[Razkrito] Hudi pritiski Damirja Črnčeca na posamezne poslance DZ, naj ne gredo v koalicijo z SDS – Sta s Šarcom nezakonito prisluškovala političnim nasprotnikom?

Odstopljeni predsednik vlade Marjan Šarec in njegov sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec nista sprejela nobenih rigoroznih ukrepov, da bi zajezili širjenje koronavirusa. (Foto: STA)

Za stranko LMŠ je nadvse travmatičen teden. Začelo se je v ponedeljek zjutraj z odstopom finančnega ministra Andreja Bertonclja, nakar je svojo odstopno izjavo podal tudi predsednik vlade Marjan Šarec, o čemer pa ni obvestil koalicijskih partnerjev. Po naših preverjenih informacijah je s tem presenetil tudi svojega sekretarja Damirja Črnčeca. Nekdanji idejni vodja Odbora 2014, ki je pred nekaj leti obrnil hrbet stranki SDS in z Marjanom Šarcom skoval načrt, kako priti na oblast, je v zadnjih mesecih divje kadroval po državnih podjetjih, čeprav se je v javnosti redko pojavljal, pa je iz ozadja vodil praktično vse poteze vodilne koalicijske stranke. Kot smo izvedeli iz zelo zanesljivih virov, pa ne Šarec ne Črnčec nista pričakovala, da bi se lahko načrt o volitvah izjalovil do te mere, da bi lahko stranki SMC in Desus celo vstopili v desnosredinsko koalicijo s SDS in Novo Slovenijo.

Damir Črnčec naj bi tako od predsednika vlade v odstopu ta teden dobil polna pooblastila, da poskuša na vsak način preprečiti oblikovanje takšne koalicije. Črnčec naj bi te dni hodil od sobe do sobe in trkal na vrata posameznih poslancev, na nekatere naj bi celo kričal, naj nikakor ne gredo v vlado z Janezom Janšo. Razlog je tudi v tem, da bi ju lahko z Marjanom Šarcem v primeru prihoda SDS na oblast doleteli tudi kazenski ovadbi, saj naj bi zlorabila Sovo in nezakonito prisluškovala svojim političnim nasprotnikom, o čemer piše tudi Požarreport.

Marjan Šarec naj bi se zaradi strahu pred tem, ker so mu vajeti ušle iz rok, že dlje časa tudi psihično lomil. Pred dnevi je napadal Novo24TV, češ da širi sovražni govor, Janši je spet očital, da z njim ne bi šel v koalicijo, češ, da slednji ne more pojasniti izvora svojega premoženja, s prstom je za sesutje lastne stranke LMŠ kazal na vse koalicijske partnerje, samo nase ne. Zdaj je tik pred zdajci, uradno zaradi slabega počutja, odpovedal tudi svoj obisk na tretjem vrhu Skupine prijateljev kohezije, ki bo od 1. februarja potekal v Beji na Portugalskem.

Damirja Črnčeca nekdanji koalicijski partnerji niti videti ne morejo
Predsednik vlade v senci Damir Črnčec je močno vplival na javno delovanje in nastopanje Marjana Šarca. Njegovi agresivni izbruhi na socialnih omrežjih naj bi bili orkestrirani s strani Črnčeca, prav tako je Šarec ves čas v 17 mesečnem mandatu, ko mu kaj ni bilo po godi, kričal na svoje koalicijske partnerje. Tudi zato Črnčecevi pritiski pri zdaj že nekdanjih partnerjih ne zaležejo več. Na tapeti je najbolj SMC, za katerega je Šarec verjel, da se mu bo uklonil in se mu podjarmil za naslednje volitve, a je imel Zdravko Počivalšek očitno drugačne načrte. Kot poroča tudi Požarreport, je bila Šarčeva ponedeljkova napoved, da si obeta sodelovanje s SMC, navaden blef. V SMC tudi zaradi takšnega obnašanja vse bolj resno razmišljajo o sodelovanju v desno sredinski vladi.

Damir Črnčec in Janez Janša pred nekaj leti. Foto: STA.

Medtem pa Požarreport poroča, da neposredne priče iz obveščevalnih struktur navajajo, da naj bi Sova pod Šarcem in Črnčecem tako ali drugače spremljala več slovenskih državljanov kot kadarkoli doslej od slovenske osamosvojitve dalje. Med tistimi, ki naj bi jih spremljali, so tudi politiki, vodilni menedžerji in novinarji. “Zato ne čudi, da je celo Dejan Židan, predsednik državnega zbora in lider SD, na sinočnji Tarči na TV Slovenija omenil vohunjenje za slovenskimi politiki in to ocenil kot največjo afero samostojne Slovenije”.

Tako naj bi Črnčec svojim ljudem po poročanju Požarreporta na Sovi naročil tudi zbiranje uporabnih informacij celo o Aleksandru Čeferinu, predsedniku UEFA, to pa naj bi se zgodilo potem, ko je Čeferin okoli novega leta imel številne intervjuje za slovenske medije, hkrati pa so se pojavile špekulacije, da bi se Čeferin utegnil pojaviti v slovenski politiki kot kandidat za predsednika vlade. Kakorkoli, do vse večjih napetosti zdaj prihaja tudi med Šarcem in Črnčecom, saj naj prvi slednjemu ne bi več zaupal.

T. F.

 • VERZIFIKATOR

  Mirda Crnčič

  DA MIR ČRNEC

  Črnec bil je svojčas neprijeten,
  za pravice se preveč zavzemal,
  a potem je pravi čas zadremal
  in pokazal silno se dovzeten.

  Črnec da mir res nam zadnje čase,
  smo povsem ga zase pridobili,
  ko smo nekaj mu drobtin spustili,
  da mir črnec, saj fant misli nase.

  Ni bil črnec vedno takšne baže,
  svojčas delal nam je res težave,
  vtikal vse preveč se je v zlorabe,
  zdaj da mir, tako mu bolje kaže.

  Da mir črnec, vendar ne miruje,
  ko nam treba je storitev kakšnih,
  oprijel se bo rešitev takšnih,
  da nam vedno prav bo, zadostuje.

  Da mir črnec, fant ima vizijo,
  treba ni ukazov mu dajati,
  sam diskreditira in pa blati,
  komisijo zmerja s policijo.

  Da mir črnec, je kot psiček Snoopy,
  saj do nas je vedno ves pohleven,
  v slinjenju pa skrajno prizadeven,
  se zares z lahkoto ga podkupi.

 • Antonius

  Samomor?!
  Bolje na začetku njune politikantske kariere, kot v veleizdajalčevih letih.

  • Slovenka

   Nihče nikomur ne želi samomora, samo Šarec in Črnčec naj se skidata iz politike, da ju ne vidimo več!

   • Antonius

    *Samomor*?!
    Politični samomor sem imel v mislih. Šarec ne sodi v politiko ker je preneumen za v politične in diplomatske čevlje, kar zelo lepo ilustrirajo njegove javne izjave. Črnčec je pa svojo zahrbtnost in pokvarjenost dokazoval z obvladovanjem Sove. *Požar* zelo pedantno razkriva kakšna zloba se skriva v Črnčecu in v kaj je vpletel še vaškega humorista Šarca.
    Na prihodnjih volitvah se bosta dokazano, sama odstrelila.

    • zokispoki

     Sarec je glup kot tocak, Crncec bi pa se svojo staro mamo prodal, za drobiz !

    • Slovenka

     Tovrstni samomor bi bil blagoslov za Slovenijo.

    • Vera

     Oprostite,čisto izven vsebine tega članka ,pišem, da je baje Šarec zbolel, zato ni šel na Portugalsko kamor so bili povabljeni voditelji držav . Članek je v Slov.novicah.

     • Antonius

      Jaz sem Požarjevo obvestilo o Šarčevem počutju prebral na mariborskem spletnem portali eMaribor.
      Poizkušam ga razumeti. Po vsem skuhanem in zažganem, kar so si pripravili v propadli anti-Janša koaliciji, ga zdaj močno boli glava, ker se začenja počasi zavedati, kakšna politična zaposlenost se mu obeta v prihodnosti.
      Verjamem, da njegovo zdravstveno stanje ni vročinskega značaja, vsekakor je pa Šarec zagotovo duševno zelo potrt in sesut, zato mu verjamem, da ne more skupaj spraviti toliko volje, da bi se šel nekam na portugalsko prisilno smejati.
      Kar se pa vašega *oprostite* tiče, so pa moja vrata vašim vsebinam in komentatorski kulturi na stežaj vedno odprta.

     • Ehbolimedžoko

      “…zaradi slabega zdravstvenega počutja opravičil svojo udeležbo …”
      No, slabo zdravstveno počutje še ni bolezen, ali pač ?

     • Slovenka

      Kaj pa veš. Šarec je ta pravi, mu pa verjamem glede počutja. Vsi ti dogodki so za njega velik šok. Če bi bil pameten junija 2018 in šel v koalicijo z Janšo, ko je bil povabljen, bi si vse to prihranil. Bil bi v vladi, bil bi minister in njegova stranka bi dobila vrsto ugodnih položajev, on bi se pa poleg najpametnejšega slovenskega politika učil, kako se vlada. Da ne govorimo o ugledu, duševnem miru in pridobljenih izkušnjah in o tem, da nam ne bi bilo več treba gledati Alenčice, Karleka in še raznih drugih škodljivih elementov, ki bi jih taka koalicija postavila na hladno.
      Šarca je drago stala megalomanija.

     • Hribouc

      Amp’k nihče drug ni bil že po enem tednu sprejet z rdečim tepihom pri merklci v Berlinu !
      Ne , ni bil ruknjeni Serpentinšek!
      Bil je odlični Johny English, dr. Beam! NORO !!!

     • Slovenka

      Kar je res, je res. Mr Bean je pravi za tako nalogo.

     • Vera

      Kakor si je postlal, tako bo ležal .

     • Slovenka

      Na svoji koži izkuša, da neumnost stane.

     • lena

      Ja, samo strici niso imeli z njim takega scenarija!

   • mici

    verjetno je bil mišljen politični samomor.

    • Slovenka

     Ja, Antonius mi je že vse pojasnil.

   • Hribouc

    Sta že mrzla.

    Kučan bo vodil Muzej Komunizma v Duplici pr Kam’nku, tam, kjer si je Broz speštal prste leve tace !
    Šarac bo ščipal karte, Crnčec bo pa glavni čuvaj.

 • Vrhovni sodnik

  Magarac si zdaj poje gate na glavo, pa svinčnike v nos.

 • M x

  Ne rabimo pritiskov Karma je naredila red končno..Ne rabimo pritiskov vse se bo uredilo.Za nas državljane za Slovenijo in sosednje države.Z Hrvati bomo še večji prijatelji kot si mislite.

  • Novakec1

   Reinkarnacija SHS, sam še hrvati manjkajo, srbov in slovencev je v slolandiji že pol/pol.

  • WISKY 1000

   Seveda se bo vse uredilo,če bomo vsi bolili SDS

  • Slovenka

   To s Hrvati je malo preveč optimistično, drugače pa OK.

 • piko8

  Pravi raziskovalni novinar g. Bojan Požar!!
  Morav bi biti vzor Pop tv in Rtv prostitutkam!! Kjer je Požar je dim, in kjer je dim je Požar!!
  Sesuv jim je 4 ministre za češnjo na torti je pa serpentinšek, g. Bojan Požar vsa Slovenija vam je hvaležna za tako pronicljivo raziskovalno novinarstvo!!!!

  • Stajerka

   ….ni jih sesul Požar…..sesuli so se sami s svojimi dejanji, Požar samo opravlja svoje delo za več kot odlično 5……

   • Ivan Ivanovič

    Požareport je edini neodvisni medij v Sloveniji.

    • Hribouc

     A se je kej spremenu?
     Ana ga je v svoji knjigi sesula v nulo – tega je že nekaj let sicer, ampak, kopriva ne pozebe!

   • samsara

    Kolikor se še niso, sesuli sami sebe namreč, se pa še bodo. Še letos, najbrž.

  • Vlado77

   No s Vodebom pa gre kontra temu. Vodeb je v faktorju podpiral Šarca

   • zokispoki

    Vodeb ima vcasih pac tezave. Kateri psihoterapeut ali psihijater jih pa nima !?!

    • Slovenka

     Po mojem je že začel malo obupavati nad desnico in se je začel temu primerno že malo pomikati proti levi.

    • Hribouc

     Tokrat jih je imeu!

 • bubamara

  Uf, če je vsaj polovica od tega res, je Xarac politično truplo. Če pa mašinerija pripravlja Čeferina za novega odrešenika, jim dam namig: odvetniki niso ravno priljubljeni med rajo.

  • realnost

   Mislim da so ničelne možnosti, da bi Čeferin zamenjal odlično plačano službico za slabo plačano službo v slovenski greznici.. Tok nima rad Slovenije, da bi se lotil čiščenja Avgijevega hleva…

   • dež

    Ob dejstvu, da Sova o njemu zbira koristne informacije, nikoli ne reci nikoli. Najlažje je upravljati z ljudmi, če veš za kakšno pikantnost ali črno piko, ki se jih tiče.

   • francelj3

    Čeferin je baje inteligenten, torej ni nobene možnosti, da se bo vrnil v to greznico.

  • WISKY 1000

   Šaraca deportirat v radio gaga,če ga bo Hribar sploh hotel nazaj.

   • Imersion

    Imajo že itak boljšo kopijo njega. Ne seže mu do gležnjev.

   • Slovenka

    Ne vem, če bo kaj iz tega. Hribar je še zdaj užaljen, ker ni postal minister za kulturo.

    • Peter

     Saj še bo, no.

     • Slovenka

      Kje pa? Na radiu GA GA?

     • Peter

      Ah ne, na Ministrstvu za kulturo. Naš je…pa am, naš je…pa nikol nič čez naše ne reče, samo čez une tagrde, pa naš je…vse kvalifikacije za dobrega ministra ima, no.

     • Ehbolimedžoko

      Peter ga spet serje, no.

     • Peter

      Boli me đoko, no.

     • Ehbolimedžoko

      he, he, he

 • realnost

  Tudi počivavšku so prisluškovali, drugače ga nebi Šarc takoj vabil v skupno stranko, glede na dejstvo, da SMC ankete kažejo potop.. UDBA delovanje, da se bo še naprej ropalo speči narod !!

 • Novakec1

  Crnčec ni druzga kot jurišnik Zokija iz ozadja.

 • Stajerka

  …to so pa tajni sodelavci……nikoli ne veš kako in kdaj boš dobil nož v hrbet……in takšni koristoljubneži, ki so pripravljeni za lastno korist in promocijo prodat tudi svojo mater, so njabolj nepredvidljivi……Šarčeva priležnica NI dobila službe v tajni službi zaradi razmerja ali sposobnosti, dobila jo je z razlogom in točno določenim poslanstvom!!!…….samo največji barabinski politiki svoje ljubice zaposlujejo v tajnih službah……

 • francelj3

  S Šarcom gotovo nista prisluškovala, s Šarcem pa najbrž sta. Prekleta nepismenost. Že zdavnaj vem, da so članki, podpisani z začetnicami, najbolj nepismeni.

  • Ivan Ivanovič

   Ne vem, ali Nova24tv nima lektorja, ali je ta polpismen …

   • francelj3

    V najboljšem primeru je četrtpismen, pa tudi trmast. Še če ga opozoriš na hudo napako npr. v naslovu, je nikoli ne popravi.

  • Beli Sneg

   Mene pa najbolj moti da prepone s in z ne znajo uporabiti in pišejo s SDS namesto z SDS.

   • francelj3

    Seveda, ko pa revčki ne vedo niti tega, da se SDS ne prebere sds, ampak esdees.

 • janko

  Dovolj je pobral denarja v politik, za nič kaj haska, naj gre sedaj delat črni čefur.

 • WISKY 1000

  Nove volitve,naj vlada samo SDS,drugo je vse za na smetišče v Venezuelo

 • sloustava

  Zdaj pa resno vprasanje: kaj ste pricakovali od izdajalca, kar CRNCEC nedvoumno je? In se podvprasanje: kaj ste pricakovali od Sarca, cloveka, ki je Srednjo lesarsko solo izdelal s pomocjo 6 popravcev? Vsi tisti pa, ki, kot, navijate za NSIjevo Novakovo, pa si dodobra in se enkrat in se enkrat oglejte tisti del, ki govori o kmetici, kmetu! Bo in je zelo poucno, da ne boste v nedogled nabijali lazi. Laze se Novakova in je nimate pravice podpirati v njenih lazeh! Moje Vprasanje njej pa je sila preprosto: kdo te usmerja, Ljudmila?

  • marker

   Iz Murgel, to vedo vrabci na strehah…

  • zokispoki

   Tocno to. Ta pizda na dveh noga, pokvarjena mona se je prodal, za kaj ze ?!? Zblojana bi rekla, jebo mu pas mater ! O tisti kmetavzarci pa tako ni, da bi govoril !

  • Ivan Ivanovič

   kdo te usmerja, Ljudmila?
   ***
   RKC = papež = fašistični globalisti = Soros = Kučan

  • mici

   Veliko Moravčanov jo ne spoštuje, mislim kmetico.

   • Slovenka

    Kakšna kmetica neki. Ta ni vredna, da pošteni kmetici očisti čevlje. V tem mandatu bo še pobrala konkreten denar, potem pa je z njo konec. Že zdaj je politično truplo.

   • Jana Novak

    Murglska kuharca vampov, LudaMilan, pokvarjena packa, ki je v zavetju stranke NSi čakala, da bo na vrsti za pljuvanje po Janši.

  • šmentanamuha

   Ljudmila je speči Kučanov agend, ki so ga zdaj vpoklicali.

 • Zoran Šuštar

  Šarec in Črnčec sta na “političnem odpadu”, tam bosta tudi ostala. Nikakršna reciklaža ni možna, sta poplnoma neuporabna, samo še zgodovina.

  • joza joza13

   …ja, vendar sta še na položaju in koristita zadnje atome moči, da ne zgorita na grmadi…

  • zokispoki

   Gotofa sta ! Kljub temu, da zajec se vedno teka po gozdu, sta se lepo spekla !

 • Ivan Ivanovič

  Na sliki, kjer je Črnec skupaj z Janšo, zgleda kot psihično zlomljena oseba. Na slikah s Šarcem cveti. Žal.

  • WISKY 1000

   Kaj si pa ti danes že doziral?

   • Ivan Ivanovič

    Si pogledal gornje slike? Poglej Črneca izpred Janše: gleda kot da gre pred strelski vod.

    • realnost

     Pomoje je že takrat vedel, da je izdajalec s posebno nalogo. Zato mu je bilo nelagodno med domoljubi.

     • Ivan Ivanovič

      Njegovi članki proti migrantom so se mi zdeli iskreni. Lahko se pa tudi motim.

    • zokispoki

     A pred partizanski strelski vod, sam vprasam !?!

  • Rožle

   Pri LMŠ je dobil pomirjevala … ali pa še kaj bolj konkretnega ..
   Pri JJ-u je pa kriziral …

  • zokispoki

   Ne bi rekel, takrat je se zelo prepricljivo blefiral. Res pa je, da je globoko padel. Da zamenjas Janso za Serpentinska, moras biti pa zares pravi idijot !

 • WISKY 1000

  Tudi murgelsko mrioneto serpentinška ovadit,ta je vse zakuhal.

  • realnost

   Pa ne da je našel pot od doma domov??

 • to_mi_delaj

  kuckotov scenarij se odvija po planu

  • realnost

   Pa ne da je našel pot od doma domov?? Njegov dosežek leta…

 • rubec

  Škoda, da se je Ehjavec umaknil iz javnega življenja, ker verjetno ne bomo več imeli prilike da slišimo, kako pravilno zvenita ime in priimek Damirja Črnčeca.

 • RATATA

  To, da je črnčec organiziral odbor pomeni, da namerava olastninit kakšno veliko firmo. Kot bavčar.

 • holzer

  Vsem tem,predvsem levim politikantom naj predčasne volitve izstavijo račun,ki so si ga zaslužili v vseh teh levih vladah.
  Če hočemo da se kaj spremeni v tej državi,da bomo v bodoče uspešni na vseh področjih,potem moramo na volitvah vsem tem reči NE,dost vas imamo.

 • xtc

  Treba je vedeti ,da je Črnčec pravi priho zato se gaje JJ expressno znebil.
  Ne pozabit ,da sta ravno on in Jordanova prišla na dob z napisano izjavo,ki da jo naj JJ podpiše in tako odstopi kot predsednik stranke ,kot da se umioka iz politike,kar je JJ zavrnil in rekel naj data to na svet stranke,če bosta uspela bosta on pa gre z svojo listo na volitve,ko se je vrnil je JJ oba izdajalca takoj nagnal.
  Šiptat pa je itaq politični mrlič,ki ga je doleteh hiter konec,neuradno nima podpore Kučana več,ker je vse zavozil in Kučan ter Zemljo že mrzlično iščeta novega tepčka ali bo to Čeferin ali kdo drug,pa mu utegnejo nezakonito zbrsani podatki škoditi.
  Je pa posebej hudo ,če Sova nezakonito nadzoruuje poslance indruge ljudi,čese zadeva izkaže kot je resnična,kar očitno potrjuje Židan se Muriju in Šiptarju ne obetajo samo kazenske ovadbe ampak zapor.

  • Nata

   Morda pa začasen umik iz politike ne bi bil slaba poteza . . . . . saj se tako že od leta 94 tega borimo za pravice J. J.

   • Jana Novak

    a zdaj, ko se nam nasmiha zmaga, naj pa JJ odstop??? A si čist gladka?

    • Nata

     Preberite kaj sem napisala. . Xtc ju. . . . . . Kakšna zmaga se mu pa trenutno nasmiha ?? Od česa za vraga naj pa odstopi ?Vaši komentarji o Novakovi, so pa na visokem nivoju.

     • Jana Novak

      nove volitve, če do sedaj niso bebave ovce spregledale, potem sledi samo še potop. O LudoMili ne morem s spoštobanjem, ker murglska izdajalka tega ni vredna.

     • Nata

      No, takih je v Sloveniji kar nekaj.
      Seveda niso spregledale. Če med koalicijo ne bi počilo, bi nam še vedno veselo vladali.

      Pa ste prepričani, da bi sedaj , neka na hitro sestavljena vlada , karkoli rešila . Saj ti, ki so dosedaj vladali niso nobenega zaupanja vredni.
      Vsak, še tako koristen ukrep bodo pozneje popljuvali, tako, kot je bilo do sedaj.

     • Tine Čeligoj

      sereš draga moja , kakorkoli že obrneš.

     • Nata

      To bomo pa kmalu videli. . .

   • šmentanamuha

    Začasen umik? Kako si to zamišljaš? Zakaj naj bi se umaknil nekdo, ki je uspešen v politiki, zmaguje volitve in je v najboljših letih za politika?

    • Nata

     Komentirala sem mnenje @xtc zgoraj.

  • Iva

   Ne poznam te izjave, bi pa sama Damirja, kolikor sem ga spoznala, nikoli ne imela za zaupnika. Na začetku je sicer aktiviral Odbor 2014, vendar kot kaže z jasnim ciljem, prevzeti SDS, medtem ko je bil JJ z zaporu. Takrat je imel Crnčec kot kaže kar nekaj pristašev, Jordanovo, Vero Ban, D. Mateja , ter nekaterih, ki začeli celo nesramno rovarili proti Janši n. pr. Hvalica, ki je postal medijska zvezda odkar je Anti-Janša, ima pa podobne karakterne lastnosti kot Damir.

   Janša je imel vedno močno oporo v pravih prijateljih, predvsem Tasiću, Primcu, seveda Urški ter mnogih članih SDS, ki ga zelo spoštujejo, kar gre odpadnikom (tudi Luki Lisjak-Gabrijelčiču) in konkurenci (članom NSI) močno na živce.
   Njegova priljubljenost pri ljudeh, tudi nečlanih SDS (mediji nas pejorativno označujejo za ovce, da bi diskreditirali naše poznavanje razmer – funkcionalno pismenost), mu daje moč, njegova dejanja – odzivi na sovražno medijsko etiketiranje so postali z leti premišljeni – z nasmehom jim replicira in jih (kontinuiteto, strice) spravlja v obup. Zelo povedne so besede “Odkar vem, da ne vem zakaj sem ga obsojal, ga sovražim” (Tolstoj).

   • Slovenka

    Janša ima poleg izrednega razuma tudi šesti čut. Vsi provokatorji in nastavljenci se tako ali drugače izdajo. Se še spomnimo Mihe Brejca in njegovega zeta Gregorja (pre)vi/aranta? Hvalica, Banova, Črnčec, Mate, Jordanova in drugi dobičkoljubi, vsi so mrknili, SDS pa raste in se krepi.

  • šmentanamuha

   A tako je to bilo … js nism razumela, zakaj se je Črnčec kr naenkrat obrnil proti njemu. Po teh informacijah, ki jih imam sedaj, se mi zdi, da je Ljudmilo “vpoklical” Kučan, da napravi razkol kolikor mogoče velik med NSi in SDS in s tem ali onemogoči nastanek nove Janševe vlade ali ustvari konfliktno ozračje in s tem oteži delo Janši. Njene izjave v intervjujih ne puščajo nobenega dvoma.

   Hkrati so začeli polirat podobo nekaterih levičarjev, ki se neprimerno obnašajo, npr. Kordiša in jih prikazovati kot nagajive fantiče, ki pa se v resnici bojujejo za delavske pravice in upokojence, torej za “malega človeka”.

   Vse skupaj je tako prozorno, da ne moreš verjeti, pa vendar. Očitno Kučan v slogu “ljudje so butasti” (kot se je sam izrazil) ocenjuje, da je volilna baza levičarskih volivcev na tako nizkem intelektualnem nivoju, da jih bodo s takimi prijemi lahko prepričali, da jim dajo svoj glas.

 • Rožle

  Takoj razorožit bando rdečo do predčasnih volitev ..

 • plavi-mil

  Panika na levi, še malo pa bomo brali, da sta Serpentinšek in prašičji minister v Polju.

 • Amerikanc

  Imam občutek, da ta dva modela zalezujeta precej domoljubov.

  • Nata

   No. . . . . . če se domoljubi pustijo ?

   • Ehbolimedžoko

    Tu se nimaš, kaj pustiti. Ti pridejo skozi zadnja vrata.

   • Amerikanc

    Saj ne vemo kaj dela lepa N. na SOVI.

    • Peter

     Prevajalka je. Iz slovenščine v kamniščino in nazaj, tudi pismeno obvlada, no.

 • Smovas-in-ševasbomo

  Kaj naj rečem no… Smo vas in še vas bomo !!!

 • Peter

  V zvezi z zadnjim debaklom v mejnih zadevah, je en hrvaški čivkač napisal tole:

  Ko mislite, da so naši (hrvaški) politiki največji idioti na svetu se spomnite na slovenske politike. Vedno jih peljemo scat.

  • Nata

   Veš, meni gredo Hrvatarji že nekaj časa precej na jetra.

   Bog in Jugo politika jim je dala morja Adrijansko ( tako, kot onim šariatarjem nafto ) , pa se preseravajo . Mi pa – osli – smo jim velikokrat priskočili na pomoč. Čaka nas nov preizkus , Schengen !! So se sploh kaj naučili iz preteklih dogodkov.

   Klin se s klinom izbija !

   • Peter

    Ja, jasno, da nam gredo na jetra. Ampak poglej z njihove strani. Vsaj ene lahko je..jo v glavo. Slovenčke. Mi pa niti enih ne, vsi nas je..jo.
    Ker imamo še bolj skorumpirane politike kot oni, ker so naši politiki (ne mi) pripravljeni zanikati interes države in ga izdati za vikend na morju…
    To, da nam grejo na jetra je izključno in samo naša krivda, no.

 • Nata

  Tista druga fotka meni ne da miru. . . . . bosta kdaj povedala, kaj se je zgodilo ??
  Aja!! Dva ne moreta vladati ? Pri nas že ne !! Tudi v dobro ljudstva ne !!
  Zato naj Črnčec še kar pritiska na one , ki bi morda zopet želeli meglo mešat !! Take ljudi desnica ne potrebuje!! V taki španoviji še pes crkne !!

 • Artur

  Če bi se izdajalska baraba na mene zadrl bi dobil “črna očala brez okvira nos pa iz vinkla”.Čudno, da se to še ni zgodilo.

 • Jože Kramar

  PAZITE SE POSLANCI SOVA VAS NADZIRA POKAŽITE JIM DA IMATE JAJCA IN JIM NE POKLEKNITE.

 • lena

  Ne se slepit! Udba nadzira, ozr. spremlja vecino nas tukaj gor, ki se borimo za resnico in smo domoljubi. Samo malo natancneje prisluhnite, ko telefonirate, kako odmeva v telefonu, ker so zraven priklopljeni. Meni so ze prej prisluskovali in me nadzirali, ker so sodelavci v bivsi sluzbi zlorabljali drzavna pooblastila. In se je to potem pokazalo, ko so kriminalisti ” vdrli” v podjetje in naredili racijo.

 • Iva

  Saj ni res, pa je, nekdo me je zopet izbrisal! No, bom pa tekst skrajšala.

  Nekompetentni, toda prepotentni Šarec, ki ga je Medianina šefica pred časom primerjala z Dončičem, Reporter z Drnovškom, ostali dominantni mediji pa so oboževali njegove populistične floskule (le Tanja Starič je bila nazadnje v intervjuju z njim v Odmevih vidno presenečena, ko jo je z odgovori poučeval kot učenko in ji ni pustil do besede),

  je zaslepljen od “medijskih žarometov” začel solirati. In se je spotaknil, ko je prehiteval akcijo botrov, ki so mu pripravljali sofisticirano stranko, veliko “novo LDS” (LMŠ, ki bi ji priključili SMC, Leben Zelene, …), ki naj bi s pomočjo medijev zmagala na predčasnih volitvah.
  Da je Šarcu vodenje stopilo v glavo sta spoznala Dragonja in Bertoncelj. Ostal je vztrajnik-ambiciozni Damir. Toda Počivalšek ni neumen, da bi mu neuki Kamničan imitator solil pamet.