fbpx

Proslava na predvečer kulturnega praznika ni minila brez levičarskega populizma, državljani besni, ker govora o pravi kulturi ni bilo nikjer!

Vinko Möderndorfer (Foto: STA)

Slavnostni govornik na proslavi, ki je potekala na predvečer kulturnega praznika, Vinko Möderndorfer je precej razburil s svojim govorom, v katerem je sprva poudarjal na slab položaj umetnikov, nato pa je pričel udrihati čez slovensko članstvo v zvezi NATO, tako kot to že nekaj časa počnejo slovenski skrajni levičarji. Številni državljani so bili nad njegovim govorom razočarani, v nadaljevanju prilagamo nekaj odzivov z družbenega omrežja Twitter.

Na proslavi ob predvečeru kulturnega praznika je bil slavnostni govornik predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer, ki je ob tej priložnosti uvodoma spomnil, da smo lani praznovali sto let smrti Ivana Cankarja. Nadaljeval je, da se ob vsem spominjanju položaj umetnikov ni izboljšal, to bi bil namreč pravi poklon Cankarju: boljše gmotne razmere, zaton prekarstva ter pošteno plačilo in spomnil, da bi morala biti umetnost steber nacionalne samozavesti, ne pa politična floskula. Spomnil je še eno obletnico, 120 let Butalcev Frana Milčinskega za katerega je menil, da smo ga Slovenci namenoma “potisnili malo vstran”, ker se v njegovih Butalah preveč prepoznavamo, da bi avtorja lahko slavili, poroča STA. V nadaljevanju je še opozoril, da predsednik vlade Marjan Šarec prihaja iz polja kulture, tako je veljalo tudi za zdaj že nekdanjega ministra za kulturo, kar se je Möderndorferju zdelo obetavno.

Möderndorfer ni pozabil napasti zveze NATO po vzoru skrajnih levičarjev
Slavnostni govornik se je tako na začetku omejil pri poudarjanju slabega položaja umetnikov, ki pa po dolgih letih levičarskih vlad seveda še zdaleč niso edini v slabem položaju. V nadaljevanju pa je v maniri skrajnih levičarjev populistično pričel udrihati čez zvezo NATO, pri čemer je najprej spomnil na Šarčeve besede glede te zveze, češ da če si član kluba, ne moreš pobirati le koristi, ampak imaš tudi dolžnosti. Slovenijo naj bi po njegovih besedah vse bolj določala miselnost, ki jo je označil kar kot militantno, zato se je vprašal, kakšne dolžnosti imaš, če hočeš ostati v klubu kulturnih. Letošnjim Prešernovim nagrajencem je nato povedal, da država bolj ceni orožje kot njih, ki ustvarjajo umetnost. Tako je na predvečer praznika povsem po marksistično skušal skregati umetnike in obrambni sektor, podobno kot marksisti tipično konstruirajo spore med kapitalisti in delavci ali pa kulturni marksisti med manjšinami in večinami. In prav takšna levičarska logika, ki temelji na kolektivizmu in sovraštvu iz Slovenije ustvarja Butale!

Državna proslava na predvečer slovenskega kulturnega praznika (Foto: STA)

Številni državljani razočarani, da tudi kulturni praznik ne more miniti brez ustvarjanja razdorov
Za vas smo zbrali nekaj odzivov uporabnikov družbenega omrežja Twitter, ki jasno kažejo na neodobravanje Möderndorferjevega govora, kjer se ta ni trudil skrivati svoje levičarske agende!

J. Ž.