fbpx

Radikalec Milan Brglez med počitnicami raje kot na morje na romanje v Trier, rojstno mesto Karla Marxa – Pravi, da je iskal “navdih” za delo evropskega poslanca

Milan Brglez (Foto: Twitter)

Profesor s Fakultete za družbene vede Milan Brglez res ne pozna meja, ko je treba zagovarjati eno izmed najbolj smrtonosnih ideologij na svetu. Novoizvoljeni evropski poslanec Socialnih demokratov se je namreč na socialnem omrežju Facebook pohvalil, da je obiskal Trier v Nemčiji, ki je rojstno mesto Karla Marxa, človeka, ki je utemeljil ideologijo, ki je v zgodovini povzročila prek 100 milijonov smrtnih žrtev. Ob tem je nekdanji predsednik državnega zbora tudi zapisal, da mu bo Marx predstavljal navdih pri njegovem delu v Bruslju. Da ima Brglez ekstremno leva prepričanja, je bilo sicer jasno že kmalu po njegovem vstopu v politiko, volilne glasove pa je pred nedavnimi evropskimi volitvami pridobival tudi s kontroverznim poziranjem v majici s podobo homofoba, rasista in množičnega morilca. K njegovemu vstopu v Evropski parlament je sicer po mnenju poznavalcev bistveno pripomogel tudi zloglasni partizanski komandant Franc Sever Franta, ki naj bi aktiviral celo ZZB NOB. S strupeno ideologijo je sicer dolgo zastrupljal tudi študente FDV, od koder pa je, kot je razkril poslanec skrajne Levice Trček, pobegnil, preden bi bil “odstreljen”.

Radikalni evropski poslanec Socialnih demokratov Milan Brglez je presegel vse meje dobrega okusa, ki bi morale veljati za vsakega demokratično izvoljenega politika v normalnih državah. Obiskal je namreč nemško mesto Trier, kjer se je 5. maja 1818 rodil Karl Marx, zaradi katerega še danes trpijo mnogi po svetu, njegova ideologija pa ovira napredek in razvoj v številnih državah. Obiskal je še Tübingen, kjer je umrl Primož Trubar, ob objavi vseh slik skupaj pa je zapisal: “Zgodovinska navdiha tudi za delo Socialne demokracije iz Tübingena in Trierja.”

Komunizem povzročil že prek 100 milijonov smrtnih žrtev
Prav pri vsakem poskusu implementacije marksističnih idej v realnosti smo bili priča kolapsom gospodarstev, lakoti, množičnim umorom in vojnam. A privrženci teh idej vsakokrat rečejo, da “to ni bil pravi komunizem”. Prav zato število smrtnih žrtev te uničujoče ideologije še narašča, do zdaj pa je na globalni ravni povzročila prek 100 milijonov smrtnih žrtev, nekatere ocene števila smrtnih žrtev komunizma v Sloveniji pa se gibljejo vse do 100 tisoč.

 

Države, ki so bile v posameznem obdobju v zgodovini deklarirane kot komunistične v skladu z marksistično-leninistično ali maoistično definicijo. (Foto: Wikimedia Commons)

Da si želi revolucije, priznal tudi v tedniku Mladina
Njegova skrajno levičarska stališča že dobro poznamo, tudi sam Brglez jih ni skrival niti na začetku svoje politične kariere. Že leta 2014, kmalu po izvolitvi, je Brglez v trobilu ekstremne Levice Mladina v intervjuju povedal: “Ideja revolucije, kot jo zagovarjajo v Združeni levici, nam je lahko simpatična, a v trenutni svetovni gospodarski konstelaciji ni realna.” V intervjuju je tako jasno povedal, da mu je “ideja revolucije”, kakršno zagovarja skrajna Levica, simpatična, torej vključno z nacionalizacijami in onesposobitvami političnih nasprotnikov, kar je leta 2014 Brglez že jasno pokazal s protiustavnim odvzemom poslanskega mandata Janezu Janši. Toda “nerealnost” v svetovni gospodarski konstelaciji v praksi pomeni, da se s članstvom v Levici namesto v SMC pač ne bi mogel dokopati do visokih položajev in s tem višjih prihodkov, prav gotovo pa mu ne bi dišala niti ideja, da bi nekaj odstotkov svoje plače vsakomesečno vračal nazaj stranki. Kako pomembni so mu nazivi, pa priča tudi dejstvo, da so ga v trobilu Levice Mladina naslovili kar z nazivom “profesor”, in to kljub temu, da ima v resnici Brglez še vedno naziv docent, kar ga uvršča dva naziva nižje od naziva profesor, pri tem pa novinarja ni opomnil in ga prosil za popravek. Pri 51 letih je tudi med starejšimi na FDV s tem nazivom, a več o tem nekaj vrstic nižje.

Brglez je znan po svoji ljubezni do tobačnega dima!

Brglez krši ustavo in poziva h kršenju zakonov, da bi preprečil svobodo izražanja drugače mislečim
Politični analitik, ekonomist mag. Bernard Brščič je že pred časom, ko smo ga povprašali za mnenje glede Brgleza, takole komentiral njegova politična stališča: “Možakar je ekstremni levičar, tako da se mi dozdeva, da je celo SD premalo radikalna zanj, verjetno bi bolj sodil v stranko Levica.” In res, Brglez je vlogo predsednika državnega zbora maja 2017 izkoristil tudi za pozivanje h kršenju zakonov, da bi utišal drugače misleče. Bil je namreč med agresivnejšimi nasprotniki koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, pri čemer se je kar s svojega Facebook profila javno zavzel za to, da bi koncert odpovedali. Kot smo že poročali, je to argumentiral s številnimi lažmi, na koncu pa je bil koncert s strani Upravne enote Maribor dejansko prepovedan, pod odločbo pa je bila podpisana njena takratna načelnica in zdajšnja ministrica za delo, družino in socialne zadeve Ksenija Klampfer. Upravno sodišče je konec junija letos prepoved označilo za nezakonito in odločbo odpravilo. A namesto, da bi se Brglez opravičil, je izrazil obžalovanje, da “očitno za dokazovanje takšnih upravnih odločb niso dovolj le varnostno razlogi”. No, Brglezovi kritiki menijo, da so varnostno grožnjo v resnici predstavljali le skrajno levičarski protestniki in da bi se vsak demokratično usmerjeni politik moral zavzeti, da omogoči z ustavo zagotovljeno svobodo izražanja, ne glede na to, ali se z vsebino strinja ali ne.

Milan Brglez (Foto: Facebook)

Brglez že poziral v majici homofoba, rasista in množičnega morilca
V začetku maja, pred evropskimi volitvami, je uporabnike Twitterja razburila fotografija Brgleza, ki se je slikal skupaj z zloglasno levičarsko evropsko poslanko Tanjo Fajon, medtem ko so se zadrževali na Svetem Urbanu v bližini Maribora. Brglez je tam poziral kar v majici s sliko morilskega komunističnega revolucionarja Ernesta Che Guevare. V svojem dnevniku je Guevara, kakor smo že poročali v preteklosti, črnce označil kot “tiste veličastne primerke afriške rase, ki so ohranili svojo rasno čistost zaradi pomanjkanja afinitete pri umivanju”. Prav tako je menil, da so beli Evropejci boljši od ljudi afriškega porekla, Mehičane pa je opisal kot “bando nepismenih Indijancev”.

Milan Brglez v majici z obrazom množičnega morilca, rasista in homofoba Che Guevare. (Foto: Twitter)

Ukaze sprejema od zloglasnega komandanta Frante, ki ga je prek ZZB NOB spravil v Evropski parlament
Poročali smo že, da je prav Brglez očitno najbolj dojemljiv za komandiranje zloglasnega partizanskega komandanta Franca Severja Frante. Izmed vseh politikov je namreč danes v družbi Frante najpogosteje mogoče opaziti prav Brgleza. Iz pričevanj in tudi fotografij, dostopnih na spletu, je videti, kot da Franta Brglezu odločno ukazuje, kaj mu je storiti, ta pa ga le nemo posluša, kontaktiral pa nas je tudi vir, ki je jasno povedal, da je prav Franta Brlgeza spravil v Evropski parlament. Mobiliziral naj bi namreč Zvezo združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije, da je svoje člane dobesedno napodila na volišča. Spomnimo naj, da je bil Brglez kot kandidat SD umeščen na precej neugledno četrto mesto na listi kandidatov. Prav tako so se po sramotnih nastopih Violete Tomić njeni skrajno levičarski volivci v veliki meri preselili k Brglezu.

Franc Sever Franta in Milan Brglez (Foto: Facebook)

Brglez z marksizmom posiljeval tudi študente FDV, od koder je pobegnil, preden bi bil odstreljen
Poročali smo že, da Brglez ni bil preveč uspešen niti pri svoji akademski karieri, na kar nakazuje dejstvo, da je uspel “prilesti” le do naziva docent, preveč priljubljen pa ni bil niti med sodelavci. Kot je že pred meseci na Facebooku razkril poslanec skrajne Levice Franc Trček, je Brglez tik pred tem, preden bi bil “odstreljen” s fakultete, pobegnil v politiko. Prav tako Brglez ni užival nobenega zaupanja in ugleda med študenti, kot obvezno literaturo pri predmetih jim je predpisoval skrajne marksistične manifeste, kot je Sodobni zagovor historičnega materializma Tiborja Rutarja, s tem, ko so študenti po več mesecev čakali na zaključne ocene, pa si je prislužil celo sarkastičen vzdevek “Brzi Mile“.

(Vir: Facebook)

Rok Krajnc