fbpx

Radikalno levi del politične scene niti sedaj ni zadovoljen, ko vlada sprošča omejitvene ukrepe!

Poslanka LMŠ Jerca Korče. (Foto: STA)

Slovenska vlada je bila pri uveljavljanju ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa med bolj odzivnimi in tako je tudi pri sproščanju ukrepov. A tudi tokrat se sooča s kritikami in sicer v največji meri kar s strani tistih, ki so še pred nekaj dnevi obtoževali vlado vsega mogočega in so vlado glasno pozivali k sproščanju ukrepov. Tako se je še enkrat več izkazalo, da so tako ideološko obremenjeni, da bodo nasprotovali vsem ukrepom vlade Janeza Janše za vsako ceno, tudi ceno lastne sramote.

Slovenska vlada pod vodstvom Janeza Janše je bila tekom epidemije novega koronavirusa pri uvajanju ukrepov za zajezitev med najbolj odzivnimi, tako pa je tudi pri sproščanju ukrepov. Takoj, ko se na podlagi strokovnih mnenj presodi, da se lahko nekateri ukrepi sprostijo, se to tudi stori, pa čeprav včasih pozno popoldne. Previdnosti in preudarnosti pri tem nikoli ni preveč, saj so v igri človeška življenja. A vsi tisti levičarji, ki so zadnje tedne zanikali nevarnost epidemije in kritizirali vlado zaradi ukrepov, niti zdaj niso zadovoljni, ko je vlada napovedala sprostitev določenih omejitvenih ukrepov. Od danes namreč prepoved prehajanja med občinami ne velja več.

Tekom epidemije v vsem sijaju zasijala hinavščina ideološko obremenjenih levičarjev
Med drugim je bil kritičen nekdanji zaresovec Bogdan Biščak: “Tole zadnja dva dneva pa po mojem še v kleti na Trstenjakovi ne vedo več kako zagovarjati. Beovičeva včeraj eno, vlada 2 uri kasneje drugo. Kacin pred par urami modruje o upravnih enotah in regijah, vlada nekaj ur kasneje povvsem ukine zaklenitev v občine. So se stepli, al kaj?!”

Še tri dni nazaj je Biščak hvalil tri levičarske ustavne sodnike, ki so trdili, da je omejitev gibanja na občine nesorazmerna: “Trije ustavni sodniki v ločenem mnenju zapišejo to, kar je vsakemu resnemu pravniku (v vladi jih očitno ni) jasno od začetka: zaklenitev v občine je nesorazmeren poseg, saj bi zbiranje v turističnih središčih lahko omejili že s prepovedjo poti vanje” Pričakovali bi, da bi Biščak torej podprl ukinitev ukrepa!

Tudi poslanka LMŠ Jerca Korče išče načine, kako nasprotovati  sproščanju ukrepov: “Zakaj? Brez prave komunikacije in argumentacije je občutek, da nimamo razumskih ravnanj ampak sledimo čustvenim vzgibom PV. Že zapiranje je bilo hipno in brez premisleka; sedaj odpiramo po enakem principu.” Korčetova je pač navajena delovanja vlade Marjana Šarca, ki v letu in pol ni storila prav nič, podobno je bilo tudi z nesprejemanjem ukrepov za zajezitev novega koronavirusa!

Še hujši je uporabnik Twitterja Jure Mesarič, ki je sproščanje ukrepov opisal kar sledeče: “Drkanje v mozak.”

Še pred malo več kot tednom je pozival k ukinitvi omejitve gibanja na območje občin: “Včeraj naredil polletne zaloge testa za pico, danes delam kruh. Nisem strokovnjak… ampak mogoče je vseeno zadnji čas, da nas pustijo iz občine?”

Prav tako se nekateri, ki zdaj ne podpirajo sproščanja ukrepov sprašujejo: “Imamo sistem sledenja stikom in izolacije?” Spomnimo, da sistem sledenja stikom ni bil vzpostavljen zlasti zaradi nasprotovanja levičarjev.

Še 5 dni prej pa je isti uporabnik prav tako pozival k odpiranju družbe! “Oblasti postajajo nestrpne. Naredite plan odpiranja družbe in plesanja z virusom,ne pa mahanja s kaldivom povprek. Plesanje predvideva temeljito epidemiloško sledenje virusu in izločanju potencialno pozitivnih. Pri 5 do 15 primerih to ne bi smel biti težko. Ostalim pustite dihat.”

Rok Krajnc