fbpx

Prvi protestni shod proti marakeški deklaraciji že naslednji teden, ko bo o njej odločal državni zbor

Foto: Demokracija

V sredo, 21. novembra, ob 10.00 se na našo zahtevo v DZ začne izredna seja, na kateri se bo odločalo o odstopu Slovenije iz #MarakeškaDeklaracija. Pridite in nas podprite. Protislovenska koalicija, kljub jasnemu nasprotovanju državljanov, zaenkrat ne popušča,” je na Twitterju danes zapisal predsednik SDS Janez Janša.

Kot je znano, velika večina slovenske javnosti nasprotuje marakeški deklaraciji oziroma dogovoru ZN o migracijah, vlada pa je kljub temu deklaraciji naklonjena. Zunanji minister Miro Cerar celo upa, da Slovenija ne bo odstopila od zavezanosti deklaraciji.

Zaradi veleizdajalskega obnašanja slovenske vlade se sicer že nekaj časa pojavljajo zahteve po demonstracijah. Prva priložnost bo že naslednji teden v sredo, 21. novembra, dopoldne.

Zanimivo je, da naj bi deklaracijo dokončno sprejeli v Marakešu 10. decembra letos, kar je zelo simbolen datum. Na ta dan bo namreč minilo 70 let od sprejetja Splošne deklaracije o človekovih pravicah. Kot opozarjajo mnogi strokovnjaki, bo imela marakeška deklaracija uničujoče učinke na spoštovanje človekovih pravic.

Demokracija