Razkrivamo: Kako se je v imperij, ki je zrasel iz zasebnega zavoda Rizmana, od davkoplačevalcev prelilo že več kot deset milijonov evrov!

Rudi Rizman (Foto: STA)

Rudi Rizman, upokojeni profesor Univerze v Ljubljani, je pri svojih 75. letih pred dnevi sporočil, da mu politična situacija, v kateri bi bil predsednik vlade predsednik stranke SDS, relativne zmagovalke zadnjih parlamentarnih volitev Janez Janša, ni všeč. Kar je povsem legitimno. Ob tem pa je dobro vedeti tudi, da je Rudi Rizman v javno dostopnih evidencah sicer Rudolf Rizman, tudi ustanovitelj zasebnega zavoda, ki je skupaj s poslovnimi subjekti, ki jih je ustanovil, doslej iz proračuna dobil že za več kot deset milijonov evrov nakazil.

Da je denar za Rudija Rizmana pomembna, če ne celo bistvena zadeva, tudi političnega sistema, dajejo slutiti že njegove izjave. Dan preden je v javnost poslal protest zoper Janeza Janšo kot mogočega predsednika vlade, ga je tednik Mladina, ki ni zaradi financiranja iz slovenskega zdravstvenega sistema nič manj privilegiran od Rizmana, citiral: “Suverenost in demokracija naprodaj. Resni in odgovorni državljani si lahko upravičeno postavijo vprašanje, kakšen smisel še imajo volitve, če odigra glavno vlogo pred tem denar.”

Omenili smo že, da je bil Rizman skozi svojo aktivno profesionalno pot kot predavatelj financiran iz državnega proračuna. A je kljub temu leta 1991 ustanovil zavod v zasebni lasti, ki so ga skupaj s soustnovitelji poimenovali Mirovni inštitut. Izsek iz sodnega registra, ki je javno dostopen in priča, da gre za zavod v zasebni lasti, objavljamo na fotografiji desno, celoten zgodovinski izpisek, tudi iz javno dostopne baze Ajpes, pa lahko pogledate spodaj.

Rizman, ki je skušal leta 2009 postati tudi rektor Univerze v Ljubljani, a ga je premagal Stanislav Pejovnik, iz ustanoviteljstva zasebnega zavoda Mirovni inštitut nikoli ni izstopil, pokaže aktualni vpogled v bazi Ajpes, ki si ga lahko ogledate na fotografiji.

Čeprav takšen zavod v zasebni lasti, Mirovni inštitut je, kot je vidno iz spodnjega izpiska iz evidence Ajpes, registiran za družboslovne raziskave, najverjetneje predstavlja konkurenco javnim zavodom, v katere so gospodje kot je Rizman in njegova lista podpisnikov, ki jim trenutna politična situacija v državi ni všeč, hodili v službo.

Zgornji podatki, iz katerih je razvidno, da je v zasebni družbi, katere ustanovitelj je Rizman, zaposlenih med 10 in 19 oseb, kaže, da gre za pravo podjetje. O tem priča tudi podatek, da je Mirovni inštitut ustanovil še tri druge poslovne subjekte, CNVOS, PIC, Ljubljana, ki ima sedež na istem naslovu kot Mirovni inštitut, in Slogo.

Najbolj osupljiv pa je pogled v bazo protikorupcijske komisije Erar, ki razkriva, da je Rizmanov inštitut v zasebni lasti, skupaj z mrežo, ki jo je ustanovil, od leta 2003 iz proračuna pridobil za več kot deset milijonov evrov posla! Kot prikazuje spodnja tabela, je Mirovni inštitut, ki nosi okrajšavo MI, v tem času iz proračuna dobil kar 4,6 milijona evrov. Nadaljnje 4,4 milijone CNVOS, 2,2 milijona PIC, Ljubljana in 1,3 milijone SLOGA. Samo lani decembra so dobili skupaj neverjetnih 138 tisoč evrov.

V bazi Gvin objavljeni podatki, ki si jih lahko ogledate v nadaljevanju, pa prikazujejo izjemen porast prihodkov Mirovnega inštituta iz proračuna v letu 2016. Če so v letih prej dobivali do 250 tisoč evrov na leto, so v letu 2016 dobili 620 tisoč evrov. Leta 2019 pa denimo 492 tisoč evrov.

Kljub temu lahko, sodeč po javno dostopnih podatkih, porabijo več kot ustvarijo. Podatkov za leto 2019 še ni, je pa Mirovni inštitut zadnja leta posloval večinoma v rdečih številkah.

Andrej Žitnik

 • althar

  Udbomafija dobro ve, zakaj zganja ovce na ulice. A na njeno žalost, so zdaj to počasi ugotovile tudi ovce.

  • Peter

   Upam, da res. Bomo videli jutri, no.

   • baubau

    lipče dobra nič…

   • murgl

    Ovce ostanejo vedno ovce. Narava ne pozna prehoda med vrstami!

 • Ivan Ivanovič

  Državo so ugrabili pogoltni udbopartijski prašiči kot v Orwellovi Živalski farmi. Vsi ostali so njihova delovna in molzna živinčeta. In potem imajo “akademiki” (beri: partijski privilegiranci) pogum, da svojim delovnim in molznim živinčetom servirajo svoje intelektualne otrobe, zato da bi naprej imeli prednost pri državnih koritih. Sramota.

 • Ehnaton

  Dokler tako zasebni, kot tudi javni zavodi, oboji financirani z javnim denarjem tulijo v isti rog sploh, če gre za prepletanje zasebništva ter opravljanja javne službe s strani istih oseb, v resnici ne gre za pravo konkurenco. Če ne pa bi morali delodajalci tem osebam to preprečevati z uveljavitvijo konkurenčne klavzule. V pravni državi, seveda. No, gniloba Rizman je zdaj pred ukrepi zaščiten z upokojenskim statusom, ni pa Mirovni inštitut zaščiten pred ukinitvijo financiranja.

  • Marija

   Zato pa sedaj vpijejo.To bompestro na ulicah.

 • Stajerka

  …upam, da odsekajo VSE nevladnike in podobna sranja…….predlog: letno naj bo namenjen iz proračuna znesek za neprofitne organizacije-nevladnike, objavljen razpis, ki bo opravil selekcijo……to, da imamo kot 2 milijonski narod 28.000 “nevladnih” organizacij, ki se napajajo iz proračuna je absurd brez primere……potem pa po demokratično, naj DAVKOPLAČEVALCI odločijo komu bodo namenili sredstva…ostali si naj sredstva izborijo na trgu, s sponzorji, donatorji, reciklažo neumnosti in odpdakov…..

  …mogoča sta dva pozitivna izplena: delovanje nevladnikov v dobro državljanov in prekinjeno financiranje po političnih linijah……naj imajo te organizacije program in transparentno koriščenje pod nadzorom računskega sodišča…….
  …..einfoht in dobro kot goveja župca…….

  malo statistike…..ki je milo rečeno GROZLJIVA….
  31. januarja 2020 je bilo v Sloveniji registriranih 27.955 nevladnih organizacij, od tega 24.134 društev, 3.564 (zasebnih) zavodov in 257 ustanov. To je 24 več kot 31. decembra 2019, ko jih je bilo 27.931, od tega 24.119 društev, 3.556 (zasebnih) zavodov in 256 ustanov.

  • Simon Rožič

   …če se hočejo nevladniki obdržati v družbi, naj odprejo svoje s.p.je in d.o.o-je, naj prikažejo svoje
   delo v obliki vrednosti in naj plačajo davke in to takoj! Tudi ZeZeBe naj začne z delom,
   saj so njihovi člani mladinci in mladenke in – 2TIR čaka na fizikalce, da ne bomo spet
   uvažali Bosance!

   • maček ivan

    A imaš v mislih delovne brigade?
    Pozabi! Te gamadi ne boš videl delat.

  • Lisjak

   Prihodki nvo
   Nevladne organizacije smo v letu 2018 ustvarile nekaj več kot 917 milijonov evrov prihodkov…

   • francelj3

    Smo ustvarile? Ne! Smo ukradle in nažicale!!

    • novaknovak

     pa kaj so nažical ej..? žicat morajo gasilci, ki nam riti rešujejo ne pa tile modeli.. da jih ni sram

   • novaknovak

    hahahahahahahaha, pa saj ne moreš verjet… pa kaj ste prodale te NVO, da ste ves ta prihodek dobile? kaj je vaš izvoz al realna storitev, servis, ki vam ga je plačal davkoplačevalec.. dej, ne me zuvat no prosim te..

  • pajot

   Halo? A je to res? 27.955?

  • tohuvabohu

   Nekje sem zasledil, da je samo na področju varstva okolja dva ali tri tisoč NVO. Vendar tega podatka ne najdem več.

   • Stajerka

    ….saj ne vem…..al ne znam računat, al dejansko to pomeni, da imamo na 72 prebivalcev 1 nevladno organizacijo??……je to možno…..
    …..a me lahko kdo popravi ali preveri ta podatek……wtf is going on??

    • mona lisa

     Nevladne organizacije delajo samo sranje in so prisesani na naš denar.

     • zaslosds

      Te organizacije vlačijo migrante v Slovenijo in jo namerno uničujejo.

     • diler resnice

      Točno tako je! Model ki večkrat nastopa v Studio City in živi na kmetiji zraven T6, je najglasnejši, kmetija pa napol obdelana, da ne omenjamo reciklažo odpadkov, kjer se neprestano pojavljajo samovžigi in z njimi se širijo strupeni plini v ozračje, oni pa nasprotujejo filtriranim sežigalnicam odpadkov, katerih ima denimo Dunaj, kar nekaj, da ne omenjamo nasprotovanju modernim separacijam, ki iz čistilnih naprav v nadaljni predelavi celo iz onesnaženih voda odvajajo nazaj v osnovno stanje določene kemikalje (krožno gospodarstvo)!?

    • tohuvabohu

     Veliko jih je nedejavnih, čeprav na papirju še obstajajo. Po drugi strani pa so isti ljudje vključeni v več NVO, tako da razmerje ni 1 na 72. Je pa še vedno ogromno.

    • dare326

     NVO so tudi prostovoljni gasilci, čebelarji, planinska in pevska društva, itd. In res je, da je skoraj vsak državljan član enega ali več društev. V NVO so zapakirana vsa društva ravno zato, da se ne vidi teh, ki cuzajo denar za mešanje megle.

     • novaknovak

      gasilcem najprej pomagat, in jih izključit iz NVO, ker so eni najkoristnejših organizacij, pa morajo povsod fehtat za vsak kombi al kamijon, pa svoja življenja reskirajo.. naj fehtajo še ostale NVO, razni pici, mici, .. in ostali inštituti…

     • Novakec1

      V novi ustavi in zakonodaji to ne bo tako urejeno. Brez nepotrebnih požrešnih NVO lahko država čisto uredu funkcionira.

  • Marija

   Popolnoma noro.
   Koliko stanovanj za mlade ni lahko zgradili?Koliko je tu štipendij.In kaj splohbdelajk ti ne vladniki.Nisem še slišala za druga kot da so delali nemir.Ja seveda in to,da na veliko skrbijo za migrante z našimdenarjem.Da za migranta na mesec porabimo 1.963€ invalid pa dobin220€. Torej ne podpiramo samo te ne vladnike ampak živimo tudi ne legalne tujce.Oropajo nas dvakrat.

  • Unikatna

   Res je noro tole…

  • Truth

   Ne vem kaj se čudite nad temi številkami, saj imamo tudi občin v Sloveniji 212…In vsaka občina mora imeti svoje društvo upokojencev, turistično d., gasilsko društvo, pevsko društvo, športno d., društvi Rdečega križa, …. V nekaterih občinah, kjer je več večjih krajev, so ta društva podvojena, potrojena…Ampak ogromna večina teh društev je bodisi skoraj neaktivnih ali malo aktivnih …
   Kaj pa če bi najprej malo ”počistili” tiste občine na Štajerskem in Prekmurju, npr. v Slovenskih goricah jih je cel grozd, pa tako majhnih, da z vsakega večjega kuclja vidiš v 5 ali več občin…

 • Peter

  A v Mirovnem inštitutu delajo mir?
  Iz kakšnih sestavin pa, da stane miljone, no?

  • Stajerka

   ….sestavine: uvoz+antislovenske vlade+podpiranje kriminala in trgovine z belim blagom…..pomagajo špekulantom z državljanstvi (kao “izbrisani), da siromašijo narod in državo……no, verjetno imajo kakšno besedo tudi pri srbizaciji Slovenije…..

  • tohuvabohu

   Iz svoje glave. Surovini zraste cena, če je pomanjkanje.

  • Oliva

   Drek mešajo in ga prodajajo naivnim Slovencem.

  • von Rhein

   Iz različnih podsistemov NEmira.

  • Gren

   TO JE KURBENHAUS , KJER IMAJO VSE LEZBAČE PEDERAČE DROGERAČE Z ENO BESEDO KOMUNISTE LENE ZABITE

 • murgl

  tale akademski dr. Rudi ima pa resnično dober razlog za protest. Če bo Janša želel dobiti še en mandat bo moral veliko denarja nameniti tudi voluharjem. A ker je Janša res pravi Janša in ne eden izmed ponaredkov, bo imel veliko težav, ker bodo imeli tudi voluharji težave.

 • Simon Rožič

  :::če ukinemo vse te družbene zajedavce, vse organizacije in institucije, ki so same sebi
  namen, če ukinemo preplačane svetovalne pogodbe in sponzorstva iz javnih sredstev,
  lahko zgradimo kar želimo, predvsem pa, kar potrebujemo! Te svinje iz naslova javnega
  laganja tržijo tudi EU sredstva, namenjena potrebam državljanom Slovenije in si jih
  po “posebnem” ključu tlačijo v nikdar polne žepe….so sramota naroda, ne pa akademiki!

  • francelj3

   Če storimo zgoraj našteto, kar je najmanj, kar je nujno, se bodo pokojnine v hipu dvignile vsaj za 100 %.

   • joza joza13

    Počasi, počasi fantje…
    Niso vsi NVO – ji odveč! Nasprotno, potrebujemo jih, vendar ne vse.
    Nemreč… določeni izvajajo tudi določene projekte, ki so delno, ali pa v celoti financirani iz Bruslja. V mislih imam delo z odvisniki, delo z brezdomci, delo z marginalci – takšnimi in drugačnimi.
    Na nekaterih točkah gre za jebbeeno delo, ki ga nekdo mora opraviti, tako da… ne vsega metati v isti koš.

    • novaknovak

     pa kaj je to? če bi blo vse to pošlihtano, ne bi rabil dela z brezdomci, kaj to ni sramota za državo da ima brezdomce, če pa so si sami lajf zajebal, njih problem, dela več ko dosti, saj se nam baje vse zarašča, če drugega ne.. marginalci?! kaj so to? delo z otroki? normalno plačilo za starše in pošten delovni čas, ne pa da je vse na plečih delodajalcev.. in je pošlihtan. v vrtce in šole pa red in disciplina, ob polnoletnosti pa obvezno služenje vojske, brez izhoda domov vsaj za tri mesece… in to za fante in punce.. zbližanje s skromnostjo in naravo za preživetje

     • joza joza13

      Malce idealiziraš, kot da ne bi bil iz tega sveta in današnjega časa.?. Mimogrede, NVO so tudi planinci, gasilci, taborniki, humanitarne organizacije, invalidi, folklora itd.
      Da se razumemo, ne zagovarjam extremov, ki se skrivajo za vsemi temi – potrebnimi segmenti družbe, le zrnje od plevela je pa VEDNO bilo potrebno ločiti in zagovarjam zgolj potrebo po tem.

      Delo z otroki s posebnimi potrebami npr… kdor tega ne pozna – težko razume. Kljub vsemu je potrebno imeti nekaj strpnosti. Ne moremo biti Slovenci bolj divji kot komunisti!!!
      Toliko.

     • novaknovak

      glej, sem s tega sveta, ne boš verjel… gasilci? delajo prostovoljno, ne dobivajo plačila, plača jih delodajalec, odzovejo se ko je kje kaj, ko se gre za reševat življenja, ljudi.. pa tud mačk. ko manjkajo z dela. Pa veselice morajo prirejat, pa še to so jim hotel preprečevat pa obdavčit…pa hodijo po hišah za prispevke.. planinci? če želijo hodit po gorah in hribih, naj pač plačajo, in iz tega denarja naj gre markiranje pa steze.. o otrokih s posebnimi potrebami pa ne bi. oblast trka kao na srca in sočutje.. kaj ni dolžnost države poskrbet za take otroke? vse ostalo je potuha.. zato pa se talajo denarci raznim rizmanom, picu, micu.. itd 27000 NVO?! veliko plevela, malo zrnja…

     • Truth

      Sistem brez NVO kot ga predlagaš, kjer za večino stvar, ki jih zudaj delajo NVO poskrbi država ali državljani sami, je že obstajal. In bi ga bilo treba samo skopirati…Ne sicer iz ZDA, VB in drugih kapitalističnih držav, kjer imajo tudi celo morje NVO-jev, Je pa obstajal in to kar 70 let v bivši Sovjetski zvezi…Tam so poleg tega take, ki so napadali kakršnekoli dejavnosti civilne družbe, še nagradili, saj je bilo vse kar se je organiziralo izven vsemogoče države sumljivo…

    • baubau

     ampak ravno v isti koš so namerno vse zmetali…da se ne vidi takoj,kdo je samo zajedalec…

   • Simon Rožič

    …itak, pa ne samo pokojnine!

  • Truth

   Ja, super ideja ! Če ukinemo vse to skupaj, se bo vsako leto nabralo ravno toliko, da bosta lahko SD in SDS vsako leto imeli nov TEŠ 6. Oziroma za tisti dodatek nad običajno ceno gradnje, v višini 600 milijonov EUR…

 • Stajerka

  …. mirovni inštut za zgago……me res zanima koliko miru so prinesli slovenskim državljanom……fajn bi bilo, da se opravi konkretna analiza……

  • Joc 52

   draga moja, brez analiz se vidi iz vesolja, da je čisto odtekanje, kraja davkoplačevalskega denarja

   • Stajerka

    …a pol je to NEmirni inštitut……

    • samsara

     Nenasitni inštitut.

 • Joc 52

  ajoj, kam je vse odtekal naš denar; nič čudnega, da je rizman tako glasen in proti spremembam – kot pravim, so neizmerno, neskončno požrešni s kurčanom na čelu, vsi po vrsti

 • goldhorn

  Ena prioritet nove vlade naj bo razhajkanje teh lenuhov. To je noro kaj vse plačujemo davkoplačevalci!

  • Joc 52

   nepojmljivo, kaj se bo še odkrilo

  • Oliva

   Pokojnine bi res lahko bile tisoč evrov na mesec, če ne bi bilo teh prekletih komunajzarskih pijavk v Sloveniji. Zato pa se oglašajo, ker vejo, da jim bo odklenkalo pod desno vlado. Za nič dela milijoni, ja, tako je pač fajn živeti. Bi mu prascu dala 390 evrov na mesec, pa se naj preživi. Nikjer nisem zasledila, da ima družino, verjetno je, no, saj veste kaj mislim. Take kar naj virus pobere, ker so sami virus te države.

 • Boco

  Torej lahko sklepamo, da je Rudolf Rizman ena od glav hobotnice, ki se zavzema za LGBT, Multikulturalizem in ostalo levicarsko idelosko navlako. Kaj je skupno tem ideologijam je delovanje proti drzavi, naciji in tudi druzini kot osnovnemu gradniku skupnosti, druzbe. Za Rizmana lahko torej recemo, da je izdajalec nase domovine, je kaca strupenjaca, ki jo hranimo in nam spi v narocju. Tip je verjetno ideolosko srce boja proti Jansi in druzbeni normalnosti, ki jo on predstavlja. Jansa ne predstavlja sovrastva, kot ga non-stop obtozujejo, prava oseba polna sovrastva je tale Rudi. Zmeraj sem dobil slab obcutek, ko se je pojavil na TVju, tip ima nek hladen sociopatski pogled.

  • pajot

   Pogled je lahko sociopatski,ampak njegov žep je pa strumno pripravljen,da lahko vanj priteka naš denar. Nič psiho in sociopatskega ni v njegovem žepu.
   Rudolf Rizman,izmeček slovenskega naroda.

 • mapu

  No, zdaj vsaj vem zakaj se zavzema ta prase in se repenči, navadna podlasica..

  • Peter

   Škoda, da tega ne vedo zvesti konzumenti Hanzi, poop, maladine, večera, dnevnika, nedelskega itd, no.

 • bubamara

  O groza, kam mi mečemo denar. Ne mečemo; vozimo z prikolicami. Ah ja. Mirovni inštitut za ustvarjanje nestrpnosti in sovraštva. Samo v Sloveniji.

 • Van Der Waals

  IN ZA TO MI PLAUČJEMO VISOKE DAVKE… ZA NEKE NE VLADNIKE! DOVOLJ JE BILO!!!

 • Felikss_AH

  Rizman… hmm… Rizman… sicer ni videti kot tipičen Sorosev “plemenjak” a mi da slutiti da je iste “krvne skupine”. Namreč Mirovni Inštituti so tudi drugod, ne samo v Sloveniji, in dvomim da ih je prav tale Rizman ustanavljal. Ta tvorba kot tudi druge podobne so podružnice Sorosevega Open Borders Society. Pomeni da je Rizman Sorosev agent… ker je povrhu še zelo verjetno Sorosev “krvni rojak” je torej njegov idealen agent. Da so Slovenistanske vlade sofinancirale to svinjarijo pa nič čudnega, saj je Soros nagrajenec ter intimni prijatelj Murgelskega spačka.

  Kot je razvidno, “gospod” ima rad nakazila… čas prihaja da tudi taki začnejo dobivati “nakazila” kot so ih njegovi dostavljali Janši. Razlika bo edino da tokrat ne bo treba izmišljati razloge, ampak samo malce pobrskati po konkretnih ilegalnih dejavnostih z ilegalnimi “begavčki”… in enako z ilegalnimi izginotji nakazil za ilegalno-legalizirane ilegalne dejavnosti.

 • bubamara

  Verjetno tukaj ni zabeleženih plačil za tihotapljanje doktorjev iz severne afrike in bližnjega vzhoda na gnili zahod.

 • tasilo

  Rudi Zdrizman — še en proračunski predator!

  Te plenilske sinekurce je res treba odsatviti od javnega denarja!

  • tohuvabohu

   Ta pijavka je na sceni že 50 let, pa še nima dovolj.

   • mona lisa

    Ti nimajo nikoli dovolj. Če bi lahko bi še na smrtni postelji grabil skupaj. Ogabne pijavke prisesani na naš težko zasluženi denar. Odžira jo delavcem, našim otrokom in upokojencem. Gnide.

    • samsara

     To je njihov načun življenja. Zanje je nacejanje s prilivi državnega denarja samoumevno že samo zato, ker obstajajo.

 • mginko

  DELO STARE UDBOMAFIJE Z PODMLADKOM – DATUMA VSTOPA !!!!
  In drugorazredni državljani, ali ste res toliko nezainteresirani kaj se dogaja z ukradeno državo, da vas taka
  tovarišija nateguje že vse od OSAMOSVOJITVE ?? !!

 • Andrej

  Če bi malo prečesali teh 75 bi verjetno ugotovili, da delajo podobno kot Rizman. Poleg državne službe še nevladne organizacije, ki se napajajo iz skupnega korita. Torej dvojni denar. Tretjerazredni imamo za vsak drek konkurenčno klavzulo. A za akademski nivo ne velja? Še bolj bi morala veljati. Ja, tanova vlada, ogromno dela vas čaka.

 • RATATA

  Stojan Sorčan , GENERALNI DIREKTOR ZA VISOKO ŠOLSTVO RS!
  https://si.linkedin.com/in/stojan-sorcan-b7b9993a

 • Marija

  Se držijo pravila bolje preprečiti,kot zdraviti.Jim bo uspeli ali smo se res zbudili.

 • ludvig

  ..družboslovne raziskave kjer se po pravilu odkriva toplo vodo, glavni izdatki so pa neobdavčeni potni stroški, dnevnice,… ni lepšega, če ti poleg plače, pade v žep še 2-3000 eur..

 • Šeól Had

  NE POZABITE !!!

  Jutri bo v Ljubljani protesti proti koaliciji sovraštva. Organizatorji shoda sporočajo, da politika stranke SDS temelji na sovraštvu do soljudi, okolja in kulture… Politika strahu, nasilja in okoljskega uničenja lahko zavlada le, če SDS podprejo stranke, ki trdijo, da bodo skrajno desničarskemu sovraštvu dale človeški obraz !!!… Vsi recimo NE janšizmu !!!

  • Peter

   Boš moral daleč do organiziranega avtobusnega prevoza?
   Bo dnevnica pokrila stroške?
   Sendvič pa pivo častijo sindikati, ne?
   Spontane demonstarcije.

   btw, dolgo si zdržal tokrat, no.

   • Šeól Had

    Imam čas. Šolske počitnice…pa to… :)

    • Peter

     Ja, ampak obraza pa nimaš, če veš, kaj ti hočem povedat, no.

  • macon

   Politika levih temelji na sovraštvu do vseh, ki jim ne kimajo. Kultura levih je kultura korupcije, kraje in laži. Strašite pred vsakim, ki ni krvavo rdeče lev. Nasilje je levi način obdržanja oblasti, poleg tega imate tukaj “ekipico”, ki občasno pobija moteče. Za okolje vam je vedno dol viselo, svinjali ste ga do onemoglosti.

   Vi ste sovražniki zahodne civilizacije, belega človeka, vsakega napredka, prevlado utemeljujete z družboslovnim laganjem, korupcijo in krajo. Poleg tega ste tudi nori.

   Ti človeček si zmešan za umobolnico.

  • Unikatna

   Da se bo lahko še naprej kradlo in zaščitilo pijavke na račun državne blagajne…

   Vsi recimo DA novi koaliciji!!!

 • Peter

  Baje bojo jutri u lublan protesti.
  Proti vladi, to je proti Serpentinškovi vladi.
  Meni je prav, no.

 • Stajerka

  ….hahaha…..neverjetno kaj se dogaja v medijih……ISTA novica, opremljena z ISTO fotografijo……rezultat pa takšen :))

  1. SIOL
  Vlada je zaradi koronavirusa sprostila blagovne rezerve, da ne bi zmanjkalo pripomočkov za izvajalce zdravstvenih storitev.

  2. svet24
  FOTO: UKC Ljubljana dobil 100.000 zaščitnih mask
  Maske je osrednji slovenski bolnišnici doniralo slovensko podjetje.

  • Peter

   Družbeno politični delavci v vsem svojem sijaju.
   Tekmujejo, kdo bo zlezel globlje in dobil več piškotkov.
   Če bi bilo stanje novinarstva v svetu tako, bi bil Nixon še zdaj precednik Usa, no.

 • FORT WORTH

  Mirovni institut – zaradi takih institutov, kot so ta jajca in se ostala podobna imamo ddv 22%.
  Vse to je potrebno futrat in nobeden od teh noce delavske place.
  Tu imamo se stranko Levica, kjer so njihovi prtegnjeni clani vpili :
  poslance na minimalce, ko so prisli v parlament so na to pozabili.

  Tu imamo se clane Foruma 21, ki se tudi napajajo na podoben nacin.

 • Gren

  KOMUNISTI SO HUDIČI

  • Stajerka

   ….niso…..hudič se je skril pred njimi, ker jih enostavno ne obvlada……

 • SALZ

  Zasebna podjetja naj se preživijo na trgu kakršenkoli državni denar je nedopusten in nezakonit .Banke so zato da posojajo denar ne pa država

 • Unikatna

  Ni dneva, ko ne bi izvedeli kakšno packarij na račun davkoplačevalskega denarja! Nekaterim je res lepo…

 • mona lisa

  Ali ni že čas da se to prekleto lopovsko bando ne ustavi.

 • Šeól Had

  DA ŠE VAS ENKRAT SPOMNIM… NE POZABITE !!!

  Jutri bodo v Ljubljani protesti proti koaliciji sovraštva. Organizatorji shoda sporočajo, da politika stranke SDS temelji na sovraštvu do soljudi, okolja in kulture… Politika strahu, nasilja in okoljskega uničenja lahko zavlada le, če SDS podprejo stranke, ki trdijo, da bodo skrajno desničarskemu sovraštvu dale človeški obraz !!!… Vsi recimo NE janšizmu !!!

  • Šeól Had

   Jaz bom definitivno tam. Imam namreč šolske počitnice :)

   • Peter

    Le bodi, le.
    Pa še šerifove smrdeče zvezde na vpadnicah si oglej pa kakšnega selfija vžgi pred njimi. Samo ne dajat na instagram, bojo mislil, da si kitajc, no.

   • Franta Branc Franc Domobranc

    Saj prav da se protestira, se vsaj kaj dojaja.

  • mona lisa

   Vsi recimo NE Nikoli več levakov.

 • Šeól Had

  Ne glede na to, ali smo volili za njih ali ne, bodo odločali o naši prihodnosti???… Ne bomo molčali! Poslance SMC in DeSUS bomo opozorili, da se lahko v ponedeljek odločijo tudi drugače in preprečijo, da sovraštvo naslednji dve leti vlada Sloveniji. Vsi na ulico! Vsi pred SMC! Vsi pred DeSUS!…ZAUSTAVIMO JANŠIZEM !!!

  • Peter

   Lepo. Le zaustavi ga.

   Jebal vas je in še bolj vas bo, hehehe, no.

  • Franc Branc Domobranc

   Samo brez zblojenega Turnška prosim, ker bo še usekan Hojs pridrvel. En živčen kot pršvasan, drugi hladen kot špirit.

  • Peter

   Baje boste po spontanih demonstarcijah, na Tromostovju, v grozo turistov in mimoidočih, spet uprizorili v živo mitološki preboj, do katerega do včeraj , kljub moitološkim razsežnostim, nismo vedeli.
   Sem slišal, da si se ponudil, da boš igral domobranca. Super, no.

 • Garbage man

  Demokracija in to, bodimo kulturni, ne komunistov v zapore pošiljat, spoštujmo drugače misleče in lopove………jebeš tako državo!

 • Pepy

  kako pa da KPK oz. računsko sodišče nič ne odkrije …… ?????

 • Peter

  Tumpek, Janez vas je jebal in še bolj vas bo….
  Peče? Boli? Ah, če ste preživeli NOB in preboje, potem boste tudi to, no.

 • zaslosds

  Tudi tega rizmana je potrebno dati pod debelo lupo.

 • radames

  Ne tako grdo o “akademiku” in “intelektualcu” nadsvetovnih, galaktičnih razsežnosti. Saj ni mislil resno. Le demenca ga daje.

 • Aton

  Me zanima, kaj bo naredila policija, ko bo v petek prvi mirovnik vrgel granitno kocko?

  • Unikatna

   Ob tem napovedanem protestu se takoj ve, komu ni za dobrobit Slovenije in kdo deli narod.

   • Peter

    Stavim na Savića, no.

    • Franta Branc Franc Domobranc

     Peterček kamenčić, a se ti mogoče pišeš Janšić? #samvprašam

     • Peter

      Ja, franta, se pišem….kakor hočeš, da se pišem.
      Btw, preboj ti je lepo uspel., no. Gledalcev, razen zagnanih levakov in šolske mladine sicer ni bilo, pa kaj bi se sekirali, ćasti ZZB.
      Kdaj pride v kinote Preboj Second Blood?

     • Franta Branc Franc Domobranc

      Se mi je zdelo, da si piškotkarski pisunćek;) Važen, da je vlažen in so Glodalci, ki oblglodajo državno kaso in jo na kredo zopet nafilajo kot tisti s posebno tehniko, ki jo nafila ljuto papriko z eno rokó.

     • Peter

      Res je. Najraje ima piškote Paris. A veš, tiste s čokolado. V socjalizmu smo jih včasih dobili na police, no.

     • Franta Branc Franc Domobranc

      Mene takrat še ni bilo sem skakal v Arđentini z jajca v jace, ko s ti pionirćek oz omladinćek po trepalnicah skakljal v Jajce.

     • Peter

      Ja. Pa tudi v prozor sem šel, kmalu zatem ko je Gejts dobu idejo, da bi ene upore pa žice u en kompjuter sešvasu pa skoz okna vanje gledu. Ja, ima nas svakojakih, pa tako ima i tebe, no.

 • mona lisa

  Imperij starih lopovskih posrancev na drugi strani pa revščina.

 • radames

  O, te podgane! Saj niti nisem vedel, da je izkoriščevalski Mirovni institut takorekoč Rizmanova last! Pa tista institutova bivša direktorica-zoprnica Neža Šalamon! Same podgane, ki žrejo davkoplačevalski denar. Marsikaj je za ukinit, prioriteta pa je Mirovni institut.

 • Peter

  Brez skrbi, da jih ima. 10 miljonov nam je scuzal. Sposoben človek, ni kaj, no.

  • Franta Branc Franc Domobranc

   Imaš res, bolj zgledajo neumni bolj so profrigani inćuni, na drugi strani so bolj, ko se kažejo pobožni skrajno nasteroidani služijo cifri666-požresnosti materializma. No saj ponavadi tisti, ki kažemo ops napAka, kažete s prstom na druge več kokosove lupine je na tikvi.

   • Peter

    Včasih je bolje uporabiti manj besed. Lahko poveš več, čerav se bojim, da bi bil pri tebi tudi to problem, no.

    • Franta Branc Franc Domobranc

     Hehe, jezik tepe. Kako je že tista ” škoda da nisem neumen, da mi ni nič jasno ali pameten, da si bi mislil svoje; vedno moram stegnt goflo”

     • Peter

      Ampak zdaj je ne bom, samo zato, da ti dokažem, da jaz nisem tak, no.

 • Jože Nardin

  Če prav razumem je tale racman, eden tistih, ki uničuje mlade družine, otroke in starejše. Koliko denarja bi lahko namenili, za omenjene. Slovenci koliko časa bomo še dopustili da nas uničujejo kot narod.

 • Peter

  Ja, ko se tok poveča, mora bit žičk močnejša, če ne pregori. A si štromar, no?

 • Peter

  Optika? Rabim nove špegle, no.

  • Franta Branc Franc Domobranc

   Saj si podn od glaža namontiraš pa je pat to kot Steve Urkel.

   • Peter

    Od kokakole flaše mam zaenkrat, pa še kr vidm, no.

 • plavi-mil

  Največji kapitalisti se gredo rdeče fašistične komuniste, ne, ne borijo se za vas, borijo se za svoje priviligeje, zato pišejo pamflete.

 • spartan

  Veliko smo si krivi sami. Potrebna bi bila lustracija tako pa starine prisesane na davkoplačevalski denar še naprej kradejo.

  • Joc 52

   Absolutno smo si sami krivi in sli na roke udbomafiji: ni bilo lustracije, kar je ustrezalo udbomafiji in je izpeljala tako…., izvolil se je kurcko za predsednika (3x!!!),….vse so speljali, da so ostali na oblasti…..a se prebujamo, ni za obupat

 • Anton

  judom je keš bil vedno prioriteta , tako da me ta novica niti ne preseneča

  sarkazem press

 • mare

  Zato pa so tako glasni, ker se bojijo za svoje riti oz. koristi.

 • Peter

  Tumepk, spet si se zradiral?

  Pa saj veš, vas je in še vas bo, hehehe, no.

 • Viktorh

  Le kdo in zakaj si dovoli razkrivati resnico o človeku, zaščitenem kot kočevski medved?
  Saj je vendar NJIHOV.

 • MesecnikPajac

  Golazen, tale t.i. “znanstvenik”…krade in laže nam. Ve da se bo pipa zaprla, pa je začel cvilit.

  • Andrej

   Zapreti pipo je premalo , zapreti je treba uporabnike te iste pipe !

 • MesecnikPajac

  Človeku (Rudi Rizman) se po očeh vidi da je en navaden LOPOV.

 • Olga101

  Lopovim gotovo ni všeč nekdo, ki bi jim gledal pod prste!

 • novaknovak

  janša, upam da to bereš, verjamem da.. ko boš na oblasti, posekaj vse te pijavke, ki se imenujejo kao nevladne, raznorazne pice, mice,.. pridno pa pobirajo denar od državljanov in se rede, in ta denar nameni za gradnjo stanovanj za mlade družine slovenskih državljanov kateri pošteno plačujejo davke in plačujejo oderuške najemnine. pa da ne zbiramo raznorazne sms 5,10 za otroke.. pa za dvig mizernih pokojnin tistih, ki so delal 40 let, pa ne vedo združit konec meseca do naslednjega… in za dvig rodnosti slovenskih državljanov, naroda, ki tu bivajo in delajo, z olajšavami za več kot dva otroka.. vsaj za začetek, sodstvo in medije pa oklestit takoj zatem..al pa še prej, saj si izkušen in veš kako to napravit..

 • Novakec1

  Bo v onostranstvu vse vrnil z obrestmi vred , nič bat.

 • milanček

  o tebi lopov se bo še veliko govorilo in pisalo, gotof si!

 • novaknovak

  star 75 let.. torej letnik 1945.. le kdo bi takrat dal svojemu otroku ime rudolf? sedaj je kao rudi, lahko bi bil pa tud dolfi, dolfe.. ve se kdo je to bil…

 • novaknovak

  le kateri starš bi dal leta 45 svojemu otroku ime Rudolf? sedaj kao rudi, sam mene bolj spominja na dolfi…

 • MesecnikPajac

  Zakaj se imenujejo nevladne organizacije, ce pa jih placuje vlada??? Pa se kako so vladne. Kaci je treba odsekat glavo!

 • DOMOVINSKA LIGA

  Ne verjamem da še katera država premore več rdečih levičarskih lopovov kot Slovenija, vsaka čast narodu da so zmogli tako hitro polnit lopovom bankomate.

 • Boreas

  Rudolf najbolj slovi po tem, da je kot zaveden udbovec z naslado ovajal komuinistični oblasti vse po vrsti, prijatelje in sovražnike. Slednjih je imel (in jiih še vedno ima) sicer več, a če jih je bilo za mesečno kvoto premalo, so mu prišli prav tudi prijatelji. Na literarnem področju, ki mi je bliže od ogabno ovaduškega udbaštva, mu je bil na las podoben Jože Javoršek.

 • xtc

  No ne vem zakaj financirati zasebno zadevo,naj si najde zasebne financerje.

 • florian koyel

  Pred 2 meseci sem Rizmana dve ure poslušal na Valu 202 – voditeljica mu je polagala besede v usta, starček pa se je 2 ure veselo odgovarjal. Oba pa ste se od ugodja slinila kar slinila.To je bilo zgodaj zvečer, noč sem preživel na WC-ju z drisko. Zdaj vem zakaj italijani take doktorje kličejo “dottore di merda”.