fbpx

Računovodkinja, obtožena goljufije in oškodovanja vrtca v znesku okrog 300 tisoč evrov, ponovno opravlja delo zunanje računovodkinje za nek drug vrtec!

Šarčevo vlado poimenoval otroški vrtec. Slika je simbolična.(Foto: iStock)

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Leta 2011 je kot strela z jasnega odjeknila novica o tem, kako je z računov ljubljanskega vrtca Zelena jama izginilo okoli 300 tisoč evrov. V zvezi s tem je 24ur poročal, da naj bi bila odgovornost za izgubo na plečih nekdanje ravnateljice Lučke Babuder in računovodkinje Leone Trifunovič. Nedavno se je na nas v zvezi s tem obrnila ena izmed bralk, ki je ravno zaradi tega, da bi se vrtcu izognila, otroka vpisala v Vrtec Jarše, nato pa je ob pregledu spletne strani v segmentu o vrtcu pod zunanjim računovodstvom našla ime – Leona Trifunovič.

Pred sedmimi leti so se mediji razpisali o nepravilnostih v ljubljanskem vrtcu Zelena jama, zaradi česar so bili prav otroci tisti, ki so zaradi tega najbolj trpeli. Lučka Babuder, nekdanja ravnateljica, naj bi za prenovo vrtca, kamor spadajo beljenje, novi radiatorji in neopravljena dela, izplačala več kot 130.000 evrov. Tukaj pa se ni končalo, Babuderjeva je namreč preko sinovega podjetja opravila še nakup 40 računalnikov, ki pa v vrtec sploh niso prispeli. Za nameček pa je bil računalniškemu podjetju nakazan denar za opravljanje gradbenih del.

P

Kupovala sta se kozmetika in alkohol
Vpogled v račune je pokazal, da so bile z denarjem, namenjenem delovanju vrtca, kupljene velike količine kozmetike, alkohola, hrane in obleke, po rojstvu sina pa tudi otroška oprema, čeprav v vrtcu sploh niso imeli jasli. Seveda tudi tukaj ni šlo za majhen znesek. Vrtec je namreč moral odšteti več kot 100.000 evrov.

Foto: iStock

Starši so bili besni
Poleg vsega pa naj bi računovodkinja Trifunovičeva za vodenje poslovanja vrtca prek svojega podjetja vrtcu dodatno zaračunala približno 4.000 evrov, svoji materi, ki je bila zaposlena kot kuharica, pa naj bi priskrbela plačo referenta, do katere sploh ni bila upravičena. 24ur se je razpisal tudi o tem, da je bilo na študentske napotnice letno nakazanih preko 70.000 evrov, čeprav teh tam nikoli ni bilo. Ob razkritju afere je bilo ogorčenih veliko staršev, saj je vodstvo varčevalo, ko je šlo za prehranjevanje njihovih otrok. Ti pa v poletnem času celo niso mogli uporabljati igral, saj ta zaradi “pomanjkanja” denarja niso bila ustrezno zaščitena, so poročale Slovenske novice.

Na spletni strani vrtca Jarše je mogoče videti, da Leona Trifunovič še vedno opravlja računovodske storitve.

Po spremembi vodstva se je prejšnja ravnateljica razporedila na mesto pomočnice direktorice, računovodkinja pa je dejala, da ima vrtec dolg v višini 80.000 evrov zaradi staršev neplačnikov. Mestna občina Ljubljana je na podlagi anonimne prijave sprožila notranjo revizijo, na podlagi te pa so pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo. Glede na to, da je od obtožb minilo že sedem let, Trifunovičeva pa vnovič dela v računovodstvu, smo se v uredništvu obrnili na sodišče in poslali vprašanje, kakšen je epilog zgodbe.

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

H. M.