fbpx

Raven levih “intelektualcev”: Vuk Čosić in Sandra Bašić Hrvatin zmerjala predsednika države Boruta Pahorja z “janšistom” in “prodano Janševo dušo”

Vuk Čosić in Sandra Bašić Hrvatin. (Foto: Facebook, STA)

“Včeraj sem okrog 10.30 v lokalu pred Mestno hišo v Ljubljani, ob pitju kave, slučajno slišal glasen pogovor Sandre Bašić Hrvatin, še enega modela in tega (Vuka) Čosića, kako so tkali zaroto proti predsedniku Pahorju in ga poniževali. Poln kufr imam teh južnjakov, ki se vse bolj repenčijo,” je razkril nekdanji poslanec Slovenske demokratske stranke Robert Hrovat.

V naše uredništvo so se javile še druge priče, ki potrjujejo besede člana SDS Roberta Hrovata. Tako sta predvsem Vuk Čosić in medijska strokovnjakinja levega omrežja Sandra Bašić Hrvatin opletala z žaljivkami na račun predsednika države Boruta Pahorja. Levičarska druščina je tako Pahorju očitala, da omalovažuje Slovence in da se je izrodil. Ni pa manjkalo tudi besed, da je predsednik države postal janšist in se prodal predsedniku vlade Janezu Janši. Čosić je mimogrede leta 2008 vodil kampanjo, ko je Pahorjeva SD zmagala na volitvah v državni zbor, v mandatu levega četverčka SD-Zares-LDS-DeSUS pa je bajno služil.

V njihovih izjavah se opazi, da še vedno ne razumejo, da mora biti predsednik države, predstavnik vseh državljanov. Ne glede na vse kritike, ki letijo na Pahorja, mu lahko štejemo v dobro, da se je v času svojega prvega in drugega mandata zavzemal za spravo, kar pa levica, ki za svoje delovanje potrebuje konstanten kulturno-ideološki boj, ne želi sprejeti, saj je ta bistvo njenega delovanja.

Vuk Čosić na nacionalni televiziji povedal, da je slovenska manjšina v Italiji zgrožena zaradi Pahorjeve geste
Ortodoksni predstavniki levice zato težko sprejmejo, da je prišel čas, da po sto letih, Slovenci in Italijani, zakopljemo bojne sekire. To se je tudi zgodilo med spravno slovesnostjo v Trstu in Bazovici, kjer sta se slovenski predsednik Borut Pahor in italijanski predsednik Sergio Matarella poklonila vsem žrtvam fašizma in komunizma. Slovenija je dobila po sto letih v trajno last Narodni dom v Trstu. Slovenska starosta in večni kritični mislec 106-letni Boris Pahor, ki je v živo gledal kruti požiga fašistov, pa je iz rok obeh predsednikov prejel državno odlikovanje.

Zato je toliko bolj čudno, da je nacionalna televizija v eno izmed informativnih oddaj povabila Vuka Čosića, ki nikoli ni zasedel kakšne funkcije v zamejstvu, niti se zanj ne ve, da ima zamejske korenine. V slogu razdiralca pa je mirno povedal, “da je slovenska manjšina v Italiji zgrožena.”

Obisk predsednika republike Boruta Pahorja v Trstu. (Foto: STA)

V našem mediju smo v preteklosti predstavili pogled dolgoletnega živečega zamejskega Slovenca Damijana Terpina, ki nam je povedal, da je to samo še v Sloveniji politična ideološka tema, na kateri gradi svojo podobo slovenska levica bivšega režima. “Predsednik Pahor pa je dosegel, da se jim bo tokrat poklonil najvišji predstavnik italijanske države, predsednik Republike Italije Sergio Mattarella. Zato se mi zdi na mestu, da se oba predsednika poklonita tudi infojbirancem, ob dejstvu, da bo istega dne Narodni dom končno vrnjen Slovencem in tako popravljena krivica, ki nam jo je pred sto letih zadal italijanski fašizem,” opozarja Terpin.

Luka Perš