZDOL. (tako je
     v Sloveniji še danes,…..)
     NENENENE NI TITO, NI KUČAN JANŠA JE KRIV
     če bi bil kučan sposoben bi nekega janša z lahkoto sfukal,..?

     • slosin

      Pride Miro k papi na obisk in ta mu razkazuje Vatikan…
      Prideta v eno od sob, kjer so na steni same ure.
      Miro ves začuden: Papa, kaj pa pomenijo vse te ure?
      Papa: Veš Miro, vsak predsednik vlade ima svojo…
      Miro: Zakaj pa?
      Papa: Veš Miro, če ga predsednik vlade kej vserje, skoči ura za 1 minuto naprej..
      Miro: Lepo, pa imate uro tud za mene?
      Papa: Seveda.
      Miro: In katera je?
      Papa: GOR V TURNU JO MAMO ZA VENTILATOR….

  • joza joza13

   Nekam hudo se razburjaš. Mi da misliti…
   Da nisi ti – Tona P. – svojega lončka pristavil pri NLB aferah? Nič me ne bi presenetilo, vse je mogoče. Pri mnogih SLO pizdarijah si bil zelo aktiven… si še vedno!
   Mene ne skrbijo bele miši, bolj podgane…, takšne kot si ti.

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • bodvid

   Zapri tvoj umazan klun, ti posrana koza haloška !

  • slosin

   ….kaj srakoper, BMZ ti je dal tinte pit, a…Je pa res, da se je mogoče zmotil v letnici ’93. Paradajzarji ste ropanje Slovenije splaniral že prej….

 • Miro

  ali ni to ta ki se je zavzemal proti pravici žensk do splava. gre za maščevanje ker je vlada umaknila podporo kandidaturi dr. Boštjana M. Zupančiča za člana odbora OZN za človekove pravice.

  • joza joza13

   Miro, a so te nahoblali? Brez vazelina?
   Verjemi mi, nisi noseč -;).
   Tenko piskaš zato, ker ti je prpa…

   • Miro

    a si slabo spal?

  • osa

   JA VLADA JE PREDLAGALA LAžNIVCA KLEMENČIČA,..
   naštej mi enega samega današnjega komunista, da ima samo 1 % poštenosti in spoštovanosti igorja AKRAPOVIČA, ali ivota BOSCAROLA, ali še veliko manjših,…

 • antimur

  Ni druge poti, kot da bomo domoljubni Slovenci za večne čase sami “blokirali” Kučana, slinastega Bavcona, v kolikor še ni škripnil, ter prasice, kot so te vrhovne sodnice.

  • Miro

   ej, pa kučan je v penziji… edino Najbolj poštena TV ga še od časa do časa privleče na plano za potrebe njihovih igric.in upokojencu so dodali še 93 letnega starčka…..

   • MEFISTO

    Ne morem verjeti in ne razumeti, da še kak bedak zagovarja Kučana in Bavcona.

    Komunist se nikoli politično ne upokoji.

    Komunist dela škodo, dokler se ne stegne.

    Zato je dober komunist samo mrtev komunist.

    • Miro

     aha zato Janšek vztraja

     • MEFISTO

      Tak bedak si, da je to že pravi genocid nad zdravo pametjo.

     • Miro

      le za svojo zaslepljeno pamet skrbi…

     • MEFISTO

      A tudi samega sebe si pripravljen fentati za Kučana in Bavcona?!

     • Miro

      jaz nisem potomec komunistov kot ti in tebi podobni… jaz nisem tal patriot, da bi za koga umrl

     • stajerc5

      Ne ti si samo pritlehna svinja, grunc-grunc….

     • Miro

      ti že veš ko s takimi živiš

    • Steiermark

     Seveda se komunist politično nikoli ne upokoji, ker biti komunist ni status ampak pripadnost satanistični drhali, s katero se rodiš in tudi umreš, vmes pa generiraš nove pripadnike drhali, ki v celoti prevzamejo vlogo svojih rdečih kriminalnih staršev…….

 • VERRZIFIKATOR

  Iz sveta slabih pravljic

  LJUBI PES BEVSKON

  Da zaščitil svoj bi večni tron,
  kralj pritlikavcev se je domislil
  in takoj je bevskajoče pisnil
  zvest čuvar mu, ljubi pes Bevskon.

  Vedno tamkaj se Bevskon pojavi,
  kjer zaščtiti gre barabijo,
  pesja gleda, stresa hudobijo,
  z lastne baže psi se onegavi.

  Kralj pritlehni psa si nagrajuje,
  mu piškotkov daje prav obilo,
  bi človeku milo se storilo,
  s čim, kako lizača si kupuje.

  Gre za pasmo sivo, ne rjavo,
  marsikaj in koga ima na vesti,
  vse redkeje srečaš jo na cesti,
  takšno namreč je naravno pravo.

  Bevska še Bevskon, a vse redkeje,
  tudi kralj pritlikavcev ni miren,
  zdi se sploh čedalje bolj čemeren,
  ko oklepa psa se, zadnje veje.

  Pravljica da vsaka bo končana,
  ve Bevskon in dobro kralj pritlehni,
  strah oba le goni še nenehni,
  da kot psa ne bosta pokončana.

 • Domus Lubus

  Mislim da bi morala, SDS ko letos poleti prevzame oblast
  urediti slovensko sodstvo. Odstraniti udbomafijske strukture, katere so globoko
  zažrte vanj in so bile postavljene, da ščitijo ropanje slovenskega prebivalstva
  in države. SDS kot najmočnejša slovenska stranka ima dovolj razvejano
  strankarsko strukturo, da vzpostavi alternativni sodni sistem, dokler ne
  odstranijo škodljivih elementov iz slovenskega sodstva in polovijo ljudi, ki so
  načrtovali in postavili takšno ureditev. Kljub temu, da danes sneži, je čutiti
  prihajajočo pomlad. Čutiti jo je iz besed in dejanj ljudi, katerim je mar za
  Slovenijo in njeno prihodnost. Prihaja v naše domove prek televizijskih in računalniških ekranov, prihaja prek izrečenih besed in stiskov rok dobromislečih ljudi. Pomlad prihaja na krilih SDSa in prevesila se bo v zmagovito poletje.

  • tarantela

   Nič ne bo. Desni so imeli celo desnega generalnega tožilca, bivšega domobranca, pa niso nič naredili. Priložnost zamujena, ne vrne se nobena!

   • Steiermark

    A misliš na tisto “priložnost”, ko so “desni zamudili” ter jih niso pospravili , kot sso to leve zveri delale z zavednimi Slovenci, po 45 letu?

   • tohuvabohu

    Trola prismojena. GDT ni politična funkcija.

  • Miro

   ja poleti pa sledi streznitev…..

   • osa

    kar kupi nepovratno karto za na cubo, venezuelo ali s. koreja.
    če nimaš denarja, ga zate zberemo v eni uri in nato še denar za uničenje tvojih slovenskih dokumentov, da se ne bi slučajno vrnil
    ker ti bo po volitvah tebi in tvojim zelo hudo

  • MEFISTO

   In tu smo še polki domobrancev!

   Tudi slovenska vojska, če je še slovenska, bo zaradi rdeče ljudske oblasti v celoti dezertirala k enemu izmed naših polkov

 • tarantela

  Men dol visi, kaj reče en takle šovinist!

  • stajerc5

   Tebi vse dol visi, fuj…

 • učko

  Jebat ga, Bavcon se ve kdo je! Ampak njegove zakone so pa potrjevali v parlamentu. No, takrat je bila na oblasti 1.Drnovškova vlada, v kateri je bil tudi Janez Janša potem, ko so butci sesuli Demos in Peterletovo vlado. Svije komunajzarske !

 • RATATA

  Iz prispevka izluščim dvoje dobrega.
  1. B.M.Z. je nekaj povedal za N24TV!
  2. B.M.Z. je pripravljen napisati ustavno pritožbo!
  … Matr, kaj pa če se je res odločil narediti nekaj dobrega za Slovenijo(?),
  morda celo zaradi mene,
  saj sem ga kakšni dve leti nazaj, v poslanem mu pismu prosil prav to,
  naj pomaga rešiti Slovenijo!

 • totex39

  Neverjetno kakšno moč ima pri nas ta sodniška srenja pri vsakem odločanju, s takim načinom bi v drugih državah bile odstavljene ali kaznovane. Pri nas pa je vse podkupljeno in vsak, ki ima možnost odloča o naši usodi.

  • Steiermark

   Pri vsem videnem in doživetem, moramo vzeti na znanje, da živimo v državi, kjer nam vladajo mafijski padrinoti, in njihovi “vojaki”, ki so razporejeni na vse ključne pozicije!

 • Radolf Mitler

  Saj veste kako je treba z komunisti. V času moje vlade smo jim uredili v bližini Monakovega lepo letovišče z celodnevno rekreacijo in masažo. Vsi so imeli možnost hujšanja po francoski metodi ”manjžri”. Heil!

 • Pa še pravnika cmerota imamo za predsednika vlade….odlično jim gre. Mi pa to kr gledamo. Je pa dejstvo da nas v Sloveniji to politiko zelo malo razume. Kučanistom je uspelo tud narod narediti butast, so v prednosti.

 • Steiermark

  Jugoslovanska udba, s kratkonogim na čelu ter svojimi pritlehnimi podganami, arogantno razkazujejo svoje udbovsko fašistične mišice ter nas tako “opozarjajo,”, da naj bomo previdni in raje tiho, ker oni so še vedno tisti, ki odločajo o nas, in naših življenjih, kot sužnjelastniki! Banda prekleta!

 • plamen100

  Ja saj sem to ze 100x napisal, da je zakonodaja udbovsko-mafijsko napisana. Bavcon je naredil vse kar je moznega da je zascitil tiste taprave kriminalce z denarjem in on je tisti, ki je naredil drugorazredne drzavljane, ceprav raje uporabljam pridevnik kaste, ker je to blizje slovenski realnosti in resnici. Namrec drugorazredni sele postanes med razlicnimi postopki ce nisi njihov, kaste pa so dane preprosto z rojstvom, kar se najlepse vidi pri nas ko imamo rdece kaste kot so Kucanovi, Cerarjevi, Ribicicevi…skratka, ko ti je druzbeni polozaj polozen v zibelko in potem prav ti z rdecimi vilami preko svojih vazalov proizvajajo drugo razredne drzavljane. Kdo pa je drugorazredni pa se ve, tistemu revezu v Bohinju edinemu porusijo hisko in s tem demonstrirajo rdeco pravno drzavo, jankovicevemu lekarnerju Jaklicu, tistemu direktorju elesa ma megalomanskih crnih gradenj ne podrejo, nasprotno celo legaliziralih jih bodo. Drugace pa Bavcon je spisal taksno zakonodajo da so bile v kazenski zakonik dani nekateri cleni ki se nanasajo na gospodarski krimina in za odgovornost odgovornih oseb l sele pred 5 leti, torej ze po tem ko je bilo iz drzave pokradenih 100 milijard eur. In tu ne vidim nobene resitve, da bi se stvari v drzavi popravile, ampak res nobene, razen mogoce vojne, ki bi ta rdeci slovenski politicni sistem zrusila in stvari postavila na prave zahodne temelje.

 • črnaovca

  Ene komuniste so zamenjali drugi komunisti, oni ki so prej bili neuspešni in so to še sedaj.

  • Steiermark

   Enih komunistov niso zamenjali drugi komunisti ampak so to enostavno, v kolikor niso orginali, klonirane rdeče podgane!

 • if

  Politični, gospodarski in pravosodni sistem sosednje Avstrije je tako dober, da ga lahko vrednotimo kot etalon, kot ciljno stanje RS.
  RS je prežeta s know-howom prejšnjega režima, operativno in simbolno izraženega v osebi Milana Kučana.
  Kriminalci in veleizdajalci so politiki, ki z omenjenim know-howom posiljujejo RS, ker jo vzdržujejo v stalnem nazadovanju, pehajo v bedo in krepijo potencial katastrofe vroče državljanske vojne! Ta hip teče hladna!
  Volivci, ki volijo tako poitiko, so malomarneži, politično nezreli, nerazsodni navijači ali v osnovah življenja države in družbe opravilno nesposbni!

 • Krtača 20

  Če je tist pildek tolk pomemben, pol pomen da Logarjeva komisija nima do zdaj nič in se že več kot leto pase iz davkoplačevalskega denarja in poleg tega še svinja po tujini – na podlagi niča seveda. Logar naj lepo vrne plačico.

  • montyamp

   Tudi provokatorji boste viseli .
   Veš , v Nemčiji udbovce zapirajo dosmrtno .
   Pri nas bo pa vsaj PRALNI BANDITOMAT NLB padel in to v kratkem .
   Janša pa provokatorske golazni ne rabi .

   • Krtača 20

    Zato pa ne boste nikoli več vladal. Z grožnjami ne boste prišli nikamor še naslednjih sto let ne.

    • montyamp

     Bomo pa prišli z Logarjem in Godčevo , žveplena banda ste gotovi .

    • tohuvabohu

     To niso grožnje, ampak obljube.

  • xtc

   Kučana bi že davno morali strpati v zapor in to 91.

 • Steiermark

  Sicer pa, tisti, ki ščitijo kriminalce in ne dovolijo razkritja njihovih imen, so isti zločinci oz. rdeče podgane in njihovi kloni, ki ščitijo svoje intrese, na račun od komunistov zasužnjenega naroda!

 • totex39

  Novo vlado čaka res veliko dela, potrebno bo vrezati globoko v brazde, da se bomo rešili vseh teh nastavljenih postkomunističnih veleizdajalcev , ki so nam ukradli državo.

  • črnogled

   Nimam veliko upanja.Ko gledam stare desne stranke in novonastale desne,se mi zdi,da se ravno ne razumejo preveč.Treba bi bilo stopiti skupaj in kot ena močna desnica nastopiti proti tej rdeči golazni.Eden po eden,iz te moke ne bo kruha.Sem pa prebral program Bojana Požarja in če bi dodali morda še kako točko iz programov drugih desnih,bi lahko verjeli v neko bolj svetlo prihodnjost.Bojim pa se,da je vse preveč opranoglavcev,ki dobro živijo na račun rdečih kmerov iin če ne bo desnica složna,zdaj ko je verjetno zadnja prilika,smo opleli.

 • althar

  Dokler ne bomo izžgali udbomafijskega tumorja z vsemi razsevki vred, bomo sužnji v lastni domovini.

 • montyamp

  Dobro organizirano krdelo rdečih hijen mora seveda imeti poleg od stalinistične morilske navlake teroristično vzgojenega žveplenega halbmadžara v generalštabu murglosrbskeg UDBOKOKAKARTELA , tudi operativni del v obliki FDV derivatov ki so z negativno selekcijo prišli do politkomisarskih služb v zazidarske katakombe UDBO-SODIŠČ ..
  Ker so pohabljena UDBOVSKA DECA impregnirana s stalinistično zločinsko GULAG zasvojenostjo idiota Bavcona , zagrajena z ograjami stare UDBOVSKE PARTIJE , so strahovi starih partijskih fosilov pred izgubo nadzora nad NLB pralnico in MURGLOMATOM premajhni , da bi se golazen premaknila .
  TRI BLESAVE SODNICE , KATERE Z UDBOVSKIMI METODAMI KRMILI ŽVEPLENI PRITLIKAVEC .
  Bomo videli , če so zadosti močne .

 • MEFISTO

  To je pa res možno samo v nesrečni Sloveniji, da se ob koncu drugega desetletja 21. stoletja najdejo taki bedaki kot je Krtača 2o in vsi ostali iz njenega gnezda.

 • Caetano

  Bavconova naloga je bila tako napisati zakonodajo, da bo čim lažje izvesti koruptivni način lastninjenja. Da bo kapital prešel trdo nazaj pod nadzor udbomafije in rdečih monopolov, jer je bil na nekoliko drugačen način že pred letom 1990.

  • slosin

   po moje je sodeloval tudi veliki mojster revolucionarnega prava tov. Ude….

   • von Rhein

    Drži. In še nekaj Bavconovih diplomantov.

 • janez.pokoncni

  Dob kje si? Rad bi ti povedal, da sem v zadnjih 3 mesecih povsem spremenil mnenje o BMZju. Iz dneva v dan mi je bolj všeč!!

  • Mojca pokraculja

   Vidim, da si spregledal njegov komentar pod Iršičevo zadnjo kolumno. Oba sta odlična, genijalna.

  • RATATA

   Bravo Janez.odkritosrčni!

  • slosin

   janez, lepo, ampak tokrat ti je prišlo malo pozno…

   • RATATA

    No no ..

 • Stajerka

  jp……tak ti je to……tudi zavezništvo s Srbi ima mnogo globji vzrok, ki se mu reče ARHIVI……doma so spucali, pa še to šlampasto……..zato pa rdeči lezejo Srbom v zadnje, bolj ne gre………ampak Srbi še niso ugotovili, da to ni pripadnost, ampak hinavščina na kubik……..in če bo potrebno bodo tudi Srbe potisnili v govno, da rešijo lastne riti…….

 • Antonius

  Kar v javnost razlaga Boštjan M Zupančič je škandalozno pravno dejstvo in nič drugega. Seveda nam Zupančičeva dejstva poizkušajo dopovedati, da gre v zvezi z njimi zgolj za posledico zlorabe oblasti, ker so si zabetonirali komunistični pravni red, ki jim zagotavlja sodno nedotakljivost.
  Odločitev in presoja Senata Višjega sodišča bi morala biti volilni javnosti alarmno sporočilo in priporočilo, koga naj na volitvah, ki so pred nami, nikakor ne volijo. Kučanova linija partijskega in udbovskega nasledstva iz crknjene Jugoslavije so danes izvoljeni kadri, ki njegovim kleptomanskim barabam omogočajo, da nas zavarovani pred pregonom pravosodnih organov, varno in sproščeno kradejo.
  Pametnemu je že prva dokapitalizacija dala vedeti, da je s slovenskim bančnim sistemom vse narobe. Vrata v trezor NLB so bila za preverjene *forumske* izbrance zelo na široko odprta, kontrola na vhodu v trezor pa po Kučanovi liniji zelo skrbno izbrana. V vseh pogledih je bil od levih vlad postavljeni Kramar zares najprimernejši *kramar*, postavljen pred vrata v bančni trezor. Spomin zlate ribice je bil *kramarju* in njegovim naslednikom priporočilo, da so na položaju najbolj odgovornih, celo Slovenijo vlekli za nos.
  Ne vem, če se bo prijelo, a priporočilo ravnanja senata višjega sodišča celo najbolj trdoglavim sporoča, koga naj v nobenem primeru nič več ne volijo. Kučanova linija politično odgovornih je Slovenijo spravila na kramarski nivo, da nobenega leta ne zvozimo brez mednarodnega kredita. Serpentinškov *šarec* je njegov najnovejši *pijon*, da nas SDS ne bi potegnil, tudi iz pravosodnega blata.
  Volil bom tiste, ki jim senat višjega sodišča ne dovoli pridobiti podatke, kdo vse so skrita imena, ki zlobirane politikantsko primerne kleptomane, skrivajo in ščitijo pred kazenskim pregonom.

  • Olga_10

   Že v udbovskem pravilniku je bila točka, da UDBA ne sme nadzirati oz. vohuniti za šefom partije. Kučan je bil takrat zaščiten, danes je prav tako. Kdaj se bo to abotno stanje v Sloveniji končalo?

   Na volitve in volimo desnico!

   • žogica

    Samo, da te spomnim, sanje so vedno fantastične.

  • RATATA

   So pa te podlasice vse izvedle v prividu demokratičnosti.
   Izvoljeni so “demokratično”, predpise so sprejeli “demokratično”, predpise izvajajo (no včasih kaj pozabijo v predalih, ali pa poskrbijo, da zastara…), tudi kramar je dobil miljon po predpisih in po pravilih – po pogodbi (morda je bila pogodba tajna, pa saj je bil tajen tudi londonski sporazum, ki nam je zarezal rapalsko mejo…). Če demokratično, od ljudstva izvoljeni pišejo paragrafe, ni nič narobe, celo prav je tako, da pa ljudstvo izvoli takšne, gre pa “zasluge” iskati pri medijih.
   Če nimaš medija, ne moreš na nikakršen način dopovedati ljudstvu, da so mediji uzurpirani in so s tem omogočili tudi uzurpacijo demokracije.

 • sodnikisozločinci

  Tale Boštjan M. Zupančič pa res preseneča, razen če ne gre za podobno igrico kot je tista o dobrem in slabem policaju.

 • Jani Steiner

  Bavcon and kompartija sodijo pred sodobni Nuernberg. A se bodo brez kazni izmazali?

  • učko

   Z lahkoto !

 • sodnikisozločinci

  Poljaki so imeli čisto prav pri čistki na ustavnem sodišču. Ne sme se dovoliti, da bi majhna skupina psihopatov odločala o življenju 38 milijonov ljudi.

 • Hribouc

  Hvala vam, gospod Boštjan M.Zupančič !

  100 glavemu murgeldorfskemu zmaju je treba oddrobiti vse glave, eno po eno!

  Žal, g.Šturm ni nikoli znal tako ognjevito, neposredno in naravnost.
  ———————-
  Nujno na Ustavno sodišče , ljudje!
  Bandita Kučana in Bavcona pa na Pranger svobode sredi Doba!
  TI PA SO SAMI HUDIČI, PREKLETA BANDA!

 • tzt

  Logar, BMZ, Pezdir, Požar, … dajo upanje, da se Slovenci končno iztrgamo levaškim stupidnežem in udbaškim krempljem. Globoka država je v kotu. Nimajo več maneverskega prostora. Vse svinjarije prihajajo na plano. In pred tem se več ne morejo ubraniti. Nekako mi vse skupaj zgleda kot zadnji trzljaji bivše smrdljive jugovine. Po Juniju tudi buzorantski levaški troli ostanejo brez piškotka.

 • Rotar Jakob

  kurćanovo krivosodje operira s kz slovenistanom dokler se kurćan na kratkih lažnivih nogah kot musolini s petami v zrak ne stegne!

 • Amerikanc

  Isti ptiči skup držijo. Kaj jim pa drugega preostane. Zablokirali so lustracijo, ker so vedeli da jih lahko samo to delno ustavi pri kleptomaniji države in sodržavljanov.
  Zato ne razumem ljudi, ki podpirajo našo manegersko, bankstersko in sodniško elito, zlizano z srbskim lobijem. Padamo proti evropskemu dnu in še nižje, imamo najvišje davke v EU, Cerar pa sadi rožice in sam sebi laže. Ljudje mu itak ne verjamejo nič ve.

  • nevtrino

   Ni tako enostavno, kakšen vpliv na pamet ljudi je imelo toliko desetletij rdečkarskega zatiranja, totalitarizma, partije, “avantgard”, KP, SZDL, nategovanja z nekakšnim socializmom, “samoupravljanjem”, izseljevanja ne preveč neumnih in priseljevanja ne preveč pametnih, enostranskega pisanja in ponarejanja zgodovine, malanja “bratstva i jedinstva”, napihovanja večno enakopravnejših tovarišev, blefiranja in sprenevedanja, podtikanja nekakšne gnile strpnosti in gnojne solidarnosti, zapečkarstva (kjer se ne vidi čez Karavanke niti čez Sočo), omejevanja v nekakšno delovno koncentracijsko taborišče,… ??

 • xtc

  Ne vem kaj se ljudje čudite,Kučana je Maček določil za naslednika mafije torej se ve ,da so vsi služili njemu brez vprašanja.
  Če lahko JJ kaj zamerimo mu lahko to ,da 91 ni z vojsko prevzel oblasti in poaretiral vse levaške kolovodje s Kučanom,Dolancem,Bavconom itd.

  • Vera

   Zaradi pregretosti v takratni bivši državi, ne vem,če bi kdo podpiral “vojaški prevzem oblasti”.

   • von Rhein

    Potrebno bi bilo predtem zagotoviti diplomatsko pomoč v tujini.Z jasnim pojasnilom,da gre za odstranitev komunistične mafije.Pa četudi bi koga počili,nič zato,tudi za romunski primer se niso vznemirjali.Edina nevarnost so bili priseljeni jugooficirji in sorodniki.

   • xtc

    So bili preveč pos***** takrat je bila možnost-danes je to težje,ker bo hrbtenico mafiji zlomila tujina ampak narod bo plačal vseračune.
    Vendar tujci zadev ne bodo uredili zaradi ljubezni do nas marveč zaradi svojih interesov in koristi,zraven pa hudo izkoristili vse možnosti,kako oguliti slovenske norčke,mahnjene na socxializem.

 • tohuvabohu

  Resnici na ljubo je kar veliko dvomljivih točk. Na primer 17, 24, 26, 29, 31. Točka 33 načeloma ni napačna, vedeti pa je treba, da Hrvaška meji tudi na BiH in ČG.

 • cistajeba

  Jaz sem rešil njenega direktorja, imena pa ne bom povedal.
  Mislim, da je vse povedal!!!!!!

 • Soave

  + + + + + + + Mojstri zavlačevanja, zamegljevanja, kadar to potrebujejo.
  O, saj drugače so kar hitri pri spreminjanju zakonov po svoji meri.

 • Škoda da se ta zakon ni spremenil 04-08, zdaj bi ta Logarjeva komisija lahko delala brez težav.

  • Soave

   Ti si pa malo naiven. Ali pa provociraš. . .

   • Ne eno ne drugo, takrat je bila priložnost. Zdaj vladajoči tega ne bodo spreminjali, in težko da se motim.

    • stajerc5

     Mimogrede, poznas sestavo takratne vlade? Prestudiraj sestavo in se potem spet javi!

     • SDS, NSi, SLS, DeSUS

     • stajerc5

      Potem ti mora biti pa ja vse jasno, a ne?

     • Jasno mi je, da ni bilo politične volje da bi se to spreminjalo. Je bila vsaj ena debata na to tematiko?
      ; )

 • Soave

  Pa še čivk !! Spodaj se zelooooooooo jezite na krivosodje ??
  Ste hodili na zborovanja pred sodiščem ? Po kritikah bi mislila , da se vas je trlo tam na tisoče !!
  Ne niste in eni smo bili tam samo nekajkrat.
  Tudi velikio zagovorov ljudi, ki so se tam zbirali, pa so jih zmerjali z brezzobimi starci, nisem opazila.
  Celo naši mediji niso prav veliko pisali o sijajnih govorcih, ki so se tam izpostavljali.
  No, zato dragi komentatorji, le pišimo. . . . . . pišimo. . . . . . pišimo! Saj rezultata od tega pisanja ni nobenega, toda ” naj se vidi razkošje ” – besede ?

  • Vince Blake

   Imaš prav. Treba je nekaj narediti in ne samo flancati. Se posipam s pepelom. Tudi mene ni bilo pred sodiščem. Ne zaradi prepričanja, pač pa zaradi lenobe. Priznam.

  • von Rhein

   Na to ti lahko odgovorim samo nekaj. Nikoli nisem bil tam.Ne zaradi lenobe,večji vzrok je oddaljenost.In GLAVNO. Sigurno bi se zgodil incident,ker bi osebno napadel tistega mahalca z jugo zastavo ,ki se potika po vseh zborovanjih komunajzlov in nosi neko rjavo kapo železničaskega ponaredka in na njej rdečo zvezdo.Hodi izzivat in pričakuje nagrado,ki jo je verjetno že tudi dobil

   • Soave

    Mojega moža je tudi to ” matralo “.
    Vidiš, naše popuščanje in poizkusi biti kulturen nikamor ne pripeljejo.
    Vendar se danes ljudje ne želijo izpostavljati, ker jih je strah.
    Vladajoči pa imajo vse vzvode za zastraševanje.

  • učko

   Ja kakšen rezultat so pa dali “svečkarski mitingi”? Nobenga, razen posmeha seveda !

   • Stajerka

    no……da 80% prebivalstva NE zaupa sodstvu……., istočasno pa se tistim, ki se upajo izpostavit in se proti temu borit, večina posmehuje……pove največ o slovenski mentaliteti, ki prekaša hinavščino najbolj podle hijene…….res moraš bit bedak, da ne vidiš kaj se dogaja…….žalostno, res žalostno…..

    • učko

     S temi svečkarskimi mitingi ste naredili samo veliko sramote. Poglej kako so rdečuharji sfukali Kanglerja! Tako se to dela, ne pa svečke pal’t !!!

     • stajerc5

      Pred Kanglerjem se bos se klanjal!

     • učko

      Jest sem ti dal sam primer, kako se ukrepa, ne pa nekej cvili, tako k’ vi. Kanglerja pa ne maram, ker je bil v začetku 90 prvi, ki je kolaboriral z rdečkarji tako kot danes SLS in NSi !

     • tohuvabohu

      A ti primerjaš represivno moč režima z ljudstvom, ki negoduje nad zlorabo oblasti? Saj nisi resen.

     • Olga_10

      “Pravičnik” iz Kučanovih logov? Kanglerja ne karate….Janše ne karate…. Kdo pa je fajn? Šarec? Mogoče za vlogo Serpentinška….

     • stajerc5

      Serpentinsek bo svoj program predstavil sele z pomocjo Hrjavca na serpentini pri Ruskemu WC-ju na Vrsicu.
      Tako neuradne vesti iz bliznjega kroga okoli Lavrova, ruskega terorista!

     • Olga_10

      S “svečkarskimi mitingi” so udeleženci naredili veliko koristi! Sekret se podira! Posledica tega je med drugim tudi to, da bo hik minister s svojo “kolegico” ostal doma!
      Tudi komunajzli v DDR niso verjeli, da se jim sekret podira! Tudi Murglski sekret se podira počasi, a zanesljivo! Murgleone in njegova kriminalna združba so že na čistini!
      Iz “svečkarjev” je zrasel tudi gospod Vili Kovačič – državljan K, ki je lepo pokazal skorumpirancem in tatovom na oblasti : NE BO ŠLO!

     • Stajerka

      sfukanje Kanglerja ima drugo dimenzijo in pomen…….verjami, da 90% protestnikov NI bilo proti radarjem, ampak načinu delitve sredstev v zasebni žep…..to je prvo – drugo kar je še bolj pomembno je to, da so bili ti ljudje izrabljeni za padec vlade, kar pa dejansko ni bil namen…..to se je pokazalo na 4. vstaji, kjer so prišli “protestniki” iz močvirja, postavili svoje ozvočenje in pričeli s pljuvanjem po vladi oz. Janši……na naslednjih vstajah (kjer nisem bila več prisotna), so pričeli svoje pravičniške javne nastope politični akterji SD (Partljič), na nekaterih shodih je imel govore tudi Trček (Levica)….
      zato NE mažite si oči, da je bil Kangler na tnalu, to je bil dober izgovor za DRŽAVNI UDAR……tudi s pomočjo strank v vladi – Virant in ostalih akterjev – Praprotnik……medtem so v Lublani potekali shodi s Kučanom, Jankovićem, Štrukljem in še kom, ter plapolale parole: LOPOV, RADI TE IMAMO!!….

     • nevtrino

      “sfukali”? Razbili ? Je to na nivoju vsaj minimalne spodobne demokracije ???

   • stajerc5

    Kaksen rezultat?
    Najvec ste pripomogli ravno vi, rdeci pimpeki, da se je zvedelo za njih. Vase posmehovanje z “sveckarji” je slisal vsak Slovenec in sele po dolgoletnem vstrajanju so se tudi najbolj zabitemu- ignorantskemu povprecnemu Slovencu posvetilo, da je nase sodstvo eno samo udbovsko prirejeno rdece sranje!!!
    To je NAJVECJI rezultat “sveckarjev”, katerumu ste rdeci bizgeci najvec pripomogli!
    Hvala vam… Nikdar si nisem mislil, da se bom rdecim budalam zahvalil!!!

   • Rogerg

    Učko, če bi ti na “miting” prinesel svojo pizdo, pa še mnogo drugih, me zanima, ali bi še komu šlo na smeh….

    • učko

     Jest bi šu na ta “miting” edin pod pogojem, da fuknem par bomb ke skoz okna not, ne pa da se grem smešit !

     • sodnikisozločinci

      Pes,ki laja, ne grize.

   • Soave

    Točno !! Dobro si se vprašal. Lahko pa se tam nabirale množice, ali ne ?? In zakaj se niso ? Tudi zaradi miselnosti takih, kot si ti.
    Posmeh je bil pa tudi iz tvoje strani popolnoma nepotreben.
    Svečkarji ?? Se zavedaš iz česa se norčuješ ?

   • nevtrino

    Tudi to je dober rezultat, saj se posmehujejo (jugo)butalci, ki s tem sami sebi pljuvajo v skledo …

  • Rogerg

   Soave, prav imaš…Slovenske pizde si “menjujejo pinte” le na facebooku…Pred sodiščem nisem videl dosti ljudi….In to , kar se tej državi dogaja je logično in nekako tudi pravilno…Kajti slovenske pizde bodo na koncu ostale brez pint , pa vse krvave….

   • Soave

    Hu. . . . . . močna primerjava, Ampak drži !
    V zadnji stavek pa tudi jaz . . . . . upam, no !

  • nevtrino

   Res je, ampak ni nujno, da množična zborovanja odločilno vplivajo na to butalsko krivosodje. Bolj pomembno je vztrajati, skozi povezovanje in zaveze, proti cilju, spodobnemu pravosodju, ampak ne prepočasi.
   Se danes na primer kaj dogaja glede tega, se kaj poganja, katera poteza, poleg te jeze ?

 • stajerc5

  V “starih” casih sem imel precej posrednega posla z Intertade udboposlovalnico.Mislim, da so med najvecjimi, ce ne najvecji!
  Kdaj bo nekdo precesal Intertradevo arhivo!???

  • slosin

   V starih časih sem delal v firmi, ki je ena od prvih v slo nabavila ibm 360.
   Kmalu so začele krožiti informacije, da ibm vohuni ….in evo Giovani Di Terra je ustanovil Delto in
   adijo ibm, firma je začela nabavljati vaxe…

   • stajerc5

    No ja, mogoce se ves, kaj je bil COBOL, RPG in Assembler, moj zacetek je bil na IBM System/360 Model 20, kartice(luknjacice, hehehe), sortirka in po “moderniziranju” celo dva tritonska diska, Printer na stango…
    Hmmm, bilo je pa vseeno enkratno, zanimivo in OK- super placano…

    • slosin

     Vse mi je poznano…pl/1, assembler (samo teoretično),cobol, acu cobol, oracle…..rpg pa ne…DOS, izmenljivi diski po 30 mio hahaha….kamena doba proti temu, kar je danes….Ja, programerji smo bili včasih gospodje….bele halje, parking, nadure….pozneje pa bolj tko-tko….Tempo v programiranju je postal v privat firmat ‘ubitačan’….

     • stajerc5

      Hehe, prav prijetno pokramljat s “sotrpinom”.
      Danes imam veselje pripovedovati vnukom, na kaksen nacin so prisli do IPhona ali tablice in moram priznati, da jih res zanima. Hvala Bogu….ali pa meni….

     • slosin

      no, bova kdaj še kakšno rekla…mogoče se celo poznava, who knows, svet je majhen….

  • nevtrino

   Dokler bodo to delali “samo” raziskovalni novinarji in osamljene komisije z več ali manj naključnimi začetnimi odkritji, brez resnega sistemskega pristopa, se lahko samo bojimo, da nikoli !

 • Olga_10

  Gospodu M.Zupancucu zamerim, ker je bil tiho,dokler je bi aktiven in vlekel odlične dohodke v breme davkoplacevalcev!
  Prav je, da opozarja na probleme, še bolj prav bi bilo, da bi preteklo nedejavnost nadomestil s tem, da bi uporabil soj vpliv in opozoril mednarodno skupnost na zlorabe sodstva v Sloveniji!

  • stajerc5

   Pomisli na to, da doloceni celo celo udbomafijo vodijo, potem ko so ze v penziji!

  • sodnikisozločinci

   Tega noben pravnik v Sloveniji ne bi naredil. Banda drži skupaj.

 • nevtrino

  Šokirani smo lahko že ob tem, da lahko zavrnejo zahtevo ene parlamentarne preiskovalne komisije že na nivoju višjega sodišča ?!?

 • lokec

  Na žalost moramo priznati, da so komunisti zadnjih 75 let močnejši in tudi pametnejši.

  • if

   V kateri državi prava?

  • FORT WORTH

   Predvsem so ucinkoviti v unicevanju drzave za katero jim je malo mar.

  • nevtrino

   Ne, “komunisti” so samo nasilnejši, hitrejši in bolj surovi. Kar je že praktično dovolj v nekaterih krajih za uspeh.

 • DJURO SUMAR

  Desničarji pa res nimate prav nobenih šans. Lahko pisarite kar želite, narod bo volil levico, ker vsak priseben človek ve, da je vsak človek bolj pošten od vsakega farja. Farji pa vodijo desnico, kajne.

  • rabbit

   Volili boste levico dokler ne boste nagi in bosi poglej učinek levice slovenska vojska naga in bosa, slovensko zdravstvo tik pred razpadom. Lepo napredujete. Lepo.

   • DJURO SUMAR

    Demokratična pravica. Ti voli, koga si želiš.

  • montyamp

   Tudi brez farja ni težko ugotoviti da se živih ne zazidava .
   Farji so pred 500 leti nehali kuriti žive , komunisti ste žive ljudi zazidavali še 1945 .
   Ne delaj si sramote .
   LAŽ NESMRTNA DUŠA ” LEVIČARJEV .

   • DJURO SUMAR

    Zato, ker so farji nehali kuriti žive, naj jih jaz sedaj volim. Odločitev je moja, ti pa lahko voliš papeža Frančiška, če želiš. Morda mu bo uspelo končati medversko vojno, ki traja tisočletja in se prav sedaj razplamteva.

  • šmentanamuha

   Intelektualno podhranjeni boste volili levico do bridkega konca, to ni nobena skrivnost, kvečjemu karakteristika možganskih hendikepirancev.

   • DJURO SUMAR

    Saj pri nas desnice skoraj ni, tako da je človek skoraj prisiljen voliti kakšen nov obraz.

 • Miran

  A ni bil ta tip tudi komunist in udbovec v socializmu. Zdaj pa je kao borec proti levici. Še eno kukavičje jajce

  • ĐĐ Style

   Pač prisesaš se tam kjer je več mleka.

  • tramal

   Ne .Kpameti je prišel ..

 • Tweety Bird

  Naj profesor Boštjan M. Zupančič zapre svoj gobec!!! Vse je bilo načrtovano leta 1993??? Ma ne me jeb***, voluhar desničarski vidi same teorije zarote. Še malo, pa bo videl bele miši :)

 • Tweety Bird

  Zanimivo mi je, kako je del klero-desnice tega smrduha od človeka kar čez noč vzel za svojega. Zupančič je bivši kader SD, član KPJ, obžaloval je odcepitev od Jugoslavije (v intervjuju v Mladini leta 2008 – dostopno na spletu) itd. itd… Spreobrjenec prve klase…isto kot preprodajalec orožja in večni predsednik skrajno desničarske SDS :)

  • tramal

   Če pride sveti duh se v treh dneh spremeniš ,tako kot se je sveti Pavel .Še kaj.?

 • Tweety Bird

  Več kot očitno je, da je “gospod” BM Zupančič, glede vprašanja žensk, na liniji S. Arabije ali ISIS-a.

  B.M. Zupančič: “V vsej zgodovini človeške rase ni bilo ene resnično velike znanstvenice, pisateljice, komponistke, slikarke, kiparke, izumiteljice.”

  Jaz, kot emancipirana in sposobna ženska, mu samo lahko rečem… prasec!!!

  • macon

   Ti si pravzaprav dokaz, da ima B.M. lahko celo prav.

   Sposobna česa? Blowjoba?

 • Tweety Bird

  B.M. Zupančič: “Če je prej grobi slovenski pregovor navajal, da ženske mislijo z zadnjico, potem to ni bilo iz trte izvito.”

  A ste vidli gnido klero-fašistično?… Ja, res je, moja zadnjica je zelo všeč mojemu Tuneku…imam namreč lepo okroglo in čvrsto ritko. Imam pa tudi izjemen intelekt in talent za antropologijo. Sem namreč antropologinja po poklicu :)

  • komar marko

   A to piše KOza Julika. Ne to je pa nemogoče. Tako inteligentna žival? Ne ne bo šlo!

   • von Rhein

    Prijetna ali prijeten (tudi zaželjen na tem forumu si kot kamniček v pohodnih čevljih.

    • komar marko

     hvala. Tunko že piha od besa.

     • von Rhein

      Upam,da boš kdaj pogledal nazaj.Tole ni bilo namenjeno tebi temveč tistemu ptičjemu sickterju. Sorry.

  • šmentanamuha

   Uboga transvestitska duša, izgubljena v nihilizmu. Enkrat razmišljaš s kurcem, drugič pa z zadnjico, nikoli pa z možgani.

  • Olga_10

   Se vam je “ritka” preselila tudi v glavo?

  • tramal

   Samo kurbe se same hvalijo.

 • komar marko

  No sem malo poslušal model dolfeta glede pranja denarja. BLEBETAČ na četrto dimenzijo in mora opraviti nalogo, da bo dobilMESTO. Staviti grem, da bo jutri pri ŠARKOTU, tista naloga je skoraj verjetno POGOJ od STRIČKOTOV!

 • Tweety Bird

  B.M. Zupančič: “Moški so tisti, ki imajo pravno domišljijo, pravno razsodnost, ideje, ki v pravni diskurz vnašajo nekaj novega. Prispevek žensk je v tem pogledu ne le minimalen, ampak pogosto, zlasti če imajo ambicijo preseči svoj okvir, izrazito moteč.”

  Boštjan M. Zupančič je nesporno seksist, ki svoja prepričanja ovija v pisan celofan znanstvenih dokazovanj. On je zame, kot ženska, navadna klero-fašistična seksistična gnida. Huda jama odpri se!!!

 • komar marko

  TUNKO trdi, da sviralec FRULIC mora imeti večjo plačood INŽENIRJA, ki projektira, razvija , gradi in pazi na življenja ljudi in ustvarja BDP. Le kako lahko SVIRALEC frulice ustvarja BDP!

 • Tweety Bird

  Gnida speobrnjena, B.M. Zupančič, je kao ugleden pravnik, pisatelj, pisatelj in publicist, nazadnje sodnik na sodišču za človekove pravice???… ZA ČLOVEKOVE PRAVICE???…Ne me jeb**. Oproda ima negativni odnos do splava ter problem feminizacije moških, kar ima po njegovem usodne posledice za našo civilizacijo…. Ma ta si ne zasluži ženske…naj kar poriva klero-desničarske moške…ala Jorg Haider.

  • komar marko

   no ja. Koza JULIKA je svetla izjema. TUNEK že ve!

   • domovina mili dom

    Kaj pa če je tudi Julika feminizirana. Bo moral poizkusiti pri smrdljivem poku.

  • šmentanamuha

   Povsem na mestu in pravilno, da ima negativen odnos do splava in feminizacije moških. Samo demonske duše, kot si ti, mislijo, da je ubiti komaj spočetega človeka etično dejanje. Feminiziranih moških pa se veselijo samo pedri. S tabo je res vse narobe. Koliko bo današnji honorar?

  • tramal

   Vedno več ljudi spregleda da so delali narobe ,samo ti prostitutka ne boš nikoli.Dokler je zagovarjal komunajzerje ste ga pa vsi hvalili.

 • Get Smart

  Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • komar marko

  predlagam,da pričnemo iskati možnost, kako našemu TUNKOTU nabaviti dovolj pameti. Samo se bojim, da ker so stvari na zemljici konstantne, je tudi PAMET konstanta, torej kje naj jo nabavimo? In potem je posledično vedno za MESECEM!

 • domovina mili dom

  G. profesor Zupančič, vi kar napišite ustavno pritožbo. Sumljivo je, ko prebiram komentarje, poslušam politično levo opcijo , ki s pomočjo sodnikov na vsak način hoče preprečiti raziskavo kraje državljanov Slovenije.
  Kaj za hudiča imajo za skrivati pošteni, progresivni komunisti. Res začudenja vredno.

  • šmentanamuha

   ja, res, kako ljudje ne vidijo, da poskuša levica na vsak način preprečiti preiskave družbenega premoženja. Levi volilvci pa jih celo zagovarjajo. narobe svet.

 • Franjo Trojner

  Udbomafija se je po letu 1991znova zažrla v vse pore naše nove mlade države in z položaja oblasti, moči vlada še kr naprej.
  Vsako navadno tele v naši državi ve, da je udbomafija v naši državi preprečila lustracijo. V vse novonastale demokratične stranke so udbomafijci v senci pred prvimi demokratičnimi volitvami podtaknili svoje udbomafijce, še v novonastalo stranko zelenih Slovenije, ki so jo udbomafijci tako zjebali, da se zeleni še do dandanes niso uspeli pobrati, oziroma jih nikjer ni!
  – Posledica načrtne neizvedbe lustracije je načrtno uničenje pravne države!
  – Posledica načtrno uničene pravne države je načrtno nezakonito plenilsko lastjinjenje in restavriranje bivše komunistične totalitarne oblasti.
  – Posledica nezakonitega plenilskega lastjinjenja in načrtno restavriranje bivše komunistične totalitarne oblasti je pripeljalo do neuspele, načrtno zafurane tranzicija!
  – Posledica načrtno uničene tranzicije je pa današnja totalno zjebana udbomafijska globoka država.
  Dokler ne odstranimo udbomafije iz vseh por naše oblasti, družbe naša država ne more biti demokratična in niti pod razno pravna, etična in moralna!

 • Olga_10

  Prvo, kar naj naredi nova desna vlada je, da mastodonte iz zločinske zdruzbe kot Kućan, Zemljarić, Bavcon, Kidricka….zares UPOKOJIJO in jim dodelijo “apartmaje” na Dobu, zaradi zločinskega delovanja proti državi Sloveniji!
  Vsi na Volitve! Ne dovolimo, da postanemo Severna Koreja v Evropi!

  • DJURO SUMAR

   Ti pa še kar sanjaš o desničarski vladi. Sanje so dovoljene, realnost je pač nekaj drugega. Rajši sanjaj, kako bi bilo, če bi zadela na LOTU, imaš več možnosti, da se ti sanje uresničijo.

   • Franjo Trojner

    Razmišljaš, kot prava zblojena komunjara! Tipično za udbovce, pač ne moreš iz svoje kože. Čuj daj preberi kaj o UDBI in udbovcih pravi naša ustava, morda ti bo pol jasno kdo si in kam sodiš.

    • DJURO SUMAR

     Mi ni treba brati, poznam zadeve iz prve roke.

     • tramal

      Udbovski drekonja.

     • DJURO SUMAR

      Za tebe sem bil vedno gospod.

     • Bald Eagle

      Ti si še vedno tovariš s svojimi ušivimi gošarji.

     • DJURO SUMAR

      Vedno sem bil in sem še danes gospod, kajti ljudje okrog mene, me spoštujejo.

     • Bald Eagle

      Ti gospod nikoli nisi bil in tudi nikoli ne boš. Spoštujejo te pa morda tvoji gošarski tovariši, to je pa tudi vse.

     • DJURO SUMAR

      Ti že veš.

   • tramal

    Sesuli so se vam neuvrščeni ,sesula se vam je juga ,sesul se vam je komunizem in na koncu se boste bedaki sesuli sami vase.Mi samo opazujemo .Kjer ste bili ste sami vse uničili.

    • DJURO SUMAR

     Ti kar opazuj še naprej. Rodil sem se leta 1948 in od takrat sem na oblasti, brez prestanka, vse do danes in očitno bo še kar trajalo.

     • šmentanamuha

      Pravi socialistični dinozaver za v muzej.

     • DJURO SUMAR

      Tudi muzeje obvladujemo.

  • ĐĐ Style

   Pa Janšo nazaj na Dob.

   • Hribouc

    Tebi pa eno okol kepe, da ti bo zvonilo do konca mandata.

    • ĐĐ Style

     Kje se dobiva, da mi primažeš eno okoli kepe fašistična svinja.

     • tramal

      Desni si ne mažemo rok z drekom .

     • ĐĐ Style

      Vi ste že itak do ust v dreku, zato raje ne odpirajte ust.

   • tramal

    Ja za paznika da bo pazil take butlne kot si ti.

  • Hribouc

   Kake apartmaje?
   Beton 2x2m in posla na tleh in kanglo za srat&scat v kot, na stropu 150W žarnica in bujenje ponoči na pol ure.

 • DJURO SUMAR

  Pa se mi je pred leti zdelo, da je tale Zupančič povsem normalen, napreden in razgledan človek. Saj verjetno je bil, ampak nekaterim se pač zrola ali pa jim prične primanjkovati denarja in takole mašijo luknje.

  • Hribouc

   Prav imaš Djuro, ja.
   Zdaj razumemo, da se ti mora zrolat preje, da lahko potem kozlaš svoje kozlarije tukaj.

   • DJURO SUMAR

    Ni nujno, nekateri ste prizadeti od rojstva.

 • Bald Eagle

  No, da ne bo kdo nasedel znanemu provokatorju na tem portalu, ki trenutno komentira pod nickom @lukamarchesi:disqus. Gre za osebka, ki vsake toliko časa zamenja svoj nickname. Komemtiral pa je že pod nicki @AbautTown, @Erik Nebenhaver itd…. Gre za plačanca, ki pesni svoje umotvore po naročilu svojih levičarskih botrov. Namen takih izrodkov pa je ustvarjanje konflikta na portalu in zniževanje ratinga tega portala med bralci.
  Upam, da je uredništvo Nove24 to prepoznalo in bo tovrstnim trollom onemogočilo komentiranje.

  • Tweety Bird

   Res je…grozni so :)

   • Bald Eagle

    Tunnek, pojdi raje nazaj v sosedov hlev in potolaži kozo Juliko. Le pazi, da te sosed zopet ne zaloti, ko visiš na kozini riti. Le opozoril sem te, da ne boš zopet hodil naokoli ves v modricah in zabuhlega obraza.

 • Franjo Trojner

  Ravno po TV gledam zasedanje
  Möderndorferjeve komisije za ugotavljanje krivcev pranja ENE MILIJARDE € v NLB.
  Ravnokar je pred komisijo poklican Darko Stare, ko to poslušam se ne morem znebiti občutka, da je ta Möderndorferjeva komisija ustanovljena zato, da zamegli, prepreči odkrivanje krivcev za bančni kriminal pranja ene milijarde € v NLB in ne za to, da odkrije in pokaže na prave krivce!.
  Te pa še smo naj kdo reče, da nismo prava udbomafijska država!

  • Bald Eagle

   Tudi jaz sem malo to gledal, pa me je minilo, ko sem videl monolog osebka, ki se v svojem slogu spreneveda do onemoglosti. Nobenih podvprašanj s strani predsedujočega, temveč pusti osebku da zavaja, manipulira in laže po svoji levičarski maniri.

   • Franjo Trojner

    Möderndorfer in Trček sta od zadovoljstva ploskata z uhami, ko je Stare namočil bivšega notranjega ministra Gorenaka in bivšega ministra Pličaniča, ker baje nista na predlog tedanje KPK pod vodstvom Klemenčiča in Stareta preganjala suma pranja denarja v NLB.
    Ko to gledaš komaj razumeš kako zelo globoka je naša država! Ugasnil sem TV to ni več gledljivo je norčevanje iz pravne države in etike in morale tudi!

   • samsara

    Po mojem videnju je Darko Stare skupaj s Klemenčičem in še kom, po malignosti takoj za kučanom, ki je trenutno vrhunec najhujšega, težko predstavljivega (normalnim ljudem pravzaprav nepredstavljivega) zla manifestiranega v Sloveniji. Praktično je kučan poosebljeno Zlo, prosto opletajoče in Zlo razširjajoče vsenaokrog. Zlo, kot ga je težko ali pa nemogoče opisati. Direktni poslanec vrhovnega Zla, katerega ima se začne na ‘S’.

    • Bald Eagle

     ++++++++++++ Se nebi mogel bolj strinjat s tabo. Vsi ti, ki si jih opisal, so živi dokaz, da oni na “S” zares obstaja.

  • Hribouc

   Plačanci pač tako delajo.
   Vsi, ki ne pridejo na volitve in vsi ,ki to golazen skorumpirano volijo, so zaslužni za vsae, kar si bada dovoli.
   AMPAK!
   Stvari se radikalno sučejo.

 • totex39

  Udbo Moderndorferjeva komisija je ustanonovljena , da dokaže da v NLB ni bilo pranje denarja, ampak ravno nasprotno imajo eno miljardo preseška, to je pač koruptivna pravna država in ni kaj dodati.

 • tramal

  Ta sodnik zupančič je dolgo zagovarjal komuniste ,pa se mu je izgleda oglasila vest ali pa je prejel svetega duha .Skratka sprevidel je kakšni kradljivci so komunisti in se spreobrnil.,ter postal pošten.

  • totex39

   Res je, škoda le, da tega ni sprevidel ko je imel še tako dobro plačano funkcijo.

  • janez cepec

   poglej, Mare tko j’ to. ko svino odrinejo od korita, začne udrihat po drugih svinjah. dokler si “in” je use lepo, poj pa udri. ne ti zdej men, de se je spreobrnu. na to finto igra Janša, pa jih mu skoz menj verjame

   • tohuvabohu

    Nakladaš, da še sam sebi verjameš, hehehe, ubožec.

  • Tom Žnidarčič

   Ja pa ne preveč očitno. Je zadnjič na TV kar lepo zagovarjal Turkovo kandidaturo v OZN.

 • Jovo Jamnica

  Dejstvo! Nekaj Tunekovih ničvrednih besed na paradnem, kakor protirežimskem spletnem mediju Nova, sproži plaz, ki prekaša po številu odzivov vse ostale, kakor potirežimske spletne portale… Škandal, Demokracija, Politikis in pogojno še Reporter in Požareport….

  • komar marko

   Tunek ne more sprožitiNIČ.Se mu samo posmehujemo in norčujemo iz njega in njegovih ČUDNIH navad glede KOZE. To je patudi vse.

  • Tweety Bird

   Ta Tunek je pa res nesramen. Bom ga zvečer za ušesa…pa ne bom se nocoj ljubila z njim…za kazen :)

 • Claudio Moro

  PREKLETI KOMUNISTI!!! ZAVEDNI SLOVENCI HOCEMO SDS POD POVELJSTVOM JANEZA JANSE!

  • Tweety Bird

   V jame se spravite…prostovoljno…lažje vam bo :)

   • šmentanamuha

    Imaš spet samogovore?

    • Tweety Bird

     A bi ti tudi mal obiskal kakšno jamo? Pa ne mislim Postojnsko?

   • Kapodistrias

    Kreten

   • Kapodistrias

    Saj boljševiki drugega ne znate kot spravljati ljudi v jame.

 • Tweety Bird

  Fake news je verjetno najbolj zlorabljena in razvrednotena fraza zadnjega leta. Ironično jo najpogosteje uporabljajo ljudje, ki so sami kreatorji lažnih novic…ala Nova24tv in Demokracija :)

  • Tweety Bird

   Šolski primer širjenja lažnih novic je bila nedavna objava Jožeta Biščaka, urednika (!!) tednika Demokracija in portala Nova24TV. Ob objavi slike ameriškega vojaka muslimanske veroizpovedi, ki je v objektiv ujet v klečečem molitvenem položaju, je pripisal: “Vas je kaj strah? Ne? Pa bi vas moralo biti! Musliman v vojašnici v Mostah v času straže opravljal molitev!”. Slika ne samo, da že na prvi pogled jasno predstavlja vojaka v ameriški uniformi, po nekajsekundnem brskanju s pomočjo funkcije Google Image ugotovimo, da je slika ukradena s portala Thislandpress.com, prikazuje pa ameriškega vojaka v zvezni državi Oklahoma. Verjamem, da je Biščakova glavna vrlina resnica in ne geografija, pa vendarle sta Oklahoma in Ljubljana-Moste oddaljeni 8700 km…Prepovedat vas je treba…prokleti lažnivci.

   • janez cepec

    od kdaj je pa teb Biščak nek merodajn novinar, al pa urednik. sej si use povedu, ko si navedu, da je urednik Demokracije

   • ĐĐ Style

    Sploh nisem začuden, od kdaj pa je NOVATV v službi resnice. Odkrili so , da je zastraševanje najboljša taktika , še posebaj pri starejši populaciji, ki se slabo spozna na splet in nemore ali nezna preverit informacije. Večina njihovega volilnega telesa je 60+, pri mlajših pa so opleli.

    • Tweety Bird

     Večina Janezovega volilnega telesa so dementne ovce….beeeeeee…baaaaaaaa….
     janšaaaaaaaaaaaaaa…

     • Kapodistrias

      Vi pa osli (mislim mentalni, zato o živali vse najboljše)

   • Kapodistrias

    Kreten lažnivi!

  • nevtrino

   In niti slučajno ne cela zbirka ostalih trobil, a ?

 • janez cepec

  Logar sicer hoče res odkrit malverzacije u LB, upam, de je temu res tako, sam use skup je Sizifovo delo, ker so use preiskovalne komisije sam seb namen, no ja, pa zato, de predsednik in člani le-teh dodatno fajn kasirajo, še nubena komisija, ne glede u keri vladi ni nardila, ama baš nič, ergo, isti je kurac, al so al jih ni. dokler ne bojo imele neke represivne funkcije, je use skup stran vržen dnar, pa nabijanje političnih točk.
  kar se pa Zupančiča tiče, se je pa začeu oglašat zdej, ko ni biu potrjen s strani vlade za neko funkcijoo u EU, dokler se j’ pa pasu po EU s podporo SLO, j’ biu pa tih kot rit. oportunist, smo djal takem učas, al pa koritar.

  • ĐĐ Style

   Rupelov efekt, odbija se z leve na desno. Odvisno kdo ponudi več.

   • janez cepec

    sej pravem, ko svino od korita zrinejo, le-ta začne udrihat po drugih svinjah. tak je biu tud ljubljeni vodja, no ja, sej je še

    • ĐĐ Style

     Ivan je bil pravi pionirček, misli da nekje globoko v srcu gaji načela socializma. Ćlanska kartica in komunistični manifest sta na varnem nekje v trezorju.

     • janez cepec

      bo držau, pravjo tapravi desnakarji: enkrat komunajzar, vedno komunajzar

     • ĐĐ Style

      Sedaj si jih malce zmedu, LE KAKO NAJ TO SEDAJ REČEJO, LAHKO SE ZAMERIJO VELIKEMU VODJI. Dvorezni meč.

  • nevtrino

   In vi ste boljši, naredite kaj več ?

   • Jan Kovalski

    Težko je kaj takega pričakovati od cepca.

    • janez cepec

     ti s’ z moj’ ga Nicka, kao, poguntu use o men, koko pa nej jest iz tvojga de si kreten?

 • Tweety Bird

  Prof. Ljubo Bavcon, je bil eden od pobudnikov odprave kazenskega pregona homoseksualnosti, ki je že davnega leta 1974 poudaril, da ne more biti noben odnos, četudi spolni, ki se zgodi med dvema odraslima osebama in na podlagi svobodne odločitve, predmet krivične pravne represije.

  A ta budala seksistična B.M. Zupančič pa žali ženske ko pravi da… “V vsej zgodovini človeške rase ni bilo ene resnično velike znanstvenice, pisateljice, komponistke, slikarke, kiparke, izumiteljice.”

  • Zgornji

   Kolikor jaz vem, so večinoma Znanstveniki, in ne znanstvenice …

  • Kapodistrias

   Bavcon je bandit. Pika!

 • ĐĐ Style

  Ekskluzivni posnetek podpornikov SDS-a https://youtu.be/QcE5aDTszrY

 • Sredina

  O ugledu Boštjana M. Zupančiča govori dejstvo, da se za izdajo njegove nove knjige ne zanima niti ena resna založba…

 • Franjo Trojner

  ZELO OČITNO JE ZA SLOVENSKO UDBOMAFIJO SLOVENSKA USTAVA NAVADEN PAPIR BREZ VSAKE VREDNOSTI.
  Da je temu res tako se vidi tudi po tem, da udbomafijska klika na oblasti krši ustavna določila, kot po tekočem traku. Tragika naše nove samostojne a še vedno nedemokratične države je, da smo v USTAVO zapisali, da je UDBA teroristična organizacija, vsako oblastno poveličevanje komunističnega totalitarnega režima, ki je kršil prav vse človekove pravice in svoboščine pa je protiustavno. Zmotno smo mislili, da smo z ustanovitvijo nove demokratične države in z novo USTAVO in zakonodajo poslali udbomafijo na smetišče zgodovine, ravno obratno udbomafija je na smetišče zgodovine poslala novo državo in demokracijo z USTAVO in vsemi zakoni vred. Kar nazorno pokaže/ DOKAŽE trdovratno nasprotovanje udbomafijske klike na oblasti sprejetju resolucije EU o izenačitvi in obsodbi vseh treh totalitarizmov FAŠIZMA, KOMUNIZMA IN NACIZMA!
  Tako dalje več ne gre, konflikt znotraj družbe je vedno večji in kot kaže neizbežen, država je izropana, prezadolžena, nepravna, vsi državni sistemi in podsistemi v razsulu, padla je tranzicija, mladi se pospešeno izseljujejo, volitve zrežirane/nepoštene, torej prav vse poti vodijo v konflikt ……
  ..

  • Hribouc

   Trikrat NE!
   Smrt Nacizmu, komunizmu in vsem fašizmom!

 • Franc Mihič

  Prof. Boštjan M. Zupančič napisšite pritožbo na ESČP.

  • Tone

   Ve, da nima smisla, tam ga poznajo.

   • beno

    Saj ni Tone.

 • Zgornji

  AAAAAAAJJJJJJJ , BAAAAAAANDAAAAAAA PARAZITSKAAAAAAA !!! ! !!!

 • Tone

  Komu je ta model lahko še kredibilen, saj je sam priznal, da kot sodnik ni odločal po svoji vesti, ampak tako kot se je od njega pričakovalo. Svoje nazore je razkril šele pred kratkim, prej pa je vse življenje lagal.

  • beno

   Kaj pa ti počneš ?

   • Tone

    Tipkam po tipkovnici tip, tip, tip.

 • Jana učak

  BMZ, dovolj je blebetanja in blefiranja!!!

 • Tone

  Če je problem še aktualen ali, če je v zvezi z njim kaj novega, se spiše nov članek, ne pa objavi 3 mesece starega.