Psihoanalitik Vodeb o Šarčevem psihološkem profilu: “Njegova ambicioznost je na meji bolestnosti. Lahko, da ga bo pokopala …”

Foto: STA

Predsednik LMŠ Marjan Šarec, ki si ga je slovenska javnost najbolj zapomnila po imitaciji izmišljenega lika Serpentinška, si kljub uvrstitvi na drugo mesto želi, da bi postal naslednji premier, ki bi nasledil Mira Cerarja. Že vse od razglasitve rezultatov tuhta in preračunava, kako sestaviti vlado na podlagi politike izključevanja, čeprav je med kampanjo vztrajno trdil, kako bo povezovalen in bo v politični prostor prinesel svež veter. Psihoanalitik Roman Vodeb je glede Šarca med drugim izpostavil, da ga to, da je bil posvojen, očitno zalaga z neverjetno politično motivacijo. “Njegova ambicioznost je na meji bolestnosti. Lahko, da ga bo pokopala, če ne bo preudaren,” je Vodeb skozi psihoanalizo ocenil Šarca, njegovo apriorno izključevanje Janeza Janše pa pripisuje njegovi sugestibilnosti oziroma nezavednemu podrejanju vplivom njegovih svetovalcev.

Vodeb je uvodoma zapisal, da kot politično neopredeljen (psiho)analitik, vidi Šarca (in tudi Janšo) – kot potencialnega mandatarja – povsem drugače kot politično opredeljeni oz. kontaminirani, torej pristranski analitiki. “Moje profiliranje temelji na branju simptomov (skozi psihoanalizo) in jaz Šarca – podobno kot Janšo – kar apriorno ne vidim tako slabo, kot politično kontaminirani, torej pristranski analitiki. Tako kot bi bil Šarec lahko dober predsednik države – boljši kot Pahor –, bi bil morda tudi dober mandatar, seveda , če bi mu uspelo sestaviti sredinsko koalicijo (z SDS). Sam si je vrgel nekaj polen pod noge s tem, ko se je distanciral od koalicije z Janšo/SDS. Vedeti tudi moramo, da pri nas politični sistem ne predsedniku vlade ne predsedniku države ne pusti kakšne posebne samovolje. Zato Šarec ne bi mogel biti posebej škodljiv – tako kot Janša ne (česar se bojijo levičarji) – ker tega pri nas ne dopušča parlamentarni sistem oz. parlamentarna politična ureditev. Že koalicija predstavlja interno varovanko za predsednikove zdrse. Svoje pa naredi tudi opozicija. Tako da … – (desničarski) strah, da bi Šarec kaj uničil, je po mojem iskrenem prepričanju odveč. V isti sapi lahko dodam, da je tudi levičarski strah pred Janšo – ki meji že na fobijo – odveč.”

Kar se simptomov tiče, Vodeba skrbijo, in to je izpostavil že v analizah in profiliranju v predsedniški volilni kampanji. To, da je bil posvojen, ga po Vodebovo očitno zalaga z neverjetno politično motivacijo. “Njegova ambicioznost je na meji bolestnosti. Lahko, da ga bo pokopala, če ne bo preudaren. Na eventualnih ponovljenih predčasnih volitvah lahko povsem pogori; ker pomeni, da s svojo LMŠ ne pride v parlament – zagotovo pa ne, če se pojavi kakšno novo močno levo ‘ime’/’obraz’. To, da je imel v srednji šoli težave s fiziko (in še s kakšnim predmetom/’popravcem’), ni odločilno. Za to, da je nekdo uspešen mandatar oz. predsednik vlade, mu ni treba biti ne genij ne akademsko izobražen. Mora pa imeti določene sposobnosti, ki jih Šarec verjetno ima – kar je kot župan (po svoje) tudi dokazal, saj je dobil tudi drugi mandat, in to ni zanemarljivo. Morda bi se kot mandatar celo dobro znašel. Na podoben način, kot se na Janšo stereotipno lepijo določeni (levi) negativizmi in kritike, je to zaznati tudi pri Šarcu, le da Šarca apriorno kritizirajo desničarji – včasih mu delajo tudi krivico (na podoben način, kot levičarji delajo krivico Janši). Šarec je verjetno ravno zato, ker je bil posvojen, ob enormni ambicioznosti, razvil tudi določene genializme oz. talente – zagotovo na področju igralskega imitatorstva in improvizatorstva. Če je otrok prikrajšan za ljubezen (bioloških) staršev, lahko to v psihični realnosti malega posvojenca pomeni znatno psihično brazgotino, iz katere se lahko v odraslosti razvije marsikakšna ‘specifika’ – od narcizma do bolestne ambicioznosti ali še česa hujšega … Vendar jaz trenutno pri Šarcu ne vidim posebne psihične anomalije – in dvomim, da kakšno hibo izvrstno skriva. Biti tako izvrsten imitator in improvizator, kot je bil nekoč Šarec, ni enostavno, brez nadpovprečne inteligentnosti se to ne da. Šarec  po moji percepciji ni ravno ‘zabit’ človek. Tudi lik Ivana Serpentinška, ki ga je razvil, je spoštovanja vreden, hkrati pa tudi analizabilen. Toliko zdrave konservativnosti, kot smo je lahko zasledili pri Serpentinšku, nam daje vedeti, da je Šarec v svojem latentnem jedru precej konservativen in ‘ruralen’, ker je, zame osebno, precej pozitivna lastnost, glede na to, da gre za deklarativno levega politika. Tudi zgledno družino si je ustvaril. Ravno zdravo psihološko jedro je pri Šarcu latentno konservativno – in to je zame njegov velik plus. No, tudi pri Cerarju je bilo tako – dokler ga niso ‘povozile’ FDV-jevske feministke in njihovi ‘liberalni’ kolegi ala Brglez ter LGBT-lobi. Karikirano rečeno: v Cerarju je bilo premalo Serpentinška, da bi bil dober predsednik vlade.”

Foto: YouTube

Je njegova sugestibilnost pripeljala do nesodelovanja z Janšo?
Psihoanalitik Vodeb pa dodaja, da je povsem mogoče, da je Šarec v psihološkem smislu sugestibilen, kar je značilnost mnogih dobrih gledaliških/filmskih igralcev, ki lahko genialno odigrajo določene like/vloge, v katere se tudi dobro vživijo. “Šarec je bil svoj čas izvrsten imitator Erjavca, Drnovška, Serpentinška in še koga. Če je Šarec zelo sugestibilen (vodljiv), je morda spontano, nehotno – torej nezavedno – nasedel določenim namigom svojih političnih kolegov in svetovalcev, ki so mu odsvetovali – torej sugerirali/vsilili – nesodelovanje z Janšo in/oz. SDS. Morda je Šarec celo zmanipuliran – tako ali drugače – in se po tej logiki otepa koalicije z Janšo/SDS, ki bi lahko bila povsem legitimna in operativna (produktivna), bodisi pod mandatarstvom Janše ali celo njega samega. Osebno ne morem napovedati, koliko potlačene patologije lahko izbruhne iz njega, ko bo dobil moč in oblast. Premalo – beri: z njim nisem imel nikakršnih osebnih stikov in si zato ne upam napovedati Šarčevega obnašanja, njegove drže, če bi bil mandatar oz. predsednik vlade. Lahko, da bi prijetno presenetil, ali pa močno razočaral. Cerar je pač razočaral, in tega se ni dalo napovedati. V tej zvezi lahko samo še rečem, da se Šarec kot mandatar (predsednik vlade) lahko prelevi v spodobnega demokrata ali pa v neukrotljivega avtokrata, torej diktatorja s sadističnim obeležjem – ampak kot monarh-diktator, že zaradi koalicije, zagotovo ne bi mogel predsednikovati, ‘vladati’. Ta bojazen je torej odveč,” Šarčev psihološki profil ocenjuje Vodeb.

N. Ž.

 • Jan Kovalski

  “Vedeti tudi moramo, da pri nas politični sistem ne predsedniku vlade ne predsedniku države ne pusti kakšne posebne samovolje….. Tako da … – (desničarski) strah, da bi Šarec kaj uničil, je po mojem iskrenem prepričanju odveč.”
  ===============

  Daj Vodeb, a to, da so pretežno leve vlade v 10 letih (od konca leta 2008) do danes povečale javni dolg s cca 8 milijard na cca 32 milijard ni dovolj veliko uničenje???

  • zokispoki

   Itaq !

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • pajot

  Igralec pri svojem delu potrebuje režiserja. Režiser ima koncept in igralec se mu hote ali nehote podreja. In serpentinšek ga ima. Zelo dobrega režiserja. V Murglah.

  • Amerikanc

   Oblikovalec “javnega mnenja” je iz Kamnika – od tam prihajajo medijski spini ! Seveda po priporočilu in navodilih ljubljanske bratovščine, ki je, zanimivo, volila skrajno lunarno stranko !

 • VERRZIFIKATOR

  Milan Marjanovič

  SMRKCI IN NOVI VODJA

  Se v deželi Smrkcev je godilo,
  kjer živijo palčki večresnični,
  kjer dogovori so vedno nični,
  brez veljave je zagotovilo.

  Ata Smrk najmanjši je predlagal,
  naj že brž se najde novi vodja,
  takšen, ki bo sicer le orodje,
  a ne bo čez leto, dve omagal.

  So doslej forsirali konjička,
  takšnega z ročaji in brez mere,
  zmogel ni konjiček čez ovire,
  štiri leta je igral oslička.

  Novega bo treba osedlati,
  novega konjiča za parado,
  videz dati, ta da vodi vlado,
  videz, da primeren je, prodati.

  Pa nikjer bilo ga ni dobiti,
  je v deželi Smrkcev suša huda,
  in zato od zgoraj pač pobuda,
  da ga je mogoče posvojiti.

  Se iz tujih logov ga nabavi,
  toda kaj ko ta zgolj imitira,
  ne naprej, le vzvratno galopira
  in komplekse neuspešno zdravi.

  Se v deželi Smrkcev bo godilo,
  palčki večresnični kjer živijo,
  da iz pravljic se ljudje zbudijo,
  čudežno deluje to zdravilo.

  • samotoje

   Super smrkastično!

   • VERRZIFIKATOR

    Hvala.

 • resnicaboli

  Bojim se da bo nas pokopal.

 • Amerikanc

  Sugestibilni so vsi levi PM od leta 2008 naprej. Kdo jim sedi za vratom, se ve. Zakaj jim sedi za vratom (NLB – bankomat, partizanske penzije, trgovanje z zdravstvom,…), se ve.

  • zokispoki

   Vodeb ga kar malo krona v svoji analizi Serpentine. Seveda je predprogramirana katastrofa, ce bi tale model postal PM. Ne smemo se cuditi, da nas vsi po svetu lulat peljejo, ker nam od 2008, z letom prekinitve, vladajo nesposobni narcisoidi in bedaki ! Navsezadnje smo v zadnjih letih izgubili vse spore in sprejeli celo vrsto katastrofalnih, dolgorocnih odlocitev ! Zaradi tega ne kaze bagatelizirati te potencialne katastrofe , in iskati pozitivnih komponent tam, kjer jih ni ! Sprasujem samo, ali nismo imeli ze dovoj pizdarij, in ali si ne zasluzimo normalne drzave ?

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Darth Vader

  VODEB…..prvič……šarec ima osebnostno kompulzivno motnjjo…….drugič……šarec se pretvaja da je nekaj kar ni, torej ga jebe hipokrizija – pretvarja se da je nekaj kar ni…….tretjič……šarec je na egotripu in s tem njegov ego sprejema odločitve in to je povsod v življenju, poslu, vojni samomor……mislim da je v priročniku za Navy Seals (naložite si ga lahko preko torrent serverja Piratebay) celo med prvimi desetimi točkami napisano: “Don’t come to a battlefield with ego, it will get you killed in no time.”…….da tele polpismene klošarje, ki ne znajo voditi niti ene usrane občine s tujim denarjem psihoanalitično opredeljuješ za normalne pove več o tvojih de-klasifikacijah, kot pa o tvojemdejanskem poznavanju psihoanalize posameznika……..

  • Bemu

   Pa misliš, da je druščina, ki se zdaj zbira okol njega, kaj drugačna od njega?

   • Darth Vader

    star tajski pregovor….pa angleški…..pa ameriški,,,,,pravi……”Birds of a feather flock together”…..kar bi pri nas pomenilo, da “tiči iste vrste skupaj letijo”

  • Steiermark

   100 % ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • tarantela

  Vem še za najmanj enega politika, ki ga je izključevanje drugače mislečih pripeljalo do tega, da ima premalo glasov za sestavo vlade.

  • Darth Vader

   takšni, kot si ti je bolje da ne razmšljate, ker se bo kaj podrlo, vžgalo, sesulo, uničilo, bankrotiralo, mednarodno izoliralo, radikaliziralo ali pa revolucionariliziralo

   • tarantela

    V rit se piš!

 • sloustava

  Mediji so ga naredili. A ne po lastni volji, po zahtevi lopovskih kucanov in golobicev. Kupljeni mediji so daaaalec najvecji problem Slovenije. Tu ne gre zanemariti ozadij! Meni osebno se dalec najvecji krivec za sedanjo situacijo, brezizhodno in unicujoco, jaankovicevsko in tatinsko, prikaze vedno samo (pre)Virant!

 • Antonius

  Za branje bi bil psihološki profil Vodeba bolj zanimiv, kot njegov o psihološke profilu zaletavega *političarja* Šarca.

 • Kučko pod pručko

  Basen o šarcu in kroti

  Še dobro, da bilo ni več predmetov,
  dobil bi zraven še en cvek al’ dva,
  njegov’ga fotra volja dobra bi pošla,
  in konec njega vseh bi b’lo obetov.

  Kljub hudim mukam je tišler le postal,
  in stopil je za ponk mizarski,
  a hitro se prelevil je v poklic igralski,
  da klovnov lik ga dvignil je od tal.

  Njegova skrb je zdaj, da Janšo zmerja,
  še sedeti z njim v vladi noče,
  grmi in zliva zrna nanj debele toče,
  vse to po notah iz Murgel režiserja.

  Spoznal bo Šarec svojo hudo zmoto,
  a za še enega popravca bo prepozno,
  življenje zakuhal si je grozno,
  ker poslušal je to belolaso kroto.

  • VERRZIFIKATOR

   Dragi Kučko!

   Dovoli, da samo malce posežem v metriko, da bo bolje teklo.

   Basen o šarcu in kroti

   Še dobro, da bilo ni več predmetov,
   dobil bi cvek dodaten ali dva,
   očeta volja bi povsem pošla,
   bilo bi v hipu konec vseh obetov.

   Kljub hudim mukam tišler je postal
   in stopil je tedaj za ponk mizarski,
   a hitro zbežal je v poklic igralski,
   da klovnov lik ga dvignil je od tal.

   Njegova skrb je zdaj, da Janšo zmerja,
   pa v vlado z njim se še usesti noče,
   le zrna zliva nanj debele toče,
   po notah murgelskega režiserja.

   Spoznal bo Šarec svojo hudo zmoto,
   a za popravca bo tedaj prepozno,
   življenje si zakuhal fant je grozno,
   ker je poslušal belolaso kroto.

   • Kučko pod pručko

    Dragi Verzifikator. Mojster peresa si in mojster verzov, o čemer ni nobenega dvoma. Moj stil pisanja pa je nekoliko drugačen, saj rad obračam vrstni red besed v posameznih vrsticah. Tega sem se naučil pri branju knjig Janeza Jalna. Njegov slog mi je bil zelo všeč in mi je nekoliko zlezel pod kožo. Namen tega je, da je branje bolj melodično in bolj tekoče. Zavedam se, da po pravilih zgradbe stavkov to sploh ni pravilno, da pa v pesništvu veljajo bolj ohlapni zakoni.

    Če bi npr. v prvi vrstici napisal slovnično pravilno “in bi bilo konec vseh njegovih obetov”, bi v branju celotne kitice zvenelo slabše kot “in konec njega vseh bi b’lo obetov”.

    Upam, da mi ne boš zameril, ker ti tokrat malce ugovarjam. Se pa zelo strinjam s pripombo “pa v vlado z njim se še usesti noče”, ki je lepša, kot sem jo zapisal. Lepo te pozdravljam!!!

    • von Rhein

     Če dovolita bi jaz oba popravil na koncu zadnje kitice o besedi belolase krote. Po moje bi bolj držalo….rumenolaso kroto filozofsko.

    • VERRZIFIKATOR

     Le tako naprej. Kdor poje, ne misli slabo.

  • SIMON ROZIC

   Super, super!

 • totex39

  Šarec in njegova druščina ne bodo nikoli dobri demokrati oziroma mandatar, kajti s tem ko je že v začetku odklanjal vse stike z stranko SDS in Janšo pove vse o takem človeku, kam je obrnjeno njegovo mišljenje.

  • Steiermark

   Glede na, javnopodane informacije, bi naj bil serpentinše iz krajev, kjer še vedno vlada “krvna osveta” – maščevanje, ko te ubijejo zaradi napačno izgovorjene besede, bi rekla, da je tudi on “gensko” enak svojim biološkim staršem, kultura, čeprav hodi brat berila k maši, pa ni nič kaj krščanska oz . tudi njegov srepi pogled, ga uvršča med svoje biološke prednike….. Bog nam pomagaj, če pride na oblast – boljši kot komunajzli,nemore biti……

 • Dillinger

  Gospod Vodeb pravi,da je Šarec nadpovprečno inteligenten,ker je pač razvil lik Serpentinška
  in ga dobro odigral,ter,da ni ravno zabit.Po tej ugotovitvi je Šarec nekje med totalno zabitostjo
  in v skrajnih mejah nadpovprečne inteligence.0-200
  Res je,da je Šarec,zmanipuliran,zbegan,vodljiv kar se kaže v njegovih izjavah,zato oseba s takimi
  lastnostmi ni niti približno nadpovprečno inteligentna,ampak je običajen vaški zabavljač-naturščik.

  • Franc Šink

   Če nekdo razvije neki nov lik je po moje razdvojena osebnost.

   • Dillinger

    Razdvojena oz. razcepljena osebnost bi bil,če bi se npr v parlamentu predstavljal kot Šarec,nato pa nenadoma ali postopno prešel v lik Serpentinška.To je motnja identitete.

    Razvijanje likov v igralstvu pa z razdvojenostjo nima nič skupnega.

 • Stajerka

  včeraj je že bilo slišat, da se dogaja….
  – Šarec bi naj na pogajanjih pokazal pravi obraz
  – po informacijah, bi on določil kdo bo imel kateri resor
  – baje gre drugi teden na dopust, hebe se njemu za vlado in narod

  osebno mi deluje kot kolerik……tega ne uspe prikrit, čeprav se zelo trudi……njegovi nastopi in retorika so maska……

  • zokispoki

   A ni sel, sicer ne prevec modri sin konjenika z rocaji, tudi najprej na dopust, po tem, ko je postal PM ?

   • tohuvabohu

    Vprašanje je, zakaj bi sploh rabil dopust, saj nikoli ni ničesar resnega počel.

  • Steiermark

   Meni pa bolj deluje kot psihopat….

 • Delta

  Tale Šarčev psihološki profil je pa precej podoben dolgoročni vremenski napovedi. Bolestno ambicioznost smo vsi že opazili. IQ je očitno subjektivna ocena, ker rezultata v točkah ne bomo videli.
  To, da ga lahko vodi vsak, ki ima 5 minut, pa samo dokazuje, kaj je edini namen njegove pojavitve na državni politični sceni. Čista manipulacija, kjer je on prvi, ki ga je možno zmanipulirati, preko njega pa še kar lepo številko volivcev.
  In NLB bo še naprej bankomat za stričke, nečake pa bodo še naprej postavljali po številnih drugih državnih podjetjih.

 • Kučko pod pručko

  Pri zgornji psihoanalizi me več stvari moti

  Z nekaterimi Vodebovimi ugotovitvami se ne morem strinjati, čeprav sem na področju psihoanalize popoln laik. Naj naštejem tri stvari, ki so me zmotile.

  To, da bi bil Šarec lahko dober predsednik vlade, se mi zdi povsem zgrešena teza. Kakšno resnost pa je pokazal v sami predvolilni kampanji. Ni imel razčiščenih pojmov, bil je brez vsakega programa, na jasna vprašanja, kako bi reševal to ali ono, pa je odgovoril, da bi se o tem pogovorili, ko bi bil čas za to. V tem pogledu Janši ni niti do vrha podplatov.

  Da je nadpovprečno inteligenten? Ta je pa res dobra. Imeti šest popravcev, če je za vse sploh povedal, na lubadarski šoli ni ravno znak posebne inteligence. Sploh pa ne nadpovprečne.

  In še, da je morda nehote, nezavedno nasedel določenim namigom svojih političnih kolegov. Inteligenten človek zna razmišljati in se tudi pravilno odločati. Če pa za tako pomembno stvar, ki se tiče celotne države, nezavedno podležeš mnenju drugih, si povsem vodljiv in neprimeren za premierja.

  Naj mi g. Vodeb ne zameri, da se je nek naravoslovec spustil na njegovo področje!!!

 • Nšo-či

  Edino kritično razmišljanje, ki ga premore Vodeb, je torej razmišljanje o ženskah. Ni mu niti jasno, da Šarec nima nobenega atributa, da bi ga ženske dojele kot Moškega, mu zaupale in se prepustile vladanju. Tudi v gostilniškemu liku bevskajočega Serpentinška, ženske ne zaznamo vira moči in konzerativnosti. J.J. je njegovo nasprotje. Moški. Odločen in trden. Predsedniški.

  • karpelec

   Ha, ha, mogoče ga je pa tašča dojela kot moškega.

   • Nšo-či

    Pol mu pa ne bi bila za petami :)

  • tarantela

   Kaj pa Old Shaterhand?

   • Rožle

    Aha, ti ga tut poznaš:)

    • tarantela

     Pubertetniška jajca!

  • slosin

   pol pravš, da si kr vesela, da si ga zgrešila…

 • althar

  Ni problem Serpentinšek, problem je udbomafija, ki nam ga nastavla. Vsi vemo, da Serpentinšek ne bo odločal o ničemer, če postane PV, a če ustavlamo njega, ustavlamo udbomafijo. A je to tako težko razumeti?

  • tarantela

   Nove volitve?

   • bednick

    Dolgo te ni bilo.
    Sem že gledal osmrtnice.

    • Rožle

     Med katerimi?.. o pajkovcih ?

     • bednick

      Madona si ti bukov ke u peso.
      P.s.:
      pesa = glava

     • Rožle

      A boš zdej cel dan spreminju komentar ..?

     • bednick

      Ja, to pa delam vedno.
      Zato rajš mal počakaj, predno odgovarjaš.
      P.s.:
      ta komentar je še v nastajanju.

     • Rožle

      Itaq in take je najbolj met med ..
      This user is blocked.

     • bednick

      Ni problema.
      Rožle
      @disqus_UFFN0V0PZl
      You’ve blocked this user.
      heheheh

     • karpelec

      A veš, da se ljudje bolj bojijo pajkov kot smrti?

     • Rožle

      Ja, eni se pa kač bojijo …
      to je po freudu strah pred Pe….om

     • Nšo-či

      Lepo je, da se je vrnila.

     • bednick

      Ne klič hudiča.
      :)))

     • Nšo-či

      Tudi Mefista pogrešam :)

     • Rožle

      Ja, on je od hudiča :) dobesedno

     • bednick

      Jaz ga ne.
      Me je imel za buzija.
      Uvrščal me je tudi med tiste nicke enega in edinega al kako že.

     • Nšo-či

      :) ne pogrešam ga ..zaradi odnosa do mene ampak zaradi izjemnih komentarjev.

     • bednick

      Nikoli več mi ne bo reku:
      bednik, ti si buzerant .
      :)))))

     • von Rhein

      Zakaj se je vrnila me niti ne zanima.Bolj me zanima katera je odšla.

     • Nšo-či

      Je kakšna odšla?

   • althar

    Trenutno so videti najbolša rešitev.

 • Franc Šink

  Koalicija Janša/ Šarec je nemogoča. Mogoča bi bila če bi bil relativni zmagovalec Šarec bi bilo marsikaj drugače. Janša ne bo sprejel da mu bil šef Šarec.

  • centurion

   Jaz tudi ne bi imel tega pajaca za šefa.
   Lahko je skoraj glavni na kakšni gasilski veselici.

 • bednick

  Vodeb pa politika?
  Ne bo šlo.
  Vodeb pa psihlogija?
  Tudi ne.
  Kaj še ostane?
  P.čkin dim.

  • Rožle

   Čemu pika za P. ?

   • bednick

    Stara šola.
    Sem kulturen.

 • Caetano

  Lepo spet nekaj prebrati od mag. Vodeba!

 • xtc

  Ne vem zakaj toliko ukvarjanja z Crkntinčkom,ki je že politoično truplo,razsuli so se kot kunik včeraj,jasno je,da šarčevine NE bo,baje pa SDS tudi nebo podprla nobenega,ki nebi bil iz njihovega bazena predlogov-torej predčasne volitve so le še vprašanje časa.
  Colarič kot Urlep(LMŠ) pa bi s tveganjem vstopa v politiko kmalu postala tarča prihoda zgodb v javnost,ki jima ne dišijo in bi ju lahko dotolkla.

 • Anton

  predragi sokomentatorji, vse ugotovitve katere ste našteli glede Serpetinška, so irelavantne, zakaj, zato ker bo on kot bodoča figura predsednika vlade, zgolj figura, katero bodo po šahovnici premikale sile za ozadjem.Glede IQ-ja pa takole, niso pomembne zgolj kognitivne sposoobosti človeka, tu je še EQ oz, spsoobnost dojemanja/sprejemanja sočloveka kot takega in sposobnost razbranja čustev, občutkov nekoga je boljše zagotovilo za dobrega “menedžerja vlade/države” kot IQ.

  sarkazem press

 • Duhec

  Zdaj je že ambicioznost nezaželjena, napaka, pomankljivost. Ja sej no, za druge je pa kramp in lopata življenjski dosežek. Tudi prav…

  • von Rhein

   Zavedaj se,da je on (Serpentinšek) nekaj med krampom in lopato,torej orodje.

 • Silka

  Na koncu je povedal, da ni nič povedal še manj pa napovedal ta “ambiciozni” psihoanalitik.

 • dr Janez Sveti

  Šarec je igralec, ki poskuša biti Drnovšek. Amaterski igralec, naturšček

  DR Janez SVeti

 • lambizer

  Vodeb je zelo potreben psihoanalize!

 • totex39

  Nekaj pa je tudi v tem resnice, kajti vedno so na oblasti postkomunisti, ki pa so le redki, da so “pravi” Slovenci zato je pri nas tudi taka zmešnjava in takim na žalost ni za dobrobit Slovenije.

  • Dragan Krstič

   totex, južnjaqki niso volili LMŠ, zelo verjetno pa je večina njih dala glasove SD, seveda pa večina njih sploh ne glasuje. Seveda so pa zdušno glasovali za Jankovića leta 2011. Valitev krivde na južnjake zakaj levica zmaguje je brez osnove..

   • totex39

    Si dobro prebral, da ni bilo mišljeno za volivce, ampak ravno OBLAST sestavljajo ljudje, ki jim je malo mar za Slovenijo, ker niso Slovenci.

    • Dragan Krstič

     Ja ampak te južnjake kot kandidate za poslance predlagajo slovenske stranke in ti kandidati so izvoljeni s strani slovenskih volivcev, seveda večinoma. Polpismeni in nepismeni južnjaki se pa bolj malo zanimajo za politiko in volitve. Če se jih sploh udeležijo pa volijo SD. Eklatanten primer da Slovenci izvolijo takšne ljudi je izvolitev Palestinca v Domžalah. Niso ga izvolili muslimani ne Srbi ampak “čisti” Slovenci.

     • Franjo

      pa na piranskega župana si pozabil

     • RATATA

      Umazani leni slovenci.

 • Dragan Krstič

  Škoda besed o analiziranju Šarčeve inteligentnosti in njegoveem IQ. Bolje bi bilo ugotavljati na kakšnem nivoju inteligentnosti je volilno telo, ki je Šarcu dali 12,66% glasov, kar je pa še bolj zaskrbljujoče je, da je Levica v gtnezdu slovenske” intelektualne” elite Ljubljani prejme skoraj 20% glasov. Ali se bogata Ljubljana pa tudi Koper norčujeta iz mnogo revnejše province.

  • Franjo

   raje se vprašaj, kakšen IQ imajo tisti, ki so volili janšo.

   • Dragan Krstič

    Vsekakor višjega kot ga imaš ti.

 • Janez Novak

  Psihoanaliza je lahko koristna za razumevanja značaja posameznikov, toda Šarčeva izključevalnost je pogojena prvenstveno z interesi. Njega podpira Kučanov klan, ki ga je ves čas medijsko promoviral in ga ustvaril kot politika. Tako rekoč iz nič. Šarec je lutka na vrvici, ki jo krmili njen lutkar – Kučan z oprodami. Janša je vodja konkurenčnega klana in kot tak je seveda za Kučana popolnoma nesprejemljiv. Od tod Šarčeva izključevalnost. Slovencem je sreča res obrnila hrbet. Na milost in nemilost smo prepuščeni dvema interesnima klanoma, Kučanovemu in Janševemu, ki oblast izkoriščata za bogatenje njunih nomenklatur. Med sabo se na smrt sovražita, to sovraštvo pa se širi med ljudi in to nam prodajajo za demokracijo.

  • slosin

   ….ja, zanimivo, narod pa deli samo Janša, Kučan pa deluje povezovalno …

   • Janez Novak

    Zgodovino pišejo zmagovalci. Kučan je zmagovalec.

    • tohuvabohu

     O zgodovini se bomo že še pogovarjali. Zdaj je na vrsti Slovenija. Kučan naj gre na volitve, namesto da serje iz ozadja.

  • Franjo

   šarec nikogar ne izključuje, samo z slovensko domobransko stranko pač noče sodelovati

   • Janez Novak

    Aha, potem imamo v SLO poleg domobranske še titoistično in morda stalinistično stranko? Saj se mi je zdelo. Zdaj mi je jasno, zakaj smo zabredli v to brezizhodno močvirje.

   • Dragan Krstič

    Saj mu z nikomer ne bo treba.

 • Krtača 20

  Torej tale kvazi analitik z drugimi besedami predlaga da je vojni dobičkar, prevarant, trgovec z orožjem in tajkunizator še vedno boljša izbira?

  • Franjo

   denar od trgovskih poslov in provizij dela čudeže

  • tohuvabohu

   Od kdaj pa murgelski škrat kandidira?

  • Jaka Sraka

   Od kod pa ti ideja, da murgelčan kandidira za PV?

 • Krtača 20
  • Franjo

   mislim, da vodeb titu ni dorasel niti da mu čevlje glanca

   • Dragan Krstič

    Zakaj dvojina pametni Franjo. Samo en čevelj, pametni Franjo.

    • stajerc5

     Hehehe…

 • PIA PlA

  Vodebu se vidi, da je sugestibilen. To pomeni, da nekritično posnema druge, prevzema njihova mnenja in stališča ter se slepo podreja. On se slepo podreja Sigmundu Freudu, mnenja pa povzema od tistih, ki so na oblasti že skoraj osemdeset let. Njegove psihoanalize so vredne eno figo.

 • von Rhein
 • Morala

  Nič ni narobe, če je nekdo ambiciozen. Če ni, je še slabše. Le ta slinavost, izključevanje, in hlapčevstvo ter rinjenje v ospredje, ga bo drago stala…v kolikor bodo nove volitve, bo izgubil pri ljudeh še tisti kanček zaupanja, ki ga je imel . 12,66% glasov…

 • Zgornji

  Glede na to, da je Igralec, se lahko Prelevi v kakršnega koli Hudobneža, da bi samo še Bolj škodoval narodu !!! ! !!! Amennn !!! ! !!! In Ravno Zato mu pa Žal Ni za Zaupati !!! ! !!!

 • centurion

  …ma hebem vam psihoanalizo no…
  Si predstavljate Šarca, ki v svojem mandatu predseduje
  za 6 mesecev npr Evropski uniji pa to?
  A rabimo še večjo blamažo od Bratuškove v Bruslju ali kaj?
  Streznimo se malo no….
  Ne klovn, pajac je!

  • Franjo

   če ga primerjamo z junkerjem, je milo rečeno vsaj odličen kandidat, več bi bilo že mal kičasto

   • Bemu

    Si že ta prav – volvota nima vsak.he, he

 • Lisjak

  Po vsej verjetnosti bo Šarec sestavil vlado,če ne,pa ne.

  • centurion

   …v kolikor se bo želela pogajati o vladi tudi lLevica, se bo
   pogajala, sicer se ne bo….

   • Bemu

    Ja, neverjetno, no…….. res je (najbrž) zelo uporaben, he, he,….
    Se bomo še smejal…. pa bolj “tenko piskal”.

  • Bemu

   No, nekaj pa si se le naučil od novega “kandidata”, ki bi bil rad…. enako mu pritrjuje tudi njegova zbrana druščina.
   Ja, ni kaj….. so “odprte glave” vsi skupaj …. hmmm

 • Franjo

  psihoanalitične ocene ljubljenega vodje pa ne smete objavit?

  • elh.

   Murgelčan ni dotakljiv

  • Morala

   Tvojega? :)

  • Bemu

   Zelo se ceniš….. hmmmm

  • žogica

   To je državna skrivnost!

 • Dragan Krstič

  Na Požareportu je kolumna da koalicija levakov vedno manj zaupa Šarčevim sposobnostim biti PM.

  • žogica

   Pa kdo verjame Požarju, vidiš, da še v Parlament ni prišel!

   • tohuvabohu

    Zakaj pa ti prismoda misliš, da je hotel priti?

  • tohuvabohu

   To je logično. Šarec ni levičar. Seveda pa tudi ni desničar. On sploh ni nič. Tabula rasa. Na levici ga nikoli niso jemali resno in ne vidim možnosti, da bi ga pustili vladati. Okoli njega se drenjajo le zaradi volilnega dosežka. Po drugi strani je pa šleva in nima nobene avtoritete. Torej je njegova vlada že vnaprej obsojena na katastrofo.

 • Jaka Sraka

  Le so našli tega primitivca

 • puki

  No, vsaj vemo kdo bo pod jjjem minister za psihiče…

 • Dragan Krstič

  Zakaj imajo postkomunisti takšno podporo med slovenskimi volivci? Eno od poglavitnih dejstev je da so državljani Slovenije procentualno med najpremožnrjšimi na svetu, menim pa da smo celo najpremožnejši.
  Komunisti so talali stanovanja po tekočem traku tudi tistim prišlekom, ki so komaj prišli v državo, talali nemogoče ugodne kredite za nakupe in tega ljudje iz nižjih družbenih slojev ne pozabijo. Takoimenovani socialni reveži, ki hodijo na Karitas in RK po pomoč v denarju in hrani imajo stanovanja in hiše v vrednosti par sto tisoč €. Tega v zahodni Evropi ni. Neverjetno je dejstvo da so mnogi upokojenci iz bogatih držav Evrope, še posebej vdovci, vdove ali samski z dobrimi penzijami ko plačajo najemnino in ostale stroške
  bivanja skoraj na istem kot naši socialci. In ko vprašaš takšnega človeka zakaj voli rdeče dobiš odgovor: meni so penzijo in stanovanje dali komunisti in ne Janša.

  • Cucurbita Pepo

   Slovenci smo najbolj premožni ma svetu? Vam ni do tega, da bi svoje trditve predhodno preverili? Kaj pa če so napačne :O

 • RATATA

  Janša ma 25 centimetrov,
  Šarčurina pa 13 centimetrov
  špage.
  Kdo jo ma več?

  • Rožle

   Se da tole špago še kej nategnt … je elastična? .. pa to

   • RATATA

    Ne.
    Se bodo pa jeseni, ko bomo za svoje nabavljali novo špago centimetri predrugačili.

  • Anton

   problem je ker levičarski cm ni enak standardnemu cm, levičarji imajo tudi svojo šolo štetja, kar Vučkota vpraš

   sarkazem press

 • centurion

  Glede na to, da imitira skoraj vse,
  naj mu pomagam razšiiriti obzorja,

  »Sem zelo zadovoljen, da sem odigral 90 minut. Pred tekmo sem bil namreč dokaj živčen, saj sem pred tednom dni imel potres možganov.«
  »Mariborčanom bi čestital za zmago, če bi si jo zaslužili. Tako pa so z obrambno igro povsem uničili derbi. Še dobro, da niso kar avtobusa postavili v svoj kazenski prostor.«
  »V Korejo sem šel samo podpisat pogodbo in ne gledat okolice, to bi imel čas početi naslednji dve leti.«
  »Boli me koleno, in to na nogi.«
  »Jaz, Zahovič in Karič smo najboljši duo.«
  »Pozdravljam svoje starše, predvsem očeta in mamo.«
  »Preselil sem se v trisobno garsonjero.«
  »Velikokrat sem samokritičen, včasih tudi do sebe.«
  »Igrali smo taktično zelo dobro, ampak naša tehnika je bila zanič.«
  »Imeli smo težkega nasprotnika, vendar je bil nasprotnik boljši.«
  »Tekma je bila dobra, na začetku smo bolj slabo začeli, potem smo pa malo popustili.«
  »Danes nismo imeli sreče, ker smo imeli nesrečo.«
  »Jaz sem sicer zadel žogo v mrežo in dal gol, vendar so jih dali norveški nasprotniki iz Norveške na drugi strani več.«
  »Malo sem se na koncu igre znesel nad sodnikom. Pa to ni bilo samo verbalno! To sem mu tudi povedal!«
  Vaš Cime.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • UDBA

  “politično NEopredeljen (PSIHO)analitik” Na Novi24TV ? Mislim, da se se malo zmotili pri pisanju. :)

  PS: Iz stavka odstranite veliko tiskane črke, da dobite resničen stavek. :)

  • Bemu

   Ti, kar sam sebi daješ všečke ???

   Saj tvojemu SOVRAŽNEMU GOVORU res ni dajati všečkov, ampak samo blokiranje.
   Dobro, da Nova24TV hrani IP-eje.

   • UDBA

    Kako povezavo ima shranjevanje IP naslova?

    PS: Resnica boli, vendar to ne pomeni, da je kazniva. :)

    • Osti jarej

     …točno vedo,kdo si

     • UDBA

      VPN :)

      PS: :)

   • Cucurbita Pepo

    Skrajna desnica je znana po svobodi izražanja

    • tohuvabohu

     Zato ste zaprli Pučnika pa še mnogo drugih.

  • Cucurbita Pepo

   Politično neopredeljen Vodeb je objavil več kot 30 člankov na novi24 :’D sploh pa je mikaven, ko citira stara že zdavnaj zavrnjena Freudova “dognanja”.

   • UDBA

    Včasih se mi zdi, kot da se novinarji Nove24TV delajo norca od SDS-ovih ovac. :)

    PS: Daily dose of lies for the sheeps. :)

 • Cucurbita Pepo

  Vas ne moti, da nova24 laže in zavestno objavlja napačna dejstva?

  • žogica

   Nič jih ne moti, samo, da so potolaženi, magari z lažjo….

 • Dragan Krstič

  Ko poslušaš interju Boštjana Veseliča z Vodebom se vprašaš ali ta človek ne rabi svojega psihoterapevta.Veliko od tega kar je povedal je res, ampak nekatera njegova mnenja so me pa izredno negativno presenetila, še posebej tisto da je Janša nagajal Pahorjevi vladi, ki je bila po Vodebovem mnenju, vsaj tako je nakazal, zelo dobra. Oh ubogi Vodeb.

  • Cucurbita Pepo

   Njegovo znanje psihologije je porazno in precej zastarelo.

  • Dragan Krstič

   Vodeb še ne ve da ima opozicija pravico kritizirati delo vlade, sploh pa katastrofalno Pahorjevo. Ubogi Vodeb.

   • Cucurbita Pepo

    Ubogi ker v 21. Stoletju citira Freuda. Za neizobražene volilce Sds je dovolj dober…

    • branči

     če bi bil jaz toliko izobražen kot ti, bi mi bilo pod čast pisati take komentarje! ti je kapnilo?

     • Cucurbita Pepo

      Če bi bil izobražen, bi videl kako je večina ljudi zavedenih in bi skušal to popravit.

     • branči

      pol pa popravi! a misliš, da so samo desničarji zavedeni? po moje tvoja zavest ni daleč stran od zavedenosti! pridruži se jesiharjem, ki po stanovanjih vabijo k svoji veri, nas zdrave kmečke pameti, pa se izogni!

    • tohuvabohu

     Prekleti šovinist.

 • žogica

  Tale Vodeb je pravi psihič, če bi ga ponoči srečal…….., hudo!

  • xtc

   Ti bi ga pričel kar sexualno nadlegovati poznamo take leve vsiljivce.

   • žogica

    Ti pa kaj takega itak nisi sposoben, zato pa samo vrtiš jeziček.

 • stajerc5

  Levaki zarukani, preberite si to, ko celo JJ-ev smrtni sovraznik spregovori:

  “Na Marjana Šarca, z njim osebno očitno res zelo slabo kaže (vir), se je javno spravil še nekdanji politik Gregor Virant. Takole je tvitnil: “Nisem si mislil, da bi me lahko karkoli pripeljalo do tega, da bi si želel, da Janša, kljub vsem nahrbtnikom, spet postane predsednik vlade. No, in potem je prišel Marjan Šarec.” “

 • Osti jarej

  ..naj nekdo psihoanalizira vodeba

 • Get Smart

  Ko MURGL JUGOKOMUNJARE = MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI bastardi tipa žogica govorijo o sebi in svojih tovariših, govorijo vedno resnico,
  ki postane SVETOVNO ZNANA KOMUNISTIČNA LAŽ šele tedaj, ko jo podtaknejo, poturijo nje ČLOVEKU.
  VODEB je MURGL JUGOKOMI psihić, kot mu milorečeno pravi loptica.
  Vodeb je sicer micena ritardirana MURGL JUGOKOMI pussika, ki z vsemi štirimi podpira VSE MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. JUGOKOMUNISTIČKE pridobitve tekovina revolucije, razen starša 1 in starša 2,
  ki sta po KOMINTERN AGITPROPAGANDI takorekoč nujno lahko le
  “Ž” + “Ž” (oz. dva TRANSIćA ali pa transić + Ž)
  ali “M” + “M” (oz. dva TRANSIćA ali pa transić + M),
  nikakor pa
  ta prava Ž in ta pravi M = to za MURGL KOMI JUGO in KOMINTERNO ni opcija.
  Še enkrat, edina pametna, ki je kdajkoli prišla iz SICER LAŽNIVIH jugokomunističnih ustk MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA vodebčija,
  je ta, da otrok (mali ČLOVEK) za časa rasti/razvoja (UČENJA, opazovanja …) rasti v odraslega ČLOVEKA, pač nujno rabi vzorce za učenje:
  torej v tem primeru like ŽENSKE = MATERE in MOŠKEGA = OČETA.
  Sledimo?
  Še enkrat:
  Vodebći (ki seveda ni kak psihoanalitik, ampak psiho–analni WATCHDOG) z vsemi štirimi podpira vse MURGL JUGOKOMUNISTIČNE UKREPE proti ljudem, razen resnične ali pa FEJK drže pri materi in očetu.
  .
  Vodeb je DEL PROBLEMA, kot smo že MILIJONKRAT povedali, ne pa rešitev.
  .
  ŠARAC je MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI bastard,
  je za SERBUSA tekovina revolucije rojen SERBUS, ki nima lastnega hrbta, njegovo dupe je v lasti MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE,
  zato je kakršnokoli drkanje o nekakšni (bulšit) sugestibilnosti SERBUSA ŠARCA samo in drkanje analnega ritarda Vodebćija, ki vas ima nepismene za norce.

  Pamet v glavo.

 • karpelec

  Vedno bolj se odkriva, da sta masker in akter zelo, zelo šlampasta.

 • samotoje

  “Njegova ambicioznost je na meji bolestnosti”. Vodeb gor ali dol, tu je zadel v piko. In samo še to: za plezanje navzgor je Šarec pripravljen pohoditi vse, ki so mu odveč. To bi moralo skrbeti vse tiste, ki se ga držijo za rep.

  • tohuvabohu

   No ja, ni tako hudo. Tisti, ki ga zdaj tiščijo gor, ga bodo prvi spodnesli. Kje ste pa to videli, da lahko en vaški posebnež pelje scat celo udbomafijsko drhal?

   • samotoje

    Zaradi podcenjevanja nas bo še glava bolela.

    • tohuvabohu

     Imamo že dovolj vzrokov za glavobol. Šarec še zdaleč ni nujhujši. Če mu bo “uspelo”, sledi pač madžarski scenarij po naravni logiki.

 • Get Smart

  Psiso-analni ritard Vodeb:
  “Cerar je pač razočaral, in tega se ni dalo napovedati” (Vodeb).

  .
  VSE, ampak zares VSE okrog SrboMURGLcmerića smo ljudje DO PIKICE NATANČNO NAPOVEDALI, vse.
  .
  Kako pa je to mogoče? Ker VSI za SERBUSE ROJENI in nastopljeni SERBUSI pač morajo IZVRŠAVATI NAREÐENJA gazde, ki jih je rodila in nastopila, sicer gredo lahko v mekDonolds čistiti stranišča, za kar so v glavenem vse MURGL JUGOKOMUNJARE tudi edino sposobne (ritard Vodebći seveda ni izjema nje).
  .
  SMCmero je (bil) LDS. LDS je de iure in de facto SKOJ =
  Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSALVIJE = podmladek KPJ.
  Cmerina tata = FORUM 21 =

  = PRIHVATIZATORSKI oddelek MURGL KOMI JUGE v SLOVENIJI =
  predsednik tega ZLOČINSKEGA združenja je tov. MILAN KUćAN.
  Cmerina mama je bila PODPREDSEDNICA LDS.
  SMCmero je kao delal pri Sinički, LDS = KPJ dvornemu kao odvetniku,
  in je preko LDS fejk natečajev prejemal nadomestila in
  izvajajal je kao predavanja četrtošolčkom za mastne pare in za mastne večkrat plačane potne stroške.
  MURGL KOMI JUGA ga je nastopila po 3-letnem ropajo POZITIVNO SRBSKE magistralno kopipastarske znojilje, ki jo je MURGL KOMI JUGA nastopila namesto NAJBOLJ pingića na svet nje, ki ga je MURGL KOMI JUGA porabila za LAŽNIVO enačenje s ČLOVEKOM in ga kao osumila kao korupcije in ga zato kao ODSTOPILA s položaja POZITIVNE SRBIJE (in nastopila znojilno), ni ga pa kot kao koruptivnega ODSTOPILA s položaja NAJBOLJŠ koruptivnega in NAJBOLJŠ LAŽOVA, LOPOVA in FUK REKETATORA na svet nje, naći kot đupljana nje.
  Ampak,
  jebeš DEJSTVA, jeli, Vodebiću?
  Vodebić vam pač NADRKA, da se SERBUSOVANJE SERBUSA ni dalo napovedati in otroci kupite te drkancije.
  .
  In zdaj vam Vodebić spet drka, kako on kao ne ve, kako ga bo kao razočaro ŠARAC nje, torej mekanocurni prvorazredni MURGL JUGOKOMI ritard,
  član MURGL KOMI JUGE, član pingić-znojilske POZITIVNE SRBIJE, ki jo je MILAN KUćAN ustanovil za “nov-obraz” pingića leta 2011,
  po 3-letnem PAHOROVANJU, ko je pod kiklco BARBI POHARKE
  MURGL KOMI JUGA izvedla rop tisočletja v Sloveniji.

 • stajerc5

  Slovenske novice so pravzaprav TOZD Dela. Je pa zanimiva anketa pod spodnjim linkom.
  Od 2700 do sedaj udelezenih, bi 48% volilcev na predcasnih volitvah volilo Janeza Janso!!! Nekaj se pa le dogaja v slovenskih glavah…
  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/nove-volitve-kdo-bo-bil-najvecji-osmoljenec-70342

  • tohuvabohu

   Janja Božič Marolt z Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana je skozi leta političnih analiz prišla do zaključka, da »volitve odločijo veliki, odločilni pa so mali«.
   Hahahaha, kakšna modrost. Ta babnica je iz delanja anket naredila veliko znanost, njene ocene so pa “krneki”.

 • tohuvabohu

  Vodeb naj si svoje “analize” nekam vtakne. Psihoanaliza ni niti veda, še manj znanost. Je “krneki”.
  Politika je veščina, ki jo obvladaš, če pa je ne, je pa ne. Šarec je samega sebe vzel malo preveč zares in misli, da se svet vrti okoli njega. Padec bo hud.

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje .
  Šarec je strelec z luno v levu in merkurjem v kozorogu .
  Žvepleni je kozorog z luno v levu in merkurjem v kozorogu .
  Šarec je žal preveč podoben Stalinu , zato ga je tudi halbmadžarski pritlikavec izbral , ker ga spominja na njegovega idola .

 • montyamp

  ŠAREC JE GORENJSKI STALIN .
  Stalin je bil župan Rusije in je poklal 30 mio. svojih , se pravi Rusov .
  Slovenci pa itak čakaj novo klanje , mazohizem ima svoje prijeme .

 • xtc

  Najpomembnejše je to ,da Šarćčeve vlade ne bo kot tudi ne tehničnega mandatarja,ostalo pa se bo razrešilo Decembra.

 • tohuvabohu

  “Vodeb skozi psihoanalizo ocenil Šarca”
  Hahaha. Na psihoanalizo se danes tudi pes ne poščije več. Vodeb pa ne ve niti tega, da se psihoanaliza izvaja na pacientu, ležečemu na kavču, ne pa na podlagi medijskih novic.

 • xtc

  Prav smešno je te dni gledati znance levake,ki tavajo okrog kot zombiji,ko Šarec že prepada in in z grozo ne morejo verjeti,da JJ podpora kar rase,skratka tisto,kar so želeli preprečiti,so ravno omogočili.

 • večni srb

  Dobra analiza, verjetno prvi članek o Šarcu, ki bi ga ljudje morali prebrati preden se je sploh pojavil v politiki. Tako pa so ga vsi ignorirali in so se posvečali zgolj njegovim političnim kazalcem in statistikam, pri čemer je njegova psihološka konstitucija povsem izostala. Čudno, če vemo, da je Šarec pobral edino populistični glas, zakaj bi ga sicer ljudje sploh podpirali, če pa političnega odtisa skoraj nima.
  Ampak to pri nas ni nič nenavadnega, smo pač država brez osebnih biografij javnih osebnosti, s čimer se nadaljuje komunistična tradicija ideoliziranja razne agenture režima, brez intimne, pristne osebne vsebine. Treba se je zavedati, da je v politiki vse osebno, zato volimo posameznike, ne konstrukte in ideje, saj politiki vendar niso mafija, da bi bil vse samo posel kot običajno. Še bolje rečeno, ne more biti vse politika, ljudje imajo vendar zelo resnične probleme in pričakujejo tudi individualne rešitve.

  Vodeb si upa omeniti tudi njegovo družino, ki je verjetno najbolj vplivna sila v njegovem življenju, saj sta krušna starša iz njega naredila človeka, ki je danes. Zagotovo se za njegovo posvojitvijo skriva neka bolj ali manj tragična zgodba, ki zna biti zelo osebna, vendar je za volilno bazo bolj pomembna zgodba o njegovem odraščanju, pobalinsko vedenje in slabe ocene v šoli so prej posledica slabe vzgoje kot osebnih karakteristik, ki so prišle do izraza takoj,ko je začel samostojno živeti in sploh potem, ki si je ustvaril svojo družino. Marsikdo posvoji otroka in se šle kasneje zave lastnih frustracij, ko je skušal kompenzirati za biološke deficite, otroci so lahko tudi veliko razočaranje. Glede na moralno držo posvojenca, se gre vseeno vprašati kdo je pravzaprav razočaral pri družini Šarec, Marjan očitno ne, dovolj dober je celo za predsednika naroda. Itak bo njegova lista pristala pod enim ali drugim mandatarjem, v opoziciji bi se hitro skregali in se razšli, pod močnim politikom bi se bilo bolj zanimivo igrati politiko.

  • montyamp

   A si prvič prebral Šarec =Stalin ???
   Žvepleni si bo na stara leta izbiral like podobne svojemu idolu se pravi Stalinu.
   Šarec je strelec z luno v levu in merkurjem v kozorogu .
   Stalin je bil podobno rojen .

  • Kosobrin

   Kakšne veze ima to, če je človek posvojenec, v politiki ali kjerkoli drugje? In če mu nek predmet v šoli ni bil ravno pisan na kožo, še ne pomeni, da v življenju ne more uspeti! Kako ne bi bili starši ponosni nanj, saj je končal visokošolski študij! Ni vsak za vse! Nismo vsi matematiki in fiziki in tudi ne morejo biti vsi igralci (kar je zame eden najtežjih poklicev!), kakor seveda ne morej biti vsi politiki.

   • večni srb

    Je razlika med krušnimi in pravimi starši, ker je, kar pa seveda še ne pomeni, da bi starši vzgajali tujega otroka drugače kot svojega biološkega, kot si marsikdo predstavlja. Ni res, bistvo tistega notranjega občutka, da je nekaj del sebe sega v nezavedno sfero in pomeni prav to, silo notranjih nagonov, ki se odraža v vsakdanjem življenju oziroma odnosu do posvojenca. Bistveno pa je, da se nagon aktivira v vsakem primeru, ne glede na racionalizacijo starša, da otrok pač “ni njegov”, kar za nagon ne spremeni ničesar. Biti starš pomeni točno to, prenašati svoje človeško bistvo in izkušnje na nebogljenega človeka, toni nekaj, za kar se samo racionalno, zavestno odločimo temveč biološka potreba, pomembna za ohranitev človeške vrste. Kakšno vezo ima potem zakaj nekdo vzgaja otroka, tako pač je, ljudje smo kar smo, smrkavec ne uboga, tako je prav, saj tudi mi nismo v njihovih letih. Svojega bi še bolj namlatil.
    So neke drobne finese v razmišljanju posvojiteljev, ki pa nimajo pomena za potek družinskega dneva, v vsakem primeru je bolj zabavno, če družina živi skupaj in se gre eno tako mini mafijo,ljudje se sčasoma tudi navadijo odnosov in brez njih ne morejo, razvijejo eno tako simbiotično vzdušje, ki je večkrat bolj pristno in trdno od bioloških vezi, na katere itak nimamo vpliva.
    Vsak človek je namreč samostojno bitje,najprej je žival, potem je zavestna inteligenca, ki lahko v življenju ustvarja, izbira in kar je najbolj pomembno, lahko sanja. Saj zato živimo v demokraciji, da ima vsakdo priložnost uresničevati svojo vizijo, ljudje so Šarca podprli prav zato, ker je pi* dim, naj še en tak poskusi spremeniti kaj na bolje. Zakaj pa ne, Šarec je naš, pravi slovenec, čisto nič drugačen človek od vseh ostalih v politiki, ne razumem kaj bi lahko šlo narobe.

 • šrauf

  Vodeb bi moral UDBO mal na ponk položiti:sem prepričan,da bi ji iz riti potegnil Tweety-a, brez škode naj ga vrže pesjanu Lucky-u,Painkiherca pa se naj potlej sama jebe!

 • montyamp

  Kaj pa profil profilatorja ???
  A je združitev med zavestjo in čustvenostjo mogoče izvor želje po ugajanju ???
  Vodeb se rahlo nagiba v narcisoidnost , rahlo zato , ker gre v njegovem slučaju za primerek “narcisove rane” .
  A ste ga slišali kolikokrat omenja očetovski vzor ???
  Če je človek označen s primanjklajem očetovskega vzora , to pomeni da dvomi vase in primanjkuje mu poguma .
  Zato ga ne boste nikoli zalotili pri profilaciji udbopartijskih atentatorjev , ker mu strah pred reakcijo morilcev povzroča srčno aritmijo .
  Seveda okolica od nas vseh zahteva da se vedemo odraslo , kar pa pri njemu ne gre brez bolečine .
  Sicer pa trenutno v Sloveniji lahko svojo narcisoidnost krmijo po medijih le analitiki , ki se ne spuščajo v morbidnost udbopartijskih ostankov , ker bi v nasprotnem slučaju lahko prišli na seznam : KRAMBERGER,SLIVNIK,GOLUB,JAMNIK ……………
  Pogum bo treba zbrati , pogom ,ker smo mrtve ribe plavajo s tokom .
  Kaj pravi g.Vodeb na astrološko psihologijo ???
  A lahko preuči mogoče slovensko elito , rojeno v kozorogu , preimenovano v hijene
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

 • Zora

  To je vrhunec nore24, ko citira Vodeba, ki nima nikakršne psihoanalitične izobrazbe. Za psihoanalitika se je oklical kar sam in sedaj tu prodaja svoje nebuloze in dela sramoto poklicu.

  • sprehajalec

   Tudi Levičar Korl nima nobene diplomatske izobrazbe, pa se je igral diplomata.

   Šola življenja desničarja, je več kot sto levičarskih diplom.

  • elh.

   Saj ja hvali enega vaših, zadnji branik pred JJ, mu ne verjameš?

  • exposingthetruth1111

   ja kako pa je lahko Erjavec diplomat ? saj izobrazbe za to nima. Znanja še pa manj.

  • KP

   Jo imaš ti?

 • Kosobrin

  Ko tole berem, se mi dozdeva, da je tale človek bolj politik kot psihoanalitik!

 • Matt von Glanz

  Vodeb ima sigurno neko svojo patologijo in iz te patologije daje enobarvnein včasih dokaj natančne ocene. Za freudovca velja zaradi Freudove predpostavke eros-thanatos in še malo moškega šovinizma in supremacizma. V tej drži bi lahko bil blizu šeriatarjem hehe

 • RATATA

  Kdo te je pa to nasral?

  • Ana Job

   Veščine in tehnike so nekaj, česar se lahko nauči vsak in tega mnenja so tudi strokovnjaki.

 • kalavnik

  Ne vem zakaj Vodeb ne analizira patologije tistih, ki take osebke volijo. Tale Vodeb pojma nima in ne vem od kje mu mandat za ocenjevanje neocenljivega. Bolje bi ocenil vlogo izsranega dreka in tistega, ki ga je posral.

 • METULJ

  PRAV IMA KOMENTATOR G. “lambizer”, KI PRAVI TU: “VODEB JE ZELO POTREBEN PSIHOANALIZE” HEH!!

  TALE SAMOZVANI “POLITIČNO NEOPREDELJENI ” PSIHOANALITIK VODEB, TU MELJE, MELJE, O POLITIČNO NEDORASLI RDEĆI LUTKI ŠARCU NESMISLE PO TEKOČEM TRAKU! TO UGOTAVLJAJO TU TUDI DRUGI KOMENTATORJI!

  VODEB, SPADA ITAK U RDEĆI KOMPLET RDEĆIH LUZERJEV, KI SO NAM SLOVENCEM ZA DOLOČEN ČAS UKRADLI DRŽAVO. VENDAR SE NJIHOVA PARAZITSKA ERA MOLZENJA SLOVENCEV BLIŽA KONCU! KONČNO, SLOVENCI!!

  O “POLITIČNI NEOPREDELJENOSTI” TEGA VODEBA PA SAMO TALE TRDITEV VODEBA O ZLOČINCU IN KLAVCU SLOVENCEV, O TEMU TERORISTU KRVAVIH ROK TITU:

  ” LIK TITA JE SPOŠTOVANJA VREDEN, ETC….” HEH, BEDAK, JUGONOSTALGIK VODEB!!

  SPEL SE NEKAM, VODEB!! TVOJ RDEĆI DOMET TI DAJE PEČAT! BLJAKK!!

 • lokec

  Če Šarec tako brezobzirno sedaj izključuje 25% volilcev SDS-a v Sloveniji potem že ne more biti zelo intiligenten. Šarec, daj še pretuhtaj no.

 • Aton

  Po parih urah boš pozabila na tehniko in centimetre…

  • Ana Job

   Po parih urah običajno zaspim in me zmanjka.

 • Get Smart

  Vodeb je del problema, ne rešitev.

  Psiho-analni ritard Vodeb:
  “Cerar je pač razočaral, in tega se ni dalo napovedati” (Vodeb).

  .
  VSE, ampak zares VSE okrog SrboMURGLcmerića smo ljudje DO PIKICE NATANČNO NAPOVEDALI, vse.
  .
  Kako
  pa je to mogoče? Ker VSI za SERBUSE ROJENI in nastopljeni SERBUSI pač
  morajo IZVRŠAVATI NAREÐENJA gazde, ki jih je rodila in nastopila, sicer
  gredo lahko v mekDonolds čistiti stranišča, za kar so v glavenem vse
  MURGL JUGOKOMUNJARE tudi edino sposobne (ritard Vodebći seveda ni izjema
  nje).
  .
  SMCmero je (bil) LDS. LDS je de iure in de facto SKOJ =
  Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSALVIJE = podmladek KPJ.
  Cmerina tata = FORUM 21 =

  = PRIHVATIZATORSKI oddelek MURGL KOMI JUGE v SLOVENIJI =
  predsednik tega ZLOČINSKEGA združenja je tov. MILAN KUćAN.
  Cmerina mama je bila PODPREDSEDNICA LDS.
  SMCmero je kao delal pri Sinički, LDS = KPJ dvornemu kao odvetniku,
  in je preko LDS fejk natečajev prejemal nadomestila in
  izvajajal je kao predavanja četrtošolčkom za mastne pare in za mastne večkrat plačane potne stroške.
  MURGL
  KOMI JUGA ga je nastopila po 3-letnem ropajo POZITIVNO SRBSKE
  magistralno kopipastarske znojilje, ki jo je MURGL KOMI JUGA nastopila
  namesto NAJBOLJ pingića na svet nje, ki ga je MURGL KOMI JUGA porabila
  za LAŽNIVO enačenje s ČLOVEKOM in ga kao osumila kao korupcije in ga
  zato kao ODSTOPILA s položaja POZITIVNE SRBIJE (in nastopila znojilno),
  ni ga pa kot kao koruptivnega ODSTOPILA s položaja NAJBOLJŠ koruptivnega
  in NAJBOLJŠ LAŽOVA, LOPOVA in FUK REKETATORA na svet nje, naći kot
  đupljana nje.
  Ampak,
  jebeš DEJSTVA, jeli, Vodebiću?
  Vodebić vam pač NADRKA, da se SERBUSOVANJE SERBUSA ni dalo napovedati in otroci kupite te drkancije.
  .
  In
  zdaj vam Vodebić spet drka, kako on kao ne ve, kako ga bo kao razočaro
  ŠARAC nje, torej mekanocurni prvorazredni MURGL JUGOKOMI ritard,
  član MURGL KOMI JUGE, član pingić-znojilske POZITIVNE SRBIJE, ki jo je MILAN KUćAN ustanovil za “nov-obraz” pingića leta 2011,
  po 3-letnem PAHOROVANJU, ko je pod kiklco BARBI POHARKE
  MURGL KOMI JUGA izvedla rop tisočletja v Sloveniji.

  • oto

   Pejd nazaj v luknjo, ostani tam in nehaj smetit, butelj.

  • oto

   Se opravičujem za spodnji post, zatipkal sem se, namenjen je bil na drug naslov.

 • Get Smart

  Po Vodebićevi percepciji, kot pravi ritard Vodeb, ŠARAC ni zabit. Ih, siriusli?
  Jel ti to ono ozbiljno, Vodebiću bre?
  Ja, po Vodebćijevi percepciji (per-cepire nje, ujeti, uhvatiti, shvatiti nje). Ja, ritardirano teslo tovariš Vodeb, častilec klavca in pedofila JOSEPHA BROZA TITA seveda ne more percipirati ZABITOSTI ritarda Šarca, saj je sam do pike enako ritardiran = zabit globoko v MURGL JUGOKOMUNISTIČKO dupe, od koder je res težko percipirati karkoli drugega, razen MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH govana, sprdačina itd.
  Sledimo?
  Poglejmo le to “lezenje” v MURGL JUGOKOMUNISTIČNO tazadno:

  “Šarec je bil svoj čas izvrsten imitator Erjavca, Drnovška, Serpentinška in še koga” (tako torej Vodebći nje).

  Na tem svetu ni kakega dokaza, ki bi kazal izvrstnost Marjanke Šarac. Ni ga.
  Marjanka je porabila kar nekaj let, še enkrat, nekaj let, da je vsaj za silo zmogla kao oponašati sicer enostavno oponašljivo figuro serbusno-šištarskega šamanćija DRTY dernovšija nje. Toda niti za silo ni ujela in zmogla še tako preprostega dela. Enako velja za drugo MURGL JUGOKOMUNISTIČNO lutko Karela Viktora nje.
  Torej, DOKAZANO je, da je ŠARAC kot imitator vreden pol srbske mekanecurice, a vendar ti Vodebić nadrka, da je ŠARAC ono tata mata nje, ono izvrstan nje.

  Skratka, @nova24

  kolikokrat bomo še morali povedati, preden boste odprli oči, da je Vodebći ritardirana lutka MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE,
  ki se v samo eni točki kao odmika od CELOTNE kaviarŽIDO KOMINTER agende, in sicer v točki, da
  da otrok rabi mamo in očeta, ne pa dva pedera, dve lesbe oziroma, kar je itak glavni tok dela in dogajanj znotraj kaviarŽIDO KOMINTERNE, enega ali kar OBA TRANSIćA.

  In ko kao zagovarja to svojo kao držo drka na neke neznane kao feministke, ki da ga oz. so ga kao onemogočale na faksu (kar je sicer lahko tudi res), vendar pa ob tem Vodebić kao pozabi, da so vse tiste tovarišice ČLANICE MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE = SMC SD DeSUS Levi ŠARAC i tako dalje do tokija,
  za katere Vodebić vsakokrat dela in glasuje nje.

  Pamet v glavo.

 • oto

  A bejžte no, nek politično desnuharsko nastavljeni psihoanalitik bo modroval o Šarcu? Ste pa res klovni brez primere, oprostite, ampak je res.

 • Herby

  tale vodeb je pa tabletko znanja požru?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!