fbpx

Protestniki se obtožujejo: Vuk Čosić in Jaša Jenull ‘janšujeta’, zlorabljata protestniški denar in delata volilno kampanjo za Tanjo Fajon!

Vuk Čosić in Jaša Jenull sta po zapiskih Opazovalke delovala netransparetno z denarjem in ugrabila proteste na račun stranke SD. (Foto: Posnetek zaslona -Facebook, Posnetek zaslona - TopNews Youtube)

“Zanimivo pa mi je bilo še nekaj. Kje so bili vsi tisti črni fantje in dekleta? G. Janull? Jih niste potrebovali za provociranje policajev? Naprej določene teme!! Pa se zopet sprašujem….to je demokratično? To so protesti, kjer bom debatirala o tistem, kar mi bo servirano ? G. Jaša Jenull in g. Vuk Cosić??!!!….. G. Jenull in g. Cosić, kam pa vidva nakazujeta nabirke? Sliši se, da se denar nakazuje za kazni? Lepo in prav je, da smo/ste solidarni, Ampak. Solidarnost se neha, ko ni transparentnosti. Nihče ne ve koliko ste zbrali, nihče ne ve kolikim ste plačali kazni. Je pa res še nekaj. Ne vem, zakaj nabirka denarja, če ste skakal čez ograjo? Ste kaj doslegli? Mislim, da ste. Napolnili pujska… Pa nisem mogla verjeti, da se je o virusu kovid 19 tudi govorilo. Torej govor o virusu je na Ljudski skupščini dobrodošel, na protestu pa ne? Pa go. Jasno ste tudi povabili? Smešno, ker prejšnji petek je menda zaradi nje odšlo vsaj 200 ljudi! Ko sem si z zanimanje ogledovala ljudi..sami znani, strnjeni, da ja ne bi kdo, ki ni iz posvečene druščine mogel priti do besede. Enako kot pri Janezu Janši. G. Jaša Jenull, sedaj z vami janšuje tudi Vuk Cosić. Krasno, torej predvolilna kampanja za SD je tukaj. Bravo! “ je  le nekaj šokantnih zapisov Opazovalke v FB skupini Vstaja vseslovenskega naroda delil nečak Ivan Matija Mačka Tomaž Jakhel. Glede resnih očitkov smo poslali vprašanja Jaši Jenullu, da nam odgovori. Njegove odgovore bomo objavili takoj, ko nam odgovori.

V preteklih dneh smo poročali o razdoru med protestniki, ki se je zgodil med osrednjima protagonistoma Jašo Jenullom in Tjašo Prošek. Razkrili smo, da je Jenull le lutka v rokah Vuka Čosića in opozicijskih strank SD in Levica, ki stojita v ozadju organizacije protestov. Dodatno pa je olja na ogenj prilil nečak Ivana Mačka – Matije Tomaž Jakhel, ki je delil besedilo Opazovalke razkriva marsikaj. Jenull bi naj zlorabil zbrana denarna sredstva in z njimi deloval netransparento. Zamerili so mu tudi, da na shodih deluje nedemokratično in daje besedo le točno določenim izbrancem. “Protesti so vodeni iz parlamenta prek teh dveh “gospodov” in njihovih pajdašev dokazov je veliko le oči je treba odpreti! Njihov namen je zrušiti Janšo in zamenjati njihove ljudi kateri nas bodo še naprej kradli in tlačili!! Bojkotirajo vse učinkovite metode in poti do direktne demokracije! Kdor ne verjame naj jih slepo sledi še naprej!!,” je pa igre iz ozadja komentiral uporabnik Tomaž Majer in prilepil video Vuka Čosića, da jim policija nič ne more. Sam pa še zapiše, da ima pri sebi veliko levičarskega materiala.

V nadaljevanju bomo objavili celotni zapis neavtoriziran zapis Opazovalke, ki je opisala vso ozadje. Zaradi dolgega zapisa bomo v tekstu z barvnimi odtenki označili najpomembnejše detajle, ki jih je razkrila insajderka znotraj gibanja. V komentarjih so se pojavili obtoževanja, da je Jakhel sam napisal tekst, a je vse obtožbe kategorično zanikal. Izkazal se je še enkrat znani rek, da revolucija žre svoje otroke.

Prejel, premislil in objavil.

JAŠA JENULL = JANEZ JANŠA
OBA PA RADA JANŠUJETA
Kdaj vidiš, da si kot protestnik zaveden? Ko se ustrašiš, da ni slučajno na ćelu kolone Janez Janša?

Ko te JJ pelje žejnega čez vodo. (pa še deževalo je).

Pisalo je: Tjaša mi ni dala mikrofona!

Na posnetku je razvidno, da je za mikrofon zaprosila gospodična Teja Jarc, Tjaša ji je prikimala, ampak je bil očitno vrstni red narejen in na vrsti je bila ga. Jerca Mrzel. Razočarani Jaša pa steče po stopnicah. In potem joka in stoka. Gospodič Jaša, določene faze razvoja od dojenčka do svojih 38 let so se vam nekje izgubile. In zaradi tega vam ni treba napadati vseh in vsakogar, ki vam v danem trenutku ne pokima in ne ustreže vašim zahtevam. Res je, da ste g. Tjašo nekaj časa ponižno čakali, ampak veste, potrpljenje je božja mast. Poglejte Vodušek TV!

Posnetek Vodušek TV tudi prikazuje, da se g.Jenull pritožuje nad g. Jasno, ki izraža le svoje mnenje o virusu, virusih….in da to ne paše na proteste. Ampak to potem njegovi “privrženci” na FB trobijo naprej, da je to v mikrofon govorila ga. Tjaša. G.Jaša, če se greste demokracijo, kdo pa ste, da boste protestnikom ukazovali, kaj lahko pove ali v mikrofon ali v piščalko ali pa tuli na ves glas???? To dela janez Janša, da svojim ovcam pove, kaj in česa ne smejo…pa g. jenull veselo janšuje

Razlika med Trgom republike (mi starejši mu še vedno pravimo Trg revolucije) in Argentinskim parkom, kjer je bila Ljudska skupščina!!!

1. Trg republike je simbol slovenstva, simbol osamosvojitve, simbol upora in še in še.

2. Argentinski (Bajukov trg) pa je simbolično trg pobega. Pobega v Argentino, kamor so po 2.svetovni vojni bežali kolaborantje. Upam, da se ve, kdo vse so to bili. G. Jaša Jenull, ste nam mogoče na simbolni ravni kaj hoteli povedati? Pa nismo takoj razumeli?? Boste pobegnili od protestov, ki so namenjeni ne le zrušitvi te vlade, ampak, da prepreičimo, da na oblast ne pride enaka stranka oz. vlada, le z navidezno drugega pola? Meni ste tako sporočilo podali. Veliko je govora, da ste začeli predvolilno kampanjo za SD.

Vršilka dolžnosti predsednika SD Tanja Fajon. (Foto: STA)

Kot sem zasledila, ste bili direktno izvani, da odgovite na točno zastavljeno vprašanje. Odgovor je bil čisto navadno janševanje. Prelagati in podtikati nekaj, česar še mačka ne bi povohala. Takemu odgovoru se reče “futranje ovc”, ki vam očitno slepo sledijo. Pa sem zopet pri Janezu Janši. Upam, da skiro, na katerem se ovzite ni vzorčen model tistih, ki jih SDS obljublja za izplolnitev svojih abotnih anket. Saj način dela in komuniciranje je enak oz. po prebranem na enakem intelektualnem nivoju. Blatenje, blatenje, laganaje, podtikanje, laganje, zavajanje…..Ampak odgovora pe še vedno ni…….saj ga verjetno ne bo, saj vendar radi janšujete.

3. Ljudska skupčina. Saj slišalo se je na začetku lepo. Ob poslušanju sem se resno vprašala, kaj pa je ta Ljudska skupščina drugačna, kot je bilo tisti prejšnji petek na Trgu republike? Pravila ista, 3 minute za govorca. G. Jaša po megafonu sprašuje in tuli, da je včasih težko poslušati. Pa je bilo res. Sploh liderjev v skupinah, ko pa je bilo očitno, da so bili govori njim znani že vsaj 4 dni pred protesti in so jih bili evidentno že naveličani. Pa nisem mogla verjeti, da se je o virusu kovid 19 tudi govorilo. Torej govor o virusu je na Ljudski skupščini dobrodošel, na protestu pa ne? Pa go. Jasno ste tudi povabili? Smešno, ker prejšnji petek je menda zaradi nje odšlo vsaj 200 ljudi! Ko sem si z zanimanje ogledovala ljudi..sami znani, strnjeni, da ja ne bi kdo, ki ni iz posvečene druščine mogel priti do besede. Enako kot pri Janezu Janši. G. Jaša Jenull, sedaj z vami janšuje tudi Vuk Cosić. Krasno, torej predvolilna kampanja za SD je tukaj. Bravo!. G. Cosić ne futrajte nas, da ste tam iz same empatije do naroda in do gneva zaradi sedanjih idiotov, ki so na oblasti. Vi ste tukaj le in zgolj zaradi denarja!!!! Mislite, da vam verjamem? Verjamem ravno toliko, kot verjamem, da boste g. Fajonovi zastonj delali predvolilno kampanjo.Gremo sedaj od belih na rdeče? Od belogardistov na komuniste. Narod pa bo ves roza??!! Neželita se tega! Sem prepiračana, da bo narod postal zelen od jeze. Razlika med “ozvočenjem na Trgu republike in Argentinskem parkom. Na Trgu republike je lahko vsak povedal kar mu je ležalo na srcu ali duši. V Argentinskem parku pa le to, kar sta si liderja dogodka zamislila. Oprostite, ampak v takem režimu smo eni že živeli, pa zopet živimo, pa si tega ne želimo več!!!! pa zopet janšujem…

Jaša Jenull na ljudski skupščini. (Foto: posnetek zaslona, Topnews Youtube)

Zanimivo pa mi je bilo še nekaj. Kje so bili vsi tisti črni fantje in dekleta? G. Janull? Jih niste potrebovali za provociranje policajev?

Naprej določene teme!! Pa se zopet sprašujem….to je demokratično? To so protesti, kjer bom debatirala o tistem, kar mi bo servirano ? G. Jaša Jenull in g. Vuk Cosić??!!! Vnaprej določene teme, vnaprej določeni govorci.

Gospod, ki se je 2x javil, ga je g. Cosić mirno spregledal, ne 1x ampak 2x. Pa sem se spraševala zakaj? Pa smo zopet pri Janezu Janši. Enaki prijemi, enake metode, enaki principi. Čisto janševanje. Pod takimi pogoji živim sedaj, pod vladavino že znanega bolnika. Pa očitno, se ne bo končalo, če me nekdo futra z vnaprej pripravljenim scenarijem. Aloooo protesti so spontani. Ali očitno ne! Očitno imajo organizatorja. In po njegovih pravilih moram igrati..no, protestirati.

Zapis uporabnika Tomaža Majerja razkriva, da so proteste ugrabila nekdanja vladna stranka SD. (Foto: Posnetek zaslona, Facebook)

Pa se zopet sprašujem kakšna je razlika v metodi dela med g. Jašo Jenullom in metodo dela SDS z njegovim vrhovnim poveljnikov. Recimo v nabiranju denarja. G. Jenull in g. Cosić, kam pa vidva nakazujeta nabirke? Sliši se, da se denar nakazuje za kazni? Lepo in prav je, da smo/ste solidarni, Ampak.

Solidarnost se neha, ko ni transparentnosti. Nihče ne ve koliko ste zbrali, nihče ne ve kolikim ste plačali kazni. Je pa res še nekaj. Ne vem, zakaj nabirka denarja, če ste skakal čez ograjo? Ste kaj doslegli? Mislim, da ste. Napolnili pujska. Torej namen skakanja in tuljenja ni bil v duhu revolucije, ampak v jokanju med postopkom (prijemom) in se z nabirkami v pujska nadaljuje še danes. Res, bolečina je res dolga in velika.Kdo pa vam plača kazen za prehitro vožnjo? Žena? Mama? Oče? Zanimivo, da možakar vaših let ne sprejme odgovornost za svoja dejanja. To je temelj, s katerim je otrok soočen že v rani mladosti. So policisti krivi? pa smo zopet pri janševanju, kjer je vedno kriv nekdo drug. Denar se zbira tudi za material, s katerimi se protestira. Da ljudje v prašička mečejo denar, da se dela svastiko? Pa smo spet pri ovcah… Dober protestnik sam pride s transparentom!! Res ne vidim razloga, da vam kdo donira. oz. sploh ne vidim razloga za kakršnokoli prošnje za donacije. G. Jaša Jenull resno me skrbi za te proteste. Si nameravati z njimi le napolniti svoje žepe? jebemtiš—pa sem spet pri janševanju.

Skupine v Argentinskem parku. ne vem, ali sem že povedala, da sem starejša…ampak tole me je zazibalo v otroštvo, V vrtec. Bomo malo pokramljali, potem kosilo, pa popoldanski počitek. No, v tem primeru, bomo malo pokramljali, pogledali zajčke (za tiste, ki ne veste to je bila reklama, ki je bila znak, da moramo spat) in v posteljo. Sladke sanje.

Pa se zopet sprašujem kakšna je razlika v metodi dela med g. Jašo Jenullom in metodo dela SDS. Recimo v nabiranju denarja. Na mojo veliko žalost ugotavljam, da ima Janša TRR. vse kar je pokradel,pa je šlo seveda mimo TRR. G. Jenull in g. Cosić, kam pa vidva nakazujeta nabirke. Verjetno na TRR ne. Upam, da se motim. Presenetita me s transparentnostjo in javno objavit,a koliko denarja ste nabrali (s Protestivalom, ki, kot je razvidno iz Errarja od države bogovsko služi) in koliko protestnikom ste plačali kazen.

To je le moje skromno vidnje. Ni potrebe, da se kdo strinja. Tudi ni potrebe po aplavzu od koga, ki se z napisanim strinja. Povem pa, da za SD ne bom na protestih. Še manj pa za Fajonovo. Premislite in preglejte njena glasovanja! Samo to šteje. Ne pa, s kom se ženska slika. G.Cosić, s svojim prilivi, ki jih dobite od države in zagotovljenimi sredstvii do leta 2025, ki jih imate,lahko sami financirate vso predvolilno kampanjo g. Fajonovi!!!! V dobrobit protestov vas prosim, da umaknete svoje spletkarske prste stran!!! Svet je premajhen za take spletke, kot se jih greste. Kaj šele Slovenija- Big Brother vas gleda in še 180000000 oči, ki nam ni vseeno!!!

Začetek šokatnega zapisa Opazovalke, ki ga je delil Tomaž Jakhel. (Foto: Posnetek zaslona, Facebook)

Ne zagovarjam nikogar.Ne navijam ne za Jašo ne za Tjašo. Za slednjo sploh ne morem, saj se je sploh ne vidi, niti ne sliši (uspela sem jo slišati le 2x) Sama sodelujem na protestih. Strogo zagovarjam konstruktivno kritiko. Brez žaljenja. Brez natolcevanja. Brez nizkih udarcev. Brez podtikanj. Ampak tole……pa je za bruhat! Tale zapis je namenjen očitno le onemu, ki je ves čas v ospredju, čeprav, kot berem, se vse neumnosti pripisujejo tistemu, ki ga ni. Res, to pa je zabloda. Ali pa ne! To je janševanje, ki g. Jaši očitno s pomočjo njegovih ovc odlično uspeva. Če ste s tem zadovoljni, pa naj bo tako. Menda si bi narod pisal sodbo sam. Sama nisem več tega mnenja. Sodbo nam bosta pisala g. Jaša Jenull in g. Vuk Cosić s svojim janševanjem. Zgledi in dejanja so taki.

Jaša Jenull in Tjaša Prošek. (Foto: posnetek zaslona, Youtube, Facebook)

Srečno protestniki in srečno uboga Slovenija. Od enega roparja SDS do drugega roparja SD nas oba liderja uspešno vodita in stoletje bo mimo. Naši/vaši otroci, vnuki in pravnuki pa vas bodo spraševali, kaj ste počeli leta 2020, ko ste hodili na proteste. Kaj jim boste/bomo rekli? Da ste/smo hodili za čredovodjo. Da ste se odločili, da boste volilci ene stranke, ki vam jo je lider določil? Upam, da ne.

Danes z veseljem človek prebere knjigo Kmečki punt od Augusta Šenoa. Pa veste kaj? Tudi tam so bili ljudje, ki so upor izdali za svojo korist. Zanimivo, da se zgodovina vedno ponavlja. In kmečki upori so zamrli, ljudstvo pa je še vedno trpelo.

Sama kazni za norce ne bom plačevala. To sem že povedala! Nabirke, ki so netransparentne se nabirajo v cerkvi. G. Janull, če se ne motim sem iz vaših ust slišala, da naj se cerkvene nabirke takoj ukinejo in da naj se umaknejo od države. Pa sem se z vami globoko strinjala. Pa ste zopet samo janševali!! Sami delate točno to. Ali je pri vas praksa, da delate samo to, kar vam odgovarja???? Kljub letom, ki jih menda imate(ste javno obelodanili, da štejete 38 pomladi)…..človek božji, pa se menda pri teh letih že ne kažejo znaki demence? Ali le toliko lažete, da ne veste, kaj ste povedali pred 1 tednom ali 1 mesecem???? S takimi dejanji ste pri meni izgubili vso kredibilnost.

Zapis je nastal povsem spontano….izhajala sem iz vaših izjav…..pregledala, prebrala in se čudila, če je to sploh mogoče, da take janševske izjave izjavlja nekdo, ki se proti njemu “bori”. Sploh pa, da nekdo zapiše Smrt janšizmu”, če mu je janšizem očitno vzor. Naj bo za sedaj dovolj. Ob novih izpadih dotičnega, pa se mogoče še kaj oglasim. Če mi bo tole kdo sploh hotel objavit, ker sama nima FB.

Lep pozdrav,

zaenkrat Opazovalka

Vprašanje za Jašo Jenulla sem poslal preko sms-sporočila:
Jaša, zdravo. Na spletu smo opazili dolg zapis, ki je delil Tomaž Jakhel. V zapisu se pojavljajo očitki, da ste zlorabili zbrani denar in z njim delali ne transparetno. Če ste prebrali zapis ( objava Tomaža Jakhela v skupini Vstaja vseslovenskega naroda op. avtorja), bi bil zelo vesel, da podate svoj vidik zgodbe. Lep pozdrav, Luka

Luka Perš