fbpx

Ravs levih kandidatk za predsednico se nadaljuje: Tokrat nad Pirc Musarjevo še režimski mediji

Nataša Pirc Musar (Foto: STA)

“Babji ravs” med predsedniškima kandidatkama se nadaljuje. Z današnjim dnem je boj med nekdanjima levičarskima kolegicama Natašo Pirc Musar in Marto Kos je dobil novo dimenzijo, saj sta se v bitko za prevlado na levici vključila še režimski portal Necenzurirano in skrajna Mladina, ki sta Pirc Musarjevo, napadla zaradi izjav, ki jih je ta dala v nedavnem intervjuju v Siolu. 

Predsedniška kandidatka je v nedavnem intervjuju za Siol izjavila, da mediji, kot so Požareport, Nova24TV, Reporter in Necenzurirano, izvajajo medijske napade in da je mogoče, očitno tudi na našem mediju, “kupiti medijski mir”. Zaradi neargumentiranih, nedokazanih in predvsem lažnivih trditev v delu, ki se nanašajo na naš medij, še vedno zahtevamo opravičilo. Nova24TV je bila doslej vedno zvesta svojemu poslanstvu, to je osvetliti stališča, ki jih levičarsko medijsko okolje dosledno cenzurira. Kaj točno pa je zmotilo portal Necenzurirano, pa je povsem druga zgodba.

Resnici na ljubo, omenjenega portala izjava ni prav nič zmotila. Današnji prispevek, ki so ga objavili na Necenzurirano, z naslovom “Ko Nataša Pirc Musar govori jezik portalov SDS”, je potrebno brati izključno kot sredstvo boja med Kučanovo linijo, ki jo predstavljala Pirc Musarjeva in Golobovimi Svobodnjaki, ki jih predstavlja Marta Kos. Omenjeni portal je namreč šele danes objavil prispevek, v katerem jo hočejo čudaško povezati z SDS. Namen takšnega članka je zbiti njeno podporo, v ozadju medijskega napada pa najverjetneje ne stoji nihče drug podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos in za njo Robert Golob. Med predsednikom vlade in novinarji portala Necenzurirano sicer že nekaj časa obstaja plodovito razmerje, na katerega je kmalu po volitvah opozorila spletna uporabnica Vanda Mervič iz Nove Gorice, ki je zapisala: “Zgleda, da se v Solkanu, na trenutni lokaciji levičarskega polboga Goloba, začenja avdienca. Po prejetem poljubu roke, bo novi regent moral obljubiti nadaljnje plačilo za vso izkazano servilnost. Pazite, Slovenci, da boste po poklonu šli ritensko ven”. 

Bizarna naslovnica portala Necenzurirano. Vir: Zajem zaslona

O portalu Necenzurirano in povezavi z Robertom Golobom pa je že pred volitvami veliko pisal Bojan Požar, ki je, mimogrede, zaradi izjav Pirc Musarjeve proti predsedniški kandidatki napovedal tožbo. Omenjeni novinar je razkril, da je podjetje ene izmed novinark portala Vesne Vuković SEE M. & C., d. o. o. v preteklosti prejelo nakazilo s strani družbe Gen-i v višini 103 tisoč evrov. Malce manjše nakazilo je na račun odvetnice izvedlo Gorenje. To je nakazalo “le” 60 tisoč evrov. Še danes ni povsem jasno, za kaj so bila ta sredstva namenjena, prav mogoče je, da so bila izvedena v zameno za medijske usluge, kot je napadanje Golobovih političnih nasprotnikov. 

Reševanje vojakinje Kos
Zadnje javnomnenjske ankete namreč kažejo, da se bosta v drugi krog uvrstila samostojni kandidat in nekdanji minister za zunanje zadeve Anže Logar in Pirc Musarjeva. Kosovi podpora strmoglavo pada, hkrati pa se ji je odrekel tudi Milan Kučan, s pojasnilom, da za državo ne bi bilo v redu, če bi ljudje iz ene stranke hkrati zasedali tako mesto predsednika republike, vlade in državnega zbora. Kar je seveda blef, saj je tranzicijska levica večkrat do sedaj imela v rokah izvršilno, sodno in zakonodajno vejo ter predsednika države. Večkrat smo tudi že pisali, da je Kučanova podpora Nataši Pirc Musar judežev poljub, ki jo bo lahko stal predsedniške funkcije. Z zadnjimi medijskimi napadi se to vse bolj potrjuje.

Tovrstni napadi so najverjetneje produkt dveh okoliščin, prvič, Marta Kos v predsedniški tekmi občutno zaostaja, drugič, Martin Odlazek (dejanski lastnik tako portala Necenzurirano in Reporterja) pa nujno potrebuje državna sredstva in usluge, o katerih trenutno odloča Robert Golob. Odlazkov smetarsko-medijski imperij brez obojih ne bo preživel.

V štabu Marte Kos je očitno tako hudo, da ji je priporočilno pismo moral napisati njen brat, Drago Kos, znan operativec globoke države. O tem smo pisali v članku Kje se je Marti Kos zalomilo, da ji mora priporočilna pisma pisati njen zloglasni brat?

Andrej Žitnik