Razkrinkani Socialni demokrati: Okoljevarstvo jim ni cilj, ampak sredstvo! Cilj je vedno isti – socializem!

Foto: STA

Židanovi Socialni demokrati na ves glas razglašajo, kako si prizadevajo za “napredno” in “socialno pravično” podnebno politiko. Ker marsikomu ni jasno, kaj imajo s tem v mislih, jih je davčni strokovnjak Ivan Simič povprašal, če mu lahko na preprost način razložijo, kaj imajo s tem v mislih. S podanim odgovorom so dali vedeti, da jim okoljevarstvo predstavlja sredstvo in ne cilj. Cilj se skriva v socializmu, do katerega bi prišli preko “podnebne politike”. Vse zato, da bi svojim lahko še naprej prerazporejali davkoplačevalski denar ter krnili razvoj družbe in osebne svobode posameznikov, ki niso del njihove klike.

Ivan Simič je Socialnim demokratom preko osebnega profila na družabnem omrežju Twitter zastavil vprašanje: “Spoštovani Socialni demokrati, glede na to, da se ne spoznam na podnebno politiko, vas prosim, če mi lahko po kmečk obrazložite kaj je “napredna in socialno pravična podnebna politika”. Sliši se učeno, toda vseeno ne razumem.”

Socialni demokrati so Simiču odgovorili: “Torej, to je politika ukrepanja proti krizi globalnega segrevanja, ki je, tako kot zadnje krize bank, ne bodo plačali samo običajni ljudje, ampak bo prehod v brezogljično družbo socialno pravičen in bo bolj obremenil tiste, ki tudi okolje najbolj obremenjujejo, najbogatejše torej.”

S tem odgovorom smo tako uradno izvedeli, kar je bilo mogoče slutiti že dolgo. “Okoljevarstvo ni cilj, ampak sredstvo, krinka, za tisto, kar je v resnici cilj. In cilje je vedno isti. Redistribucija, po domače socializem,” opozori profil Svoboda.

Spregledali so jih številni
Kaj imajo v resnici za bregom Socialni demokrati, je jasno več državljanom. Zvrstili so se namreč komentarji v smislu: “Ali lahko jaz po kmečk odgovorim? Legalno bomo davke nabijal in davkoplačevalce cuzal do onemoglosti.”; “Napredna in socialno pravična podnebna politika” je zelo dolga beseda za nabijanje davkov.”; “Ah, gospod Simič. Tokrat ste me razočarali. ”napredna in socialno pravična podnebna politika” je strokovni izraz za nove davke. Rdeči že stegujejo zelene lončke.”; “Napredna: jemo travo. Socialno pravična: ampak ne člani, simpatizerji in podporniki stranke.”; Morda še ena termoelektrarna.”; “Pravično po vzorcu :”iz tvojega žepa v moj..,”!”.

Nedvomno se mnogim dobro sliši, ko nekdo na ves glas razglaša, kako se zavzema za napredno in socialno pravilno podnebno politiko. A dejstvo je, da si še mnogi, ki se s tem ukvarjajo, ne znajo razložiti, za kaj pravzaprav gre. Kakorkoli, z odgovorom so Socialni demokrati razkrili za kaj v resnici gre. Za nabiranje davkov. Gre za pretvezo, da tistim, ki največ ustvarjajo, prevalijo največje breme. Ob enem pa si sami ne nastavijo ogledala. V njihovih vrstah so namreč dobro preskrbljeni posamezniki, med katere lahko nedvomno uvrstimo poslanca Matjaža Hana, poleg njega pa še številne družinske člane članov stranke SD, ki zasedajo visoka mesta v Petrolu.

Hana Murn