Prvak SMC Zdravko Počivalšek o Kseniji Klampfer: Gre za ustvarjanje pritiska, da SMC prihodnje odločitve podredi interesu drugih strank!

Foto: STA

“Loputanje z vrati je hipno res lahko všečno, a obenem politično nezrelo,” je v odzivu izpostavil predsednik SMC Zdravko Počivalšek potem, ko ga je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer obvestila, da odstopa z mesta podpredsednice stranke, prav tako pa je tudi izstopila iz stranke. Ker pa je Klampferjeva odločitev o odstopu sporočila skoraj sočasno, kot je o njej obvestila medije, je Počivalšek prepričan, da to razgalja pravo ozadje za njeno odločitev. “To je popuščanje pod težo javnega pritiska na SMC, da svoje prihodnje politične odločitve podredi interesu drugih strank.”

Zdravko Počivalšek je v odzivu pojasnil, da je povsem razumljivo, da imajo v stranki različne poglede na situacijo in prihodnje delovanje, a bi bilo vseeno prav, da se o tem pogovorijo. Očitno pa Klampferjeva ni bila pripravljena na dialog, ostro je namreč nasprotovala dialogu v stranki potem, ko je Marjan Šarec najavil svoj odstop z mesta predsednika vlade. Še posebej jo je motilo, da bi se stranka pogajala za oblikovanje koalicije s stranko, ki je bila relativna zmagovalka volitev.

Presenečenje Počivalška je še toliko večje, ker je Klampferjeva šele pred tremi meseci postala podpredsednica stranke SMC. “Res so se politične okoliščine v zadnjih tednih precej spremenile, vendar to vodstva stranke ne bi smelo odvezati odgovornosti do svojih volivk in volivcev ter do iskanja rešitev v dobro države,” je prepričan prvak SMC. Ker pa je Klampferjeva odločitev o odstopu sporočila skoraj sočasno, kot je o njej obvestila medije, je Počivalšek prepričan, da to razgalja pravo ozadje za njeno odločitev. “To je popuščanje pod težo javnega pritiska na SMC, da svoje prihodnje politične odločitve podredi interesu drugih strank.”

Navedbe Klampferjeve so zbirka pol- in neuradnih informacij
Poudaril je, da tako sam kot tudi celotna stranka cenijo dosežke dela Klampferjeve, kar ji je večkrat tudi dal vedeti. Po besedah Počivalška bodo učinki ukrepov, za katerimi je stala in se osebno močno izpostavila vidni tako v sedanjosti, kot tudi v prihodnje. Prepričan je, da je lahko toliko izpeljala na račun podpore, ki jo je uživala v stranki. “Trditi drugače pa je nepošteno,” je odgovoril na očitek Klampferjeve, kako naj nikdar ne bi imela podpore v lastni stranki.

Foto: STA

Na očitke je Počivalšek izpostavil, da je SMC bila in ostaja v nečem zelo liberalna in sicer v strpnosti do različnih stališč. Od nekdaj so se namreč soočali z različnimi pogledi, nič drugače ni potem, ko je Marjan Šarec najavil odstop z mesta predsednika vlade. Prav tako je dal vedeti, da si niti on, niti vodstvo stranke ne domišljata, da bo pot “miselnega enoumja in podleganja koristoljubnim argumentom” privedla do dokončne odločitve.

Glede pisma nekdanjega predsednika stranke Mira Cerarja, ki ga je nedavno poslal in z njim sporočil, da v vladi Janeza Janše ne bo sodeloval, je izpostavil, da to predstavlja izraz lastne volje in načina mišljenja, do česar pa ima po besedah Počivalška vsakdo pravico. Ne strinja pa se z oceno politične situacije, kot jo je podala Klampferjeva, saj ta ne temelji na dejstvih, ampak le na “površni nabirki pol- in neuradnih informacij”. Počivalšek je po poročanju STA ponovil, da bo stranka v tem času “sprejela samo dve odločitvi: da se bo pogovarjala z vsemi, ki bodo nakazali izvedljive ideje o oblikovanju morebitne nove vlade, in da se z odstopom predsednika vlade Marjana Šarca pripravlja na morebitne nove predčasne volitve.”

Politika izključevanja ne vodi do operativne in dovolj močne vlade
Po prvih pogovorih Počivalška z Janšo v petek je Počivalšek pisal članstvu stranke in jih pozval, da je potrebno na razmere v političnem prostoru zreti z razumnostjo, pri čemer je izpostavil, da se prek politike izključevanja ne pride do operativne in dovolj močne vlade, saj je nujno potreben dialog. Člani so bili pozvani, da naj ohranijo trezno glavo, da ni nobene potrebe po zaletavih in kratkovidnih dejanjih. Kot smo že pisali, pa odstop Klampferjeve ne čudi toliko glede na to, da gre v resnici za diverzantsko akcijo, za katero stojita Šarec in njegova desna roka Damir Črnčec. Šarec namreč nujno potrebuje predčasne volitve, sicer lahko postane politični mrtvak. Kot je na Twitterju zapisal prvak SDS Janša, je imel Črnčec Klampferjevo pripravljeno za vodenje SMC, že na kongresu DeSUS pa je naokoli razlagal, da so sedaj na vrsti prav oni.

Hana Murn

 • Joško

  Opasen je tale “Muri”.

 • Vera

  Že sami stranki SDS , NSI imata pravi program, za ministre ne bo problema, če se bodo priključile tudi stranke,ki so že bile v petek na pogovorih. ” Kjer je volja, tam je pot ” !

  • marker

   To bomo še videli. V Murglah gorijo luč vse noči. Nekaj okoli financiranja SDS s strani Madžarske se že kuha v levem loncu.

 • Rožle

  Levakom je treba vsake pol leta dat novo stranko …če ne je jok in stok …
  .. in vsak ta drug je užaljen v stilu K. Klamfarce ..Rezultat je znan ..
  LEWAKI A BI ŠE ENKRAT CCC !!!

 • Vrhovni sodnik

  Šarec se ob odstopu sploh ni zavedel, da lahko J.J. sestavi vlado in volitve odpadejo.

 • VERZIFIKATOR

  Res zabil je klamfo počivalček,
  kamor spada, tja na poden scela,
  konec bo klamfanja, izvisela
  klamfa je, kot da bi pel ji navček.

 • Black_hawk

  Levake bo pobralo če janša naredi vlado.

  • Novakec1

   Mu ne bo ratal.

 • Antonius

  Instinkt je vodil Šarčevega cepca v politiki. Ne šest, enega popravca bo imel na naslednjih volitvah, pa bo spoznal, koliko je vreden njegov instinkt.
  Da 1+1 ni 11, bo politikantski cepec Krivinšek spoznal šele po volitvah.

  • rrrrr

   Ne bo več videl volitev, kajti nizkorasli Don ne oprošča ne izdajalcem in ne poražencem. Končal bo kot vsi padli novi obrazi v temnem kotu lovske sob Donove dače v Murglah: smehljajoča nagačena glava s steklenimi očmi na brezovem ocepku in z odžaganim trofejnim rogovjem.

   To je že namenjeno drug(i)emu.

   • tomven

    (++++++++++++) n

  • Peter

   A veš, je polcaj ustavil šoferja. Je napihal 0.9. Ah, kar 0.10 napište je rekel šofer…

   • samsara

    Policaj se je najbrž strinjal, misleč si,”kakšen butelj tale človek”, ali pač ne?

    • Peter

     Predvidevam, da je mislil, da bo imel višji dodatek, ker je dobil enega s še več in se mu je povprečje popravilo, no.

  • Lokomotivführer

   Pravilno je 1+1=10

   • Lokomotivführer

    Test ni uspel!

 • JANEZ GUS

  Kako kaj moderndorfer,zgleda ,da mu še ni vse jasno.Kam bo odšel.To tudi za stranko,ki bi mu dala azil ni preprosto sprejet takega konvertita.

  • rrrrr

   Kam bo šel Jani ? Ja k SDSu. Samo tam še ni bil. Poleg tega pa v stranki nujno potrebujejo prav tak profil.
   Stari, na skretnih vratih na Trstenjakovi je že čist razmajan….

 • Vince Blake

  Jaz sem že takoj po odstopu Šarca tvitnil, da bi bil JJ nor, če bi prevzel mandatarstvo v takšni sestavi parlamenta. In glede na stanje v SMS sem imel prav. V najboljšem primeru bo imel 45 glasov, ob vsaki nadaljni migraciji iz SMC bo pa vodil manjšinjsko vlado. To pomeni, da mu bo vlada neslavno padla, pa še kriv bo za vse polomije in spodrsljaje katere je ustvarila Šarčeva vlada.

  Moj nasvet SDS so volitve. Ampak zavlačevati kolikor se le da, da se v antijanša taboru še malo skregajo in pokoljejo med sabo. In da narod spozna, da ni za voliti tistega, ki se je že enkrat usral in vrgel puško v koruzo.

  • Peter

   Pametno.
   Problem je samo v tem, da narod ne bo spoznal nič ampak bo verjel, kar mu bodo servirali na hanzi in poop tv, no.

   • Vince Blake

    Zgleda, bomo res morali doživeti popolno katarzo, da se bo prebila ta ideološka, miselna blokada levičarjev. Rdeče-črna koalicija bo itak nujna, ampak zdaj je žogica na strani levega pola, da sprejme ponujeno roko.

 • Olga101

  Kdo pa je sploh ta Klampferjeva?

  • Rožle

   Kr ena za Prklamfat ..

  • samotoje

   Zelo tehtno vprašanje. Ena, ki je malo bila, zdaj pa je ni več.

 • AGA

  Levuharji ne podcenjujte pridnega slovenskega naroda

  • Lokomotivführer

   Če je priden, ne pomeni, da ni neumen. Še vedno vzdržuje kardelijanstvo.

 • Novakec1

  Orng že zaudarja iz te greznice Slovenije pa še kar naprej mešajo kerd ( čitaj v rikverc).

 • RATATA

  ZARES dobro se je prijela ta SMC.
  Zdaj je na vrhuncu, kot je bila tedaj LDS.
  LMŠ pa, kot kaže in se zdi, se ne bo prijela. Verjetno se bo morala preimenovat,
  kot se je preimenovala KPS v ZKS
  in nato preko SDP v SD.
  Aja, saj je bila LDS prej tudi ZSMS,
  že skor puzabu…!

 • Rožle

  bye bye .. zdej pa naj kar serje klamfe …

 • xtc

  Samo leto vlade JJ pa za LMŠ in Šipcem politično ne bo niti sledu.

 • samotoje

  Dilema je pri Cerarju v resnici taka, da ni problem ne iti z SDS v koalicijo. Problem je, kako Janši pojasniti “v skladu z vladavino prava”, da mu je ta isti Cerar nezakonito odvzel mandat poslanca. Človek z malce vesti in človeškega dostojanstva bi se na tem mestu in v takem položaju umaknil iz politike.