fbpx

Rajhovo hvaljenje o novih članih SAB povzročilo pravo zgražanje!

Andrej Rajh (foto: sta)

Hvaljenje, ko iz ene politične stranke “ukradeš” 250 članov, je najbolj zavržno dejanje politika. In ravno tega se poslužuje stranka SAB in mariborski poslanec Andrej Rajh.

Stranka SAB je najmanjša levo usmerjena stranka opozicije v parlamentu. Skrajno sovražno nastrojena do vlade, predsednica stranke Alenka Bratušek, po kateri nosi stranka ime, pa se niti ni uvrstila v parlament. To ji je uspelo šele po smrti njihovega poslanca Franca Kramarja.

Pri vsem skupaj je najbolj absurdno to, da se mariborski poslanec hvali na vse pretege, kako so pridobili  novih 250 članov. Zadevo pa so ovekovečili, kot bi jih v SAB pristopilo najmanj 250.000.

Sicer pa je v SAB pristopilo toliko ljudi, kot jih je na kakšni zelo slabo obiskani vaški veselici. Pri volivcih pa je to le kaplja v morje. Za primerjavo. Stranka DESUS ima približno 800 članov in članic, nova stranka Aleksandre Pivec okoli 2500, stranka Alenke Bratušek pa okoli 400, od tega 250 iz stranke DeSUS. Torej res ni razloga za kakšno hvalo. Če pa to primerjamo s stranko SDS pa sploh ne. En mali občinski odbor SDS Duplek ima več članov, kot je teh novih 250 članov stranke SAB. In če gremo s primerjavo naprej, toliko, kot je vseh članov stranke SAB, se zbere le na svetu stranke SDS.

Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič, ki je prestope pospremil z besedami, da je vesel, da imajo v SAB vsaj 250 članov in tudi kakšen občinski odbor. Medtem ko je DeSUS v lanskem letu s članarinami zbral 22 tisoč evrov, jih je SAB zbral štirikrat manj.

Sicer pa Andrej Rajh s svojim hvaljenjem ni prišel ravno daleč, odgovori na njegovem Facebook profilu ob pridobitvi 250 članov, pa niso bili ravno spodbudni:

Sicer pa pravijo, da se blago samo hvali. Mariborski poslanec Andrej Rajh pa to raje ovekoveči v javnosti. Očitno ne preveč uspešno.

E-maribor