Je to vse kar premoreš, Domen Savič? Smešnih 219 podpisov proti “sovražnim” medijem sprejel sam Židan!

Domen Savič in Dejan Židan (Foto: Matija Sušnik / Državni zbor)

Radikalno levičarski aktivist Domen Savič je v državnem zboru ponovno vložil peticijo, s katero želi doseči, da bodo podjetja v državni lasti oglaševala le še v levičarskih režimskih medijih. Saviča in njegove podpise je sprejel predsednik Državnega zbora RS Dejan Židan ter poslanka skrajne Levice Nataša Sukič. Savič, ki si že od začetka lanskega septembra aktivno prizadeva uničiti opozicijska medija Nova24TV in Demokracija, je s peticijo poskušal že lani, takrat jo je podpisalo le 13 podpisnikov. Tudi letošnja spletna peticija ni bistveno uspešnejša, prek zavoda Državljan D je Savič namreč uspel zbrati smešnih 219 podpisov, kar je kaplja v morje v primerjavi s številnimi peticijami, ki v nekaj dneh zberejo več deset tisoč podpisov. Na podlagi tega lahko sklepamo, da njegove ideje tudi med levičarji ne uživajo velike podpore, je je pa po drugi strani deležen s strani globoke države. Tako se redno pojavlja v režimskih medijih, omogočeno mu je tudi predavanje na FDV, kjer bo ponovno predaval ta petek!

Radikalno levičarski aktivist Domen Savič, ki si s teroriziranjem podjetij pred družbenih omrežij že od začetka lanskega septembra z vsemi močmi prizadeva uničiti opozicijska medija Nova24TV in Demokacija, je danes v državnem zboru vložil novo peticijo proti “sovraštvu”. Omenjena medija namreč skuša utišati pod pretvezo, da naj bi s svojim poročanjem širila t. i. “sovražni govor”, kar zanj predstavlja tudi kritičnost do delovanja oblasti in opozarjanje pred nevarnostjo množičnih nelegalnih migracij, ki jih podpirajo levičarske stranke.

V državnem zboru sta ga tokrat ločeno sprejela kar predsednik Dejan Židan, sicer vodja stranke Socialni demokrati, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, in poslanka skrajne Levice Nataša Sukič.

Domen Savič (Foto: Matija Sušnik / Državni zbor)

Savič tokrat uspel zbrati 219 podpisnikov peticije, lani peticijo vložil s samo 13 podpisi
Savič je prek zavoda Državljan D v podpis spletne peticije, s katero želi doseči totalno cenzuro medijev, uspel prepričati 219 državljank in državljanov, kar jasno kaže na to, da njegove ideje ne uživajo širše podpore, in sicer niti med levičarji. Za primerjavo, številne druge spletne peticije v nekaj dneh podpiše več tisoč uporabnikov spleta, hitro pa število podpisnikov znese nekaj deset tisoč. Lani je sicer Savič v državni zbor vložil enako peticijo, in to s samo 13 podpisi.

Savič uživa močno podporo globoke države
Glede na izredno nizko podporo, ki jo je uspel zbrati Savič, je dober pokazatelj tega, kakšno podporo režima in globoke države uživa, prav to, da ga bo sprejel kar predsednik državnega zbora. Evropska poslanka iste stranke Tanja Fajon je sicer v zadnjem obdobju organizirala kar nekaj dogodkov in okroglih miz, na katerih so udeleženci razpravljali o tem, kako čim bolj omejiti svobodo izražanja, ob neki priložnosti je v Maximarketu njen dogodek spremljal tudi Savič, iz ozadja pa je vse skupaj osebno prišel nadzirat sam šef globoke države Milan Kučan.

Milan Kučan v intervjuju za tretji program Televizije Slovenija. (Foto: YouTube)

Prav tako so Savičeve ideje naletele na naklonjenost režimske RTV Slovenija, ki jo prisilno financiramo s plačevanjem RTV-prispevka, tam je med drugim gostoval na Radiu Slovenija, pripravili pa so tudi daljše propagandno besedilo v obliki članka na portalu MMC RTV SLO. Dodatno je Savič reklame deležen tudi v Večeru v lasti tajkuna Uroša Hakla, ki je znan po svojih povezavah s stranko SD.

Savič se je v modri majici udobno namestil zraven sekretarja MIZŠ Jerneja Štromajerja. (Foto: Facebook)

V petek bo Savič ponovno predaval tudi na režimski FDV
Savič je prav tako dobil priložnost predavati na režimski Fakulteti za družbene vede, katere delovanje financiramo davkoplačevalci. 15. oktobra lansko leto je namreč predaval študentom novinarstva pri predmetu novinarsko sporočanje I, kamor ga je povabil Blaž Petkovič, sicer tudi novinar Večera, vse skupaj pa je po vsej verjetnosti odobril nosilec predmeta Marko Milosavljević. Pomenljivo je, da je lansko predavanje potekalo le dva dni po grozečem Kučanovem nagovoru na Ilovi Gori.

Foto: Twitter

No, leto je naokoli, in očitno je spet čas, da študentje in zaposleni obnovijo znanje o omejevanju svobode izražanja; v petek, 8. novembra, ob 12. uri bo namreč Savič ponovno predaval na FDV, in sicer na temo družbene odgovornosti in oglaševanja. Kot napovedujejo, se bodo dotaknili tem, kot je družbena odgovornost in kako jo razumeti v primeru oglaševanja ter kako se teorija razlikuje od prakse. Prav tako naj bi predaval o tem, kakšne so razmere na tem področju v Sloveniji, kako se velika podjetja odzivajo na pozive po etičnem delovanju ter kaj lahko naredi potrošnik sam.

Foto: posnetek zaslona

Zakaj se Savič ne zavzame za privatizacijo državnih podjetij?
Saviču se glede na besedilo peticije zdi sporno, da se oglasi podjetja, katerega pomemben lastnik je država, pojavljajo na Nova24TV, saj vsebina našega medija več kot očitno ni po njegovem okusu, hkrati pa ne priznava, da so si okusi različni. Na spletnem portalu Nova24TV se sicer pojavljajo oglasi številnih različnih podjetij, nekaterih zasebnih, drugih državnih. Zakaj se Savič v svojih številnih tvitih, pozivih in objavah ni zavzel za čim hitrejšo privatizacijo Telekoma Slovenije in drugih podjetij? Prvi razlog, ki je očiten, je ta, da je Savič pač socialist, ki si želi večje vloge države na vseh področjih, torej tudi v gospodarstvu. Bolj praktičen razlog pa tiči v tem, da režim države, ki ima v lasti številne gospodarske subjekte, na ta način veliko lažje vpliva na uredniško politiko medijev in s tem umetno usmerja javno mnenje v želeno smer, prikriva resnico o korupciji in kriminalu globoke države ter ovira delovanje opozicije. Primerom takšnega delovanja mehanizma globoke države smo bili priča že večkrat. To pa ni le govorjenje na pamet, podatki Visio Instituta o ekonomski svobodi slovensko globoko državo jasno uvrstijo med najhujše na svetu. Po obsegu (para)države, kjer je eden od dejavnikov tudi obseg državnega lastništva, se izmed 162 držav z oceno 5,25 Slovenija namreč uvršča na 138. mesto, ki si ga deli kar s Svazijem in Ruando!

Rok Krajnc