fbpx

Protestnica trdi, da je imela urejeno ozvočenje, na MOL se branijo, da ji niso izdali nobene dovolilnice – Kdo nam laže?

Foto: Facebook Tjaša Prošek

“Ozvočenje ni moje, sem se pa jaz dogovorila za dovoljenje iz strani MOL-a,” je v eni izmenjavi mnenj na Facebooku zapisala protestnica Tjaša Prošek. Po telefonu smo govorili z nadomestno odgovorno osebo za izdajanje dovolilnic na MOL-u Miranom Rebernikom, ki nam je zagotovil, da do sedaj niso izdali nobenih dovolilnic za ozvočenje v času petkovih nezakonitih protestov. Pričakujemo tako še uradni odgovor Mestne občine Ljubljane kot policije.

Tjaša Prošek se na uradnem profilu na Twitterju predstavlja kot uradna govornica Vseslovenske vstaje naroda. Ko smo jo poklicali in prosili za pojasnilo, je zatrdila, da je imela dovolilnice za postavitev ozvočenja, ki jih je predala ustreznim organom. Sama je zatrdila, da pri sebi nima nobene in so verjetno romale v smeti, morala pa bi jih imeti slovenska policija. Po drugi strani pa so nam na Mestni občini Ljubljana v telefonskem pogovoru zatrdili, da ji do sedaj niso izdali nobenega dovoljenja za ozvočenje.

A Prošekova trdi, da je potrebovala dovolilnico za ozvočenje, ko je imela urejeno ozvočenje iz kamiončka. Po njenih besedah je dovoljenja potrebovala 22. maja in 29. maja 2020. Dodatnih pojasnil ni želela dajati, češ da ne rabi ničesar nikomur dokazovati in naj se obrnemo na ustrezne organe, sama pa da se nima časa ukvarjat s tem. Kot se je spomnila iz glave, bi naj imel dovolilnice za ozvočenje vodja varovanja po imenu Ladislav.

https://twitter.com/Jo_AnnaOfArt/status/1287663603366141956

Notranji minister Aleš Hojs opozoril na nagajanje Jankovičevih v času lanskega oktobrskega protesta Dvignimo Slovenijo
V lanskem letu, v mesecu oktobru, je na Prešernovem trgu potekal protestni shod Rešimo Slovenijo. Med glavnimi organizatorji je bila Slovenska ljudska stranka. Na njem je sodelovalo nekaj pomladnih strank in civilnih iniciativ. A takrat protestniki niso mogli mimo nagajanja Jankovičevih uradnikov. “Ko je Marjan Podobnik organiziral prijavljen shod na Prešernovem trgu, mu Zoran Janković ni hotel omogočiti električnega priklopa za ozvočenje,zato je tam ropotal kompresor. Za neprijavljene in “neorganizirane”shode ima očitno druga merila,saj Proškova pravi,da ji logistično podporo nudi MOL.”

Foto: Twitter

Navzkrižne informacije vodje protestov in odgovornih Mestne občine Ljubljana dajejo slutiti, da se je nekdo zapletel v laž, vsekakor pa z nestrpnostjo pričakujemo uradne odgovore iz MOL, kot tudi Slovenske policije, ki je spremljala nezakonite proteste na Trgu republike.

Luka Perš