fbpx

Propadli politični konstrukt: Okrajno sodišče v Mariboru zavrglo tožbo proti Francu Kanglerju in okrcalo delo tožilstva zaradi površnosti

Franc Kangler (vir: twitter)

Okrajno sodišče v Mariboru je ovrglo tožbo v zvezi s korupcijo proti nekdanjemu mariborskemu županu in predsedniku Nove ljudske stranke Francu Kanglerju.

Okrajno sodišče v Mariboru je zavrglo tožbo proti nekdanjemu županu Francu Kanglerju zaradi pomanjkanja dokazov. Ob tem je okrajni sodnik Boris Kolmanič poudaril, da tožilstvo ni dobro opravilo svojega dela, saj je dalo sodišču v odločanje tožbo, ki ji je primanjkovalo dokazov.

Kolmanič je dejal, da bi moralo tožilstvo delovati po načelu zakonitosti ter “v skladu s svojo strategijo kazenskega pregona, katero je napisal Generalni državni tožilec, kjer je med drugim zapisano, da državni tožilec mora skrbno proučiti, ali so zbrani dokazi zadostni za morebitno obsodbo obdolženca, in šele takrat vložiti obtožbo, in te svoje odgovornosti ne more prevaliti na sodišče”. To je lahko dobra zaušnica delu slovenskega tožilstva, ki svoje delo opravlja nadvse površno.

Kangler je v izjavi, ki jo je dal za Nova24 TV, povedal, da je bila celotna tožba proti njemu od samega začetka politični konstrukt. “Že od prvega dneva trdim, da gre za politični konstrukt in politični obračun z mano … Že takrat je bilo jasno, da gre za politični konstrukt.” Ob tem je Kangler izpostavil tudi izjavo sodnika, ki je delo okrajnega tožilca Nika Pušnika v obrazložitvi sodbe tudi okrcal. “Kapo dol tudi sodniku, ki je to zapisal,” je povedal Kangler in dodal, da je sodnik “eden od takih, ki zna tudi tožilca postavit na realna tla”.

vir: Twitter

vir: Twitter

vir: Twitter

Ivan Šokić