Razkrinkani Stojan Petrič, ožji Kučanov sodelavec: Od leta 2011 v davčne oaze nakazal skoraj 36 milijonov evrov

Kučanov človek in tajkun Stojan Petrič (Foto: STA)

Za Kučanovim tajkunom Stojanom Petričem, ki ima v lasti Kolektor in nekdanje osrednje komunistično trobilo Delo, je težko leto glede na to, da je bil razkrinkan z rajskimi bosanskimi dokumenti, ta konec tedna pa je glavni davčni svetovalec Ivan Simič v svoji reviji Denar razkrinkal spornost poslov člana Foruma 21. 

Sicer je Petrič s pomočjo izbranih pisunov Dela na tematiko rajskih dokumentov napadal Simiča in ob tem napisal sporočilo v smislu “za Ciper kliči Ivana Simiča, kar kaže na to, da je lansirani članek predstavljal ”fake news”. Dostopni podatki Urada RS za preprečevanje pranja denarja jasno razkrivajo, da je Petrič v davčne oaze, torej v države z visokim in povečanim tveganjem za pojav pranja denarja in financiranje teroristične dejavnosti, od leta 2011 (v času pred privatizacijo Kolektorja) nakazal skoraj 36 milijonov evrov. Simič je razkril podatek, da je bil največji delež denarja prek osmih Petričevih podjetij nakazan v Republiko srbsko.

V letu 2017 več kot enajst milijonov evrov nakazil v BiH z računov podjetij poslovnega sistema Kolektor 
Urad RS za preprečevanje pranja denarja je v letu 2017 po navedbah Škandala24 zabeležil več kot enajst milijonov evrov nakazil v Bosno in Hercegovino z računov podjetij poslovnega sistema Kolektor Stojana Petriča, uradno menda predsednika sosveta Kolektorja. Na seznamu transakcij lahko poleg krovne družbe Kolektor Group najdemo tudi podružnice Kolektor Etra, Kolektor Turboinštitut, Kolektor Micro-Motor in Kolektor Prokos.

Milijonsko poslovanje Petričevih podjetij z BiH pristojni organi beležijo od leta 2014, ko je krovno podjetje Kolektor Group z 21 transakcijami v BiH nakazalo znesek v vrednosti več kot štiri milijone evrov. Pri tem je treba omeniti, da pri večini namen nakazila sploh ni bil označen. Družba Kolektor Group je leta 2015 prek 53 transakcij v BiH nakazala več kot sedem milijonov evrov. Še posebej v oči bode točno milijon evrov, ki naj bi bil v BiH nakazan kot dolgoročni kredit.  Med najskromnejše Kolektorjevo poslovanje z BiH uvrščamo tisto iz leta 2016, ko so z le eno transakcijo nakazali dobrih dvesto tisočakov.

Foto: STA

Petričeva dvojna morala
Glede na to, da Petrič s pomočjo Dela, ki ga ima v lasti, napada tiste, ki naj bi nakazovali denar v davčne oaze, sam pa to brezvestno počne, več kot očitno kaže na Petričevo dvojno moralo in na zlorabo medija. Po navedbah Požareporta se Petrič osebno udeležuje sestankov Dela, s čimer novinarje in urednike opozarja na nalogo Dela, ki mora delovati v smeri zasebnih in poslovnih interesov lastnika.

Na počasno odmiranje Dela kažejo prodani izvodi njihovega osrednjega dnevnika Delo, prodaja je namreč padla pod 20 tisoč prodanih izvodov, tone pa tudi vsebinsko. Petrič je poskušal z izdajo samostojne priloge Svet kapitala, katere urednica je postala njegova najljubša novinarka Petra Kovič, na kolena spraviti Finance, s čimer bi si zagotovil poslovni primat, a mu to ni uspelo. Priloga ima zgolj 32 naročnikov, 112 izvodov pa je razdeljenih brezplačno, kar pomeni, da gre v prodajo, reci in piši, le 152 izvodov.

Foto: Revija Denar

Dejstvo je, da so gradbeni posli Stojana Petriča odvisni tako od politike kot tudi države, Kolektor je namreč podjetje, ki se krepi tudi s projekti aktualnega premierja Mira Cerarja. Decembra lani je namreč postal pravnomočen sklep Direkcije RS za infrastrukturo o izbiri izvajalcev pripravljalnih del za drugi tir. Za 14,48 milijona vreden posel je bil izbran Kolektor CGP, ki je oblikoval konzorcij s sarajevskim Euroasfaltom. Na razpis se je prijavilo 15 ponudnikov, pri tem pa je nemogoče prezreti, da je Forum 21, kjer programske zadeve določa Petrič, v predreferendumski kampanji o drugem tiru promoviral zagovornike projekta. Glede na to, da Požareport  navaja, da mu letos grozi obtožnica zaradi spornega nakupa Etre 33, kjer glavnega osumljenca predstavlja Petrič, se očitno človeku iz ožjega kroga Milana Kučana, ki sedi tudi v programskem svetu Foruma 21 in odloča o programskih zadevah društva, obetajo slabi časi.

N. Ž.

 • montyamp

  Slabi časi ???
  Za koga ???
  Dokler bomo imeli udbopartijska sodišča , bodo od samozapravnega fašizma , cerebralno uničeni mladiči kradli in kradli in kradli …………………………..
  Ja , večna mantra poslovnim “hijenam” je , če ne bom vzel jaz , bo vzel drugi .
  Kdo v državi je kriv za nered ?????
  Sodišča , sodišča , sodstvo , krivosodje , udbosodje …………………………………
  V Avstriji , Nemčiji , Švici , imajo sodišča in lahko ljudje normalno živijo .

 • AlojzZ

  “Petričeva dvojna morala”

  Prepozno je to šlo v javnost. Če bi šlo JJ res za rešitev Slovenije iz rdečih krempljev, bi to že zdavnaj objavil. Sedaj objavlja, da rešuje svojo rit, ker jo je namočil v umazana posojila.

  • Ja jst si tudi ne bi sposodila denarja pri NLB. Šrlatanov se bojim.

   • KIKI

    ¨Saj ti ne bi dali posojila; nimaš denarja za provizijo, ki
    znaša klasičnih min 10% opranega denarja iz zelo
    obremenjenega nakazila !
    Izkušnje povedo vse!

  • centurion

   Opica, zadevo je objavil Ivan Simič kot protiutež za
   neresnično pisanje one balkanke Deliććke v Petričevem Delu.
   Kaj samo nekaj nakladaš, sam da je JJ omenjen…
   Bolnik.

 • mona lisa

  Takšni so izčrpali našo državo in jo uničili ter ukradli državljanom. To so zločini nad narodom ki žal ne bodo kaznovani.

  • etrusk

   Pa zakaj , vsakemu je to jasno –ker so komunisti– Oni lahko počenjajo kar se jim zljubi.
   Samo smejijo se nam neumnim.

 • Kolektor bo tudi verjetno zraven pri gradnji 2 cevi karavanškega predora.

  • Novakec1

   Oni bodo kolektorje gor namontiral, za toplo vodo.

 • Pravjo pa, da so delavci v Kolektorju zelo dobro plačan.

 • VERRZIFIKATOR

  Peter Stojančič

  VSESTRANSKO DELO

  Ko pri delu vlada apatija,
  veš, da rezultati bodo nični
  in zaslužki tudi nepremični,
  v zosu da je delovna partíja.

  Kadar je anemičnost na delu,
  apatijo ta še bolj podpira,
  zgradba sama v brezno se podira,
  kot pri delu, isto bo pri jelu.

  Ko igračkanje je zgolj veselo,
  kar garanje moralo bi biti,
  ker so delavci obilno siti
  in jim kajpak ni za resno delo.

  Kakšno bodi vendar mnenje javno,
  ko je delo kakor črna vdova,
  sika le in pika vedno znova,
  ko zastrupljanje je delo glavno?

  Ko pri delu pesek se preklada,
  in se vse skoz sito presejuje,
  veš, da rezultat se razgrajuje,
  da vse pada, kar se tam naklada.

  In na koncu nič ne bo veselo,
  to lahko že na oko izmeriš,
  in meritev isti hip overiš,
  vse konča kot Sizifovo delo.

 • Novakec1

  FURS mu je pa pomagal.

 • DJURO SUMAR

  Če je delal proti zakonito je to treba dokazati in ga kaznovati, če ni, pa ne pisarite nekaj brez veze.

  • centurion

   Malo si preberi, pa ne od Nove24TV

   Težko leto Stojana Petriča. Razkrinkan z rajskimi bosanskimi dokumenti, odvisen od politike, čaka obtožnico.
   Bojan Požar, Ljubljana, 22.01.2018 06:00Objavljeno: Posli & FinanceKomentarji: 4Ocena:Galerija slik: 3
   Ja, zjemno težko leto 2018 čaka Stojana Petriča, lastnika Kolektorja in časopisne hiše Delo. Ivan Simič, vodilni davčni svetovalec v državi, nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave ter stalni komentator oddaje VVFaktor na TV3, je ta konec tedna v svoji reviji Denar in na svojem blogu javno razkrinkal Petričeve sporne posle in njegovo dvojno moralo, kar pa je, kot kaže, šele začetek.
   Če je Petrič pred časom na Delu z objavo tako imenovanih “rajskih dokumentov” preko izbranih novinarjev Dela s člankom čez celo naslovnico napadel Simiča, češ, “za Ciper kliči Ivana Simiča,” zdaj Simič dokazuje, da je bil objavljeni članek navadna laž – fake news. Številke, ki jih je objavil Simič – na podlagi javno dostopnih podatkov Urada za preprečevanje denarja – so namreč kristalno jasne in za Petriča uničujoče: medtem ko Ivan Simič v davčne oaze oziroma države, v katerih obstaja visoko ali povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranje terorizma, doslej še ni nakazal niti centa, je Stojan Petrič nakazal skoraj 36 milijonov evrov – in to samo od leta 2011 naprej. Večina tega denarja je bilo nakazanih v Republiko Srpsko (Bosno in Hercegovino), skozi (kar!) osem Petričevih podjetij, ki jih je doslej našel Simič (vir – faksimile teksta v reviji Denar objavljamo na koncu članka).
   Medklic: gre pa samo za tiste milijone, ki jih je Petrič nakazoval po letu 2011, torej še pred privatizacijo Kolektorja (vir: kako je obogatel Stojan Petrič?).
   Kar pomeni, da je Petrič v različne davčne oaze po svetu zelo verjetno spravil še dosti večje količine denarja.
   DVOJNA MORALA IN ZLORABA MEDIJA
   Da Stojan Petrič, sicer tudi častni konzul Južne Koreje, sam nakazuje denar v davčne oaze, skozi Delo pa aktivno napada druge, ki naj bi to počeli, kaže na Petričevo izrazito dvojno, če ne celo pokvarjeno moralo, pa tudi na eklatantno zlorabo javnega medija – časopisa Delo, čeprav je Delo v Petričevo zasebni lasti. Zakaj pri tem aktivno sodelujejo izbrani novinarji, pa je seveda drugo vprašanje.
   Po naših informacijah Stojan Petrič večkrat tudi osebno prihaja na uredniške sestanke Dela, urednikom in novinarjem pa je dal jasno vedeti, da je naloga Dela slediti poslovnim in zasebnim interesom lastnika, torej njega, Petriča. Kar je v eni od zadnjih oddaj VVFaktor potrdil tudi odličen poznavalec politične in medijske scene Sebastjan Jeretič.
   SVET KAPITALA – PRODAJO LE ŠE 32 IZVODOV!
   No, časnik Delo tudi zato tone vse nižje, vsebinsko (te dni so uredniško ukinili celo vse umetniške kritike) in prodajno (prodaja je že padla pod 20 tisoč prodanih izvodov). Lep primer, kako Petrič vodi Delo, pa je njegova “paradna” samostojna priloga dela – Svet kapitala. Gre za prilogo, s katero je Petrič želel uničiti konkurenčni poslovni časnik Finance ter prevzeti ključni medijskih vpliv nad poslovno sceno, toda projekt se klavrno končuje. Faksimile interne naročilnice Dela z dne 19. januarja, ki jo objavljamo v nadaljevanju, dokazuje, da je Petričev Svet kapitala popolnoma propadel poslovno-medijski projekt. Prodajo ga je še – hm, reci in piši: 32 naročnikom?!, 112 izvodov ga razdelijo brezplačno, vsega skupaj pa gre v prodajo samo 152 izvodov. Spomnimo, Stojan Petrič je za urednico Sveta kapitala postavil svojo najljubšo novinarko, nekdanjo radijko Petro Kovič, sicer tudi avtorico njegove biografije, ki je zdaj, za nameček, še hudo sprta s trenutno paradno novinarko Dela Suzano Kos.
   Interna naročilnica časopisne hiše Delo za distribucijo in prodajo samostojne priloge Dela – Svet kapitala. 19. januar 2018: 152 izvodov. Od tega 112 breplačnih!
   Interna naročilnica časopisne hiše Delo za distribucijo in prodajo samostojne priloge Dela – Svet kapitala. 19. januar 2018: 152 izvodov. Od tega 112 breplačnih!
   ŠE LETOS – OBTOŽNICA
   Po drugi strani so veliki gradbeni posli Stojana Petriča odvisni skoraj izključno od politike in države. Hkrati pa mu za letos, po zadnjih informacijah iz policije in državnega tožilstva, grozi obtožnica zaradi sponega nakupa Etre 33, kjer je Petrič glavni osumljenec (vir). Kot rečeno, ta naj bi bila vložena še letos …

   • KIKI

    In kdaj bo ta ku…c imel dovolj? Nikoli! Kraja mu je hobi!

   • DJURO SUMAR

    Verjemi mi, da se mi ne ljubi brati takšnih tekstov, ker običajno ne povedo nič pametnega. Sem lepo napisal, če je delal (ali kdor koli drug) protizakonito naj se mu dokaže in ga kaznuje. Nisem ne policaj, ne tožilec, ne sodnik. Kaj počne tale Petrič me pa sploh ne zanima. Sem pozabil napisati, da Bojanu Požarju ne verjamem kaj dosti in ga tudi ne gledam, še manj poslušam.

  • Franc Šink

   V tej državi se da obogateti tudi protizakonito.Samo ne vsi.

   • DJURO SUMAR

    Pa mi povej za državo, kjer se ne da obogateti protizakonito. Meni se zdi bolj problematično to, da 1% ljudi na zemlji obogati zakonito, ker je sistem nastavljen tako, da imajo bogati v rokah škarje in platno, ter da so vedno bogatejši, raja pa vedno bolj lačna.

 • jan

  In kaj dela Urad za preprečevanja pranja denarja? In ostali pristojni organi? Pobirajo plačo in morda še kak dodatek zraven??

  • KIKI

   Kaj dela, vohlja za Janševimi položnicami…to bo!

  • Vera

   ” Dodaterk za pripravljenost ” . :)

 • Metilni Alkohol

  SDS in komentatorji na tem portalu dostikrat zahtevate lustracijo. Kaj je lustracija? Lustracija je: če se za nekoga ugotovi, da je sodeloval s komunizmom in se s tem okoristil, se mu odvzame fse javne funkcije in pravica do nastopa v javnosti. Prvenstveno gre za način, s katerim se take ljudi označi za nedostojne ter neverodostojne za javno delo.

  Kdo fse je bil v partiji?…Kdo je hodil v Jajce? Koga so vun vrgli iz partije in je prosil, da ga nazaj vzamejo?
  Ste si odgovorili na zastavljena fprašanja? No, pol pa imate odgovor glede lustracije!!!

  • lojze

   Nekateri tu so res potrebni lustracije! Metilnega namreč!

  • KIKI

   Biti komunist ni bila velika napaka, biti pokvarjen komunist in
   obenem še kriminalec , je pa zlo, ki je preraslo IDEJO KOMUNIZMA.
   Sicer pa, opusti alkohol in se posveti vrtnarjenju!!!

  • rabbit

   No potem ti ne veš kaj je lustracija .Pojdi v Nemčijo na Poljsko , na Češko pa boš izvedel kaj je lustracija.

 • Jakob Kovač

  In zakaj SDS ne vloži ovadbe proti njemu?Samo nakladate ne naredite pa ničesar!

  • rabbit

   Od kdaj je pa SDS policija in tožilstvo v naši državi imamo zato te in jih svinjsko dobro plačujemo učinka pa od njih nobenega si se vprašal zakaj? Zato ker držijo vrečo, ki jim jo taki kot Petrič polnijo. Zraven paše novinarji držijo svoj žakelj.

 • KIKI

  Ovadba SDS bi bila stran vržen čas in denar! Namesto na
  tajkuna Petriča in strička Kučana bi gnojnico z vso močjo
  zlivali po Janši, ker je on edini “kapital” oporečnosti za
  velike leve oporečnike !
  Denar levakov se dnevno odliva po vseh udbovskih kanalih v
  sončne oaze! Ko se bo denar zvalil nazaj, in ko bomo “obglavili”
  barabe , bo Slovenija Švica, do takrat pa izropana socialistična
  greznica!

  • Janko Gedlička

   Filmski scenarij.

 • Coeus

  Tole postaja vedno bolj zanimivo in zabavno.
  Vprasanje je samo katerega od svojih rezimskih pisunckov bo Jansa se aktiviral in predvsem na kako bebav nacin bo opraviceval ali zamegljeval, sedaj ze vec kot ocitno, Jansev poizkus pranja denarja.

  Pa gremo po vrsti:
  – “Sicer je Petrič s pomočjo izbranih pisunov Dela na tematiko rajskih dokumentov napadal Simiča in ob tem napisal sporočilo v smislu “za Ciper kliči Ivana Simiča“, kar kaže na to, da je lansirani članek predstavljal ”fake news”.”
  Kje iz tega je razvidno, da je lansirani clanek fake news in kako bebav moras biti, da kaj taksnega napises?

  Prejsnji teden ste imeli na FDV predavanje o fake news pa ocitno niste nic odnesli od tam.

  – “Dostopni podatki Urada RS za preprečevanje pranja denarja jasno razkrivajo, da je Petrič v davčne oaze, torej v države z visokim in povečanim tveganjem za pojav pranja denarja in financiranje teroristične dejavnosti, od leta 2011 (v času pred privatizacijo Kolektorja) nakazal skoraj 36 milijonov evrov.

  In v cem je tukaj problem? To samo po sebi se ni pranje denarja. Dokazite, da je pral denar preden pisete nebuloze in jih prodajate kot resnico.

  Aja… za kaj taksnega pa potrebujete kaksnega vsaj na pol inteligentnega novinarja, da bi malo raziskal stvari… tukaj pa rezimski pisuncki omejene pameti pogorijo.

  – “Urad RS za preprečevanje pranja denarja je v letu 2017 po navedbah
  Škandala24 zabeležil več kot enajst milijonov evrov nakazil v Bosno in
  Hercegovino….”

  Beri zgoraj… je pa nadvse bebasto, da pljuvalnik, ki je ravno tako v lasti SDS kot tale Nova24TV, navajate kot vir, se bolj bebasto je pa to, da podporniki Janse tega ne vidijo.

  – “Po navedbah Požareporta se Petrič osebno udeležuje sestankov Dela, s
  čimer novinarje in urednike opozarja na nalogo Dela, ki mora delovati v
  smeri zasebnih in poslovnih interesov lastnika.”

  Zopet, kaj je narobe s tem? Kot lastniku mu ta pravica pripada. Tudi na tem potralu in na celem Jansevem rezimskem medijskem aparatu se dela podobno… ampak v precej vecjem obsegu… toliko o dvojni morali.

  …..
  Se en v vrsti bebavih politicnih pamfletov za bebave Janseve vernike :D

  • xtc

   Butl zarukan dokumente o Deličevi in Peteiču je objavil Simič,potem ,ko je lažniva Balkanka na verjetno ukaz Petriča pričelsa z d****** obbmetavati Simiča,ki je dokazal ,da gre za krive obdolžbe.

   • Coeus

    Zakaj se sploh oglasas, ce ne razumes zakaj gre. Preberi si bebav clanek in potem govori dalje. Gre za zapis avtorja in njegovo argumentiranje in dokazovanje bebavih izjav, ki jih je v clanku kolikor hoces… ampak si ocitno prevec butast, da bi to razumel.

    Bodi raje tiho drugic, ker cisto vsake prilike, da dokazujes svojo “zarukanost”, pa res ne rabis izkoristit :D

    • šmentanamuha

     Ogledalce, ogledalce na steni povej …..

  • Minovak

   Madonca, če pa to ni kristalno jasno…če v kovčku odneseš denar iz države (kako pa naj bi ga) in ga naložiš v eksotiko, greš mimo naših davkov in ali misliš, da si pošten? Ne zagovarjajo več kot očitnih rdečih tajkunov, ki več kot očitno “legalno” kradejo, razen…če ti ne kapne kaj v žep, potem v hipu postane laž – resnica!

   • šmentanamuha

    @ogledalo danes nastopa pod imenom Coeus. Njegova naloga je, da debato vedno preusmeri na Janšo in SDS, rabote levih pa relativizira in pomanjšuje v primerjav s “strašnimi zločini SDS”, ki jih je treba neusmiljeno napadati. Plačanec.

   • Coeus

    Kdo je nosil denar v kovckih?

    Posten si tako dolgo dokler delas po crki zakona. In ce lahko gres mimo nasih davkov in si se vseeno znotraj zakona je to ne samo posteno ampak tudi pametno.

    Ne zagovarjam nikogar, ki krade. Ampak, ce avtor samo domneva, da nekdo krade, to se ni kraja. Naj dokaze… pa se bomo potem dalje pogovarjali… in to velja tako za levico kot za desnico ;)

  • dež

   Tule imaš eno takšno pisanje, kjer niso udeleženi Janšini pisuni, https://www.portalplus.si/907/tranzicijski-dosje-petriceva-etra33/, preberi in poglej tudi drugi in tretji del te sage.

   • Coeus

    Zanimivo branje… bom prebral se ostala 2 dela, ko bo cas ;)

 • Antonius

  Naj bo Petrič ali Bavčar, ni razlike. Drugi je zaprt, ker je bil lopovsko manj spreten.
  Sraka ukrade, če ji omogočiš priliko! Manj, kot sraka, ki je ukradla, odgovornost za krajo leži na vesti tistega, ki se ni zavaroval pred tatinsko srako.
  Leglo naših srak se nahaja v Kučanovem forumu, volivci pa na vsakih volitvah poskrbijo, da jih s podkupljivim krivosodjem zavarovani, Kučan in njegove srake z lahkoto kradejo.
  Kučanove srake so na prefinjen način poskrbele, da se jim v prihodnosti ne spremenijo pogoji za krajo. Serpentinšku so omogočile, da se je župansko prepoznan in slaven, po vzorcu Janković, zavihtel v politiko. Zdaj ljudski Serpentišek jaha na županskem konju Šarcu in v galopu dirja na volitve.
  Seveda težava ni sam Serpentinškov Šarec, težava bo v usodi, ki nam jo bodo izvolili naivni in butasti volivci. Srake se nam uspešno razmnožujejo, ker jim razmnoževanje naivni in butasti volivci omogočajo.

  • domovina mili dom

   Če bi Petrič stal leta 1989 na osamosvojitvenem govorniškem odru, bi bil sedaj zaprt. Bučan ima spisek kanon futra.

 • EOL

  Verjetno je tista Bosanka, ki je posadila denar SDS le tega dobila prav od Kolektorja.

  Tistih 450.000 je zagotovo provizija od opranih milijonov za Kolektor in Stojana Petriča. Glavnico pa bodo uporabili za stroške volilne kompanije levakov in njihovo lagodno življenje.
  Posle itak (žal) dobijo od države tako, da denar pri njih ni omejitev…

 • xtc

  Banda lopovska komunistična kučanova kravatarska.
  Upam,da ga spravijo v zapor.
  Sicer pa še en kučanov “mandatar” je odplava po vodi.
  Sedaj sta v igri le še Škrabec in Zoki.

 • pesjanar

  Prosim ne napadat ubogega dobrega stričeka iz Murgl in njegove varuhe,pa kaj je nekaj miljončkov proti temu da je dtriček Milan dobrega zdravja,kar je vredno veliko več in da nas bo še dolgo razveseljeval in omogočal da bomo imeli denar varno spravljen po bankah ne pa v štumfah.

 • Hun

  a to naj bi bil raziskovalni clank..dj prosm vs nora24…res ste startal s svojo medijsko hiso v totaln amaterizm…ce ze v startu niste zbral dovolj financ za profesionalno vodenje, mi ni jasno zakaj ste se spustil v medijske vode..

 • piko8

  Razkrinkan petriç stojan že, kdaj pa ga lahko pričakujemo na Dobu??
  Na svetega Nikola dan!!

 • Pepe Novak

  Desni Slovenije, razen tega da kazete s prstom na one in na tisto cesar vi ne marate, kaj se znate?
  Kdo bo volil za ljudi ki znajo samo siriti negativno energijo ?
  Zopet boste popusili.

  • šmentanamuha

   Seveda te ne moti, ko levi kažete s prstom na Janšo in SDS, logično. Leve rabote te torej ne zanimajo?

  • Minovak

   Ej, Pepe, ti ni nič nerodno zagovarjati tiste, ki tudi tebi kradejo iz žepa? Levi fanatizem ima samo eno smer…in ta je navzdol, vedno!

  • radames

   Švrc, pa si blokiran!

   • Pepe Novak

    Hocete zmagati na volitvah ali hocete bentiti?
    Oboje se ne bo zgodilo. Se nikjer se ni in se ne bo. Niti v SLO

 • šmentanamuha

  “Naši lahko”, pravijo levi komentatorji, “vi pa ne smete”. Milijoni in milijarde pokradenega družbenega, torej našega denarja, se jim zdi malenkost v primerjavi s kreditom za 150.000, ki je bil medtem že vrnjen. Torej si zaslužite, da životarite v bedi. Pomembno je, da nas kradejo “naši”. Za domovino s Titom naprej! Ups, s Kučanom sem mislila.

 • domovina mili dom

  Prav je tako, dokler bodo komunisti z Bučanom na čelu producirali izmišljene afere proti desnemu polu, naj se jim vrača bumerang, na potenco 2 z dokazanimi “lopovluki”.

 • Minovak

  Stojan Petrič bo kmalu odšel za svojimi milijoni v eksotiko…in še kdo,, njemu podoben, boste videli!

  • Coeus

   In v cem je tukaj tezava? Njegovi milijoni so plod dela v gospodarstvu in prodaje na trgu.

   Tudi tebi nihce ne brani, da gres na svoje, zasluzis milijone in jih cim vec skanaliziras tja, kjer ti bo max ostalo od njih. Ce jih bos pa dal drzavi, da jih potem politiki lahko kradejo, mora biti pa nekaj hudo narobe s tabo ;)

   • šmentanamuha

    Ej, pizda, koliko ti plačajo za tvojo agitko, al si res tko usekan?

    • Coeus

     Do sedaj se niti enega na pol inteligentnega komentarja ali replike nisi spravila skupaj… daj kak argument za svoje “usekane” komentarje in replike. A bo slo? :D

     • šmentanamuha

      Besedne zveze, dragi, besedne zveze …, sem vedla, da boš to vprašal.

     • Coeus

      Odgovora pa se vedni ni… in ga tudi nikoli ne bo ;)

     • učko

      Lej, ti bom jaz odgovoril. Kolektor je režimska firma (F21), torej sodi med tako imenovani “privilegirani” del gospodarstva, ki lahko dela kar hoče. Ta isti režim nabija idiotsko visoke davke ostalim in poizveduje, kdo in kje nakazuje na davčne oaze. Njihovi pripadniki pa imajo v veliki večini firme tudi registrirane zunaj. Recimo na Nizozemskem, ker je od tam mogoče neovirano poslovati z davčnimi oazami. Tak primer je “Kučanov Češko” s svojim “Top shop”. Janković posluje preko podjetja KPL, ki je registrirano v Republiki Srbski in odteka tja davkoplačevalski denar. Skratka, režim vsem nam nabija ogromne davke, njihovi gospodarski subjekti pa kradejo in švercajo!!! KAPIŠ ????!!!!!!!!

     • šmentanamuha

      Hvala za pomoč.

     • Coeus

      – Kot prvo… to ni lastno “rezimskim” firmam, kot jih imenujes… to delajo vsi, ki imajo to moznost.
      – Pri denarju ni levih ali desnih… so samo tisti, ki denar imajo in tisti, ki ga nimajo. Tudi, ce bi bila desnica na oblasti bi bilo isto
      – Rezim bo vedno nabijal idiotsko visoke davke in poizvedoval kdo posluje preko davcnih oaz, ker bi tisti pri koritu radi vedno vec
      – Ce hocejo biti na pol kredibilni v tem politicnem pamfletu, naj dokazejo… kdo, kje in koliko je kradel in/ali svercal.

      Tale tvoj cula – rekla varianta je pateticna. Me pa cudi, da vsi veste, za tiste, ki niso “nasi” seveda, kako kdo krade in sverca… Ni pa nihce sposoben spraviti skupaj niti enega dokaza?

      In ja… to je delo novinarjev… sploh v taksni drzavi, kot je SLO, kjer je jasno, da policija in tozilstvo ne bosta preganjala “svojih” in da so levi ter desni zlizani med samo in drug drugega tako ali drugace drzijo za jajca.

      S takimi bebastimi politicnimi pamfleti, kot jih objavljajo desnicarski rezimski mediji, si pa delate samo medvedjo uslugo, kar je pri neposobni desnici in njihovem pisunkem kadru, do neke mere logicno ;)

     • učko

      Dokler ste samo levuharji imeli dostop do “blejanja” v medijih, smo tudi drugi bentili in bili jezni, sedaj se je pa malo spremenilo, čeprav večina medijev v tej državi je “režimskih” oziroma Udbo-mafijskih, oziroma Kučanističnih !!!!! Torej lažnjivih in pristranskih. Mi samo vračamo “milo za žajfo” !!!!

     • Coeus

      Aha… po tvoji logiki so tudi vsi, ki brezpogojno ne podpirajo Jansevih nebuloz, levuharji?
      Zanimivo in predvsem precej butasto gledanje na realnost.

      Dejstvo je tudi, da je vecina medijev pri nas bolj naklonjenih levici kot desnici… niso pa niti priblizno rezimski ali udbomafijski oziroma Kucanisticni, kot ti na to impliciras.

      Rezimski “mediji”, pri nas, so skoraj izkljucno desnicarski, SDS-ovski ali v koncni fazi Jansisticni. V bistvu to sploh niso mediji ampak politicno rezimska trobila. Tukaj se ne dela popolnoma nic drugega kot laze, zavaja in manipulira z namenom diskreditacije vseh, ki niso za Janso in seveda povelicevanje Janse… podobno imajo, kolikor je meni znano, samo se v S Koreji.

      In nenazadnje, vi ne vracate “milo za zajfo”…. ampak hocete na najbolj primitiven nacin nadoknaditi ne vem koliko let krivice, ki se vam je domnevno zgodila. Samo s svojo nesposobnostjo se nikakor nocete soociti… kot je v vasi navadi so vsi drugi so krivi za vse… samo vi ste nedolzni :D

 • Vera

  Vrnite nam SDK , ker takrat se ni moglo ne krasti, ne prati denarja . Zaposliti pa še nekaj tistih ljudi, ki so ob koncu še delali v SDK-ju .

  • domovina mili dom

   Zato pa je udba znala kanalizirati mimo SDK. Rešitev je samo popolno uničenje komijev. To pa so volitve 60+. Ampak butli bodo to zejebali. Ti butli vpijejo, mater so Poljaki naprej od nas, ko pa jim omeniš, da oni so mi pa ne, naredili lustracijo, začno sluziti kot rdeči polži.

  • učko

   SDK so uničili LDS-ovci po naročilu vrhovne Udbo-mafije! Takrat je bila na čelu SDK Romana Logar, ki je bila smrtni sovražnik komunističnega režima.

   • Janko Gedlička

    Ker je SDK pod vodstvom direktorice Romane Logar podala veliko ovadb – od katerih se ni nič zmlelo – je bila Logarjeva dolgo časa brez službe. Sama je še dodatno študirala in pridobila licenco privatnega pooblaščenega revizorja. Takratnega generalnega državnega tožilca, sedaj pokojnega spoštovanega gospoda Drobniča, je imela v primežu udba. Pogosto je v medijih izjavljal, da inšpekcijska poročila ne izkazujejo vseh elementov kaznivega dejanja. Preiskave na sodišču niso nikamor prišle, obtožnice največkrat sploh niso bile vložene, če pa že, so na sodiščih potegnile kratko.

  • Janko Gedlička

   Že, že, vendar je bilo takrat tudi prepovedano inšpicirati privilegirana podjetja, če pa že, pa le ne česa najti.

 • centurion

  KDO JE UKINIL SDK????? in zakaj???

  SISTEMSKA KORPUPCIJA: Kdo je ukinil Službo družbenega knjigovodstva, SDK?

  »Z zakonom 25. 7. 1994 (Ur.l. RS, št. 48/94) se je SDK Republike Slovenije preimenovala v Agencijo Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje.«
  Kdo je bil tedaj na oblasti? Predsednik republike je bil Milan Kučan, predsednik vlade je bil dr. Janez Drnovšek, minister za finance je bil mag. Mitja Gaspari. Vodilna stranka je bila LDS.
  Romana Logar, direktorica SDK je v nekaj letih podala več kot 600 prijav (tudi ovadb) zaradi finančnih malverzacij in …. in jo je bilo potrebno umakniti. Ker zoper njo ni bilo nobenega tehtnega razloga, so preoblikovali kar celo inštitucijo in nastavili svoje ljudi. Slovenija je postala Eldorado za finančne transakcije in malverzacije.
  SDK je bila finančni policaj takratnega časa. Ukinili so jo pa zato, da se je dalo preusmerjati denarne tokove podjetij v novonastala by-pass podjetja, s pomočjo katerih so potem lastninili, v naprej namerno uničena podjetja. Dobršen del denarja pa tudi speljali na svoje privatne račune.

  • Hun

   SDK so ukinl zarad predznaka socialisticne institucije..nasledil jo je racunsko sodisce…ki pa je politicno obarvan v samem vodstvu…s SDK bi bilo enako…nastavis svojega cloveka ki zamizi pri prvorazrednih…
   Supervizor kot aplikacija je bila se najbl uspesn varnostni mehanizm v sistemu…pa so ga “izklopl” prvorazredni

   • centurion

    Razlika med SDK in Računskim sodiščem je med drugim, da so preko SDK šle VSE finančne transakcije podjetij, računsko sodišče obdela eventualne prijave.
    Tudi če bi bila politična volja ( ki je ni), ne more spremljati in kontrolirati finančnih tokov.

  • edo gregoric

   Romani Logar niso pustili, da bi naredila red.

 • totex39

  Človek po redni poti ne bi mogel priti z svojim zasluškom do take vsote denarja to mi naj noben ne reče, samo z lopovščino in strici ozadja se lahko pride tako daleč.

 • Jure kavčičeu

  Ja bejšte no, svojih ljubih kapitalistov pa ja ne boste obtoževal nepoštenosti?? Kako je zdej s tem, a se vam meša? A ni Janez nč hud? A nimamo mi Slovenci takih groznih davkov, da je “normalno” da se poslužujejo raznih oaz in tega? A ni regulacija trga in vmešavanje države na sploh največje satanovo zlo in mormo pustit vse pri miru tako kot je? Ja zdej pa ne razumem več.

  • Hun

   samo desni “posteno” davcno mahinirajo v oaze

 • Janko Gedlička

  Če Jankovič ne odgovoarja za svoje finančne malverzacije, se tudi Petriču ne bo nič zgodilo. Da ne govorimo o Kučanu. Psi bodo lajali – nekoliko jih bodo sicer utišali – karavana pa bo šla dalje.

 • totex39

  Kako to, da za njega ni nobene kazenske ovadbe, a za Janšo pa najdejo vsako malenkost pa ni važno kaj, samo da se piše o njem. Vse skupaj je že bedasto in sramotno.

  • Hun

   zato ker nekateri kradejo s stilom

   • totex39

    Aha paradajzarski stil.

    • Hun

     jah najbl smesni so tisti k kradejo male vsote k jih pa sankconirajo..pa jokajoce- a oni pa lahko mi pa ne…le ti so najslabse sorte..tipicno za SDS sektase

  • Krtača 20

   Janša krade tko da se iz aviona vid da krade.

   • učko

    Ja, iz ruskega satelita !

   • šmentanamuha

    Če je v naši državi problem samo Janša, potem sploh nimamo problemov.

  • edo gregoric

   Ja in vedno pred volitvami.

 • Krtača 20

  Najprej bo treba dat ljudem jasno vedet da je Janša dvakrat kršil zakon z izposojo 150 jurjev kredita v tujini od fizične osebe (z sumom pranja denarja) in od pravne osebe v Sloveniji 60 jurjev katera sploh ne sme posojat stranki. Do volitev je treba to razčistit. Zdej, če je kradel tud Petrič, bo treba preverit tudi njega. Sam najprej je treba najti otipljive dokaze. Tole kar navajate zgoraj, sploh pa na tem portalu ni vredno piškavga oreha. Poslovanje je pač poslovanje. Nekje posel rata, nekje ne gre itd. Brez veze to razlagat…. Rajš se lotite Racmana in njegovih mahinacij z levimi in desnimi ter utajami davkov.

  • učko

   Janša je kršil samo nekaj formalnih zadev, ki nimajo nobene škode za nas davkoplačevalce. Najel je kredit in ga vrnil. Tvoj Janković je nakradu in ni vrnu stotine milijonov, Kučan pa na milijarde evrov. Kje je tle primerjava ?!

  • šmentanamuha

   Lepo, vsaj potrudil si se s konstruktivnim odgovorom.

 • PLavi-mil

  Nič bati, bo Klemenčič porihtal, samo, da ne bo spet kriv JJ.

 • radames

  Ja, le kam sta šli protestantska morala in etika? Namreč, Petrič je doma iz Kanomlje, ozke doline, ki se začne v Fari (Spodnji Idriji) in se vleče vse do prelaza na Oblakovem vrhu. V Kanomljo so pred stoletji izgnali protestante iz idrijskega okoliša. Iz Kanomlje izvirata oba Svetlika, pa tudi roker Janez Bončina-Benč, pa še marsikateri uspešen podjetnik.

  • KIKI

   Mater!, sami asi, a njede!? Sami težki odžiralci in molji
   v tvojem žepu, dragi državljan!

   • radames

    Kwa se pa dereš! Kwa ti pa ni všeč?

 • Olga_10

  Po levičarski (komunistično): Kraja NI kriminal, kriminal je najem in vračilo kredita!
  Kraj komunistično sodstvo in policija NE preiskujeta, takoj pa ukrepata pri najemu kredita, a NE tistega, ki so ga komunisti najeli in NIKOLI vrnili! Preiskujejo najetje kredita, ki bi bilo za gotovo vrnjeno! Narobe svet!
  Na volitve! Volimo desnico!

  • edo gregoric

   Volimo desnico !!!

 • Metilni Alkohol

  Čujte, SDS in komentatorji na tem portalu dostikrat zahtevate lustracijo. Kaj je lustracija? Lustracija je: če se za nekoga ugotovi, da je sodeloval s komunizmom in se s tem okoristil, se mu odvzame fse javne funkcije in pravica do nastopa v javnosti. Prvenstveno gre za način, s katerim se take ljudi označi za nedostojne ter neverodostojne za javno delo.

  Kdo fse je bil v partiji?…Kdo je hodil v Jajce? Koga so vun vrgli iz partije in je prosil, da ga nazaj vzamejo?
  Ste si odgovorili na zastavljena fprašanja? No, pol pa imate odgovor glede lustracije!!! Bobu bob!!!

  • učko

   Šmaronar, tole je izven konteksta !

   • Metilni Alkohol

    To je resnica…ta članek pa ne govori o resnici…kapish?

  • KIKI

   To o Jajcu, je tvoja bolečina! Osebna! A te niso povabili
   tja, ali pa si zamudil….kaj pa z šolo, ste kaj šli na izlet?
   Pa vsako leto OF! A niste nič praznovali?
   Indoktrinacija ljudi, mladine in otrok, ki so v te pravljice verjeli,
   bili zavedeni, je nekaj povsem drugega kot zavestni komunistični
   kriminal, ki se je nad vsemi izživljal in to počne še danes!
   Te je potrebno lustrirati, za vedno utišati, da se ne bi zgodovina
   komunističnega zatiranja nadaljevala!

   • Tone

    Eno je, kam hodijo šoloobvezni otroci na izlete, drugo pa, če nekdo vodi skupinico prostovoljcev, ki ponovi pot slovenske partizanske delegacije v Jajce leta 1943. Hodijo samo ponoči čez drn in strn in se igrajo konspiracijo. Vodja pa s politkomisarkami prijemi skrbi za dvigovanje morale in pravilno razumeva nje naloge.

  • Aurelius

   Iz tebe res očitno govori šmarnica in te močno bolijo tisti mali lešniki med nogami – se pač očitno preveč čohlješ po njih v svoji preplačani službici v javnem sektorju. Naj ti odgovorim z analognim vprašanjem: oseba xy je opustila kajenje in je zdaj med najbolj gorečimi borci proti tej odvisnosti. Ali jo je zaradi tega treba v vseh rdečih medijih stigmatizirati kot državnega sovražnika? Evo ti bebo – bobu bob !!!

  • ekspêrt

   Fuggel Uttopio vas bo vse razsvetlil, samo njega berite in poslušajte pa boste dobro stali,
   četudi šepate.

 • Rotar Jakob

  kurćanova oazna kasa!

 • totex39

  Kako je lahko človek, ki je javno izjavil, da je proti odcepitvi Slovenije od Jugoslaviji bil še dvakrat predsednik le te, ki jo ni priznaval, to pove vse od tem človeku, kako zna stvari lopovsko zavajati in še vedno mu verjamejo.

 • mapu

  Še ena b……..a ci……ka. Pogine naj p…

 • Božidar Rodica

  e Petrič delavci pa plače podn

  • Ivan Kovač

   Tudi v Kanomlji pravijo ,da so petriči hudiči.

 • Caetano

  Dobil sem podatek, da je bil Stojan Petric tudi na seznamu sodelavcev vojaske politicne policije bivsega nedemokraticnega rezima.

  • Ivan Kovač

   Pa še žlahta.

 • Jana učak

  Imate premalo prostora, da bi pisali o poslih in hujskaštvu vašega heroja!!! Odvratno!!!

 • Borut Zabret

  Ja in kva boste storili,da se to nebo vec daogajalo??Nic,ker iste vrste pticev skupaj letijo z vasim vodjo na celu,ubogemu revcku nikoli nic krivemu JJ.

 • dr Janez Sveti

  Bemti. Sem bil prepričan, da je Petrič kupil Delo iz humanitarnih razlogov. Nakazila v tujino pa lahko preveri FURS in bo jasno za kaj so bila izvedena. Mogoče so plačevali usluge in blago, ki jih potrebujejo za svojo proizvodnjo?
  Kar tako obtoževat stare mafijce ni enostavno.
  DR Janez SVeti genij

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!