fbpx

Puške v koruzi se množijo! Golob že sedaj napovedal odhod iz politike!?

Robert Golob (Foto: STA/Printscreen naslova Žurnal24)

Vse bolj jasno postaja, da elektro oligarh Robert Golob, ki se je pred volitvami pojavil kot nekakšen čudežen deček, predstavlja zgolj anti Janša eksperiment, s katerim si globoka država prizadeva poprijeti za vajeti države in se dokopati do virov financiranja. “Če ne uspemo zamenjati Janševe vlade, se bom umaknil iz politike,” je za Žurnal24 namreč napovedal favorit globoke države Robert Golob. 

“Puške v koruzi se množijo. Najprej se je ustrašil soočenja 1:1 na skupaj dogovorjenem terenu in brez prijaznih voditeljev, sedaj pa se že kar umika iz politike,” je na napoved predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba pripomnil premier Janez Janša, ki sodeč po rezultatu javnomnenjskih anket predstavlja največjega Golobovega tekmeca. 

Vidi se le na oblasti, v opoziciji pa nikakor ne
“Hočem imeti jasen mandat. Moje sporočilo ljudem je jasno: Če želite, da se prekine dediščina zdajšnje vlade, glasujte za nas. Če pa bodo ljudje glasovali drugače, je logično, da ne čutijo tako kot mi in bo to sporočilo nam, da smo narobe razumeli voljo ljudstva. Zato je prav, da če na oblasti ostane sedanja vlada, sprejmem odgovornost za poraz,” je na vprašanje, če še naprej vztraja pri trditvi, da se bo umaknil iz politike, če mu ne uspe zamenjati Janše, odgovoril Golob.

Golob je že v preteklosti priznal, da si sebe ne predstavlja v opoziciji. V tokratnem pogovoru za Žurnal24 je le potrdil že znano, torej, da mu ni v interesu oblikovati politiko, od kjerkoli si ga že bodi (opozicije ali koalicije), z namenom, da se deluje v korist državljank in državljanov, ampak mu gre zgolj in edino za oblast. Če do te ne bo prišel, ga vse skupaj ne zanima sploh. Več kot očitno tako je, da Golob ni imel zares iskrenih namenov, da bi stvari spreminjal “na bolje” in v drugačno smer, kot je napovedal ob vstopu v politiko.

“Danes lahko napovem, da kakršenkoli rezultat bo v ponedeljek, bo gospod Golob bivši pretendent za mandatarja. Kakršenkoli rezultat bo dosegel, je časa ali pa možnosti, ki ga danes drži nad vodo, zgolj še dva tri dni. Boste videli poročanja POP TV in preostalih televizij, ko se bo afera začela razvijati,” je na vprašanje, ali bi se moral predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob izločiti iz kampanje, v zadnjem soočenju Slovenija izbira izpostavil minister Aleš Hojs. Glede na to, da Goloba pred volitvami bremenijo številne afere, je povsem mogoče, da se Golob dobro zaveda, da bo marsikaj še prišlo na plano, in si zato očitno ne želi biti v opoziciji. Morda pa si želi celo, da se v politiko sploh ne bi podal?

Vir: Požareport/MMC RTVS

Če bi kogarkoli, ki bi meril na premierski stolček, še posebej predsednika SDS Janeza Janšo, bremenilo toliko afer kot Goloba, bi bil že zdavnaj odpisan. Golob ima pač srečo, da mu v kampanji vdano pomagajo pri iniciativi Glas ljudstva, kamor se uvršča tudi Inštitut 8. marec, in pa osrednji mediji, ki se sistematično trudijo utišati vse nečednosti. Ker pa se Golob sam zapleta v spirale laži, je resnico vedno težje potiskati pod površje. Če ne uspemo zamenjati Janševe vlade, se bom umaknil iz politike,” je prvotni naslov Golobovega intervjuja za Žurnal24, ki pa je bil očitno nato spremenjen v naslov: “Robert Golob: Kakšna afera je to? Ne obstaja! Desnica si izmišlja laži!”. Morda je omenjeni naslov sprožil val odzivov, ki si ga svobodnjaki niso želeli, pa je morebiti zato prišlo do spremembe naslova, da se poskuša z naslovom ustvariti vtis, kako naj bi v zvezi z nedavno Golobovo afero šlo zgolj za nekakšno izmišljotino.

Foto: Printscreen

Glede na to, da nas v luči ruske agresije v Ukrajini čakajo težki časi, je jasno, da ni časa za eksperimente, ampak za preverjeno formulo, ki dokazano, daje dobre rezultate. Ker pa uspešno delovanje ni mogoče brez sodelovanja, je nujno omeniti, da je Golob v intervjuju dal vedeti, da v njegovi koaliciji ne bo prostora za SDS kot tudi ne za stranke, ki so si drznile iti v koalicijo z SDS. Očitno je, da bo stavil na prej na smrt skregane KUL partnerje, ki pa so dokazali, da ne obvladajo konkretnega dela, ampak jim je skupno zgolj sovraštvo do SDS. Morda še nikoli tako kot sedaj bo nujno, da ljudje vendarle odidejo na volišče in oddajo svoj glas tistemu, ki dejansko dela.

Sara Kovač