Razkrivamo, kako režim preganja raziskovalne novinarje v Sloveniji: Poskušajo jih prestrašiti vnaprej, da si ne bi upali pisati, včasih pa so grožnje tako resne, da tudi uredniki raje odnehajo!

Foto: Nova24TV. Miro Petek in Aleksander Rant sta bila gosta v torkovi oddaji Drugorazredni.

Tudi slovenski novinarji se delimo na prvo- in drugorazredne državljane. Žal je tako, da so med prvorazrednimi predvsem tisti, ki s svojim pisanjem služijo aktualnemu političnemu sistemu. Pa takšnim novinarjem sploh lahko rečemo novinarji, ali gre bolj za družbenopolitične delavce? Sodni pregon zoper socialnega delavca in publicista Francija Donka, na katerega se je v zasebni tožbi zaradi domnevne razžalitve v medijih spravila odvetnica velenjskega centra za socialno delo, Simona Marko, nas je ponovno opozorila, da smo v Sloveniji še daleč od demokratične ureditve, znotraj katere bi novinarji lahko svobodno opravljali svoje poslanstvo. Na to temo smo v torek spregovorili tudi v oddaji Drugorazredni, kjer je voditelj Luka Svetina v studiu gostil odgovornega urednika medija Nova24TV, Mira Petka, in televizijskega urednika Aleksandra Ranta.

Naj spomnimo. Socialni delavec Franci Donko je bil v torek na Okrožnem sodišču v Mariboru spoznan za nedolžnega v primeru zasebne tožbe odvetnice velenjskega centra za socialno delo, Simone Marko. Odvetnica je Donku med drugim očitala, da jo je razžalil z zapisom na portalu 24kul, ko ji je v enem izmed člankov očital, da skupaj z Gabi Čačinovič Vogrinčič in Anjo Kopač Mrak izigrava odločitev vrhovnega sodišča in zadržuje velenjska dečka stran od starih staršev. Očital ji je nečloveško ravnanje do vnučkov in nepriznavanje sodbe Vrhovnega sodišča RS, prakse Evropskega sodišča za človekove pravice in Konvencije pravic otrok do nepretrgane vzgoje.

Na glavni obravnavi, ki je bila odprta za javnost, je Franci Donko sebi v bran povedal, da je kot socialni delavec dolga leta sodeloval v intervencijskih skupinah na terenu in zato dobro ve, kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni, da lahko otroka nasilno odvzamejo, kot so ju starima staršema v velenjskem primeru. Simona Marko namreč že ves čas trdi, da je pravna zastopnica centra za socialno delo in kot taka ni odgovorna za ravnanje socialnih delavk. A neizpodbitno dejstvo je, da se je v tej zadevi večkrat pojavljala na televiziji in kot taka postala javna oseba. Povsem jasno je zagovarjala ravnanje centra za socialno delo in zatrjevala, da kršitev pravice do družinskega življenja, ki je bila onemogočena babici, nima nobene povezave z interesom otrok.

V Sloveniji je samocenzura medijev izjemno kritična
Zmaga Francija Donka na okrožnem sodišču je torej izjemno pomembna za vse slovenske raziskovalne novinarje, ki še vestno opravljajo svoje delo in opravljajo svoje poslanstvo. Za vse novinarje, ki opozarjajo, kritizirajo, razkrivajo in šokirajo s svojimi razkritji. Tino Mamić iz Združenja novinarjev in publicistov Slovenije sicer meni, da sodnega preganjanja novinarjev v Sloveniji ni veliko. A razlogi za to so pravzaprav zaskrbljujoči.

Foto: Nova24TV. Franci Donko je bil v ponedeljek na Okrožnem sodišču v Mariboru spoznan za nedolžnega.

»Mislim, da takšno medijsko preganjanje ne bo postalo slovenski vsakdan, saj je samocenzura tako močna, da novinarji ne pridejo do tega, da bi jih preganjali, novinarji namreč že vedo, kaj morajo reči. To je vrh ledene gore, to se dogaja vsak dan,« nam je povedal Mamić.

Toda to, kaj pomeni novinarsko preganjanje, zelo dobro pozna raziskovalna novinarka s tednika Demokracija, Petra Janša, na katero so se z grožnjami s tožbo spravili zato, ker je nekdanjega predsednika policijskega sindikata označila za “udbovca”. Pa čeprav je šlo za zapis na družbenem omrežju Twitter. “Sodno so nas preganjali tudi zato, ker smo razkrili zgodbo ozadja spontanih vztrajnikov,” se spominja Petra Janša.

Tako ne čuti, da odvetniki včasih novinarjem svetujejo, naj svojih raziskovalnih prispevkov raje ne objavljajo. “Prej sem imel odvetnika, ki mi je, preden sem karkoli objavil, rekel, poglej, nima smisla, nikoli ne moreš vedeti, kako bodo reagirala sodišča, če pade tožba,” pa nam je v pogovoru za oddajo Drugorazredni razkril lastnik medija Požareport, Bojan Požar.

Foto: Nova24TV. Bojan Požar je povedal, da letno prejme od dve do štiri tožbe.

Tino Mamić priznava, da je problem, ker se novinarji in njihovi odvetniki bojijo objavljati zgodbe, saj bi jim sodne bitke vzele veliko denarja in časa. “Toda procesov ni toliko, kot bi jih lahko bilo, so samo nekateri banalno smešni, kot je zadnji v primeru Francija Donka,” poudarja Mamić. Prav Bojan Požar pa spada med tiste, ki si v medijski sferi upajo več in se ne pustijo utišati. “Težko je reči, kolikokrat nas tožijo, v svoji karieri sem imel več deset tožb, a iz vseh sem izšel kot zmagovalec. Recimo, da v povprečju dobim od dve do štiri tožbe na leto. Zanimivo je, da prihajajo tožbe v valovih, Miro Senica jih je denimo v nekem trenutku vložil osem. Politiki se tožbam sicer načeloma izogibajo, ko končajo kariero, pa jih vlagajo za nazaj. V tem primeru Senica in Katarina Kresal,” je še povedal Požar.

Novinarko Demokracije preganjali, ker je objavila pogovore med sodnikom in novinarjem Mladine o aferi Patria
Petra Janša je bila sodno preganjana, ker si je drznila objaviti korespondenco prek elektronske pošte, kako komunicirata sodnik in novinar Mladine o poročanju v primeru Patria. “Ni bil problem sama vsebina teksta, ampak mejli, to je bil pritisk, morali smo plačati odškodnino, nekje 12 tisoč evrov,” se spominja Petra Janša, ki priznava, da so ti pritiski včasih tako močni, da se z uredniki odločijo, da o kakšnih zadevah ne raziskujejo več naprej.

Foto: Nova24TV. Petra Janša je raziskovalna novinarka tednika Demokracija.

Bojan Požar meni, da so takšni pritiski na novinarje predvsem politični ali kapitalski: “Name, ki se ukvarjam več s politiko, se vršijo predvsem politični pritiski, v smislu, da me skušajo prestrašiti vnaprej, da ne bi več pisal o kaki osebi ali zadevi! Čestital pa bi gospodu Donku, da je bil oproščen že na prvi stopnji, to je vedno lepo, saj v navadi ni neke enotne prakse, kako bo odločilo sodišče, kot je to drugod v Evropi.”

Bojan Požar: Slovenija edina evropska država, ki redno obsoja novinarje
Samo Romunija, Slovaška in Slovenija omogočajo kazensko preganjanje novinarjev. A le Slovenija je tista, ki to redno prakticira, je o medijski svobodi in obsojanju novinarjev med drugim povedal Požar. “Jaz osebno se tega ne bojim, ampak jaz nisem najvišja instanca, ki bi odločala o tem, kaj se sme in česa se ne sme pisati,” je še dodala Petra Janša.

Ali je kazenski pregon novinarjev zaradi domnevnega razkritja tajnih podatkov v času elektronskih prisluhov res pravi način za varovanje državnih skrivnosti in pravic prizadetih? Ali ni grožnja z zaporno kaznijo pregrob poseg v svobodo izražanja, kadar novinarji objavijo informacije v javnem interesu in razkrivajo nepravilnosti v delovanju sistema? Ali sedanja zakonodaja preveč ščiti državne institucije, gospodarske družbe in posameznike, ki zakone zlorabljajo za poskus utišanja novinarjev in medijev?

Foto: Nova24TV. Tino Mamić, predsednik Združenja novinarjev in publicistov Slovenije.

In še to. Sodba mariborskega okrožnega sodišča je sledila praksi Evropskega sodišča za človekove pravice, ki za podobne primere narekuje oprostilne sodbe. Pravica do svobode izražanja je namreč eden izmed temeljev demokracije v vsaki razviti družbi. Morda bo odločitev sodnice Vanje Verdelj Kokolj v zadevi Francija Donka dala več poguma tudi drugim novinarjem, da si bodo upali opravljati svoje poslanstvo. In da ne bodo zgolj še en kamenček več v mozaiku tistih, ki podpirajo trenutni politični režim.

O tem, kaj sta na to temo v studiu voditelju Luku Svetinu povedala gosta, urednika Miro Petek in Aleksander Rant iz Nove24TV, si lahko ogledate v videoposnetku na spodnji povezavi.

Luka Svetina [povzeto po oddaji Drugorazredni]

 • karlina

  Samo Romunija, Slovaška in Slovenija omogočajo kazensko preganjanje novinarjev. A le Slovenija je tista, ki to redno prakticira, je o medijski svobodi in obsojanju novinarjev med drugim povedal Požar. SLOVENIJA JE EDINA KOMUNISTIČNA DRŽAVA V EVROPI, ZATO !!!!!!!!!!!!

  • Miran

   A res. Kaj pa ko je Melanija tožila novinarje, ko so pisali da je delala kot spremljevalka. Torej tudi v ameriki lahko tožiš novinarja.

  • tetka z ozadja

   A ni janšek tožil že vse novinarje v slo, pa mislim, da na Finskem tudi.

   • montyamp

    Mal ste paradajz-fašisteki že živčni .
    Bliža se ura resnice .
    Novo za vas .

 • Antonius

  Morilski refleks celo revolucionarnemu podmladku še vedno nikakor ne popusti. Danes morijo tudi prek sredstev javnega obveščanja.
  Krambergerja so fizično *srečali* s kuglo, Janšo pa s politikantsko Patrio.

 • Marc Cohen

  bodite dobri in pravicni, pa boste poslusali tole:
  https://www.youtube.com/watch?v=B1ShOXCycZw

 • Miro Jereb

  Pokličite me ko boste delili municijo—

  • MEFISTO

   Tipkovnico pod prste, pa streljaj na zadrte in škodljive rdečkarje!

   To je naše najmočnejše orožje.

  • Franc Šink

   Vsi bomo morali dobavitelja municije sami.

  • luckyss

   Sposodi si štrik…itak ga ne boš vrnil ;))

  • dr Janez Sveti

   A se ne vprašaš, če že obstaja naboj s tvojim imenom?
   DR Janez SVeti

 • tetka z ozadja

  Ja, tako pač je janšisteki, nikoli ne boste 1st class, zmeraj boste zasmehovani, nepriljubljeni med Slovenci, poniževani, tlačeni in potlačeni itd. Zakaj je tako vprašajte svoje ideologe, ne pa levice.

  • Mojca pokraculja

   Omg, ideologi levice pa Tito, Stalin,….Kardelj, Kivan

 • sloustava

  Ko clovek prebira dejstva in potem plehkost @tetke iz ozadja in njej/njemu podobne debilne poste, si ne more kaj, da se ne vprasa: kako dolgo se? Odgovor je preprost- samo se do volitev boste harali in zajebavali slovenatvo in asimilirano drzavljanstvo, potem pa na smetisce zgodovine. Kucan, Golobic, presstitucija, prihaja cas polaganja racunov. Zdi, slisi, vidi, se neverjetno, a je resnicno. DOVOLJ je bilo komunizma tudi pri nas. In ja, kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade, tajnistvo NSIja in sarcizem. Ce se umirite in razmislite, potem naredite kaj za to, da postanete spet krscanska stranka in da bos upraviceno stal pred oltarjem in bral Berilo. Dvojnost in amorala nimata mesta v slovenskih srcih!

 • moat

  Novinarji pač niso nedotakljivi, tako kot politiki, 5ek, levi in desni. In prav je, da novinarji nimajo absolutne pravice, da napišejo vse kar si želijo. Namreč, prav je, da za tisto kar napišejo, stojijo dejstva, dokazi. Tako, da tvoje pisanje o tem, da smo še “daleč od demokratične ureditve, znotraj katere bi novinarji lahko svobodno opravljali svoje poslanstvo”, ne drži povsem. Namreč pravica posameznika (tudi novinarja) je hvala bogu omejena s pravico drugega. Ne ne moremo delati (velja tudi za pisanje), kar hočemo, temveč moramo vedno paziti, da ne kršimo pravic drugih!

  • montyamp

   Najbolj pa pravic po udbovskem priročniku .
   Tiste so se zarasle v Slovence , zato imamo potem cvetove tvoje sorte .
   Se pravi , HANZI-KURBENHAUS lahko laže in cenzurira za moj denar , poštena antizazidarska žurnalistična periferija naj pa hodi po sodiščih zaradi objavljene resnice .
   Balkanska NKVD – demokracija ni kaj prida za antikomuniste , dobro še zaenkrat služi UDBOVSKI DECI .
   Pa ne več dolgo , tiktak,tiktak,…………………..

   • moat

    Me veseli, da se strinjaš, res :).

 • VERRZIFIKATOR

  Mitja Novičar

  NAMENSKI PIŠKOTKI

  Piškotarna zopet pridno dela,
  vsak dobil bo nov oblit piškotek,
  dirigiran čisto vsak robotek,
  usta bodo sama ga ujela.

  Piškotarna dela s polno paro,
  zlasti še ta teden do nedelje
  praznika ni, tudi ne nedelje,
  se piškotek v ustih pridno melje,
  tudi ko testo je gnilo, staro.

  Naročila nova v piškotarni
  se vrstijo zdaj na dnevnem redu,
  vsi pa istemu sledijo zgledu,
  le tako počutijo se varni.

  Vneto se piškote izdeluje,
  ve se, kdo in kdaj jih bo deležen,
  vsak piškot skrbnó je zabeležen,
  v piškotarni se jih razdeljuje.

  Nad obratom čivkajo že vrabci,
  da piškotki so prozorni skrajno,
  pri receptu pa je merodajno,
  da z levico valjajo jih hlapci.

 • Franc Šink

  Živimo v času visoke inflacije moralnih vrednot.

 • luckyss

  Imam idejo za vaše “raziskovalne novinarje”…..Pišite resnico na podlagi dejstev in se izogibajte nivoju starih bab na tržnici…
  Mogoče napišete včasih celo kaj resničnega, vendar se to izgubi med običajnim kozlanjem in lažmi…

  • MEFISTO

   Manj se oglašaj, pa bo manj kozlarij in laži.

   • Coeus

    Tu se pa strinjam s tabo… ker desnicarji ne boste imeli komu replicirati :D

  • Capi

   Če bi se ti držal tega, nebi imel kaj več pisat……….

 • montyamp

  Pravi novinarji , ne dajte se maltretirat UDBOVSKI DECI .
  Bliža se ura resnice .

  • Krtača 20

   ….a pa ti veš kaj je ura? Za resnico vem da ti ni jasn….

   • montyamp

    Hahaha , oblast , kateri na leto iz države zbeži 8 000 državljanov , lahko zagovarjajo le ultra-retardi .

    • Coeus

     A ni zanimivo, da teh 8.000 drzavljanov ne dobi zaposlitve v dobro placanih in nadvse uspesnih podjetjih nasih vrlih in sposobnih desnicarjev?

     Aja, tocno… desnicarji za kaj drugega, kot napajanje pri drzavnih jaslih, niste sposobni ;)

  • samsara

   “»Domovinsko pravico je v tem kontekstu dobilo ali če sem bolj natančen, dobiva načelo »kdor ni z nami je proti nam«, še bolj določeno »kdor ni z mano, je proti nam«, je torej sovražnik. In za premagovanje sovražnika so dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija,
   torej argumenti, protiargumenti, ampak vse tisto, kar z demokracijo nima nobene zveze: to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.«

   Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994

 • Kučko pod pručko

  Čestitka Franciju Donku in vsem, ki nas brez strahu pred Kučanom obveščate

  Najprej bi čestital Franciju Donku za zmago na sodišču, saj je z njo dodal nov kamenček v mozaik svobodnega novinarstva, do katerega bo nekoč prav gotovo prišlo. Nekoč? Kdaj? Prej prav gotovo ne, dokler bo Kučan še dihal slovenski zrak, ko pa bo odšel v onostranstvo, se bodo tudi pri medijih pričeli premiki. Najprej majhni, ki pa bodo prerastli v tektonske. Takrat bodo vsi pisuni iz kluba 571 potihnili in se v stari komunistični praksi poizkusili izogniti kakršni koli povezavi s kratkonogim Murgelčanom. Še dobro, da imamo seznam 571 klečeplaznikov varno shranjenega vsak na svojem računalniku.

  Poleg čestitke Donku pa gre tudi priznanje in spoštovanje vsem slovenskim raziskovalnim novinarjem, ki si upajo pisati o svinjarijah, ki se pri nas dogajajo. Vsak dan jih je več, vsak dan se pojavi kakšen nov Požar, Jančič, Šurla, Petra Janša, … Vsi ti že precej časa služijo resnici!!!

 • macon

  Novinarji so slabo plačani prekerci, če napišejo kaj kar zmoti rdečo bando, izgubijo še tisto kilavo službo in je v novinarstvu nikoli več ne dobijo. Zato samocenzura in strah. Zato pa imamo režimsko državo.

  “Študirajo” v glavnem na ljubljanski fdv, kjer jim marksistično operejo glave, zato jih je večina prepričanih levičarjev, vendar resnica včasih pogleda na plano, njeni nosilci pa so od režima kaznovani.

  Razen interneta imamo medijsko tukaj vse kot leta 1965. Edina sprememba na bolje je torej tehnologija.

 • tarantela

  Če se ne motim, je zgoraj na prvi sliki mama Rosvite Pesek.

  • bednick

   Na prvi sliki je Petek in še eden.
   Ni nobene ženske.
   A imaš pesek v očeh?

   • tarantela

    Imaš prav! Na drugi sliki je. Imam pa zgoraj obvestilo o piškotkih, na katerega nočem klikniti, me pa malo moti.
    lp

 • Coeus

  A SDS-ovski politicno rezimski pisuncki, ki pisejo samo bedaste politicne pamflete, so po novem “raziskovalni novinarji”??

  Je pa res, da je proti njim Pozar skoraj na poti do “raziskovalnega” novinarja.

  Za crknit smesno… me pa veseli, da je Svetina, nehote seveda, spisal tole burlesko… cestitke :D

  • Olga_10

   Pravi “novinarji” so na Hanzi, pod “stresom” (okajeni)…od težkega “raziskovalnega” dela (laži)….

   • Coeus

    Proti SDSovskim rezimskim pisunckom so se vseeno cvet novinarstva pri nas.

    • bednick

     Imaš enak stil kot luckyss.

     • Coeus

      Niti ne… ampak za vas imajo vsi, ki niso brezpogojno za Janseve nebulozu, podoben stil ;)

  • MEFISTO

   Na Požarju se pa ne hecajo s tvojimi nicki in komentarji.

   • Coeus

    Ne bi vedel

 • Olga_10

  Zakaj se novinarji zaradi levičarskih pritiskov ne obrnete na evropski parlament?

  • bednick

   Evo, tudi jaz sem to hotel vprašat.
   Si me prehitela.

  • luckyss

   Zato ker se vam trenutno režijo že krave na paši, bi hotela, da se vam še Evropa ?!
   http://shrani.najdi.si/?3H/AP/22WulzBA/krava.png

  • etrusk

   Tudi meni ni to jasno , zakaj se ne obrnejo na evropski parlament in tam izborijo pravico

 • MEFISTO

  Kdo je ta Coeus, ki je tako pameten, resnicoljuben in načelen?

  Ima še kaj drugih nickov?

  Informatorju se bom oddolžil z globoko hvaležnostjo.

 • althar

  Socializem si je po letu 1945 podredil Slovenijo. Pravzaprav si je do danes podredil večino zahodnih držav, le da bolj počasi in postopno. Napisal si je zakone po svoji meri in s svojimi privrženci napolnil represivni aparat. Odkar je to dosegel, svoje politične sopotnike novači le še s podkupovanjem z državnim denarjem, svoje nazorske nasprotnike pa preganja le še z zakonsko (državno) represijo. Utemeljevanje, dokazovanje in prepričevanje pa je kot nepotrebno popolnoma opustil.

  Tako je uspel vzpostaviti povsem enako stanje, kot je vladalo v začetku 20. stoletja, le z nasprotnim političnim predznakom. In vsi vemo, kaj se je zgodilo potem.

 • soc

  Petek odgovorni urednik. Hm. V kolofonu je že nekaj dni kot odgovorni urednik naveden nekdanji Magovec/Reporterjevec Jože Biščak. Bi lahko kdo od res odgovornih pojasnil, kaj se dogaja? Če se mu bo zdelo vredno…

  • herman

   Raziskovalni novinarji na Novi24fakeTV še očitno niso odkrili, da jim je Janša zamenjal odgovornega urednika.

  • Nejc Ornik

   Petek je odgovorni urednik za TV, Biščak pa za Demokracijo in splet, ki objavlja članke.

 • if

  Stanje države kliče novinarje in vse demokratične državljane k raziskovanju vzrokov, ki pehajo RS v kaos.
  Zlo se brani z zlom, z zlorabo prava in kapitala. Oboje je v RS umeščeno v vse vrhovne funkcije države in v hierarhično nižje funkcije. To dokazujejo primeri Patria, Kangler, “MOL farmacevt-farmacevtka”, koroška dečka, toženi Donko …

 • MEFISTO

  Ne razumem in najrajši ne bi verjel, kaj je naredila NOVA24TV s tem portalom.

  Postal je pravi pravcati forum za napade in totalno diskvalifikacijo Janeza Janše, najboljšega slovenskega obrambnega ministra, premierja in politika vseh časov ter SDS, najboljše in najbolj slovenske stranke, kar pomnimo razumni ljudje.

  In vse to le zaradi želje po čim večjem številu komentarjev in naivnem videzu demokratičnosti ter svobode pisane besede.

  Pojdite na katerikoli režimski portal in recite kakšno na račun režima, prekletih komunistov in škodljivih rdečkarjev!

  Odleteli boste kot knof z gat ali posran golob.

  Najraje bi predlagal, da se vsi, ki imamo radi Slovenijo, prenehamo oglašati na tem portalu tako dolgo, dokler bo na njem nekaznovano kraljeval mož tisočerih nickov.

  Drugega zdravila za zgrešeno uredniško politiko in za boljšo usodo portala zaenkrat preprosto ni.

  • Karmen

   Daj pomiri se. Na tem portalu so demokratični. Sicer pa, kar naj lajajo levaki, tu jim nič ne verjamemo, večina komentatorjev jih pa z argumenti zatolče. Mene pa najbolj moti balkansko obnašanje nekaterih desnih komentatorjev.

   • MEFISTO

    Čudna obramba in čudna komentatorka, kot da spada med nicke, saj veš, koga?!

   • racman Jaka

    Mene pa bolj moti lezenje v rit Hrvatom. To ni domoljubje, ampak navadna sramota!

  • baubau

   Ignoriraj žaljivce in lažnivce-tudi drugi se jim že na daleč izognemo-kot sicer v življenju-konec koncev jih tudi tam ne moreš in ne smeš kar skenslat oz.eliminirat!

   • MEFISTO

    Zakaj govorita v množini, spodnji in zgornji?

    Ne gre za več levakarjev, temveč za enega bolnika.

 • Jožef

  Skoraj tako, kot v nostalgični Jugoslaviji.

 • dob

  kučanova Partija krčevito brani “slovenian way of life”!
  Ki je, preprosto povedano, sposodi si dnar, pa ga ne vrni.

  • dr Janez Sveti

   Slovenia FRST!
   DR Janez SVeti Slovenia do Tokia

   • RATATA

    Ne do Tokija, tujega nočemo(!!),
    le do reke Drave, reke Sotle, reke Kolpe in reke Rečine!!
    Skladno s principles and rules of international law!

    • dr Janez Sveti

     Zahtevaj preveč, da dobiš toliko kot želiš.
     DR Janez Sveti HDZ

     • RATATA

      Sem prišel z ekipo v gostilno na otoku Krku. Sedemo za mizo, pa se uzrem naokrog in opazim na steni sliko tudjmana in rečem;”fantje menjajmo lokal!” Pa smo šli ven kot bi mignil. Kelner je le tumasto buljil … hehe jebote hadeze ;)

     • Lustrator

      Za razliko od slovenistana, tam cenijo svoje osamosvojitelje. Si pričakoval sliko Tita ali kakšnega izmed ostalih uničevalcev svobode, demokracije in narodnosti?

     • RATATA

      Hrvati in tudjman s hadezejem
      ter
      Istra z otoki nimajo nič skupnega.
      Potemtakem naj se še ljubljanske Fužine s Štepanjskim naseljem osamosvojijo v nezavisno državo Ćefurijo.

     • Lustrator

      Se počutiš kaj bolj domoljubno in pomembno ko zaničuješ sosednji narod (ki mu po domoljubju in zdravih vrednotah ne sežemo več niti do kolen)?

      Dejstvo je, da je hrvaška vojska pod poveljstvom Tudjmana srbske okupacije obranila celotno svoje ozemlje, pa naj gre za njihovo zgodovinsko avtohtono ozemlje ali ne. Rešili so jih trdorokega srbijadotokija komunizma, ki ima z Istro in Kvarnerjem zgodovinsko še precej manj kot Hrvaška in kdor tega ne ceni, ni vreden svojega državljanstva.

     • RATATA

      Ljudi, ki se imajo za hrvate niti slučajno ne zaničujem in proti nikomur nimam popolnoma nič.
      Imam pa proti zlagani hrvatski zgodovini, zahrbtni politiki in pokvarjenim dejanjem mnogo! Še posebno, če mi to kdo poveličuje.
      Hrvatska politika nam je pa prinesla mnogo slabega in mnogo gorja. Res je, da nosijo krivdo tudi “naši”, toda tako pokvarjenost in le pokvarjenost nosi v sebi malokdo!!
      Najprej smo deželani (državljani) dežele Koroške, Krajnske, Štajerske, Primorja …
      Zmešnjava z osamosvojitvijo socialistične republike Slovenije in bi zedinili slovenske dežele, ki so imele vedno vse atribute državnosti v Zvezno Republiko Slovenijo, je nastala nekakšna tvorba z obliko kure (kot jo prav po bebavo nosijo na kapah naši policisti!!!), ki so jo po partizansko določili neki abervezni komunistični banditi za časa revolucije in diktature.
      Tudjman je vodil zahrbtno genocidno politiko iztrebljanja in izganjanja državljanov socialistične republike hrvatske, ki se niso imeli za hvate.
      Kdor hoče naj bo ponosen nanj in kdor hoče ga ima lahko za idola in naj se mu klanja,
      zame je ta titov đeneral morilec!

     • Ana Job

      Naš esds se liže s Hrvatarji in to je zelo zaskrbljujoče ravno tako govorjenje JJ-ja, ki ga je imel, še kot premier in sicer, da je Slovenija Hrvaški vrnila ozemlja! Haaaaaloooooo??? O tem koliko slovenske zemlje je Hrvaška pokradla Sloveniji čivkajo že ptički na veji.
      Domoljubje je šlo pa-pa.
      Potrebujemo novo domoljubno stranko, kajti IZDANI SMO!!!

     • RATATA

      Ja tisto je bilo res mimo, ko je dejal, da je hrvatska od italije dobila vrnjena vsa ozemlja,
      saj nikdar nič ni bilo hrvatsko, sploh pa ne Istra z otoki, kot sestavni del dežele Primorske vse tja do reke Rečine.
      In tega ni spremenil nihče. Celo sporazum o arbitraži je pravno ničen, saj se je začel z notorično lažno predpostavko, da sta se RS in RH osamosvojili hkrati, kar pa ni res, saj je hrvatska razglasila razkidanje veza sa sfrj šele po preteku tri mesečnega moratorija 08.10.1991, vse do takrat pa je bila sestavni del preostanka sfrj (saj je bil stipe mesič predsendnik predsedstva sfrj od junija do oktobra 1991, v tem času pa je bil predsednik vlade sfrj tudi hrvat ante markovič, šef ube pa mustač, tudi hrvat) Torej napad na Slovenijo se je zgodil takrat, ko so sfrj vodili hrvati, ki so, kot je povedal tudjman potrebovali vojno….. (o tem sem pisal včeraj…)

     • Ana Job

      TI RATATA, SI PONOS SLOVENSKIH NACIONALISTOV!!! Kam so vsi ti fantje domoljubni šli, da se tukaj samo še Hrvate podpira???

     • RATATA

      Tako je nastalo, ker se ljudje ne zanimajo za zgodovinska, le verodostojna dejstva. T.j. za tisto, kar se je zgodilo, kako se je dogajalo in v kakšnih okoliščinah časa.
      Tudi Cerkev in njeni “dostojanstveniki” so agitirali za združitev s hrvati in se čudili, zakaj se Slovenci tako upirajo. No tavčarjev ivan se je itak imel za alpskega hrvata, kar je javno izjavil.
      Prilagam ti tole:
      http://www.domovinasospomini.eu/nacifasisticno_nasilje_nad_slovenci.html
      naj se najde pametni junak, ki bo karkoli z nasprotnimi dejstvi negiral!

     • Ana Job

      Slovenska c*erkev je itak podrejena hrvaški zagrebački, ki je prišla na oblast s pokolom pravoslavcev. Slovenski pisatelji naklonjeni hrvatiji so bili tudi Jurčič, Murn-Aleksandrov, Stritar…

      Kaj je z nami narobe, da si tako želimo razširjeno državo, res ne vem! Trenutna politika je gnila, zato nujno potrebujemo pravo domoljubno stranko, ki se ne bo pajdašila s politiko, ki ogroža naša ozemlja. To je jasno vsakemu d*ebilu in za to, ne potrebuješ šol, da bi ločil kaj je prav in kaj ne??!

      Iz tvojega linka bi se ljudje lahko kaj naučili.

     • RATATA

      Ljudem se ne da razmišljat, ker so lenuhi ali jim pa tako paše. Pustijo se voditi. Eni tem, drugi drugim.
      Ni le črno in belo. Vmes je še več odtenkov bolj ali manj sive.
      Resnica je pa le ena. Ko dva trdita vsak svoje, ni resnica tisto, kar je nekaj vmes.

     • racman Jaka

      Jaz sem tudi slovenski domoljub, krasotica. Če imaš rada orožje, kot sem enkrat prebral, bi te vzel s seboj na strelske, zelo bi se zabavala. Kaj praviš? :-)

     • Ana Job

      Nič ne pravim. Tudi moj je strelec in to zelo dober.

     • indijanka

      Se mi zdi, da zna večina komentatorjev streljat.

     • RATATA

      Predvsem kozle.

     • Ana Job

      Zgodovinska dejstva so, da je Hrvaška pokvarjena do obisti in to do vseh sosedov, ne samo do Slovenije.

      Med zločinsko operacijo Nevihta so genocidni Hrvati pregnali več kot 600.000 Srbov. Da ne govorimo o tem da je gen*ocidna ND*H med drugo svetovno vojno pobila več kot 3.000.000 Srbov.

      Če bi Srbi med Drugo svetovno vojno pobili 3.000.000 Hrvatov tako kot so to naredili Hrvati s srbskim prebivastvem na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini in srbski Vojvodini, bi srbske Hrvate popolnoma razumela, da želijo imeti svojo državo na srbskem ozemlju.

      Hrvaški Srbi so se želeli ubraniti pred genocidnim hrvaškim narodom in zato so se popolnoma pravilno odločili da zgradijo lastno državo. Hrvaški Srbi niso želeli da se jim ponovi zgodba iz Druge svetovne vojne in prav zato so ustanovili svojo neodvisnosno in samostojno drzavo. Podobno je bilo tudi z Bosanskimi Srbi.

      Hrvaška je zaenkrat prva in edina članica EU-ja ki ima v Haagu obsojene oficirje in generale. Svinjska država je to. Zelo. Imam jih pod drobnogledom. Hrvat je, kot lisica in lisici ne moreš dati kure pazit! ⚠

     • racman Jaka

      Bravo, stari!! Kapo dol pred takim domoljubom, samo kušnu te pa ne bom, kot Ančka, ker nisem buzi. Hehe

     • dr Janez Sveti

      Torej, kakor razumem ne hodiš v gostilne jest in uživat ampak politizirat? Imajo srečo, da niso imeli sliko Tita, saj bi razdejal gostilnico.
      DR Janez Sveti

     • RATATA

      Obešena slika kogarkoli pa že ne more biti razlog za razdejanje gostilne. Od malega so me učili, naj nikdar ne začnem prvi.
      Kaj takega pa sploh ne bi storil na teritoriju, ki ga je v upravljanje dobila genocidna politična tvorba s podporo vatikana in zda.

     • dr Janez Sveti

      Imaš pa močne nasprotnike? A te KItajska podpira, da si upaš?
      DR Janez SVeti SSSSR

     • RATATA

      Ah, samo stran od rumene rase!!! A ne veš kaj je Nostradanus napovedal matr!

     • dr Janez Sveti

      Nostradamus ga je na polno sral, ker je bil tako pameten. Napisal je vedno tako kot pišejo horoskope :) Vsak si po svoje razlaga. Kitajci nas ne bodo zavzeli fizično ampak so nas že..gospodarsko. So tudi novi kolonizatorji Afrike in Južne Amerike.
      DR janez Sveti vesoljc

     • racman Jaka

      V ozadju vlečejo vse niti zidi.

     • RATATA

      Meni je najpomembnejše to, da Nostradamus ni bil hrvatar hahaha

 • RATATA

  “Zaslužni za narod” so vsi, ki ugotovljeno povedo.
  Spoštujmo korajžne in tiste z vestjo, s srcem in z dušo!
  Podpirajmo njihovo hrbtenico in jim pomagajmo! Prosim!

  • Ana Job

   Mislim, da državo ‘rešujejo’ samo še raziskovalni novinarji, ki si jasno upajo povedat, kar mislijo, čeprav veliko tvegajo!

   Saj nihče nič ne dela, zoper kriminal! Nobena kriminalistična služba, NPU, nobena inšpekcija, nobena kontrolna inšpekcija nad inšpekcijo, nobeno tožilstvo in nobeni preiskovalni sodniki, niti noben nadzorni organ….Nihče nič ne dela in nihče ni za nič odgovoren! Ker jih je 3/4 preveč, prelagajo odgovornost en na drugega.

   Povsod so sami starci na stolih, ki se sprenevedajo in govorijo brezpredmetno ter kradejo bogu čas in denar. Hvala bogu za raziskovalne novinarje. Sama redno berem Pod črto.

   • RATATA

    Kako žalostno je vse skupaj!
    Sramota, da ob vseh predpisih ustanovimo še KPK. Za preprečevanje korupcije(!!) a si morš mislit? Ja kako smo pa vzgojeni? Vzgajaj, pa korupcije ne bo. Vzgajaj in nihče ne bo lagal, kradel, pričal po krivem …. Pohabljenci pohabljajo naprej v šolah in z zgledom.
    Narobe je postalo prav in prav ni “po pravu”, ker je pokvarjenec napisal pravo!
    Jebemti demokracijo, ki so jo uspeli tako pohabiti, da si bomo v kratkem želeli diktature in se bo lahko zgodovina spet ponovila!

    • Ana Job

     Vzgoja je pomembna, a šole tolerirajo goljufanje in špekuliranje in iz malega zraste veliko. Napeljavanje k goljufijam se začne že osnovni šoli z dopuščanjem plonkanja.

     Vedno večji pritiski pa so na svobodo govora v državi .
     Ljudi se takoj toži zaradi blatenja ugleda, policija vabi državljane na pogovore, sovražna komunikacija iz političnega vrha pa se nad ubogi narod z nepravičnimi zakoni vrši vsak dan! A to je pa dovoljeno!!? Banda hudičeva, gnila!

     • RATATA

      Vsaka vzgoja je v bistvu prisila. Vzgajanje in navajanje na red, poštenost, pridnost in pravičnost je prisila.
      Učenje je prisila.
      Tako je in drugače ne more biti.
      Lahko se prisilo navidezno omehča s pedagoškimi pristopi, ampak vseeno je prisila.
      Ko tisto, v kar so nas prisilili (starši, učitelji, mentorji) vzamemo za svoje, za način življenja, za prav in postane rutina in ni več prisila ampak normalnost (kot ločevanje odpadkov…).
      Povezava z vzgojo (in prisilo) je obljuba kazni.
      Ustrahovanje, ki se pa dogaja sedaj in se je dogajalo ves čas prejšnjega sistema je pa nekaj nezaslišanega.
      Ljudje s(m)o prestrašeni, v podzavesti imamo vcepljeno, da nas bo nekdo preganjal, četudi bomo povedali po resnici. “Udba” deluje zagotovo še naprej, pa naj se ji reče kakorkoli že kdo hoče!
      Z obljubami kaznovanja “sovražnega govora” ustrahujejo in pri tem so najbolj aktivni mediji, ki jim rečemo režimski.
      A sovražnega molka pa ne bo nihče kaznoval(?) pa je ravno tako škodljiv in se desetletja dogaja!
      Kdo nam bo pa povedal kaj je sovražni govor (?)
      Demokracija nam je dala pravico do “svobode govora” ampak demokracijo so nam tako izrodili, da je svobodo govora uničil sovražni govor, saj ima sovražni govor v zakoniku zapisane kazenske določbe, omejevanje svobode govora pa ne.

     • Ana Job

      Ratata, ne maram zblojenih politikov, ki ljudi delijo in potem nam govorijo, kaj je prav kaj je narobe, medtem pa sodelujejo z mafijo in z njo sklepajo denarne posle!

      Ne maram politikov, ki kradejo kot srake, spravljajo tovarne v stečaje, na cesto postavijo na tisoče ljudi….. ustanavljajo kvazi firme in agencije, da svoje pokvarjene ljudi zaposlujejo za brez veze, učinka pa nobenega. Taki ljudje tatovi, lažnjivci, manipulatorji ne bodo govorili kaj smem delati in kaj ne. Jasno! Politiki, ki sovražijo drugače misleče, z drugim prepričanjem meni ne bodo govorili, da naj jih spoštujem! To je nemogoče. Naj se oni najprej naučijo spoštovati. Ne pa da to zahtevajo od ljudi. Sami naj spoštujejo ljudi in naj ne kradejo, lažejo in zavajajo. Naj ne pošiljajo v vojne svojih državljanov, da se pobijajo med seboj po raznih forumih, kjer je kup ljudi in med njimi tudi žensk, ki ne vedo kam pašejo in kaj sploh so!

      Torej meni morilci ne bodo govorili kaj naj delam, najmanj pa sprevrženi udbovci, ki bi lastno mamo zašpecali. Že dejstvo, da delaš za tako agencijo, kaže na to, da si en kurc vreden in je bolje, da se poženeš čez balkon! Izdajalci, špiclji in vohuni, skupaj z morilci, spadajo v najnižji prekat Dantejevega pekla.

      Mene ne brigajo zakoni, ki jih pišejo ljudje, ki so v politični navezi in jih pišejo za svoje koristi, ne za koristi ljudi. Meni ne bodo morilci, tatovi, kradljivci, ubijalci ničesar govorili, kaj naj delam in kaj ne! Naj oni naprej pokažejo spoštovanje do svojega naroda, ne pa da oni zahtevajo spoštovanje, sami pa ga ne dajo niti za ped! Fuuuuj!

     • Severno_od_Raja

      +++++++++++++++++++++++++++++
      Ja, bravo! Bolš ne bi mogla napisat. Čeprav te bodo, zaradi tega zbrisal. Po svoje ironija!

     • Ana Job

      Hvala ti! Cenim vse poštene Slovence, ki se ne sprenevedajo in niso neumne kure. Svetohlincev in potuhnjencev nisem nikdar marala, zato take ljudi, kot si ti zelo cenim, da upajo reči bobu bob.

     • Severno_od_Raja

      Hvala! Take kot sem jaz tukaj nimajo radi… kaj čmo. Nekateri ne prenašajo kritike, jaz pa ne cenzure.

     • MEFISTO

      Toda tale je pravi potuhnjenec, ki jih ti ne maraš, poleg tega pa ni osebek, temveč le nick nekoga drugega.

     • Ana Job

      Osebno ga poznam in moj prijatelj je. 36 delavcem daje kruh in plačuje davke.

     • mannuro

      +++++++++++++++++++++++++++++
      Ja, bravo! Bolš ne bi mogla napisat. Čeprav te bodo, zaradi tega zbrisal. Po svoje ironija.. ko lih pišejo o tem :)

     • racman Jaka

      ++++++++++ Bravo Ančka!!! Tako govorijo le brihtne punce! Naj ti, da bog zdravja in sreče!

     • !!!

      Ženska pove več, kot vsi skupaj tukaj! Dobro napisano, ni kaj.

   • Kosobrin

    Novinar, ki žali vse povprek, piše domneve in neresnice, potem pa se mora opravičevati, zame ni raziskovalni novinar. Tudi N od novinarja ne.

    • Ana Job

     V glavnem morajo bit avtoritativni, kar levičarski idoli v osrednjih medijih definitivno niso.

 • Iva

  V dominantnih mainstream medijih raziskovalnih novinarjev praktično ni, saj bi morali raziskovati svoje lastnike(tajkune) in njihove kompanjone v ozadju.

  Leta 2016 je viceguvernerka M.F. novinarju Večera izjavila (o spornih kreditnih praksah): “To je bila praksa velikih bank, večinoma bank v državni lasti. In to delovanje je bilo NAMERNO, NE NAKLJUČNO in, bom zelo direktna, SKLADNO z določenimi lobističnimi interesi.”
  To je največ, kar ti novinarji napišejo, namesto, da bi skušali dobiti kakšno “kuverto” s podatki in to objaviti.

  SLO pravna država je danes ujeta v lovke kontinuitete (stare garde z mladiči), ki uporablja tehniko “grožnje s silo” , je orodje v rokah vladajočega Novega razreda.

  LUSTRACIJA – odstranitev ljudi, ki s svojimi dejanji(!) zanikajo, celo teptajo demokracijo in kršijo človekove pravice – je nujna, če želimo vzpostaviti VLADAVINO PRAVA!

 • tzt

  S smrdljivimi rdečimi raztrganci se nihče več ne pogovarja. Hrvati so se nas lotili sistematično.

  LJETO (BEZ) DOGOVORA O GRANICI – Nitko više ne vjeruje da će Cerar ostati premijer, …https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/ljeto-bez-dogovora-o-granici-nitko-vise-ne-vjeruje-da-ce-cerar-ostati-premijer-a-pitanje-je-bi-li-plenkovic-s-nekim-drugim-nasao-rjesenje/6943662/

  (Lojze Peterle) BIVŠI SLOVENSKI PREMIJER ZA GLOBUS – ‘Zbog ponašanja dvoje ljudi cijela Slovenija je na stupu srama!https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-svijet/bivsi-slovenski-premijer-za-globus-zbog-ponasanja-dvoje-ljudi-cijela-slovenija-je-na-stupu-srama-ne-mogu-pristati-na-to/6958641/

  • herman
   • tzt

    Kretenček levakarski, tvoj preluknjani in razžrti spomin ne zmore na plan potegniti resničnih dejstev. Majmun, si že na šut listi.

   • pesjanar

    Herman tvoj cas je potekel hitro nazaj v rdeco luknjo imenovano kucanova rit..

  • RATATA

   Heh,
   Petrle ostaja deklarirano “krščanski”.
   Hrvatska je deklarirano “krščanska” – jezuitska in je ljubica vatikana.
   Kaj in o kom pa bodo pisali hrvatski globusi?
   Peterle niti slučajno ni vedel, da istrske lokomotive uporabljajo isti štrom, da je bil v Puli Aerodrom Ljubljana – Pulj …
   Boljš za Slovence in za Slovenijo bi bilo, če bi Peterle bil le čebelar, ki bi občasno igral na orglice in kakšno domačo zapel!

   • tzt

    Peterle je Sloveniji naredil že ogromno škode. Nekaj podobnega kot una dva sluzava mostograditelja.

 • baubau

  Samo tirani hočejo vladati s strahovanjem podanikov.

 • Hun

  vsak pravi novinar se zaveda, ce mu grozijo da je na pravi poti pri raziskovanju…tako da groznje so lahko kvecjemu spodbuda oz. dodatn elan pri raziskovanju..

  • Ana Job

   Točno!

  • Lustrator

   Izvoli, kot aktiven državljan še sam prevzami štafeto, pa da te vidimo junaka kako te bodo grožnje spodbudile pri nadaljnjem raziskovanju.

   • Hun

    veckolikokrat sm prevzemal stafeto da so taki kot ti resl lastno rit

  • racman Jaka

   Tebe bi jaz takoj vzel v mojo enoto v SV. BRAVO!

 • Soave

  + + + + + + + + + + + +

  Vršijo pritiske, znajo zavlačevati, kajti čas neusmiljano beži !!
  Ali pa jih meni mnič tebi nič preprosto zamenjajo !!
  Prilagam zanimo branje

  https://spletnicasopis.eu/2018/01/25/cenzura-na-tvs-kangler-zrtev-novinarske-stavke-ali-politike/#comment-2406

  • Severno_od_Raja

   Jaz bi bil prav vesel, če tudi tukaj ne bi zganjali cenzure. Pa žal jo dejansko VSI Slovenski mediji!

   • racman Jaka

    Cenzura je na Nova že dolgo prisotna, itak pa dobro vemo kdo je lastnik. Pomebno je, da nam poročajo, kaj piše Jut%ranji list, hehe. Slovenska zavednost je šla v pm.

    • MEFISTO

     Še en nov nick.

     Racman si res, toda ne Jaka, ampak MIha.

     • racman Jaka

      Malo se v roke vzemi. Pravi Slovenci ne bomo klečeplazili pred Hrvati! Nikdar in nikoli! Nismo se borili za tako državo.

      Delate napake in te napake vas bodo stale na volitvah glave! Izgubljate zavedne Slovence s tako politiko.

   • Soave

    Saj veš, da smo poseben primerek države!! Mene tule moti cenzura v smislu . . .zamolčanja določenih tem. O enih zadevah pišejo premalo in obratno.
    Pa vendar ? Verjetno ima ta portal premajhno kilometrino . In absolutno preveč dopušča našim nasprotnikom. Sploh, ker bolj malo povedo, samo zmerjajo.Jaz jim ne bi dovolila, da kaj napišejo.

    • racman Jaka

     “Jaz jim ne bi dovolila, da kaj napišejo.” Torej bi se poslužila udbovskih metod?!! In ti naj bi bila slovenska domoljubka??! Prej stara histerična baba, ki je skregana z vsemi naokrog.

     • Soave

      Ja, stara baba sem pa res. Ne razumem pa iz katerega mojega pisanja sklepaš, da sem histerična ?
      Razloži mi prosim, kakšno zvezo ima pljuvanje nekaterih na tem portalu z domoljubjem , če je moje pisanje anti domoljubno.
      Tvoj skrivaški nadimek je veliko bolj zgovoren, kot moje pisanje.

     • racman Jaka

      Oprosti, zamenjal sem te za nekoga drugega.

     • Soave

      Se zgodi . . . .

     • racman Jaka

      Hvala. Se bom poskušal odkupiti. ;-)

    • Severno_od_Raja

     Ja, poseben primerek… Se strinjam. To, da dopuščajo provokatorje, svoje, ki pa opozarjajo na katastrofalno stanje na desnici, pa brišejo res vse pove. Samo lažje je brisat, kot se pa soočiti z lastnimi kritikami. Zanimivo je, da JJ&Co. znajo pisariti po Twiterju, pisat žalostinke po FB, s svojimi volilci tukaj, se pa ne upajo soočat in voditi odkrito diskusijo in odgovoriti na nešteto vprašanj. Precej bi jih bilo neprijetnih. Bolje je imet medij, kejr se ljudje prepirajo. Res, zelo pohvalno in povezovalno.. veliko sreče!
     Jaz nobenemu, ki ne premore kulture, ne bi dovolil pacat po forumu. To bi bil prvi korak k povezovanju desnice – da se naučimo pogovarjati. Ampak kaj čemo. Vsak po svoje, pa vsi skupaj v grob!

     • Soave

      Se strinjam. Ne znamo, oz. ne želijo se pogovarjati. In ni mi jasno kakšno korist imajo od tega. Samo nam onemogočajo napisati nekaj, kar se potem da komentirati in razpravljati. Tako se pa dogaja, da se tudi mi spuščamo na raven pljuvalcev.
      Tudi pričkati se je dobro, saj smo vendar lahko in je dobro da smo različnega mnenja.!
      Joj, tale naša država bo propadla.

     • Severno_od_Raja

      Ja! To se more zgodit, da bo ljudi srečala pamet. Narodi se ne prerodijo takrat, ko luštno laufa, ampak, ko si grizejo nohte. V žal v Sloveniji beda še ni dovolj huda. Ko pa bo tako daleč, pa bodo vedeli, kaj naredit z prevaranti, lumpi, Kućanisti, čobani, … konec koncev z takimi, ki si sposojajo denar od mafije. Šele takrat bodo volilci rekli – ne! Z mano pa ne! Ker se bodo znali ceniti!

     • Soave

      Ampak, nastradamo pa taki, ki to že vseskozi kokodakamo in jih navsezadnje dobimo po glavi !!
      Izpostavljamo se za. . . . . koga neki ?? Izpostavljamo tudi svojo družino. Mene to že počasi skrbi.
      Morda pa je čas, da neham in dobesedno poskrbim samo za domače rite ?

    • Tone

     Bravo svoboda govora.

     • Soave

      Hm ??

   • Ana Job

    Dragi prijatelj, res je. Pravica pisanja je okrnjena tudi na Nova. Enako je enako enakim.

 • xtc

  Dejstvo je,da pri nas sodi politika ne sodnija-seveda se do zadnjega v delikatnih zadevah čaka na navodila iz CK ja.

 • Miro

  hahaha Bojan Požar je pa res novinar…. prej govinar

  • Tone

   Si mislil reči govnar?

 • racman Jaka

  Novinarske svobode v Sloveniji ni in nikoli je ni bilo! Ljubi Slovenci, kdo pa je državo naredil skorumpirano in goljufivo??! Slovenci. Sami. Taki, ki so izvoljeni. Če ni boljših, pomeni, da smo vsi taki, saj politiki pridejo z naroda, ne, niso tujci. Se pravi, nič ne znamo, nismo sposobni!

  Goljufa pa itak vsak, na veliko ali pa na malo, če na veliko ne more. Sumljivi socialni transferji, delo na črno, lenarjenje na delovnem mestu, vsi nekaj šmugljajo in kot kaže ne bo kmalu bolje zato nehajte jamrat, raje razmislite koga boste volili, ker so ni nobene izbire!

  • Soave

   No. . . . . .bravo ! In zato se nikamor – in se tudi vnaprej ne bo – premaknilo.
   Marsikdo tule je že napisal, da nam še ni tako hudo, da bi se uprli !

 • racman Jaka

  Dober raziskovalni novinar je danes utopija. Novinar je danes podvržen urednikom, ki so podvrženi lastnikom, ki so podvrženi kapitalu. Tako da pozabo, da bodo v Sloveniji raziskovalni novinarji odkrivali velike zgodbe.

  • Soave

   Upajmo !!

 • Kosobrin

  Novinar, ki žali vse povprek, piše domneve in neresnice, potem pa se mora opravičevati, zame ni raziskovalni novinar. Tudi N od novinarja ne!

  • Soave

   Dej Kosobrin, odkrito mi odgovori . Ali imamo v Sloveniji veliko novinarjev, ki znajo reči bobu bob, da o raziskovalnih novinarjih sploh ne govorim.
   Torej Petek piše domneve in neresnice ??

   • Tone

    Problem je v tem, da rečejo bobu bob samo tisti novinarji, ki napišejo to, kar ti misliš.

    • Soave

     Tole pa ne razumem. Torej,imamo zopet vse podvojeno ?
     Moj ” bob ” , pa njihov bobu bob ?

     • Tone

      Ni se treba delat neumno, še kako razumeš.

 • RATATA

  Eh gobc pa sapa haha

 • Rotar Jakob

  kurćanov 571 krivosodje z udbomafijo terorizira kz slovenistan kot goebels dokler ni crknil!

  • Tone

   kurćanov 571 krivosodje je Donka oprostilo. Kaj pa bi od krivosodja lahko pričakovali drugega?

 • MEFISTO

  Odprem NOVO, pa se za hip ustrašim, da sem na MMC, Delu,Nevniku ali Večeru.

  Enaki komentarji in isti komentator.

 • racman Jaka

  Anči, pametna lepotica ali te lahko povabim, da si z mano ogledaš 50 odtenkov bele? Šoferja pošljem pote. :-*

 • indijanka

  Mene je sicer še zelo majhno streljati naučil dedek, ki je imel doma pravo orožarno, ampak tega ne maram. Tudi moški v uniformi mi niso všeč.