Ravnatelji zasebnih osnovnih šol opozarjajo Pikala: ne poskušajte z novo protiustavnostjo!

Jernej Pikalo (Foto: STA)

“Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki ga je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 17. 4. 2019 dalo v javno obravnavo, je po našem mnenju – mnenju zasebnih osnovnih šol, korak nazaj in korak v novo protiustavnost. Poleg tega, da namesto povečanja predlagani zakon predvideva zmanjšanje financiranja in s tem večje razslojevanje družbe, pa predvideva tudi dodatne ovire za ustanavljanje zasebnih osnovnih šol, ki v obliki zahtev za dva paralelna oddelka v praksi pomeni onemogočanje ustanavljanja novih osnovnih šol,” opozarjajo ravnatelji zasebnih osnovnih šol v pismu ministru za izobraževanje Jerneju Pikalu.

Saga odločbe ustavnega sodišča iz leta 2014, ki določa, da mora država izenačiti financiranje obveznega javno veljavnega programa, ki ga izvajajo državne in zasebne šole, še ni doživela epiloga. Namesto da bi socialistična vlada Marjana Šarca odpravila sprenevedanje Mira Cerarja in njegovo diskriminacijo katoliških otrok, se pripravlja nova prevara, s katero namerava Pikalo v svoji “rešitvi” delež financiranja programa še zmanjšati!

Minister za izobraževanje Jernej Pikalo je več mesecev zavajal javnost, da pospešeno išče način, na katerega bi, po izjavah stranke Socialnih demokratov, uresničil odločbo ustavnega sodišča glede financiranja izvajanja obveznega javno veljavnega programa v zasebnih osnovnih šolah. Ob tem so izpostavljali, da bo njihov genialni minister naredil še več: hkrati naj bi “zavaroval javno šolstvo kot edino orodje, ki ga kot država in skupnost imamo, da vsem zagotovimo enake možnosti za kakovostno izobraževanje”.

In kaj smo v resnici dobili? Kup laži, sprenevedanja, na obzorju pa novo, podlo prevaro staršev katoliških otrok! Hvalisanje Socialnih demokratov o “inovativni” rešitvi v resnici ni nič drugega kot stari, neustavni predlog DeSUS Karla Erjavca iz leta 2017, ki ga takrat zaradi očitne protiustavnosti niso upali izvesti. Prav to pa z odvzemom financiranja razširjenega programa sedaj namerava Pikalo. Obvezni in razširjeni del za šole obveznega javno veljavnega programa sta za zdaj financirana s po 85 odstotkov, kar je po mnenju ustavnega sodišča protiustavno, po novem (starem) predlogu pa naj bi bila financirana prvi stoodstotno, drugi pa z 0 odstotki.

Ravnatelji osnovnih šol: ne poskušajte z novo protiustavnostjo!
Ravnatelji zasebnih osnovnih šol so ob vnovičnem poskusu levičarske vlade, da bi jih žejne peljali čez vodo, na ministra in javnost naslovili  protestno pismo. Objavljamo ga v celoti.

Spoštovani,
v začetku februarja je bil v predsedniški palači sklican posvet o razmerju med zasebnimi in javnimi šolami. Med drugim je bilo ugotovljeno, da so zasebne šole postale pomemben in dobrodošel del slovenskega izobraževalnega sistema. Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki ga je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport 17. 4. 2019 dalo v javno obravnavo, je po našem mnenju – mnenju zasebnih osnovnih šol, korak nazaj in korak v novo protiustavnost. Poleg tega, da namesto povečanja predlagani zakon predvideva zmanjšanje financiranja in s tem večje razslojevanje družbe, pa predvideva tudi dodatne ovire za ustanavljanje zasebnih osnovnih šol, ki v obliki zahtev za dva paralelna oddelka v praksi pomeni onemogočanje ustanavljanja novih osnovnih šol.

Kot prilogo temu dopisu vam v vednost posredujemo dopis, ki smo ga naslovili ministru dr. Jerneju Pikalu, objavili kot komentar na  spletnem portalu e-demokracija in posredovali tudi ostalim prejemnikom, ki so navedeni v zaključku dopisa, pripenjamo pa tudi pismo staršev, ki imajo vključene otroke v zasebne osnovne šole. Zasebne šole se zavzemamo za ustrezno, demokratično, enakopravno in ustavno razrešitev omenjene problematike.

Z veseljem vam podrobno predstavimo informacije iz prve roke. Vnaprej hvala za vaše sodelovanje in lep pozdrav, ravnatelji zasebnih osnovnih šol

Waldorfska šola Ljubljana

Zavod sv. Stanislava, Osnovna šola Alojzija Šuštarja

Inštitut Montessori, Zasebna osnovna šola Montessori

Waldorfska šola Maribor

Zavod Antona Martina Slomška, Osnovna šola Montessori

Inštituti Lila, OE OŠ Lila Ljubljana

Franci Donko

 • Andrej

  Pikalo in Šarec prav nič ne kršita ustave. Vse državne šole so v komunističnih rokah. Že vse od začetka. Niti minute od kakega ’45 jih ni obvladoval nihče drug kot komunistična prevlada.

  • Vera

   US RS je nad ministrom in njegovimi nepoštenimi potezami .

   • Andrej

    Če to rečeš te obtožijo, da samo politične točke nabiraš.

 • RATATA

  Pikale bo treba odpikniti z nedemokratičnimi metodami!

 • SALZ

  Išče način kako odpraviti neustavnost.
  Kakšna bolna kretenska izjava .

  • RATATA

   Prav vse izjave kretena so kretenske.

 • Antonius

  Pikalu in njegovim so privatne osnovne šole odveč, ker so sami preneumni, da bi jih zmogli ustanoviti.
  Me pa zanima, koliko iz državne malhe dobi Jambrekova Nova univerza.

  • Janez Kepic-Kern

   TUDI
   EX KP, ZK “ŠOLNIKI”
   IMAJO – SE ZDI
   ZELO KP, ZK
   IDEOLOŠKO DEFORMIRAN -POGLED NS REALNO ZGODOVINO – SE ZDI.
   V
   NAŠO IN V SPLOŠNO ŠKODO.

   TEŽAVE Z
   “ŽAL NAŠIMI” –
   EX KP, ZL – “FAKE – LEVICA”,
   SD, SAB, SMC, DESUS, SND, LMŠ ITD.”
   ” VERNIKI”
   – V EX ” MARŠALA J.B. – TITA”. Zelo slabo poznajo – realno zgodovino, se zdi,

   LEP IN USPEŠEN ,
   TUDI PRIJETEN DAN – JE BIL – v KRŠKEM – VČERAJ !

   SEM SE MALO PREZGODAJ RAZVESELIL,
   KO
   SEM OPOLDNE
   V KRŠKEM NA PARKINGU
   – TABORA – SLS – VIDEL OK avtobus s priimkom – “PAJNKIHER”.
   Sem mislil,
   da se je znani – detektiv g, P.
   – PREKVALIFICIRAL V AVTOBUS-PREVOZNIKA – “PAJNKIHERJA”
   A?
   Žal sem bil – prezgodaj – vesel.
   Tisti avobus-prevoznik ima
   – žal
   – polno ime firme – “PAJNKIHER K. s.p.”, okoliš Ptuj.
   Kar
   seveda pomeni,
   da
   detektiv P. – “žal” deluje dalje Naj kar deluje !
   P. S. .

   ŠALA

   TI “ŽAL NAŠI” EX KP, ZK LJUDJE – SE MENI OSEBNO
   ZDIJO
   – RES . ČUDNI !?
   Nam KC – verujočim – očitajo,
   da
   smo samozavedeni, zblojeni in podobno !
   Oni
   ex KP, ZK ljudje – pa – se zdi – “VERUJEJO”,
   da se je
   skromni, brez dveh prstov – KOVINARSKI VAJENEC Josip BROZ iz KUMROVCA
   V
   KOVINARSKI VAJENŠKI ŠOLI V SISKU – ali kje ?
   naučil igrati
   – VIRTUOZNE,
   LEPE A TEŽKE SKLADBE svetovno slavnega SKLADATELJA, PIANISTA – Frederica CHOPINA !?
   Da
   je MARŠAL TITO RES ZMOGEL, ZNAL DOBRO IGRATI
   – LEPE, A TEŽKE ZA IGRANJE NA
   KLAVIR
   T.I. ETUDE tega, po vsem svetu slavnega – virtuoza – FR. CHOPINA
   nam je vsem
   verodostojno izpričal
   znani in priznani hr pevec
   – ARSEN DEDIĆ
   – V DOKUMENTARNEM VIDEO INTERVJUJU
   – “A. DEDIĆ
   PRIČA O J.B. TITU”

   https://www.youtube.com/wat

   ŠE ENA

   ŠALA

   MOGOČE BO PA – detektiv P.
   ODKRIL,
   KATERA – ŽENSKA JE ZARES RODILA – T.I. MARŠALA TITA !?

   – AKADEMIK, SRB
   DR . J.I. DERETIĆ Istina o J.B. TITU
   https://www.youtube.com/wat

   – SRB,, POŠTENJAK
   RAZISKOVALEC MOMČILO JOKIĆ
   TAJNI DOSIJE J.B. TITO
   https://www.google.com/sear

   CITATNO
   IZ HR SVIJET: FRANC AMBROZ … JE TITO.
   https://hrsvijet.net/index….

   Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

   Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

   Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

   Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

   Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

   U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

   Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

   Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

   Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

   Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

   Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

   Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

   Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

   Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

   KONEC ŠALE.

   A je detektiv P. se zdi – skromen
   in noče postati – SLAVEN
   KOT
   ODKRITELJ PRAVE IDENTITETE – T.I. Maršala TITA.? Se zdi? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   SEVEDA JAZ, Janez Kepic-Kern zagovarjam stališče – naj nejasnost identitete ex t. i. MARŠALA TITA
   raziščejo
   za to – za identitete oseb – usposobljene in pooblaščene uradne službe države R. Slovenije.

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM
   KAKORKOLI !
   VSEENO NA VSA TEKOČA DOGAJANJA Z “DOMOM”
   JE
   ZAENKRAT “SDS” STRANKA Z NAJVEČ DOSEDANJEGA VLOŽKA
   V DOBRO SLOVENIJE IN NAS SLOVENCEV.
   EDINA JE
   TUDI ZMOŽNA
   V
   PRAKSI POSODOBLJENO OBNOVIT – KREPOSTNE IN
   GOSPODARSKO SPOSOBNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940, KI SO GRADILI DOMOVE,
   INFRASTRUKTURO, TUDI PLEČNIKOV STADION VLJ.
   NOBENA SEDANJA STRANKA V NAŠI R. SLOVENIJI – NITI DO KOLEN – NE SEŽE
   DOBRO, POZITIVNO, MNOŽIĆNO
   ORGANIZIRANI – ZVEZI DRUŠTEV”ORLI”,
   ki je bila polt opora
   in volilna baza PREDVOJNE – LJUDSKE STRANKE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   IZ MOJE “SLOVENIANE”
   “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   OD POMLADNIH STRANK BO USPELA TISTA STRANKA,
   KI BO RAZKRILA
   MANIPULLACIJE OKROG
   IDENTITETE, OSEBE IN STARŠEV T.I. MARŠALA J. B.TITA
   http://www.hrsvijet.net/ind
   IN
   KI BO POSODOBLJENOOBNOVILA
   KREPOSTNE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
   “ORLE” DR. J. E. KREKA
   https://sloveniana.si/wp-co

   • Janez Kepic-Kern

    ŠE VEČ
    O
    VRLIH “ORLIH” DR. J.E. KREKA, 1908-1940
    ZA
    VERJETNO SKROMNO INFORMIRANEGA
    “ŽAL” MINISTRA J.P.
    NE DELAJMO – IZ POLITIKE – KOZMETIKO !
    Tako kot to – se zdi
    – počnejo ex KP, ZK
    “ŽE BOLJ “SCUFANI” LEPOTCI “žal preds. B. PAHOR, SD M. NEMEC,
    EX KP, ZK – ” LEVIČKA” L. MESEC, M. KORDIŠ ITD.
    POIŠČIMO
    PREVERJENO POZITIVNE – VSEBINSKO
    IN
    V PRAKSI DOBRO DELUJOČE – NAŠE LASTNE – SLOVENSKE – VZORE !
    ŠE 1X.
    POMEMBNO.
    ORLI” DR. J.E. KREKA, 1908-1940,
    SO PRED 2. SV. VOJNO
    – OPIRALI TEDANJO VSESLOVENSKO – LJUDSKO STRANKO.
    No ja ?
    Potrebna je obnova politike.
    NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
    Predlagamm tole.
    AMPAK !
    Slovenci se moramo najprej notranje
    prenoviti in povezati na
    osnovi naše kvalitetne tradicije,
    PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
    A
    VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

    “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
    VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
    VERJETNO
    ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
    Življenje pa ni – ideologija
    pač pa
    realna stvar – način kako ljudje živimo.
    živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

    “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
    praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
    VREDNI SO
    VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
    “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

    Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
    ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
    ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
    proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
    in ima za vodjo
    res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
    Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
    za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
    Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
    NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
    Jaz
    Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
    da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

    – vzgleduje – po uspešnih

    množičnih
    in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
    ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
    MOJ
    PREDLOG JE RESEN !
    Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

    DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
    D R U Š T V O
    “ORLI” DR. J. E. KREKA

    – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
    ORGANIZIRANI

    KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
    Imeli so tudi
    realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
    KI JE VKLJUČEVAL:
    – versko etično, družinsko – vzgojo,
    – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
    izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
    kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
    – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
    Osnovne info o vrlih in krepostnih
    ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
    dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
    O začetni
    organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
    pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
    Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
    P.S.
    ZLATA KNJIGA “ORLOV”
    FRANC TERSEGLAV, 1910.

    https://www.slovenska-biogr
    SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

    IZ MOJE “SLOVENIANE”

    BESEDILO IN NOTE
    HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
    Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
    k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
    te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
    a nad 80 let neizvajane
    originalno slovenske – skladbe !
    “BRATOM ORLOM”
    BRATOM ORLOM !
    DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
    KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
    SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
    K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
    GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
    BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
    ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
    V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
    V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
    DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
    MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
    OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
    NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
    – SE NAŠE SILE BORE !
    OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
    STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
    K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
    VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
    Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
    KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
    Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
    uglasbil Hugolin Sattner
    Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
    Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
    posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
    Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
    iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
    KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
    kulturno samostojnih “Orlov”.
    S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
    totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
    temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
    Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
    A v srcih nas
    – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
    nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
    – duh
    krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
    “Bog daj” !
    In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
    In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
    Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • pajot

   Po moje nekaj malega. skoraj nič. Bi bilo pa fajn pogledat v njegov žep.

 • xtc

  Očitno bo stvar romala zopet na US upam ,da bodo nato oškodovanci vložili odškodninske tožbe zoper ministerstvo in ministra.

 • Get Smart

  @ Donko,

  na sliki naj bo jasno razvidno, član katerega oddelka MURGL JUGOKOMUNISTIČNE sekte je kateri od obravnavanih. Torej ne iščete kakih butastih fensi slik, ampak slike iz recimo tiskovnih sporočanj, kjer za hrbtom MURGL JUGOKOMI pussića jasno in glasno stoji

  LOGO (SD) in napis SOCIALNI DEMOKRATI,
  v besedilu pa ljudem pojasnite, da je to le zadnje PREIMENOVANJE MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  • Get Smart

   1. Predno si spremenijo ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, se imenujejo »ZLSD – Združena lista socialnih demokratov«.
   2. Predno si spremenijo ime v ZLSD, se imenujejo ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD se združijo ZL + SSS (SOCIALISTIČNA stranka Semulića)* + DeSUS. DeSUS naredijo iz par starih prdcev ZKS-SDP. DeSUS kasneje »odcepijo« in po koncu »LDS zgodbe o uspehu« na polno napadejo upokojence; za predsednika DeSUS-a postavijo LDS-ovca Karela-Viktora.
   * – Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠČINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
   3. Predno si spremenijo ime v ZDRUŽENA LISTA, se imenujejo »SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije«.
   4. Predno si spremenijo ime v »SDP Slovenije«, se imenujejo »SDP – Stranka demokratične prenove«.
   5. Predno si spremenijo ime v »SDP«, se imenujejo »ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove«.
   6. Predno si spremenijo ime v ZKS-SDP, se imenujejo »ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE«.
   https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
   7. Predno si spremenijo ime v ZKJ, se imenujejo KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA stranke KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA = znak “–––>” pomeni “jo preimenujejo v”:

    KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE –––> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE –––> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove –––> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE –––> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije –––> spet SDP, toda, pozor = SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije –––> ZL= Združena Lista –––> ZLSD= Združena lista SOCIALNIH demokratov –––> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
    Sledimo? Razumemo?
    SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
    Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (kaviaržida, ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ni bil predan revoluciji, zato so ga »likvidirali«, kot temu radi rečejo),
    ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

 • Janez Kepic-Kern

  ČIMVEČ NAPORA VLOŻITI
  V
  NOVO VOLILNO ZAKONODAJO
  IN
  ČIMPREJ NA NOVE VOLITVE.
  L. r.
  Janez K. Kern KOMENDA

 • Mojca pokraculja

  Vsa umetnost vladanja je v tem:
  “Zakaj pa ne nova neustavnost ?Noben nam tega ne bo preprečil. Vi pa imate pravna sredstva na voljo, izkoristite jih, če se ne strinjate. Se vidimo čez 5 let , pa pa !”

 • mginko

  Večni nategi, večne laži, večno blefiranje, večno prikrivanje (pokrivanje) mafijskih poslov, neupoštavanje zakonodaje sedanjega (SD) podmladka stare udbe, za obračanje drugorazrednih državljanov.
  Kdaj se bo drugorazredni narod zbudil na volitvah, da pospravi pogrebce ukradene globoke države ??? !!!